Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cer
tag
A válaszod nem is értem.
Nem az általad feltételezett vélelemből tettem fel az utóbbi kérdést.Csupán ezért és remélem megnézed:
Ez egy amerikai eladó, tehát még csak nem is kínai. ( Persze ez is ott lett legyártva. ): Ára LINK
Egy másik, ugyancsak amerikai eladó. Adapter, plusz kábel, igaz a régi típus, de jön a következő link: Ára LINK
4 db kábel iPhone 5-höz: Ára LINK
És végül egy Macbook adapter: Ára LINK
Csak személtetés céljából, hogy ez egy jóval nagyobb és 'bonyolúltabb' adapter.Ezek után nem szabad elfeledkezni arról, hogy itt mindenki haszonnal ad el.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Majd 16-án kiderül. Addig nem tudni milyen töltőt adnak. De nyilván nem adhatnak mindenkinek ilyet, mert eleve az új modellek csatlakozója más.
Elég elborult applehaternek kell lenni ahhoz, hogy valaki tényleg elhiggye, hogy az extraprofit miatt csinálják és nem azért, mert rövid időn belül több embert ráztak meg a hibás gagyi utángyártott töltők és ez elég rossz fényt vet a cégre még ha nem is az ő hibájuk.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Mi van? Érted, hogy a többi gyártó is ugyanannyiért adja a töltőit a saját üzleteiben???
bambano: Még mindig nem én állítottam, hogy tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen töltő előállítása.
Az állítás a következő 11.hsz: 1USD az előállítás és ezt adják el most 10USD-ért. Amit nem ártana alátámasztani valami ténnyel. Mármint az 1USD-s gyártási költséget.Tudod nem úgy működik, hogy állítok valami irdatlan nagy baromságot és ha a másik rámutat, hogy az, akkor még neki kell megcáfolnia engem. Majd ha eljutunk oda, hogy az illető tudja bizonyítani az állítását, akkor lesz értelme folytatni.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Ha nem tűnt volna fel, akkor nem is a kérdésre válaszoltam, hanem a csúsztatásra a hozzászólás második felére reagáltam. kapíse???
De látom megint csak azt nézted, hogy mibe kössél bele. Nem én állítottam, hogy tudom, hogy mennyi az előállítási költség. Olvass vissza!!Misi1979
Pedig az gyári cucc és nem utángyártott. De ők biztos nem tudják olyan nagy árréssel adni a cuccot, mert ők biztos legalább 10x annyiért gyártatják le a 40USD-s töltőt, mint az Apple. Ezért ők nem tudják ilyen extra haszonnal eladni, így tuti nem lesz ilyen akció.[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Már megint csúsztatsz
Egy hozzászóló írta, hogy az apple 1 USD-ért gyártja a töltőit. Erre válaszoltak, hogy honnan tudja ezt ennyire pontosan, továbbá ha tényleg ennyi, miért kell kiemelni az apple-t, már megint..
Trollmode on:
Arra azért kíváncsi lennék, a samsung meglépi-e azt a kvázi kötelező lépést, hogy miután az S4 gyári töltője és/vagy akkuja kigyulladt és felgyújtott egy lakást, visszahívja-e a gyári (vagy utángyártott) töltőket vagy akkukat.
Trollmode off
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
bambano
titán
(#38) szalontai: "Ön szerint mennyibe kerül a hőn imádott gyártó által alma jelzéssel ellátott töltő előállítása?"
(#39) llaszlo "Nem értem felmentem a samu meg a htc honlapjára és 5-6.000 volt az eredeti töltőjük."ha szerinted a fenti kérdésre az alatta jelzett szöveg a korrekt válasz, akkor vagy nem beszélsz magyarul, vagy egyéb okokból érdeked súlyosan ferdíteni.
Ha nem állítod, hogy tudod, mennyi a töltő előállítási költsége, akkor minek csinálsz úgy, mintha válaszolnál a kérdésére?
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Misi1979
őstag
Samsung Galaxy S4 utazótöltő+adatkábel (2A): 40USD (az 1A) 35 USD. Szép fehér színe van
Apple oldalán külön van a kábel plusz a töltő, áruk: a töltő 5W és 12W verziója is 19USD, mindkétfajta adatkábel szintén 19 USD. Összesen 38 USD.
Vajon mennyi az önköltségi áruk?
De persze fúj apple, fúj.
-
tomazin
veterán
Az e heti kérdésünk llaszlohoz:
Ön szerint mennyibe kerül a hőn imádott gyártó által alma jelzéssel ellátott töltő előállítása?akkor a többi gyártónak miért kerül kb ugyanannyiba a terméke
nemértem, de ugye biztos én vagyok a fogyatékkal élő...nem erőltettem meg magam kicsit sem, beírtam az árgépbe,h iphone töltő és 5k volt a legoccsóbb, beírtam samu töltő és 2.8k volt a legolcsóbb (nokiából meg 800ft, de azt már ne is erőltessük). Természetesen fel lehet vázolni olyan matematikai rendszert ahol 5<2.8...[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Ha van egy macbook air töltőm, ami ragasztva lett, akkor azt is cserélik? Vagy ez csak az iphoneokra vonatkozik, mert a cikkben ez nincs leírva?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
llaszlo
veterán
Látom te is tudod, hogy mi mennyibe kerül. Már csak azt nem értem, hogyha az Apple ilyen bazi nagy felárral dolgozik, akkor a többi gyártónak miért kerül kb ugyanannyiba a terméke? Ők biztosan 20 dodóért gyártatnak és 22-ért adják el.
De tudom, hogy mindig vannak egyesek akik mindig önigazolják magukat.
[ Szerkesztve ]
-
cer
tag
NAgy tévedés, hogy a hack-ért vagy másért.
A választ proradeon írta le #11, csak nem közérthetően.
Az Apple-nek kapóra jött a Hack botrány plusz ez az áramütés valami ( amiről most olvasok először ) és ezekkel már hatásosan ösztönözni lehet milliókat, hogy most "kicserélhetik" 10$-ért a rossz töltőjüket amit Kínában legyártanak 1$-ért.
Ennyit erről...
[ Szerkesztve ]
-
droland1978
csendes tag
Mekkora trükk.
Beveszi 0 forintért a "hamisítványt", aztán "csak" 50%-os haszonnal adja el az "eredetit" a 90% helyett, aztán a bevett hamisítványt meg eladja újként 100% haszonnal
Nagy trükk
droland
-
llaszlo
veterán
Logikus, hogy egy SW problémát HW cserével oldanak meg. Igen ez teljesen logikus, hogy az olcsóbb és egyszerűbb megoldás helyett a jóval bonyolultabb és jóval költségesebb megoldást választják.
Ha az a bug annyira jelentős lenne, mint ahogy egyesek itt azt vélik, akkor egy patchel javítanák és kész, ahogy erre már számtalan példa volt, nem csak az Apple-től. -
fordfairlane
veterán
Nem fújjátok túl kicsit a témát? Mégis csak egy sz*ros USB-s töltőről van szó, nem az Usa atomstratégiájáról. Jó, tudom, az APlle USB-s töltője a téma, húha, ennek jelentése van!
x gon' give it to ya
-
tomazin
veterán
Ja, az fel sem merül benned, hogy jófejségből is teszik...
Bambano tényleg magadba kellene szállni, hiszen köztudott, hogy minden nagyvállalatnál -így az almánál is - van egy csoport - a jófejségi csoport - amely folyamatos, töretlen anyagi támogatást élvez és aktívan tevékenykedik. És Neked ez elkerülte volna a figyelmed...ajjjajjj, kavinton -
llaszlo
veterán
"Nem jó dolog, amikor egy céget halálesetekkel hoznak kapcsolatba, még ha nem is tehetnek róla, viszont nem söpörték a szőnyeg alá az eseteket azzal, hogy "használj eredeti töltőt"."
Áhhh ez teljeséggel kizárt, ebben nincs semmi összeesküvés elmélet ezért ez nem is lehetséges, ez nem lehet a logikus magyarázat egyesek fejében. Csakis valami hátsó szándék lehet mögötte. LOL
Pláne, hogy biztos a geek társadalmon kívül mindenki hallott arról, hogy meg lehet hackelni az iOS 6-os készülékeket. Bizonyára ennek az utóbbinak óriási a valószínűsége. Annak meg, hogy kb minden hírportálon lehozták a haláleseteket és, hogy arról hallott jóval több ember, annak nulla a jelentősége ebben az esetben.
Ez csakis így lehet az összeesküvés elméletek szerint. LOL[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Ja, az fel sem merül benned, hogy jófejségből is teszik. Végülis a cégek (sőt! az emberek) kizárólag a jó marketing, nameg az adócsökkentés miatt szoktak pl jótékonykodni. Az nem fordulhat elő, hogy a naaagy gonosz és csúnya apple nem azt kommunikálja a felhasználók felé, hogy azért halt meg 2 ember, mert:
-hamis, elektronikát, érintésvédelmet alig tartalmazó töltőt használtak az elhunytak
-ráadásul még "rosszul is fogták" azt.
Persze értelek, nálad frusztráltabb apple-hatert még nem olvastam itt, muszáj "töltő-gate"-et kreálnod, kapóra jön a beagleboardos kísérlet.
-
saelin
veterán
De ez max csak neked fordult meg a fejedben. Az átlag felhasználónak ebből az jön le, hogy most van esélye becserélni a töltőjét egy vadi újra, mert megtört a kábel, karcos a töltő fej, vagy csak azért mert új... A te gondolkodásoddal sincs baj, csak ne próbáld ráerőltetni másokra. Peace.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
bambano
titán
"Nem lenne kötelességük kicserélni a hamis-utángyártott töltőket, szerintem egyértelmű, hogy miért.": szerintem sem lenne kötelességük, nem vállalhatnak felelősséget minden dzsunkán gyártott kacatért. Mégis kiszórnak egy rakat pénzt az ablakon, következésképp más oka van a cserének, nem az, amit közzétettek. A más ok pedig az lehet, hogy az utángyártott töltőkkel kapcsolatban felmerülhetett olyan probléma is, ami viszont az ő saruk.
-
llaszlo
veterán
Látom az összeesküvés elméletek dolgoznak egyesek fejében.
-
Misi1979
őstag
A kötelező felelősségvállaláson túl is.
Nem lenne kötelességük kicserélni a gyári töltőket, mivel nem gyári töltők okozták a haláleseteket.
Nem lenne kötelességük kicserélni a hamis-utángyártott töltőket, szerintem egyértelmű, hogy miért.
(nekem egyértelmű, neked lehet nem)Nem jó dolog, amikor egy céget halálesetekkel hoznak kapcsolatba, még ha nem is tehetnek róla, viszont nem söpörték a szőnyeg alá az eseteket azzal, hogy "használj eredeti töltőt".
Te jössz a beagleboardos cuccal, ami alapból egy féltégla.
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #16 üzenetére
a preparált töltő a baj, mi abban a logikus, hogy azt cserélik, ami a bajt okozza? nem tudom, fogalmam sincs...
-
bambano
titán
gondolom bonyolult volt értelmezni a posztot meg a hsz-emet. a hsz-emben azt írtam, hogy a saját cuccaikért vállalnak csak felelősséget, erre te szépen leírtad, hogy a saját cuccukért vállalnak felelősséget. gratula.
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
Komolyan ? bevásárolok 1. gen. nano-kból akkor
@Misi1979: De azért nem kell így lereagálni, tudjuk ,hogy az Apple-nek van egy kis üzletpolitikája, lehet ez is, az is, ő felvetett egy lehetőséget, aminek lehet igazságtartalma...
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Misi1979
őstag
Az Apple felelősségvállalásával eddig sem volt gond. Egy példa: most is becserélik az 1. generációs ipod nanókat, amiket kb 8+ éve forgalmaztak, ha beviszed őket egy APR-be, kapsz helyettük egy újgenerációs nanót. Ingyen. Nem is kell, hogy működjön az a legalább 8 éves Ipod. Miért? Mert egy vizsgálat kiderítette, hogy gondok LEHETNEK az adott készülékek akkumulátorával és nem akarnak kockáztatni.
8 éves mp3-lejátszóról van szó.
Ha te eme gesztusban azt látod, hogy az Apple azért cserél töltőket, hogy nehogy valakinél berhelt-beagleboardos töltő legyen és meghekkelődjön és az mekkora blama.. hát, kezeltesd magad. Vagy inkább ne, mert az orvostudomány is hemzseg a fincsi kis összeesküvés-elméletektől.
Azon mondjuk csodálkozom, hogy nem azt írtad, hogy Tim Cook habzú szájjal direkt irtja a kínaiakat a gyilkos töltőivel, mert hát a samsung is távol-keleti, meg a bunkó amcsiknak Kína-Korea egykutya.
...
Szerintem ez egy kedves gesztus, van is egy utángyártott töltőm, lehet becseréltetem. Ugyan több éve működik, plusz kínai sem vagyok, de az ördög nem alszik. Plusz lehet már meghekkelődtem, ki tudja.
-
llaszlo
veterán
Tehát csak feltételezel a saját kis buksidban. Semmi több. Értem. Te valahogy mindig minden mögött valami rosszat látsz? Eddig szinte csak ilyen hozzászólásokat láttam tőled.
Mert nyilván jobb nekik ha azt olvassák az emberek két három hetente, hogy XY áramütéstől halt meg amikor az iPhone-ját haszna. Ez nyilván nagyon jó reklám az Apple-nek.
Ha nem tűnt volna fel már nem Jobs a főnök, talán fel kéne fogni, hogy minden változik és semmi sem állandó.
proradeon: Igen valóban. A többi gyártó fillérekért adja az eredeti cuccait. facepalm
[HTC][ Szerkesztve ]
-
őstag
Hát ezzel kapcsolatban csak annyi jutott eszembe ... hogy de jó fej most az Apple, hogy annyiért adja akció keretén belül a töltőjét, mint amennyibe kerül bármilyen más telefonmárka esetében a töltő, akció nélkül. Ebből is látszik, hogy egy tonna profit van a töltőn is.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
bambano
titán
az apple nem arról híres, hogy szórja a pénzt. miért is vállalna anyagi terheket más cégek által elkövetett hibákért? logikus feltételezni, hogy csak azért vállal felelősséget, amit ő követ el, az pedig nem az áramütés.
tudod, vannak, akik használják azt, amit a két fülük közé betöltött a mindenható. nem jobs, a mindenható.
-
dajkopali
addikt
a közlemény ezt szó szerint nem mondja ki, de sztem egyértelmű, hogy globális akció
az persze igaz, hogy nyilván ott éri meg cserélni, ahol sok a harmadik féltől vagy nem megbízható forrásból beszerzett töltő - mint pl. Kínában (én nem fogom lecserélni az iPadünk töltőjét )"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
llaszlo
veterán
Azért gratulálok. Vannak akik gondolatolvasók és ők jobban tudják, hogy miért cserélnek. És mindezt tényként közlik. facepalm
Ez csak Kínában van vagy az egész világon?
-
Graphics
Jómunkásember
A kábelen keresztül , mivel külön van a töltőfej és az USB kábel
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Birkusz
csendes tag
És mégis mi a logikai kapcsolat a kettő között? Merthogy a kihasznált hibát már javitották is az iOS7-ben.
Akinek meg Beagleboard méretű töltője van és ez nem gyanús neki annak nemhiszem, hogy a nemzetbiztonságot veszélyeztető adatok lesznek a telefonján...“ A NASA elkezdhetne asztronauták helyett hegymászókat képezni, mert az epéniszeden feljutunk a Marsra” by BuZzNiaK
-
bambano
titán
Azt ugye tudjuk, hogy nem áramütés veszélye miatt cserélik a töltőket, hanem azért, mert kiderült, fel lehet törni az apple cuccokat a töltőkön keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mobil flották
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ukrajnai háború
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest