- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Google Chrome
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Linux kezdőknek
- Linux Mint
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Akkor minek nevezzünk egy olyan rendszert ami egy processzoron fut, konfigurálni lehet, és telepíteni rá programokat, pont úgy mint egy pc-s asztali linuxra? Igen képzeld, bevett szokás a linuxos routerekre amin van usb2, vinyó támogatással, torrent klienseket telepítgetni, amit egyébként webes felületről lehet kezelni, mert ugye egy webszerver is fut rajta.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Ez túl szép, hogy igaz legyen Várjuk!
-
bambano
titán
Azt is olvastad, amire ez a válasz született?
Oda volt írva, hogy a széleskörű arm felhasználás a jövő zenéje. Nem a jövő zenéje, most is elég széles kör használ linuxot armon és hoztam rá egy példát.Más: azt sosem értettem, miért nyomják a 800x480-as kijelzőt az ilyen cuccokban, mikor simán lehetne nagyobb is, van is rá példa a piacon.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
orbano
félisten
használtad huzamosabban te azt a linuxos eee-t? nem tudom a winfosos miylen volt, de a linuxos sem volt valami álom gyors. a filekezelője egy rémálom volt, semmit nem optimaizáltak rajta a kis felbontáshoz. egy órát vacakoltam mire egy olyan felületet adhattam a tesóm kezébe, amivel tud valamit kezdeni. ezen felül nem jött be rajta az iwiw. ez szerintem kis hazánkban kizáró ok egy ilyen gépnél.
ja és egy csomó ablak linux alatt is lelógott a képernyőről, nem voltak átméretezhetőek, így nem volt egy leányálom használni. egyedül ami ért valamit azon a gépen az tényleg az alap menü. de ami mögötte volt az kritikán aluli.A vér nem válik VAZZE!™
-
dark100
aktív tag
Amugy ez a gui dolog is roppant erdekes. Az asus eee-nek teljesen ertelmes guija volt, azonnal reagalt, minden szepen el volt rendezve a kepernyon. Pedig messze o volt a legolcsobb (50k). Magyarul a hw specifikacioja sokkal gyengebb volt mint a tobbie. A win-es gepenel viszont fel volt eroltetve egy xp, a startmenu alig lathato pici vacak volt, es nem valami gyorsan reagaltak. Megha mondjuk lassu sem volt. De a Linux utan azert erezhetoen lassabb volt. Szoval ugytunik egy jo gui sem elegendo, hogy noveljek a felhasznalast, szerintem a marketinget kene mar lassan komolyabban venni. Az Apple sem kompatibilis semmivel, megis veszik, de nem a guija, hanem a jol sikerult marketingje miatt. A Linux eseten viszont igazabol semelyik gyarto nem erolteti a reklamozast, a Linux alapitvanyoknak meg nincs penzuk. Talan letre kene hozni valami non-profit reklamszervezetet, ami reklamozna, hogy Linuxot hasznalni milyen f@sza dolog. Rovid szlogenek, fiatalos megjelenes, stb stb.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
dark100
aktív tag
Nem tudtam, hogy mar ilyen erosek a procik. Akkor ezek lassan tenyleg beerik az atlagos felhasznalast, amit az ms utallni fog, mert itt pici a haszonres Amugy photoshophoz nem tul pici a kijelzoje? Vagy debugolashoz Visual C-n? En foleg ezt erzem korlatnak. Millios szoftverek filleres ezkozon.
Amugy szerintem sem az Applet kene majmolni. Pedig ez most divat lett... De ha csak mindig mas utan futnak sohasem fogjak komolyan venni oket..
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
orbano
félisten
azért hadd ne nevezzük azt operációs rendszer használatnak (!!!), hogy valamelyik célgépemben firmwareként az fut. pláne nem értem mi köze ennek a cikkhez, ahol netbookokra, a felhasználók elé rakott rakott operációs rendszerekről van szó. főleg a GUI-ról. merthogy a user aztán *rvára lesz@rja, hogy milyen kernel van alatt,a milyen a folyamatkezelése, a memóramanagementje, vagy az eszközmeghajtó-modellje. A windows majmolás is nyilván a guira vonatkozott.
szerintem ez baromira egyértelmű, nem értem minek kell leállni ilyen állatságokon vitatkozni egy ilyen topikban is.A vér nem válik VAZZE!™
-
Major Major
senior tag
Ami a routert illeti, szerintem inkább célgép célszoftverrel, de ezen kár vitatkozni.
Ami a nyilatkozatot illeti: ha ez is volt a mondandója, amit megelőlegeztél neki, rendkívül szerencsétlen módon sikerült megfofalmazni:
Ezek a rendszerek korábban nem értek el átütő sikert, a cégvezető szerint azért, mert a Microsoft Windowsát próbálták majmolni.
Ez így igaz-hamis-nincs összefüggés.
Az újabbak viszont jobban hasonlítanak majd az Apple iPhone szoftverének felhasználói felületére, ezért népszerűbbek lehetnek – mondta.
Ez meg talán-reméljük-nincs összefüggés.Véleményem szerint a jelenlegi felhasználói felület is tökéletesen alkalmas nagy tömegek kiszolgálására, ha a fentebb írt problémákon sikerül felülkerekedni. Ha viszont az utóbbi hiányzik, akkor egy csilli-villi felület sem elég.
-
sekli
addikt
elmesélem: net, film, zene, office (eddig ugye nem meglepő), aztán: photoshop, netbeans, visual studio, mp3 és videókódolás mobilra, guitar pro, guitar multi-fx program (bár most az ASIO-driverrel szenvedek), Google Earth (ez akasztja meg a legjobban a gépet) és DVD írás.... A géphez jön még hálózati és USB-s merevlemez, DVD-író, külső monitor és egér...
A játékon kívül ez szerintem viszonylag PC-s használat, bár tudom, hogy szerinted ez nem PC...
-
dabadab
titán
válasz Major Major #55 üzenetére
"Nem egészen értem miért kell itt izmozni a routerekkel."
Latom, meg mindig nem erted.
A routerek arra remek peldak, hogy vannak olyan szamitogepek (mert hogy a routerek azok), ahol a kutyat nem erdekli, hogy milyen CPU-n milyen OS fut.
Az altalad baromsagnak titulalt idezet pont errol szol: hogy csinaljanak olyan netbookokat, ahol szinten ugyanez a helyzet.DRM is theft
-
Major Major
senior tag
Nem egészen értem miért kell itt izmozni a routerekkel. Egyrészt nem is mind ARMos, másrészt az ARMosok sem mind linuxosak. De ha nagy részük az is, egy fajta embedded device nem tekinhető széleskörű alkalmazásnak. (ezek azok a szavak amiket bátorkodtam leírni)
Másrészről a vita a tag megjegyzéséről szólt. Őszintén szólva, ha windows majmolásról és iphone kezelőfelületről van szó, nekem nem jutnak az eszembe első körben az ilyen-olyan embedded deviceok.
Ami pedig a szőrszálhasogatást illeti, a hozzászólásodig nem volt a topikban...
Tényleg nem értem minek kellett ebbe ilyen módon belekötni...[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Az a gond, megint jönnek a linux flémelők, ettől a topic szőrszálhasogatásba fog fulladni. Nem desktop felhasználót mondott, hanem azt, hogy az armos linux nem terjedt el. Ami, szó szerinti konkrétumként értelmezve a mondatot, nem igaz. Lehetne az ember nagyvonalú, hogy elsiklik apróbb szemantikai problémák fölött, de akkor meg nem kéne orbitális baromságokat terjeszteni a linuxról. Ennyiről szól a hsz.
Nekem olyanom, amire azt mondta volna a gyártója, hogy netbook, olyanom nincs. Olyanom, amire nem mondta a gyártója, de jó szívvel rá lehet mondani, hogy az, van, kettő. A blogomban megtalálod, ha kérdésed van, nekem itt is jó (bár innen el leszünk hajtva offolásért) meg a blogomban is jó.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
rtom
senior tag
/off
Sajna nincs gps-em, hogy teszteljem, de ez talán megér egy pillantást.Vagy offline térkép helyett mobil-net + google maps?
/on
Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok ezekre az ARM procis net-könyvekre, alig győzöm kivárni Ha nem jönnek be, legalább akkor is fokozzák a versenyt. -
dark100
aktív tag
Aki netet hasznal. Mondjunk 1 milliot?
Bar szerintem a routert azt sokan nem erzik "felhasznalasnak". Az emberek ennel korlatoltabbak.
Amugy kicsit vicces mar az a sok onjelolt szakerto, de keves embert hallani, akinek TENYLEG van netbookja, es meselne arrol, hogy O mire hasznalja... En szeretnek egyet, volna is elkepzelesem mire hasznalnam, de istenigazabol nincs ra szuksegem, ezert halasztodik. Viszont bizonyara nem a kedvenc asztali programjaim futtatasara hasznalnam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Videós, mozgóképes topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM