Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
milyen dolog ekkora rendszert webes felületen adminisztrálni, én úgy tudom, hogy vérprofiknak elég egy karakteres command line...
A témához (LINUX elterjedése a gyakorlatban) hozzászólva szerintem nagyott dobbantot a linux az elmút 10 évben, már nem csak infrastruktúra szerverként(dns, security, egyebek) hanem éles vállalati alkalmazások szerver oldali futtatására is egyre jobban elterjed. (ebben a windows is nagyot lépett azért az elmúlt évtizedben)
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
DeusHun
őstag
Nem ézért, de először talán a saját háza táját kéne rendbe tenni, ha már nagyon linuxolni akar. Tudom, hogy árulnak munkaállomásokat és notebook-okat is, de ha a tőlük vásárolt céges környezetet nem lehet róluk támogatni akkor megette a penész.
Rainforest Alliance Certified signature
-
DeusHun
őstag
Milyen kár, hogy egy Enterprise Storage Server-t (IBM termék, természetesen) nem tudsz linux alól megnézni (java és ssl1 támogatás kérdése), csak win IE-vel Ezek után linuxoljunk
Rainforest Alliance Certified signature
-
bambano
titán
1999-ben már több, nagy magyarországi internet szolgáltatónak tisztán linuxos volt a szolgáltatási architektúrája. És volt olyan, nagy magyarországi vállalat, amit linuxok védtek. De volt olyan is, ahol más, unixos rendszerek futottak. Windowsos isp-ről azóta se hallottam sokat.
Pofáraesés csak azoknál volt, akiket nem izgattak a tények.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
"A kollégád nyilván úgy döntött hogy a használati utasítás elolvasása számára felesleges luxus. [...] Ha fordítva csinálod akkor kezdődnek a bajok ("nédmán adtak hozzá usb kábelt, dugjuk má rá a PC-re")"
Egy szo: user friendly. Na jo, ez ketto lett, de errol van szo: ugyanis konkretan ebben az esetben az Ubuntu megvert a Windowst azon a teruleten, amit az egyik legerosebb oldalanak tartanak sokan, nevezetes a felhasznalobaratsag teren.
"de most komolyan az IBM-nek is mintha lett volna már korábban is ilyen fellángolása"
Egy gyors keresessel nem talaltam semmi ilyet, sot, nem is emlekszem ilyesmire, csak a 2001-es "Love Peace Linux" akciojukra.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
sztikac
őstag
pl. kollegam telefonjat USB-n keresztul az istennek sem volt hajlando kezelni az XP, tok szuz Ubuntuval kapasbol ment...
A kollégád nyilván úgy döntött hogy a használati utasítás elolvasása számára felesleges luxus. Win alatt szinte kivétel nélkül így néz a sorrend: a telefonkezelő szoft. (és a driverek) telepítése (általában PC suite) majd UTÁNA lehet a telefont csatlakoztatni. Ha fordítva csinálod akkor kezdődnek a bajok ("nédmán adtak hozzá usb kábelt, dugjuk má rá a PC-re"). Az meg hogy Ubuntuval ment egy adott telefon, sajnos nem jelent semmit mert nagyrészükkel sajnos nem működik. Amúgy azért nem lehet egy OS-t sem hibáztatni hogy valamilyen hardverhez nincs driver, ez max. a gyártók b@lfaszsága.
dabadab: Konkretan kik es mit jelentenek ki?...
hát a tuggyukik
de most komolyan az IBM-nek is mintha lett volna már korábban is ilyen fellángolása
linkeket ne kérj (oda is írtam a hsz.embe hogy _úgy rémlik_). -
doc
nagyúr
azert ez nem ugy mukodik hogy "jan. 1-tol dec.31-ig a linux eve van, elotte dec.31-en meg a windowse"
szerintem 2-3 eve egyertelmuen kijelentheto, hogy a "linux eve". nyilvan nem a ms lealazasara gondolok, hanem desktopkent teljesen jol hasznalhato, korrekt rendszerre
pl. az altalam nem tulzottan kedvelt Ubuntu nagyon sokat tett ezert, tobbekkel szerettettem meg a Linuxot rajta keresztulpl. kollegam telefonjat USB-n keresztul az istennek sem volt hajlando kezelni az XP, tok szuz Ubuntuval kapasbol ment...
de volt meg tobb ilyen esetem is (windows alatt a sajat driverevel sem mukodo scanner, felvetelre hasznalhatatlan tunerkartya windows alatt remekul muXik a mai napig) -
dabadab
titán
"'98 óta minden évben kijelentenék hogy ez most a linux éve és mostaztán jóllenyomjuk a microsoftot"
Konkretan kik es mit jelentenek ki?...
Egyebkent meg botorsag lenne azt allitani, hogy az elmult tiz evben nem tortent semmi: '98-ban max egy-ket partizan hasznalt szerverkent Linuxot, desktopon meg szinte senki, vallalati tamogatas kb nulla volt, az ismertsege es elfogadottsaga (foleg nem hard-core technikai korokben) szinten - ez azert nagyon messze van a mai allapotoktol, amikor szerverfronton teljes erteku versenyzo, kezd hiheto alternativava valni a desktopokon is, hatalmas ipari tamogatas van mogotte es mar kb mindenki legalabb hallott rola. Ez utan erosen meglepne, ha a mostani rovid tavu celkituzesek tulzottan hasonlitananak a '98-asokra.
DRM is theft
-
sztikac
őstag
Nekem úgy rémlik mintha '98 óta minden évben kijelentenék hogy ez most a linux éve és mostaztán jóllenyomjuk a microsoftot. Aztán a pofáraesés után jön a magyarázkodás hogy a csúf-gonosz microsoft visszaél a helyzetével és azért nem sikerült a mutatvány.
-
lajafix
addikt
-
félisten
válasz remington2 #1 üzenetére
Neked nem lassú az IBM irodai csomagja?
Én is azt tettem fel XP SP3-ra, de két problémám is van: A progi betöltése betegesen lassú, pedig nem hiszem, hogy a gépem izzadna alatta. A másik, meg hogy ha hozzárendelem az .XLS fájlokat, és rákattintk az XLS-re, akkor nem mindeg tölti be a progit, néha elszáll hibával, de persze kb. 1 perc tökölés után.
Mindent megteszek, hogy ne a fizetős M$ progit kelljen használnom, de eddig vegyes érzelmeim vannak.
Pedig zsír win. install, rissen formázott partícióra, és egyelőre semmi buggantott szoftver, szóval sem programhiba, sem derfagolási gebasz nem lehet.
Amúgy maga a program elmegy, bár eléggé el van dugva pár dolog, pl. ha egy táblázatot kijelölök, és az egyik középső oszlop szerint karom rendezni, akkor azt csak a menüből tudom megoldani (kezelés -> rendezés), ami excelben egyszerűbb volt, de ettől még nem lesz rossz a progi. A füles elrendezés pokoli jó.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
FTeR
addikt
ha megnézed a korabeli ibm nyilatkozatokat vagy visszaemlékezéseket, akkor beláthatod, h nem ismertek fel azok semmit. miután ráeszméltek, h mekkora piac is ez, már rég ott voltak a többiek.
figyelembe véve, h amint Lenovo megvásárolta az ibm pc részlegét rögtön nyereséges lett, szenben azzal amit korábban produkált, inkább az ibm inkompetenciáját bizonyítja, semmit bölcs előrelátását. -
sh4d0w
félisten
Én nem fillérekről beszélek, hanem arról az időszakról, amíg az IBM létezett a PC-piacon. A kezdetektől, addig, amíg fel nem számolta az üzletágat. Amikor kiszálltak, akkor tán a HP és a Dell előzte őket, senki más (HP-ben nem vagyok biztos). Ezenkívül ott a szerverpiac, ahol szintén jelen van a cég.
Abban nem vagyok biztos, hogy nem kaszált annyit, amennyit lehetett volna; az Apple levédette az általa kitalált gépet - Mac - ezzel sikerült 5% részesedést szereznie, míg az IBM direkte hagyta másolni a saját PC-jét és a maradék 95%-ot a piacon felfalták a PC-k... (Persze, nem mind volt már IBM PC, csak klónok, de hogy a kezdetektől veszteséges lett volna, ezt marhaságnak tartom.)
https://www.coreinfinity.tech
-
bambano
titán
Arról lehetne vitát nyitni, hogy valójában fillérre veszteséges volt-e vagy sem, az viszont közismert az iparágban, hogy az ibm közel se kaszált akkorát a pc üzleten, mint amekkorát kaszálhatott volna. A valódi nagy pénzt a pc-n az ms és néhány nagy vas gyártó kereste.
-
-
floatr
veterán
SZVSZ ezt már rég meg kellett volna lépni. Bár ez sem fog menni lefizetések, vesztegetések, zsarolások, meg bullshit marketing nélkül...
-
FTeR
addikt
valóban, előbb almát kéne lehagyni, mert az siker, h 3%-ról 8%-ra tornázták 2-3 év alatt, az nem, h 0,45%-ról dinamikus növekedés után már 0,64%-ot is elérték.
eh,én meg pont arra gondoltam, h ibm-nek nem kéne ugrálni a pc ügyben, mer abszolút fére ismertek a piacot már a kezdetektől. mondjuk az én véleményemet legalább alátámasztja az, h az ibm pc részlege gyak mindig is veszteséges volt, míg végül meg nem szabadultak tőle. -
tomio
tag
A trend a lényeg szerintem. Még nem markáns a jelenlét, de már látszik az irány. Ami ~1,5%-ot veszített a Windows a piaci jelenlétéből, azt a Mac és a Linux felvette. Bár a Mac(Intel) sokkal többet vesz fel az elpártolókból, azért a Linux is bővül valamennyivel.
Szóval a trend a lényeg, mint cég hosszú(!) távra tervez és szerez piacot. Hosszú távon meg ez egy jó döntés. Pláne hogy van pozitív előzmény, nem az ismeretlenbe vág bele egy ilyen kijelentéssel a cég.
Sok sikert nekik, és nekünk fogyasztóknak is!Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/
-
sh4d0w
félisten
válasz remington2 #1 üzenetére
A Vista azért nem terjed, mert olyan gyermekbetegségei vannak, amikkel egy otthoni felhasználó megtanul együtt élni, amíg nincs rá javítás, de cégeknél ez elképzelhetetlen, súlyos bevételkiesést generálhatnak és akkor még ott vannak az alkalmazások, amiknek a Vista-kompatibilis verzióját még ki kell tesztelni. Hozzájön még az alapból nagyobb erőforrás-igény minden korábbi desktop OS-hez képest...
Az IBM egyébként a jövőbe mutató trendeket mindig igen korán ismeri fel, így történt ez a PC-piacról történt kivonuláskor is. Az meg, hogy egy linuxos konferencián jelenti be ezt az Oroszországban sikerrel alkalmazott stratégiát, csak a közösség lelkesítésére szolgál, semmi másra.
https://www.coreinfinity.tech
-
dark100
aktív tag
Tenyleg nem ujdonsag. Az Apple is MS mentes szamitogepekkel nyomul, es eleg sikeresen. Azokat tessek megelozni.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
bambano
titán
Windowsmentes pc-ről hablatyolni egy linuxos konferencián, eléggé marketingeléses bullshitelésnek tűnik.
Tessék bemenni egy jó nagy ms konferenciára, ott tessék ilyet mondani, akkor elhisszük.
-
Vladi
nagyúr
Vajon mit takarhat a gyengébb hardver amit említenek? Csak nem rájöttek végre, hogy elég már a megaherc, inkább olcsó, stabil tartós legyen a gép.
il sole non sorge più ad Est!
-
remington2
senior tag
Na ja, csak az a pici gond, hogy a vista nem azért nem terjed, mert annyira rossz, hanem mert van egy jó xp is, és arról nem igazán állnak át. Ha nem lenne az xp, akkor tényleg üthetnének egyet, de így . . .
Amúgy kissé marketing-ízű, nagyszájú kijelentés pont egy konferencián. "Ingyen van".
Szerk: az új IBM irodai csomag nekem nagyon bejött, az openoffice kapott végre egy normális "köntöst".
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest