Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GeorgeV


GeorgeV
(fanatikus tag)

GDPR, ePrivacy. Jó kilátások. Idióták ezek a bürokraták. Ja, meg aki támogatja az is.

(#2) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Digitális EU az lesz... Igaz, hogy gyerekek ezrei nem esznek melegételt iskolaszünet idején, de a faluban lesz wifi mindenhol.
Az sem nagy baj, hogy a gyerekek nagyrésze nem tud értelmezni egy összetett mondatot, digitálisan majd biztos menni fog.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#3) gabor7th válasza GeorgeV (#1) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Azt hiszed, hogy az EU lépi a legérdekesebbeket a problémákra.

Én nemrég egy új csúcs módszerre bukkantam.

Azt írták, hogy az amerikai bankokat nem tudják megvédeni a kibertámadásoktól és a megoldás az lenne ha... ezután kisebbségiek lennének a kibervédelem szakértők.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#4) gabor7th válasza moleculez (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

A digitális Európa lesz majd az a hely amely modern módon mindent a felhőbe tart, ahonan aztán a többi ország egy támadással az egész kontinenst ki tudja majd rabolni.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) wesder válasza moleculez (#2) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)

Ne itthonból indulj ki. Igen, kb itt ez a helyzet, de kátod hogy fontosabb a Wifi mint az èrtő írás olvasás.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#6) bLaCkDoGoNe válasza moleculez (#2) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Összemosod az itthoni viszonyokkal a dolgot, amiket felhánytorgattál azokat a kormánynak kellene megoldania (megfelelő oktatás, jóléti szolgáltatások), nem az EU-nak.

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#7) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Mondjuk annak örülnék, ha egyre több mindent lehetne online intézni, és remélem, 2022-ben már szavazni is lehet majd így!

(#8) cskamacska válasza Fred23 (#7) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

Hah, ha 2022-ben lehet még szavazni, ugye.. ;]

De ha lehet, és teljesen elektronikus lesz, akkor meg nem a leadott szavazatokért megy a versenyfutás, hanem hogy a kormányzat, vagy az ellenzéket támogató külföldi kormányok haxorjai tudják-e jobban megbundázni a választást.. :DDD

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#9) Fred23 válasza cskamacska (#8) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

:D

Érdekes lenne, ha a szavazatra jogosultak 110%-a szavazna az ellenzékre, és 150%-a a kormányzó pártszövetségre. :DDD

(#10) moleculez válasza bLaCkDoGoNe (#6) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

Az a bajom EU-val is mint az emberjogi szervezetekkel, meg az ENSZ-szel: tehetetlenek. Nincs ráhatása arra hogy minden tagországban tényleges életszínvonal beli javulás történjen. Tény, az általam felhozott problémákat a kormánynak kellett volna megoldania (már régen), de nem sikerült. Minden országnak megvan a saját hasonló jellegű problémája. Félreértés ne essék, nagyon örülök az egésznek, de ennek tényleg most jött el az ideje? Ennyire rendben van Európa? Befogadtunk többmillió menekültet, ami dicséretes, de ebből a pénzből akár több munkát is lehetne teremteni nekik, integráció, kutyafüle.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#11) #74018560 válasza wesder (#5) üzenetére


#74018560
(törölt tag)

Ennyi erővel költsünk minden R&D pénzt az afrikai éhező gyerekek megmentésére, igaz, technológiai színvonalban nem fogunk előrelépni semennyit :DDD

Többiek: tipikus magyar mentalitás. Már az ingyen pénz se jó, megy a rinya... szánalmas! :U

(#12) bLaCkDoGoNe válasza moleculez (#10) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Az EU-nak nem az a célja, amit te elvársz tőle. (A tehetetlenség kérdésében mondjuk egyetértek.)

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#13) totopad


totopad
(fanatikus tag)

Én egyrészt imádom a 21. század mobil technológiáját, vagyis, hogy egyre kevesebb helyhez kötött szolgáltatás van és minden, mindenhol elérhető. Példa, tavaly szeptemberben, minden gond nélkül néztem az M4 f1-es közvetítését egy Amszterdam és Eindhoven közötti buszjáraton egy lengyel simkártyával. Űberkirály, hogy eljutottunk idáig, nem kell otthon ülnöd, ha valamit meg akarsz nézni, tényleg baromira élvezem, DE!!!

Én azt látom, hogy ez a piszok nagy digitális világ, digitalizált valóság egyre inkább megy az emberi kapcsolatok rovására. Egyre kevesebb az emberi kommunikáció, a fórumok, kommentek "zemélyeskedő, anyázós "minősége" a normál hang alapú kommunikációra is kezd áthatni, egyre kevesebb igényt érzek a verbális kommunikációra, ezáltal az emberi kapcsolatok is egyre üresebbek és értéktelenebbek.
Sajnos a gyakorlatban is tapasztalom ezt. Valahogy érdemi határt kellene húzni.

(#14) #74018560 válasza totopad (#13) üzenetére


#74018560
(törölt tag)

Ha minden infohoz hozzájuthatsz neten, akkor mi haszna a "személyes" beszélgetésnek :DDD ;]

(#15) LionW válasza moleculez (#2) üzenetére


LionW
(kvázi-tag)

Digitalizáció nagy segítség, neked alap hogy leülsz a gép elé, és utánanézel a wikipédián egy adott dolognak, de ez nem mindenki számára ilyen egyszerű. Online oktatás segítségével nem számít hogy milyen gyenge az iskolád, mindenki számára elérhető a tudás. Persze ehhez oktatási reformok kellenének(nem feltétlen a hittan bevezetése), nagyon sikeres lehetne egy jól átgondolt, online segítséggel működő oktatási rendszer.

Sok más előnye is van még ennek, pl bürokrácia jelentős részét át lehet ültetni online formába, elterjedhetnek olyan közösségi alapú megoldások mint pl a telekocsi, vagy olyan szolgáltatások amik megkönnyítik a falusi őstermelést pl.

Eu egyébként szerintem sem a leg-hatékonyabb, pl ez a program is valszeg minuszos lesz sok helyen, mint ahogy a legtöbb program is minuszos itthon. Amikor egy random 10 ezer fős városkában látod hogy x milliárdból építettek utat eu-s pénzen, meg kihúznak legalább 30 mb-s netet rengeteg falura eu-s pénzből, azok valszeg sosem fognak megtérülni. De ilyen volt a csatornázás is pl, amit sok helyen eu-s pénzből fedeztek a falvak/városok, de ezen kívül még rengeteg ilyen dolog van.
Lehetne ezt sokkal hatékonyabban is, pl megszüntetni az összes ilyen elmaradott települést, mivel már nem az 1800-as években vagyunk, de gondolom akkor meg az nem tetszene sokaknak.

(#16) janeszgol válasza totopad (#13) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Ez bizony így van. Sajnos az emberek nem értik az internetet. Persze izgalmas egy álnév alatt mindenkit leosztani, de ma már a 21, században élünk, nem sokára a második negyedében. A kedvencem az FB esete. Azért jött létre, hogy összehozza az embereket, erre különböző ideológiákból jobban szétválasztja. Még olyan okból is, ami eddig nem volt az adott emberek közötti kapcsolatokban felfedezhető. Röviden: mivel az emberek többet látnak egymásból (most nem a szűk családra gondoltam), egymás gondolatait, vágyait, céljait, hovatartozását, véleményét, ezáltal biztosan lesz X és Y között olyan pont, amitől megutálják egymást függetlenül attól, milyen régóta ismerik egymást. Előbb utóbb lesz előkerül az a pont.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#17) cskamacska válasza LionW (#15) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

"megszüntetni az összes ilyen elmaradott települést"

Ez a Ceaușescu szájából kivett technokrata duma azért poén, mert pont az elgépiesítés nyomán egyre inkább teret nyerhetne az otthoni távmunka.

De hát ha valakinek fontosabb a gyerekkori kedvenc sci-fi disztópiájának a megvalósítása.. :P

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#18) LionW válasza cskamacska (#17) üzenetére


LionW
(kvázi-tag)

Nem várt Ceaușescu-zás. :D Ceaușescu-tól már másol 1-2 dolgot a kormány, ennek még talán értelme is lenne.
Ez szimpla matek, ha kiszámolod mennyibe kerül a közmű, úthálózat stb fenntartása az ilyen kis falvaknak, vs mennyibe kerül felhúzni egy panelt és abban elszállásolni kb ugyan annyi embert, akkor a panel a századából kijön. Vagy az is egy opció hogy nem kapnak ezek a falvak plusz befektetést a városoktól. De persze ez szóba sem jöhet, mivel elvárás már a csatorna, internet, járható utak, majd az eu fizeti, mi meg néha panaszkodunk majd hogy ennyi befektetés, és mégis nagy a nyomor. :D

Amúgy meg nem nagyon van olyan része az országnak ahol a falvak gazdagabbak lennének mint a város, távmunka meg jó ha a gazdaság 0,1%-át kiteszi.

(#19) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Ahogy eddig is, ebből sem lesz sok haszna az EU-nak. A legtöbb országban csak lenyúlják a pénzt és haszontalan alibi programokat indítanak.

A szuperszámítógépes pénzt nyugodtan benyomhatnák egy konkrét megoldásba, amin mondjuk földrajzilag 4-5 helyre szétosztva alakítanának ki egy elosztott számítási kapacitást, aminek ideiglenes használatára pályázhatnának az EU-s kutatók. Ja és lehetőleg olyan országokba telepítsék ezeket, ahol alacsony a korrupció, vagyis Magyarország szóba se kerülhessen. Ha már szuperszámítógépet akarnak létrehozni, akkor ne aprózzák el a pénzeket.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#20) Depression


Depression
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

700m oktatásra? Az EU lakossága ~500m, azaz jut 0.2€/fő/év. Ebből tényleg képzettek leszünk.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#21) thesound


thesound
(őstag)

A haverok már megalapították a pályázati pénzeket megnyerő cégeket. Zsebtömésre felkészülni, vigyázz, rajt!

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#22) Matada2.3


Matada2.3
(PH! kedvence)

Kíváncsi leszek, hogy mennyire tud az EU is saját "digitális" entitást és infrastruktúrát kialakítani. A többieknek már sikerült, de itt lehet késő van már ehhez.

Finn the human --> S8

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.