Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
Ez egy az egyben diktatórikus intézkedés. Mindenki maga dönthesse el mit akar használni.
Továbbá elég nagy visszaélések lehetnek belőle.
A szavazókör kap a microsofttól egy szép pénzmagot és holnaptól csak explorer böngészőt lehet használni?
Ez vicc.- http://pazsitz.hu -
-
attila9988
őstag
Azon kezdtem gondolkodni, hogy vajon egy ilyen törvényt milyen módon lehetne összehozni a licenc -elési eljárásokkal. Ha én mint szerző, eldöntöm hogy az álltalam írt program pl GPL alá tartozik, akkor az abban foglaltak értelmében elvileg bárki számára használhatóvá válik, törvényesen. És mivel az alkotásom közzététele törvény adta jogom, akkor nem tudom hogy lehetséges az, hogy aztán ezt xy önkormányzat saját hatáskörben felülbírálja, és illegálissá nyilvánítja a programomat. Itt mintha lenne egy kis ellentmondás. Kissé a cenzori munkához lehetne hasonlítani, ami viszont egy demokratikus államban elvileg nem kellene hogy létezzen.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Dufresne
addikt
Ilyen rendszeresen van, hogy valaki valami hülyeséget felvet és sok ilyen hülyeségből nem lesz semmi. Ezért van hogy van egy hosszú procedúra ami alatt végigvizsgálják az ügyet, meg közbe dolgozhatnak a lobbi szervezetek. Aztán a végén úgy gondolom ebből sem lesz semmi.
Ha úgy lenne ahogy mondod, akkor valóban felháborító lenne, persze ettől még a felvetés is felháborító. Talán a felháborító nem is a legjobb kifejezés rá, de nincs kedvem másikon gondolkozni
-
sh4d0w
félisten
Tegyük fel, hogy elfogadják ezt a törvénytervezetet. Ennek fényében lefordítom a mondatodat: bejelentik, hogy ezentúl csak XY cég ilyen-olyan-amolyan webszerverét/mélszerverét használhatod legálisan. Neked nem ilyen van és amikor kérdőn felvonod a szemöldököd, lecsuknak (tudod: fedő) - "mert hiba vagy a mintán, egy selejtes darab".
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
sh4d0w
félisten
válasz attila9988 #42 üzenetére
Békát is így kell főzni... Ha forró vízbe dobod, kiugrik. Ha hideg vízbe rakod és fokozatosan melegíted azt, nem fog kiugrani...
-
Dufresne
addikt
válasz attila9988 #42 üzenetére
Fantasztikus, bár ettől még nem győztél meg abban hogy jobban rettegjek.
Egyrészt véleményem szerint ezt a törvénytervezetet nem fogják végigvinni.
Másrészt meg kíváncsi vagyok, hogy te hogyan akarod ezt csírájában elfojtani
Talán népszavazást kezdeményezel az EU területén, vagy leveleket írsz az ellenlobbizóknak, hogy bízhatnak a támogatásodban
Összegezve az aggodalmadat megértem, csak nem kell ebből riadalmat csinálni. Persze ha van ötleted hogyan tegyünk ellene, azt szívesen hallgatom én is, de addig nem szeretem ha feleslegesen megmondják nekem, hogy valamit veszélyesebbnek érezzek vagy sem.Nem kötözködés képen írtam.
-
attila9988
őstag
Csak úgy érzem, hogy ettől nem kéne tartanunk. Amellett hogy a példád elképzelhető, azért eléggé elrugaszkodottnak és túlzónak érzem. Nem lesz itt most egy tollvonással totális kontroll.
Éppen az a gond, hogy nem érzed veszélyesnek, mivel ünmagában tényleg csak egy kis apróságnak tűnik. És ha ehhez a gondolathoz hozzászoknak az emberek, akkor könnyebben lehetne velük elfogadtatni egy következő, a szabadságukat ismételten csak kis mértékben korlátozó tervezetet, aztán egyszer csak észreveszed, hogy az internet már nem szabad többé, mert megmondják hogy mit használhatsz, mikor, és hogyan... Biztos remek lenne, de én azt mondom, hogy az ilyen blődségeket jobb csírájában elfojtani, hogy esélye se legyen kibontakozni...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
sh4d0w
félisten
"...- Te egy hiba vagy a mintán, Winston. Egy folt, amelyet ki kell törölnünk. Hát nem az imént mondtam, hogy mi mások vagyunk, mint a múlt inkvizítorai? Mi nem elégszünk meg a negatív engedelmességgel, még a legnyomorultabb megalázkodással sem. Ha végül is megadod magad nekünk, annak saját szabad akaratodból kell történnie. Mi nem azért pusztítjuk el az eretneket, mert ellenáll nekünk; amíg ellenáll, soha nem pusztítjuk el. Mi megtérítjük, hatalmunkba kerítjük a lelke legbensejét, újjáalakítjuk. Kiégetünk belőle minden rosszat és minden képzelődést; a magunk oldalára állítjuk, nem látszatra, hanem őszintén, szívvel-lélekkel. Magunk közül valóvá tesszük, mielőtt megöljük. Elviselhetetlen számunkra, hogy egy hibás gondolat létezhessék bárhol a világon, akármennyire titkos és erőtlen is. Még a halál pillanatában sem engedhetünk meg semmiféle elhajlást. A régi időkben az eretnek úgy ment a máglyára, hogy még eretnek volt, kinyilvánította eretnek voltát, örült neki. Még az orosz tisztogatások áldozata is rejtegethetett lázadást a koponyájában, miközben agyonlövetése helyére lépkedett. Mi azonban kifogástalanná tesszük az agyat, mielőtt kioltjuk. A régi zsarnokságok parancsa a "Ne tedd" volt. A totalitárius rendszereké a "Tedd". A mienk: "Legyél". Azok közül, akiket idehozunk, soha senki sem áll nekünk ellen. Mindenkit tisztára mosunk. Még azt a három nyomorult árulót - Jonest, Aaronsont és Rutherfordot - is megtörtük a végén, akiknek te egykor hittél az ártatlanságában. Magam is részt vettem a vallatásukban. Láttam, hogyan törtek össze fokozatosan, hogyan nyögtek, csúsztak hason, sírtak - s a végén nem a fájdalom vagy a félelem, hanem a megbánás műveltette ezt velük. Mire végeztünk velük, már csak emberhüvelyek voltak. Semmi sem maradt bennük, csak a szomorúság amiatt, amit cselekedtek, s a szeretet Nagy Testvér iránt. Megható volt látni, mennyire szeretik. Könyörögtek, hogy gyorsan lőjük őket agyon, hogy addig halhassanak meg, amíg tiszta a lelkük..."
[ Szerkesztve ]
-
Dufresne
addikt
válasz attila9988 #38 üzenetére
Egész pontosan megértettem a lényegét már...
Csak úgy érzem, hogy ettől nem kéne tartanunk. Amellett hogy a példád elképzelhető, azért eléggé elrugaszkodottnak és túlzónak érzem. Nem lesz itt most egy tollvonással totális kontroll. -
attila9988
őstag
nem feltétlenül jelenti azt hogy ezen szoftverek között lennének szabályozások
Mem sikerült megértened a lényeget. Teljesen mellékes hogy a példában szereplő két programot korlátoznák -e vagy sem, azok csak hatásos példák voltak. A lényeg, hogy egy ilyen törvény lehetőséget biztosít(ana) a kormányzatoknak arra, hogy korlátozzanak téged a szabad választásban, és kényük kedvük szerint határozzák meg, hogy pl te mivel böngészhetsz. És ez csak az első lépés... Mi lenne például akkor, ha időközben csupán egyetelen chat program válna legálissá, és abban lenne egy kis "extra" adalék is, ami feltültené az álltalad beírt szöveget egy adatbázisba.. Ennél komolyabb dolgokat is el tudnék képzelni, de felesleges leírnom, minden itt olvasgatónak van kellő fantáziája.
Hogy egy példát is mondjak. Ha neked most az önkormányzat azt mondaná hogy pl kenyeret csak a tesco -ban vehetsz, ahhoz mit szólnál? A sarki bolt illegális lenne, oda nem mehetnél.
-
Integra
titán
kedves Tamás!
miért pont a sykpe és miért pont a firefox???
egy dolog, hogy totális kontrollt akarnak az informáicó miatt mindenki felett a neten..
de miért ez a két név, hogy akár ezek is?
mert így több lesz a klikk a linkre???...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dufresne
addikt
válasz attila9988 #34 üzenetére
Totális kontroll nem lesz, meg nem is lehet igazából.
És attól, hogy példának ( a figyelem felkeltés érdekében) egy chat progit és egy böngészőt hoztak fel, nem feltétlenül jelenti azt hogy ezen szoftverek között lennének szabályozások
IMHO a microsoft termékeit már csak azért sem, mert az EU versenyhivatala ( pontos nevüket nem tudom) eléggé rászállt pl Intel és Microsoft-ra is úgy tudom az elmúlt időszakban, szóval nem ez lesz a fő csapás szerintem, nem kell feltétlenül a microsoft monopóliumot emlegetni, vagy attól félni. -
attila9988
őstag
Már látom előre hogy ennek az lenne a vége, hogy csak microsoft termékeket használhatnánk olyan esetben, amikor egy adott feladatra nekik is van megoldásuk. Így pl az internet explorer bizonyára kikerülhetetlen lenne.
Nagyon remélem hogy ilyen őrült rendelkezések nem jutnak majd el odáig, hogy valódi törvény legyen belőlök. A totális kontroll ugyanis mindent előnyétől megfosztaná az internetet. Egyébként sem értem hogy mi köze van ahhoz bárkinek is hogy én a saját számítógépemen milyen programok segítségével érek el bizonyos szolgáltatásokat.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
leviske
veterán
Én nem értem... ugyan mi köze van a jurópai júniónak ahoz, hogy én milyen programot használok?
Ez bennem (bár akkor még nem életem) egy picit olyan "Éljen Május 1.-e" érzetet kelt.
Nem akarok gonosz lenni, de akkor erre kellett az EU? Hogy pár szemilis vezető bevezethessen pár idióta törvényt?
Hogy is van a mondás?: Közös lónak túrós a háta..?
-
törölt tag
Melyik légitársaság repül Kínába, a szabadság és a dmokrácia utolsó védelmezőjébe, Vagy lehet egyből Vietnamot kéne megcélozni?
-
7
addikt
Nem hinném, elvégre pont arról van szó, hogy ellenőrizni fogják a netre kieresztett programokat. Ha meg ellenőrzik, valószínűleg hamar ki is szűrik, ami nem odavaló. Én inkább a torra, apróbb hackekre (másnak mutatja a programot, mint ami) tippelnék. De ez még csak előrevetítés, messze nem biztos, hogy egy ilyen törvényjavaslatot elfogadnak.
-
dy_nmq
aktív tag
válasz dajkopali #23 üzenetére
a hirrel kapcsolatos felindulásomat probáltam irásba foglalni, és az " a kutyafáját" és a "rézfánfütyülő mindenit" nem igazán fejezte ki az érzést. De komolyra forditva, ezt komolyan gondolják? Már látom azokat a szoftvereket fogjuk (elméletben) használni akiknek a fejlesztői a legnagyobbat jattolnak a csodálatos(ezt is cseréld ki valami indulatosabbra ) politikusoknak....https://www.artstation.com/artist/dy217
-
dy_nmq
aktív tag
hát én erre csak annyit mondok hogy ***.
[ Módosította: dajkopali ]
https://www.artstation.com/artist/dy217
-
dajkopali
addikt
Igen, az említett Benjamin Henrion is azért használt ilyen erős példát, hogy rámutasson az elvi lehetőségekre, a lehetséges abszurd helyzetekre.
Ez - az egyébként hallatlanul fontos - elem csak részlete egy nagyszabású szabályozásnak, mely ősztől - már ha a tagországok ratifikálják a rendelkezéseket - valóban igen komoly változásokat hozhat az európai távközlési piacon (része ennek például a mobiltarifák csökkentése is, de még ezer más dolog is, sokukról írtunk már mi is).
Ami miatt érdemes erre a vonatkozásra odafigyelni, az az, hogy ebbe a salátatörvénybe, ebbe a szinte áttekinthetetlen, komplex csomagba ilyenkor általában megpróbálnak elsőre ártatlannak tűnő rendelkezéseket is becsempészni, melyeknek később isszuk meg a levét. Na, erre vannak a jogvédők, és szerencsére teszik a dolgukat, hogy - ha lehet - se ostobaságból, se tájékozatlanságból, se lobbiérdekből ne jelenjenek meg a jövőben komoly gondokat okozó rendelkezések.
Jó esetben..."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
7
addikt
A Skype és Firefox csupán példa volt, hogy ha akarnák (senki nem mondta, hogy akarnák), ezen törvényjavaslat elfogadása esetén azt is lehetne regionálisan tiltani. Nyilván épeszű emberek ilyet nem fognak csinálni.
Mondjuk az "illegális fájlcserélők" fogalmazásnál röhögőgörcsöt kaptam. Kéne valami szakmai felülvizsgálat, mielőtt ilyen akciókba kezdenek.
-
gedva
csendes tag
ejha...
" Nem hiszel a szoftverben elvtárs? " -
Belba
őstag
Csak egy tollvonás és holnaptól illegális besorolású lehet a lázmérő otthoni használata is! = Menj el a háziorvoshoz és ott megmérik a lázad "szakszerűen" és "biztonságosan"...
Én itt lassan már semmin sem csodálkozom...
Mindenesetre azért lemezre mentem a Skype és egyéb fontos programjaim telepítő fájljait, hátha még szükségem lesz rá és akkor már a neten nem lesz megtalálható.
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz Depression #11 üzenetére
"...Ki az a h...e, aki ezt annyira erölteti!? Bizotosan nagyon gazdag lesz belőle..."
Nyilván olyanoknak csípi a szemét a Skype, akiknek érdeke, hogy ne ingyen beszéljen egymással a sok hülye, hanem méregdrága mobil-perceken ill. vezetékes telefonon...
Vannak, akiknek kevesebb csurog a zsebébe, mióta egyre többen nézik a TV-műsorokat a neten és emiatt nem fizetnek elő a kábelTV-re...
Amúgy meg szerintem semmi köze a fájlcseréléshez sem a Skype-nak, sem a Firefox-nak, ezzel az erővel az emaileket is veszélyessé lehet nyilvánítani!
Én viszont most rájöttem, hol van a baj : az a sok ráérő barom a Hivatalokban, akik horribilis havi fizetésért vakaróznak, megpróbálnak időről időre "fontossá válni"...
Törik a fejüket napi 8 órában, mire lehet ráhúzni a "terrorista-veszélyt" vagy a "jogsértést".
Hónapról hónapra "Sürgős Intézkedési Listákat" gyártanak, hogy igazolják fontosságukat és a következő hónapban ne őket tegyék lapátra.Na, ezeknek kellene valami jó kis munkát találni (kőbánya?), amiben alaposan kifáradnának 8 óra alatt és leszoknának a barom ötletek gyártásáról!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
john_007
csendes tag
Bár ez inkább korrupció gyanús, de a szólásszabadság és az alkotáshoz valójog is sérül.
Lehet hogy a politikusainktól tanultak, és egyszerűen egy újabb "regisztrációs adó", mint a gépjárművek esetén.Illegális besorolásúvá tehetik akár az erőszakos játékokat is. És mint annó az alkoholtilalom idején jönnek a földalatti tevékenységek...
-
Lenry
félisten
mégis mit képzelnek ezek magukról?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Depression
veterán
Ki az a h...e, aki ezt annyira erölteti!? Bizotosan nagyon gazdag lesz belőle.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
pmikloska
aktív tag
Kinek jut egyáltalán ilyen törvény az eszébe? Micsoda őrült agyszülemény ez??
Nekem is Kína ugrott be erről elsőként.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Most miért vagyok szkeptikus? Nem lesz ebből semmi, csak néhány hír.
il sole non sorge più ad Est!
-
twollah
nagyúr
Udvozlunk 1984ben.
-
őstag
Naaad vmit a popójukba...ez baromság,komolyan az lesz,h átmegyünk kínába,és csak a kormányzati 200 milliós,hibákkal teli oldalát meg az idojaras.hu-t bambulhatjuk....úgysem fogják engedni,mert akkor aztán tényleg lincselés lenne ..és hogy nézném a BSG-t
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
FTeR
addikt
miért pont a skype és hogy jött ide a firefox?
miben mások ezek, mint bármilyen más online cucc, h ezek nagyobb veszélyben vannak mint a többi? -
shtml
őstag
Nem is tudom, miért erősödik az az érzésem, hogy Európából nemsokára olyan rendőrállam lesz, hogy a volt NDK szégyenkezve elbújhatna mellette.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Gregorius
őstag
És ha sorozatos aggályaimat félretéve mégis átmegy ez a tervezet, akkor tessék má mondani, ki fogja ezt betarttatni?
-
Miva? Ez valami poén? Április elseje már elmúlt.
Cenzúrázzák a netet vagy mi? Inkább a sok spammer-t meg reklámos szarokat vadásznák le nem pedig ilyen hülyeségeket találjanak ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Parkside szerszám kibeszélő
- Külpolitika
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dell notebook topic
- Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest