Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tenoce

tag

válasz madstunt #29 üzenetére

Szia,

En irtam a songos magyarazkodast. Amit akkor ott nyilatkoztam, annak nem mond ellent a vodafone-os cikk. Azt mondtam, hogy a songos uzleti modellben halott a zenepiac. Nincs ma a vilagon a-la-carte download modell alapon mukodo zenearuhaz, amely nyereseges lenne.
    A Vodafone havi 2000 Ft-ert adja a szolgaltatasat. Az elofizeteses szolgaltatas uzleti modellje szerint, az arbevetelen az alabbi modon osztoznak:

Artisjus 25%
    Eji 25%
    kiado 25%
    szolgaltato 25%

Jelen esetben a szolgaltatas havi dija 1600 ft + afa

Azaz minden fel kap 400 ft-ot havonta 1 elofizetoert. Ha a Vodafone fuggetlen szolgaltato lenne, akkor a brutto 2000 ft fizetesert kb 60 ft-ot fizetne valamely bankkartyatarsasagnak.

Azaz maradna neki 340 ft. Ebbol fizetnie kell az uzemelteto cegnek kb. Havi 200 ft-ot. Tehat a Vodanal marad havi 140 ft havonta elofezetonkent. Azt irjak, hogy van nekik kb. 10000 elofizetojuk, tehat havi 1 400 000 ft lehet a fedezetuk. Ezek szervereken futnak, azoknak van amortizacioja, kell ugyfleszolgalat, valamilyen belso management is. Velhetoleg a cegen belul valamilyen megosztasban vannak ra dedikalva emberek, igy tenyleg lehet, hogy a szo szoros ertelmeben nullszaldos a cucc. De ez csak azert van, mert nem minden overhead ktg. van raallokalva. Ha ezt egy fuggetlen ceg csinalja, es dedikalt emberekkel dolgozik, akkor tovabbra is azt mondom, hogy nem lehetseges nyereseges uzemeltetes.

Biztos lehetsz benne, hogy pl. A tobb 10 millios "korlatlan zene" reklamkampany koltsege nem jelent meg a projekt ktg.oldalan.

Tehat minden szep es jo, csak csusztatasokkal igaz.

Persze mondhatod, hogy savanyu a szolo, es akar meg igazad is lehet. De azert sztem erdemes a fent leirtakat atgondolnod.

Új hozzászólás Aktív témák