- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
-
IT café
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
Ez a Note8 finnyás valamelyik Bluetooth fejhallgatóra? Vagy ami tudja azt a kommunikációt azzal fog menni.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
mAtech
aktív tag
Helló!
GCam-ből mi a legújabb, ami még erre a telefonra felmegy és működik?
Van valakinek tapasztalata ebben a témában?Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
dethroner
veterán
válasz lacentos #1785 üzenetére
Hát ez az. Két sim volt eddig benne, egy vodás és egy digis. Most 1db yettel van benne, át is van nevezve, de a képernyő felébresztés után még mindig "digi" van kiírva. Lassan 3 hete lett kicserélve, többször újraindítva, yettel hu volt automatikusan, átírtam egyszerűen csak yettel-re, de továbbra is digi-t ír
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ismét kérdésem van. Ha felébresztem a képernyőt, a bal felső sarokban egy olyan mobilszolgáltató neve jelenik meg, aminek a sim kártyája már nincs is a telefonban. Hogy lehet azt onnan vagy eltüntetni, vagy átvevezni?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1782 üzenetére
Meglett, köszi. Mi a francért oda rakták, miért nem lehet elérni normálisan a tárcsázóból?
De hogy még kicsit elégedetlenkedjek ezzel kapcsolatban, a régi miui-ban lehetett simről, tárhelyről importálni és exportálni is. A note 8-ban csak fájlba és emailben küldeni.
Hát ez is jobb volt régen.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1780 üzenetére
Köszi, holnap felhívom a mutert és megmondom neki hol keresse.
-
dethroner
veterán
Most elég hülyének tűnő kérdést fogok feltenni. Hol van ezekben a telefonokban a névjegyek importlálás, exportlálás lehetőség? Ahol értelemszerűen keresném, a tárcsázó/névjegyek résznél nincs semmi ilyen. Saját Note 4 telefonom ott van, egyből kiböki a szemet a 3 pötty alatt, de ebben a Note 8-ban nincs
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1777 üzenetére
Nem igazán értem, hogy milyen beállításokra gondolsz. Mondjuk a céges kártyán sok minden előre be van állítva, és nincs is hozzáférésünk. Ilyen pl. a kötelezően aktív hangposta, hívástartás, stb. Ha ezeket módosítani akarom, mindig hibát jelez. Bár ezeknek biztosan semmi köze nincs a VoWiFi-hez.
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1775 üzenetére
Van bármi módja annak hogy összehasonlítsd a domino és a flottás sim kártyád hálózati beállításait?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1775 üzenetére
Kutyulnak mindent is
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1774 üzenetére
Nem tudom. De még egyszer mondom, a privát kártyámmal nem megy a Telekom VoWiFi sem, csak a cégessel, ami egy zárt állami flottás kártya. Persze ezek alapján nyilvánvaló, hogy mehetne az bármivel is, csak valamiért nem engedélyezik.
Viszont a Redmi Note 11-ben működik a saját kártyával is.
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1773 üzenetére
Pontosan. De ahogy mondtad ezzel a régi szoftverrel is képes működni a telekom, akkor a vodának miért kéne frissítés?
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz AlyrArkhon #1770 üzenetére
Most azt mondta a vodás ügyfélszolgálat, hogy amint jön a telókra frissítés, elérhető lesz a vowifi is, androidosra is. Mondjuk a frissítés nem tudom miért kell, de hát na
-
MODERÁTOR
-
kisspall
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1768 üzenetére
Újraindítás volt a visszaigazolás után?
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1766 üzenetére
Az a fura, hogy sms-ben bekapcsoltattam a párom telóján is a telekom vowifit, de nem működik. Pedig a támogatott listán rajta van, telefonos ügyfélszolgálat megerősítette hogy be van kapcsolva és tőlük mehet minden, csupán a volte működik. Ez is egy friss domino sim.
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1763 üzenetére
Ez teljesen gyári rendszer? Semmi mást nem csináltál, csak legfeljebb a kóddal Carrier Check Disable-re állítottad és működött?
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1761 üzenetére
A volte működik digi és voda kártyán is, a vowifi ugye digin megszűnt, vodán meg nem bírtam még életre kelteni. A kapcsolót előhoztam a kóddal, de még semmi. Próbálok akkor szerezni egy telekomos kártyát próbának
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1760 üzenetére
Szia!
Ha jól rémlik, csak azután lesz elérhető a funkció, csak akkor jelenik meg a menüben, ha beírod az aktiváló kódot.
VoLTE * # * # 86583 # * # *
VoWiFi * # * # 869434 # * # *Telekom SIM kártyákkal nekem működik. Legalábbis amikor próbáltam működött, mert, hogy én nem használom egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Redmi Note 8 utolsó global rommal működik valamelyik szolgáltató vowifije? Ha igen, akkor mókolni kell?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
addikt
válasz AlyrArkhon #1749 üzenetére
Ezt szájbarágósan is kérhetem leírni, mert nem tudom mit kell csinálni.
Lassulás itt is 2 hónapja kb...UI: Közben rájöttem, semmi, és úgy néz ki jó is lett
Adattörlés alatt -> Az összes adat törlése a megoldás[ Szerkesztve ]
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1751 üzenetére
Olybá tűnik hogy észhez tért a telefon.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Tian66
senior tag
válasz AlyrArkhon #1756 üzenetére
Köszönöm.
Töröltem, működik.
A tárcsázó meg a névkeresés újra a régi.
Most tesztelgtem mi változott még.
Minden gyorsító tárat kitöröltem.
-
Tian66
senior tag
válasz Intruder2k5 #1754 üzenetére
Köszönöm,mindenképpen megcsinálom a visszaállítást.
Valóban elviselhetettlen.
Majd megírom, hogy segítette a dolog. Az eredmény másnak hasznos lehet. -
MODERÁTOR
Üdv!
Ez a 45-50mp valami brutális lehet, én már akkor elégedetlenkedni szoktam, ha csak pár másodpercre megakad valami. A gyári visszaállítás mindenképp javasolt, sajnos az ilyen tisztogatások sokszor nem hoznak eredményt.
Bár élesben én már nem használom az RN8-at, azt kiváltotta az RN11, de a kocsiba van rendszeresítve Waze navigációra, esetleg néha fényképezek vele, meg számológép app-ot tettem rá menetlevél íráshoz, de nekem full pörgős, teljesen smooth az egész, mondhatni mint új korában. A csere is csupán az akku haldoklása miatt vált szükségessé, de azóta ez is megoldódott.
-
Tian66
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget.
2 ilyen telefonunk ( Redmi Note 8T ) van a családban. Mindkettőn ugyanaz az Android és ua. a MIUI
verzió van.
Android: 11 RKQ1.201001.002
MIUI: 12.5.5.0
Mindkét telefon belassult pár hónapja. Először egy két dologban, azután egyre
jobban, sűrűbben. Most már a névjegyek között egy keresés elterthat 45-50 másodpercig is. Híváskor kb egy perc után lesz aktív az a gomb amivel le tudnám tenni vagy ki tudnám hangosítani. Gyakorlatilag használhatatlan.
Leszedtem róla minden fölösleges alkalmazást, próbáltam memória tisztító appokat.
Nem sok sikerrel.
Kérdés: Érdemes e egy gyári visszaállítást csinálni? Megoldja e a dolgot vagy hogyan tovább?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1751 üzenetére
Szia!
Ott nem. De megcsináltam. Csak a gyorsítótárat ürítettem.
Meg beállítottam hogy az akkumulátor kímélő ne korlátozza a programot.
Kíváncsi leszek.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1749 üzenetére
Köszi.
Sajna nem lett jobb.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
mAtech
aktív tag
Nálam nagyon belassult a tárcsázó. 10-15 mp is eltelik mire feladja hogy melyik SIM-ről szeretném a hívást kezdeményezni. Névjegyzékben a keresés is lassú.
Ami még fura hogy a "Messenger a háttérben dolgozik" üzenet szokott megjelenni a felső értesítési sávban. Eddig ez nem volt.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #1746 üzenetére
A héten szabin voltam, így nem használtam a telefont. Múlt héten pénteken feltöltöttem 100%-ra, azóta csak itt áll az asztalon, meg kb. 15-20 perc WiFi-s internetböngészés van benne. [kép]
-
MODERÁTOR
Igazán nincs mit! Most két nap után 84%-nál tart, de itt lényegében csak az asztalon pihent, talán 5-6 alkalommal ránéztem, hogy áll.
-
mAtech
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1733 üzenetére
Köszönöm az infót!
Mondjuk most én is navinak használtam nyaraláskor és úgy merült mint a Titanic.
Mióta ezt nem csinalom mintha helyreállt volna valamelyest. De így is reggel 80-ról lemegy 30-ra. 2 simmel, max 1 óra telefonálással kb. Pici net is van benne.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz xabolcs #1743 üzenetére
Ameddig elmegy töltő nélkül, addig nem fogom én erőszakkal rádugdosni a töltést, csak ugye a korábbi akku kapacitása már konvergált a nullához, ezért az idő nagy részében csak töltőről működött a telefon. A végén amikor már púpos volt, akkor max. egy óra navi volt benne. Feltöltöttem, majd simán letéve az asztalra nulla használattal, 1-2 óra alatt lemerült akár 20-30%-ot is. Majd meglátom, ezt igyekszem úgy használni, hogy csak akkor töltsem ha szükséges. ROM-olni viszont egyáltalán nem akarok, de azért köszi az ötletet!
szerk.:
Még a hátlapot kéne visszaragasztani, mert jelenleg a kemény TPU tok tartja egyben a telefont, amíg nem teszteltem le az akkut, nem akartam ragasztani.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz Intruder2k5 #1742 üzenetére
Koszi a reszletes visszajelzest!
Persze a hosszabb távú működést majd még meglátjuk, ...
Ha tenyleg naphosszat lesz a tolton es van lehetoseged, akkor ajanlom az Advanced Charging Controller (ACC) Magisk modult, vagy legujabb A13-as romokat, ahol be lehet allitani, hogy meddig toltse fel, s mikor kapcsoljon be a toltes.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #1741 üzenetére
Na szóval, ma lemerítettem a telót 8%-ra, ezután most töltődött fel 100%-ra, és így 3540mAh ment bele az USB-s kütyü szerint, valamivel több, mint 3 óra alatt. Ez nagyon közel van az elméleti ideális számokhoz, és határozottan nem rossz. Kár, hogy nem sikerült elsőre is egy ilyen akkut kifognom, akkor a mai napig se cseréltem volna le ezt a telefont, mert amúgy nagyon szerettem. Persze a hosszabb távú működést majd még meglátjuk, de perpill nagyon elégedett vagyok vele.
-
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #1740 üzenetére
Holnap napközben még lemerítem teljesen, vagy legalábbis 10% alá, aztán ismét csinálok egy feltöltést 100%-ra úgy, hogy mérem mennyit vesz fel. Ezt egyszerre AIDA64-el és ilyen USB-s kütyüvel szoktam mérni. Kíváncsi leszek rá...
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz Intruder2k5 #1739 üzenetére
az szerintem teljesen rendben van, ugy gondolom kifogtál egy jobb akksit, a hosszutáv meg csak honapok mulva derul ki.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
tomazin
veterán
válasz Intruder2k5 #1737 üzenetére
Es kozben folyamatosan tolton volt?
-
MODERÁTOR
válasz tomazin #1736 üzenetére
Nem. Az előző, időben sajnos annyit sem bírt mint a több éves eredeti, így végül vissza is cseréltem azokat, de a gyárinak meg a felpuffadás lett a veszte. Ekkor eljutottam oda, hogy nekem nem is kéne akku a telefonba, de sajnos úgy nem használható, így kénytelen voltam egy másikat is rendelni. És bár a linkelt okokból engem nem nagyon érdekel már, hogy időben mennyit bír, csak működjön a telefon, de azért referálok róla, hátha valakinek hasznos lesz az infó.
szerk.:
Most épp 65%-on áll a töltöttség úgy, hogy reggel fél hétkor indultam otthonról 95%-on, és ebből kb. 3 órát ment is a Waze.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Magyarul 3honapot birt az elozo? Az kemeny...
-
Indiant
addikt
válasz Intruder2k5 #1734 üzenetére
Drukkolok, de ahogy én látom az új akkuk max kapacitása 2400 a 4000 helyett.
-
MODERÁTOR
A matek alapján jónak ígérkezik. Amikor betettem a telefonba és bekapcsoltam, akkor 58%-on állt a töltöttsége. Feltettem tölteni, és a 100%-os feltöltésig 1760mAh ment bele, ami a 4000mAh-s akkuval számolva 44%. A gyakorlati részét meg majd meglátjuk.
-
MODERÁTOR
Aliexpress-en találtam 2023-as akkut, ma meg is érkezett, mindjárt megy be a telefonba, aztán meglátjuk, hogy bírja. Jó múltkor is rendeltem már bele, más helyről, de sajnos akkor pont olyan ~3 éves akkut küldtek mint ami gyárilag is benne volt, szóval azzal nem voltam előrébb. Mondjuk én időközben már lecseréltem a telefont, ezt a Note 8-at csak a kocsiban használom Waze-re, de mivel elkezdett felpúposodni a régi akku, muszáj voltam másikat venni bele. A használatból adódóan elég sokat van töltőn, napi akár több órát is, aztán nehogy még kigyulladjon a sz@r akku.
[ Szerkesztve ]
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1731 üzenetére
Az volt, de most kivettem és Voda ment be. Sajna nem lett jobb.
-
mAtech
aktív tag
Na nálam is szerintem elkezdett az akksi gyengülni. Naponta kell tölteni. Igaz 2 Sim van benne.
-
tomazin
veterán
Ha valakinek google nelkuli rendszer van fent, megnezne,hogy a jelentkezz be-ig eljut-e a cibes alkalmazas nala?
-
iMaverick
addikt
válasz Intruder2k5 #1717 üzenetére
Én ugye a Note 8-ról egy céges Note 8 Pro-ra nyergeltem át, tavaly decemberben meg egy Note 11 Pro 5G-re.
Nagyon jó kis telefon. Igazából a Note 12 széria lett volna megcélozva, de egyrészt az európai megjelenésről nem volt semmi biztató, másrészt meg az árakat látva... Jó volt nekem a 11 Pro is.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
MODERÁTOR
-
mAtech
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1720 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz tomazin #1721 üzenetére
Vehetsz hozzávaló ragasztót, de szerintem tuti, hogy színtelen sziloplaszttal is ugyanúgy vissza lehet ragasztani, csak óvatosan, vékonyan kell kenni rá, esetleg valami kicsi fecskendővel. Viszont nekem simán maradt rajta annyi ragasztó, hogy visszanyomkodtam a hátlapot, és meg is fogta, mert ez elég lágy cucc még így két évesen is.
-
tomazin
veterán
válasz Intruder2k5 #1720 üzenetére
Es mivel ragasztod vissza?
-
MODERÁTOR
Egyáltalán nem. YT-on van videó, meg kell melegíteni egy kicsit a hátulját körbe, én inkább hajszárítót használtam erre mint hőlégfúvót, akkor óvatosan fel lehet emelgetni a hátlapot, ami csak ragasztva van, ilyen nyúlós, hőre lágyuló gumis trutyival. Utána kihúzod az ujjlenyomat olvasó kábelét, ezzel teljesen elválik a hátlap a telefontól, majd van 8-10 apró csavar, amik a burkolólemezt rögzítik. Ezeket kitekered, utána megint van két szalagkábel csatlakozó amit ki kell húzni, a harmadik már az akkué, és lehet is kivenni. Az akku szintén ilyen kétoldalú ragadós akármivel van rögzítve, ezt némi alkohollal lehet oldani, aztán kivehető az akku.
Amúgy itt jegyzem meg, egész jól kezd működni a csereakku, valószínűleg a hosszas raktárban állás után kell neki néhány regeneráló töltés. Az első használatbavétel után kissé riasztóan viselkedett, de most a másodszori feltöltés után már teljesen más, és egyelőre biztatónak látszik. Másfél napja használom, és jelenleg 70%-on van a töltöttség, ami az én használati szokásaimmal szép eredménynek ígérkezik.
[ Szerkesztve ]
-
mAtech
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1716 üzenetére
Nehéz kicserélni? Otthoni környezetben kérdezem.
KösziHa nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Indiant
addikt
válasz Intruder2k5 #1717 üzenetére
Múltkor én is így használtam. Odafelé navigált rendesen, majd visszafelé nem talált holdat. Csak másnap. Lehet aktív hűtés kell neki.
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #1716 üzenetére
Szemre eddig egész jó, bár nyilván olyan ez sem lesz már, mint a gyári új volt valaha. Viszont a telefon sorsa közben eldőlt, egy Redmi Note 11 váltja a napokban, ez meg megy a kocsiba dedikált Waze navinak, ott úgyis bármikor rá lehet tolni a töltőre. Szerintem úgyis komoly része volt az akksi legatyásodásában annak, hogy az utóbbi időben sokat ment folyamatos üzemben a kocsiban.
-
MODERÁTOR
Na, megérkezett az akku, ki is cseréltem, épp most töltődik, a többit meg majd meglátjuk.
-
MODERÁTOR
-
Joe1
tag
válasz Intruder2k5 #1713 üzenetére
A Battery Guru: Battery Health appot próbáltad már? Sok információt ad, de a
"Premium APK másik nagyszerű tulajdonsága az akkumulátor állapotának figyelése. Az alkalmazás nyomon követi az akkumulátor állapotát, és figyelmeztetést küld, ha bármilyen problémát észlel. Ez segíthet azonosítani és kijavítani az akkumulátorproblémákat, mielőtt azok súlyosabbá válnának." -
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #1712 üzenetére
"az egyik kartyam epp lefedettsegi hataron van"
Ilyen esetben érdemes VoWiFi-re váltani otthon.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz Intruder2k5 #1711 üzenetére
Csak azert tippeltem ilyesmire, mert tobb telefon tobb foruman, magamnal es ismerosok kozott is talakoztam hasonloval, es ez egy jellemzo lehetoseg volt. volt akinel kartyacsere segitett, volt akinel a torony bizonyult hunyonak ( munkahelyen nem volt hirtelen merules lakasban igen ), volt akinel a wifi (napkozben sajat wifitol tavol a wifi kikapcsolasa segitett) Nalam pl a tornyos jott elo, mivel az egyik kartyam epp lefedettsegi hataron van. Es ha sikerul ilyesmit beazonositani, az adhat lehetoseget minimalizalni a jelenseget, akar milyen is az akku allapota.
-
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #1710 üzenetére
Kártya nyilván van benne, hisz ezért kell a telefon, de a mobilnet, a wifi, és bt OFF. Utóbbit egyáltalán nem is használom, előző kettőt pedig csak akkor kapcsolom be, amikor épp kell, utána OFF. De ezek is mind zsákutcák, semmi, de abszolút semmi nem változott a használat körülményeit tekintve. Na meg igazából nem is értem miért olyan furcsa, hogy megadja magát egy több éves, napi szinten használt akku.
[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz Intruder2k5 #1707 üzenetére
van benne telefonkártya? Csatlakozik hozzá bt eszkoz? wifi be van kapcsolva? gyanusan antennás a jelenség, amikor eldobja/keresi ujra a kapcsolatot, az tud zabálni, akár a wifi, akár a bt, akár a gsm.
-
MODERÁTOR
Nem. Akkor nem telepítettem semmilyen progit, ez egyik napról a másikra lett ilyen. Aztán múlt szombaton le is reset-eltem, és újra felpakoltam azokat a dolgokat amiket használok, de az akku ugyanolyan maradt. Már próbáltam ezt a MIUI Hidden Settings appot is, amit eddig sosem használtam, kilőttem vele egy csomó olyan appot, szolgáltatást amiket nem használok a telefonon. Youtube, Facebook, stb., de akkor sem változott az akku merülése.
szerk.:
Meg az se nagyon csinálna olyat, hogy felöltöm 100%-ra, utána 5-6 óra alatt lemerül 90%-ra, aztán 1 óra múlva már csak 75%-on van, utána egész éjjel megint merül 2%-ot, majd aztán megint 1-2 óra alatt hirtelen 20%-ot esik, és közben a telefonhoz hozzá sem nyúlok, net wifi kikapcsolva, csak pihen az asztalon. Szóval tök hektikus lett az egész. Eddig ez nem volt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Moki2
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1707 üzenetére
És tuti hogy nem valami progi eszi az akut ?
-
MODERÁTOR
válasz xabolcs #1706 üzenetére
Üdv!
Igen megtörtént, és teljesen pontosnak látszanak, legalábbis azonosak az AIDA64 és az USB-s ketyere adatai, csak valahogy mégis rossz az akku. Kb. 20%-os töltöttségi szintről kezdtem tölteni, és a 100% eléréséig valami 1500-1600mAh ment bele, és az AIDA64 szerint akkor állt olyan ~3500mAh töltöttségi szinten, ami gyors számítás szerint úgy 85% kapacitást feltételez az eredeti állapothoz képest. Csak ugye itt jön a bökkenő, amiről múltkor is írtam, hogy merüléskor történnek olyanok, hogy hirtelen, mondjuk egy óra alatt zuhan 10-15%-ot a töltöttségi szint úgy, hogy a telefon nem csinál semmit, hozzá sem nyúlok, szóval a reális mégis az lehet, hogy a ténylegesen mért, beletöltött 1500mAh volt a 80%, a még benne lévő 20% mellett, tehát igazából úgy 50%-os lehet az akkum, valahol 2000mAh körüli kapacitással, és nem 85% ahogy az AIDA64 írja. Vagyis a töltőáramot teljesen korrekten írja az AIDA64, csak hát egy rossz akku már nem képes leadni azt a kapacitást, ami elméletileg benne van.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz Intruder2k5 #1701 üzenetére
Szia!
Osszehasonlitottad vegul a merest az AIDA eredmenyevel?
Tavaly egy Redmi 3s-sel jartam hasonloan: egyik naprol a masikra "romlott el az akkuja". Ellenben a szerviz szetszedes utan azt mondta, hogy az akkunak semmi baja, koranak megfelelo allapotban van, viszont a telefon alaplapcseres.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MODERÁTOR
-
tomazin
veterán
válasz Intruder2k5 #1702 üzenetére
Szerintem legalabb 1ciklusnak vegig kell mennie,h tudjon ertelmeset mondani.
-
MODERÁTOR
Hát... Feltoltam gyorsan az AIDA-t, nekem ez úgy tűnik, hogy csak a papírformát adja meg az akkuról, nem a valós állapotot. Ugye fentebb írtam róla, hogy a napokban drasztikusan leromlott az akku állapota, ehhez képest szerinte jó, a kapacitása pedig 4000mAh, vagyis akárcsak az új. [kép] Vagy esetleg máshol kellene néznem?
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...