Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- JavaScript topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
Új hozzászólás Aktív témák
-
maláj
addikt
válasz Stauffenberg #32 üzenetére
"A kiadók, producerek, befektetők ehelyett két kézzel ragaszkodnak a régi, elavult formulákhoz."
ennél többet felesleges is mondani ...
-
válasz dajkopali #31 üzenetére
Hmm... ha hisztéria, akkor miért vonultak százezrek Európa-szerte az utcákra? Én továbbra is azt mondom, hogy az ACTA nem más, mint a PIPA/SOPA világszintű verziója, itthon sanszosan Vajna lesz a legnagyobb/legismertebb támogatója.
Az baj, hogy a megállapodás magyar fordítása (még ha nem is hivatalos), nagyban sorolja a szükséges beavatkozási lépéseket, miközben sem a felhasználók jogairól, sem a jogi környezet lehetséges változásairól nem ír semmit. Hogy ez a fordítás mennyiben felel meg az eredeti szövegnek, nem tudom, de nem is akarom megérteni az angol jogi szöveget.
https://www.coreinfinity.tech
-
Stauffenberg
nagyúr
Pont az a bajod amire én is rávilágítottam. Nem akarsz/nem tudsz fizetni egy film megtekintéséért 1500 Ft-ot (és akkor ez még egy olcsóbb mozijegy volt). Ha lejön ebből az összegből az ami a mozis vetítés technikai költségeit jelenti (felsoroltam párat) akkor kb harmad áron megnézhetnéd. Az 1500 Ft-os jegyárért három filmet is megnézhetnél HD minőségben. Átcsődíted a haverokat, párodat, családot, az egyik kólát hoz, a másik csipszet és mindenki hozzájárult a kikölcsönzéshez. Számoljunk 4 emberrel. Az moziban 6.000 Ft, míg a TV előtt ülve kikölcsönözve ugyan úgy pár száz forint.
A kiadók, producerek, befektetők ehelyett két kézzel ragaszkodnak a régi, elavult formulákhoz. Persze a mozinak is megvan a maga hangulata (amit én személy szerint nagyon szeretek), de sajnos üzletileg nem fenntartható.
Az meg jó dolog, hogy DVD-n is megvan a kedvenc filmed, de idővel leselejtezed azt is. Az sem örök. Nekem is megvan VHS-en pár kedvencem, de már lejátszani sem tudom mivel. A DVD még csak-csak, de mi lesz 5-10 év múlva mikor már a Blu-Ray és a 1080p is elavult lesz? Mihez kezdek a mostani DVD filmjeimmel? Sajnos ez merőben más, mint a könyv.
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
nem, nem próbáltunk meg semmit
pontosan tudod, hogy roppant elégedetlen vagyok a jelenlegi szerzői jogi rendszerrel, sőt
de speciel ebben az esetben még mindig az a véleményem, hogy hisztéria
olyan nehéz elképzelni, hogy az ember magától is lehet hülye, nem kell ahhoz megbízás vagy egyéb érdekeltség?"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Zolee11
senior tag
Te kezdted el magyarázni, hogy szereted, ha kint vannak a polcodon a lemezek. Leírtam, hogy ez miért nem járható út.
Nem kötözködésképp, de ha én így szeretem, akkor az miért is nem járható út nekem? Én nem mondtam, hogy másnak is ezt kell csinálnia. És szerintem sokan vannak még akik igenis szeretik megvenni a fizikai terméket is. Amíg ez így lesz, addig lesz lehetőség is megvásárolni. Ugyanakkor támogatom a letölthetős opciókat is. Értem én, utálod a fizikai termékeket, mert helyet foglalnak, de ettől én még hadd szeressem.no brain, no problem
-
"Az IT café oldalain hamarosan egy hosszabb anyagban, szakértők és az érintettek megkérdezésével járjuk körbe az ACTA kapcsán felmerülő problémákat."
Erre nagyon kíváncsi leszek, miután legutóbb próbáltátok jobb színben feltünteni az ACTA-t, mint ami valójában, pláne Vajna megszólalása után.
https://www.coreinfinity.tech
-
bambano
titán
"Nem igazán értetted meg amit leírtam.": az az én hatásköröm, hogy megmondjam, mit értek és mit nem. Te kezdted el magyarázni, hogy szereted, ha kint vannak a polcodon a lemezek. Leírtam, hogy ez miért nem járható út. Ennyi.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Zolee11
senior tag
-
bambano
titán
A dobozos-lemezes verzió egyre inkább életképtelen, senkinek nincs annyi helye dvd-re, mint amennyi filmet normálisan meg lehet nézni. egy 3T-s vinyó térfogatra nem nagyon sokkal különbözik egy dvd-toktól, csak nem egy film fér el rajta.
másrészt meg amit a kiadók mocskosul nem akarnak megérteni, hogy a bemegyek a boltba és megveszem, amit ők el akarnak adni nekem, vagy megrendelem és majd 5 nap múlva meghozza a futárszolgálat módszerű eladás HALOTT. Az emberek azért fizetnek elő 120 megás fényerőre, mert MOST kell minden. Pesten az egyik legnagyobb dvd bolt a Pólusban a hülyebolt. Oda mennyi idő elbumlizni, meg vissza? Egy nyüves filmért senki nem fog összesen 3 órát döcögni a bkv-n, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az ország lakosságának nagyobbik része nem pesti.
Tehát ha a kiadók nem akarnak saját hülyeségük kardjába dőlni, akkor nagyon gyorsan elkezdenek online boltokat csinálni, ahol az ember kifizetheti, amit meg akar nézni és 4-5 perc alatt letöltheti. szóval vagy elfogadják végre a kiadók, hogy mi a közönség igénye, vagy húzzanak a fenébe.
Ps: én 43 éves leszek nemsokára. 1991-ben vettem az első cd lejátszómat, vagyis 21.5 éve. Ha csak heti 1 cd-t meg heti 1 filmet néznék meg, az akkor is majdnem 1100 cd meg majdnem 1100 dvd. Hova a bánatba rakjak 2200 lemezt? Ráadásul úgy, hogy nem tervezem, hogy a 43. születésnapomon távozom az élők sorából, tehát még másik 2000-3000 lemeznek való helyet csak biztosítani kellene, ha csak ennyire kevés filmet néznék? És ez még mindig nem arról szól, hogy picsogok, hogy fizetés meg vételár. Ha a vételárat csökkentenék az adathordozó előállítási költségével és a kisker árréssel, nekem megfelelne.
-
Zolee11
senior tag
válasz Stauffenberg #17 üzenetére
Nagyon sok ember igen korlátozott keretet költ(het) el mozira. Nos ha nincs végtelen keret, akkor a megnézhető filmeket is rangsorolni kell. Van egy két film ami nézhető, de nem adnék érte fejenként 1500 Ft-ot, mert nekem is más filmet kellene beáldozni. Tehát marad a lista eleje, és így ki is esnek a szerintem gyengébb filmek.
Én pl. szeretem kirakni a polcra az olyan filmeket, amikre azt mondom nagyon jó volt, van mondanivalója és megérintett. Annak ellenére, hogy letöltöttem meg is veszem, mert nekem ér annyit.
A letölthető tartalmak ugyan ugyanolyan mértékben élvezhetőek, mint dobozos változataik, mégsem lehet "megfogni" őket, nincs ott a polcon, amire azt mondhatom ez is megvan.
Mégis árban jóval kedvezőbb lehetőséget biztosítanak, így igenis életképes alternatíva. Én is használom, olyan esetekben, ahol nem költök dobozos változatra, de a munka elismerését támogatom egy letölthető változattal.Sok kiadó nem képes változni, mert a változás bevétel kieséshez vezethet, legalábbis a tervekhez képest. Így legalább megvannak a tervek, majd ráfogjuk a kalózkodásra, küzdenek ellene milliárdos tételekkel, védelmeket fejlesztenek halál fölöslegesen (kidobott pénz), ahelyett, hogy alkalmazkodnának. Igaz ők a nagyhalak, nehogy már ők alkalmazkodjanak a pórnéphez... kik vagyunk mi?
no brain, no problem
-
bambano
titán
válasz Stauffenberg #21 üzenetére
mondjuk a kontrollnál rosszabb filmet keveset láttam...
Vajna bácsi pedig a halivúdi mogulok beépített embere, mi mást vártatok tőle? De ne aggódjatok, ha nem volt annyi hatalma, hogy Katikát befuttassa, itt se lesz elég hatalma semmihez
-
Stauffenberg
nagyúr
A nemzetközi piacra nehéz kijutni. Azért érdekes, hogy a Kontroll c. filmünk DVD eladásait tekintve Spanyolországból hozta a legnagyobb bevételt. Ott egész sikeres film lett belőle. De az ilyesmi ritka.
Hollywood országában is megfigyelhető, hogy azokból a filmekből lesz mozis sorban állás amelyek rohadt sok pénzből készülnek. Nálunk (korrupciós "illetékkel" együtt számolva) autópályát lehetne építeni ezekből a pénzekből. Ha valami kevésbé szemgolyó simogató élményt hozol össze akkor az maximum csak nullszaldóra vagy egy kevéske bevételre hozza ki a költségeket, de ez még mindig az a szint, amennyi pénzt magyar filmes nem tud eltapsolni, mert nincs miből. Ráadásul nálunk a megtérülés is sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mert míg az USA-ban ha egy film jól teljesít akkor már a mozis vetítés visszahozza a befektetett pénzt, addig nálunk a mozis még talán csak a "körbetartozások" fedezésére elég, aztán jön a DVD meg a televízió és akkor a producerek is örülhetnek, hogy 2 év után van egy alacsony kis hasznuk belőle.
-
Zirowe
nagyúr
Próbálom megtartani a pozitív szemléletem ennyi nyomorúságos hír közepette.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zolee11
senior tag
válasz atti_2010 #14 üzenetére
Na látod ezt nem is tagadom, biztos jobban ért a filmgyártáshoz, de attól én mint felhasználó el tudom dönteni, hogy a végtermék jó vagy sem. Kell vagy sem.
De a gyártástól eltérő témákban talán vagyok annyira vagy jobban képben mint ő. Legközelebb pontosítsd mire célzol, szerintem elég pontosan leírtam mire gondolok, ha nem érted, kérdezz.#15: Ez teljes mértékben így van. Sokan szeretnének a piramis teteje közelében élni, és minél kevesebbet dolgozni, a pénz meg csak dőljön. Erről szól az Artisjus is. Végül is "okos" húzás, mert "börtönbüntetésekre" sincs szükség, és valahol pénz is folyik be, az már más kérdés, hogy hová, vagy hogy mennyire igazságos általánosságban sarcolni.
no brain, no problem
-
dabadab
titán
"Ennek egyedüli pozitív hatása az lenne, hogy már nem lenne semmilyen létjogosultsága a minden adathordozót érintő artisjus sarcnak."
Ez mondjuk kb. mondjuk olyan, hogy ha amputaljak a kezeidet, akkor nem kell kesztyure koltened: persze, persze, igaz, de azert kevesse vigasztal
(#17) Stauffenberg: eppenseggel nem az allami tamogatas az egyetlen ut, a nemzetkozi piacra valo kijutas is sokat dobhat a beveteleken
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Stauffenberg
nagyúr
Vannak igazán jó filmjeink csak ezekre a kutya sem ül be. Inkább bámulják a Transzformersz "aktuális évi" epizód fájv 3D ájmeksz filmeket, mintsem valami értelmeset. Téves, hogy a magyar művészfilmes világ csak érthetetlen zagyvaságokat generál. Másrészt ha meg Hollywood minőségű, grandiózus, látványos, moziba csalogatós filmet akarsz csinálni az rohadt sok pénz. A magyar mozis piac szűk, ennyi pénzt soha nem fog visszahozni akkor sem ha sikeres lesz a mozis vetítés. Egyetlen út az lenne ha állami támogatással készülnének, de akkor meg ugyan azok az emberek akik a "nézhető" magyar filmek hiányára panaszkodtak, azon nyafognának, hogy közpénzen kellett megcsinálni a magyar Avatart.
Témához visszatérve: Az ACTA is csak azt bizonyítja, hogy a kiadók egész egyszerűen nem hajlandók új disztribúciós módszerek felé nyitni. A videojátékos körökben is egyre több hang (nagy kiadók, nagy fejlesztő koponyák) mondják, hogy a warezre kenni a sikertelenséget merő bullshit. Persze tény, hogy okoz bevétel kiesést, de aki nyitott az új dolgok felé az nem fog emiatt tönkre menni (lásd: fizetős MMO átáll free2play+mikrotranzakciós üzleti modellre és több (fizető) játékost ér el, mint valaha és többet keres a játékkal, mint valaha).
Szerk: Így utólag félig visszavonom a fenti példát, nem egészen ugyan az a helyzet, mint a warez vs. működő online disztribúciós rendszer esete.
Azért a kiadók között is vannak józanabb hangok akik azt mondják, hogy a hagyományos terjesztési módszerek kezdenek kihalni és ahelyett, hogy azt jogi erőszakkal akarnák megmenteni, inkább új megoldások felé mennének... ha hagyná őket a szakma.
El kell fogadni, hogy az internet korában a lemez, mint formátum egy nyűgös, ósdi és túl drága formátum (nyersanyag, előállítás, logisztika, lemezbolt saját haszna, stb). Ha az emberek megkapnák ugyan azt, de jóval olcsóbban és szinte azonnal, akkor a vásárlási hajlandóság is nőne (na persze nem nálunk, ahol ha eredeti játékot veszel akkor le vagy hülyézve, de mi nem is vagyunk túl számottevő piac).
Ugyan így a mozi is haldokló intézmény (amit sajnálok, mert a filmes szakmában dolgozom és szeretem én is, de nem lehet egy halotthoz túl sokáig ragaszkodni, mert idővel bűzleni fog). A termeket fenn kell tartani, személyzetet alkalmazni, filmekre vetítési jogot szerezni... ez mind baromi sok pénz ami a mozijegyek árában mutatkozik meg. Ha valaki inkább megnézheti harmad áron, otthon, HDTV-n, mozi minőségű hangrendszerrel, HD minőségben a filmet, akkor inkább azt fogja választani. Ez mondjuk televíziós sorozatok esetén egyre jobban terjed (pl: HULU), csak éppen a csatornák konzervatív, begyöpösödött vezetői folyton azon igyekeznek, hogy a TV elsőbbséget élvezzen, pedig a televíziózás több évtizedes formulája sem hajlandó változni. A műsoridő harmadát a reklám teszi ki (30 perces sorozat epizódból 10 perc reklámidő értékesítésére megy el).
Azt kéne felismerni, hogy a szakmának nem a kalózkodás okozza a legnagyobb károkat, hanem a kiadók részéről tanúsított görcsös ragaszkodás az elavult módszerekhez.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ennek egyedüli pozitív hatása az lenne, hogy már nem lenne semmilyen létjogosultsága a minden adathordozót érintő artisjus sarcnak.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dabadab
titán
"Magyarországon a zene és filmletöltés jogszerű"
Most. Az van, hogy ennek a helyzetnek a fennmaradas erdeke az Artisjus/Filmjus bandanak, a megvaltoztatasa meg az amerikai kiadoknak. A hirek szerint Vajna az utobbiak erdekeit kepviselne. A sima polgaroknak ebben a jatszmaban nem oszottak lapokat - vagy legalabbis nem akarnak osztani.
(#14) atti_2010: viszont itt nem filmgyartasrol van szo, hanem szerzoi jogi szabalyzasrol (illetve, mint fent is irtam, gazdasagi erdekek ervenyesiteserol a szerzoi jog tarsadalmi vetuletenek (ami pedig tulajdonkeppen az egyetlen legitim alapja barmilyen torvenynek is) teljes figyelmen kivul hagyasaval)
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
atti_2010
nagyúr
Nem a kalózkodás megszüntetéséhez ért jobban hanem a filmgyártáshoz, hogy kalóz ügyben egy követ fúj a gazdag kiadókkal az meg érthető, a tanácsaiból azt kell meghallgatni ami hasznos.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Zolee11
senior tag
Persze, mert olyan "nagy" ember, hogy még ha hülyeséget beszél akkor sem kell neki szólni, mert neki mindig igaza van. Magyarországon a zene és filmletöltés jogszerű, tehát mitől kalózkodás. Másodszor arra fogja a magyar filmek sikertelenségét, hogy nagy a kalózkodás? Talán először kellene egy felmérést csinálni, hány letöltés jut egy-egy magyar filmre, vagy milyen vélemények vannak a filmekről egy-egy fórumon, milyen szinten áll a filmek minősége, a külföldi filmekhez képest. Talán eladhatót kellene gyártani. Talán nem kellene 3x annyit elkérni érte amennyit egyébként érne. Tudnék pár tanácsot adni, hogyan növelhető az eladás és csökkenthető a nagy mumusnak tartott kalózkodás.
no brain, no problem
-
Ringman
nagyúr
ha reklámot jelent, akkor annak is mérhetőnek kellene lennie.
turisztika, vagy mire gondolsz?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
atti_2010
nagyúr
A munkahelyek és az adóbevétel csak egy része a dolognak de ez egy reklám is egyrészt, máskülönben meg nem a hájas kiadókkal tartok csak ezt megjegyeztem.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Ringman
nagyúr
a 2 dolog teljesen független egymástól.
egymásnak adják a kilincset a nagy filmszínészek Magyar-honban
ez mennyi adóbevételt és munkahelyet generál egyébként? mert ez a lényeg, ami egyébként a jelentős adókedvezménynek köszönhető.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dabadab
titán
Nem tudom, hogy neki szemely szerint mekkora szerepe van ebben, de ez teljesen lenyegtelen abbol a szempontbol, hogy ez semmennyire sem adhat neki felhatalmazast arra, hogy barmit csinaljon, marpedig azt igy latatlanban megmondom, hogy rendkivul karos valtoztatasok mellett fog lobbizni.
(#4) atti_2010: es egeszen konkretan mit tiltanak le? Technikailag az ilyesmi nem kivitelezheto.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Gabcseee
tag
arra leszek majd kiváncsi hogy azt hogyan fogják majd ratyifikázni mikor rákötök Egy anonim proxy hálózatot a torrent kliensemre a kalózos filmek letöltése idején
-
atti_2010
nagyúr
Azért Vjnát nem kellene bántani ugyanis egyrészt neki köszönhető hogy egymásnak adják a kilincset a nagy filmszínészek Magyar-honban.
-
anulu
félisten
mindeközben Andy "kormánybiztos" Vajna szorgalmazza a megfelelő jogvédelmét a filmeknek és az illegális letöltés visszaszorítását. vagy nem tudja, h az itthon nem illegális, vagy azt akarja elérni, h az legyen...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest