- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz dajkopali #43 üzenetére
Ja, én nem úgy értettem, hogy volt már ilyen esetem, csak úgy általában gondoltam bele a dologba...
Szerencsére még nem kerültem ilyen szituációba, vagy csak nem tudok róla..
A zsebeimet állandó jelleggel ellenőrzöm, oldalzsebeimben hordom az értékeimet, igy szinte mindig ott van a kezem, és sűrűn ellenőrzöm, a farzsebben csak zsebkendőt hordok.. ----> és mindig figyelek, hogy ki van mellettem, vagy mögöttem, legyen az zsúfolt mozgólépcső, vagy egy sétálóutca...
Ha gyanúsat észlelnék (valaki 20-30 cm-re "közelitene" meg indokolatlanul), azonnal megszüntetném az ürgét.Up the Irons!
-
-
EmberXY
veterán
-
vamzi
senior tag
válasz JetiRulez #40 üzenetére
Eddig a rekord levonásom 560ft volt 1000ft után (szintén junior kártya)
Tudtam, hogy szívás lesz, de közel, s távol nem volt otps automata, így kénytelen voltam egy unisexmatát használni. Az átutalásokért is stabil min. 160ft-okat szednek el. Viszont legalább fizetéskor nem vágnak meg díjakkal.
Ezt a kamerás dolgot oda haza egyszerűbben oldják meg :
Baromkodik 2-3 8 éves purgye az automatánál (ugye 5km-es körzetben az az egy automata van) és mikor odamész és neki állsz írni a pint, a kölykök egyből rátapadnak a numpadra. Rajtam nem fognak ki, mert háttal is beírom, de az idősebb asszonyokkal pl mit művelhetnek? -
JetiRulez
őstag
hunfatal:
Tőlem nem szoktak pénzfelvétért levonni kezelési költésget (nyilván Junior kártyás létemre), vagy csak én nem figyeltem még meg.ArchElf:
Mióta egyszer láttam ezt a kamerás módszer a tévében, azt is szoktam ellenőrizni pénzfelvét előtt.lezso6:
Te biztos nem OTP-s vagy. Nálam ugyanis az SMS szolgáltatásért mindig levontak 180 Ft-ot. Azóta csak online kérem le az egyenleget."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Hát nekem auto jön az sms, hogy mikor mennyit megy le a számlámról, úgyhogy nincs miért paráznom.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
ArchElf
addikt
válasz JetiRulez #34 üzenetére
Bízol vagy nem bízol benne, 1000 Ft-tal is ugyanannyit kockáztatsz, mint 100.000 Ft-tal.
Amennyiben vant rajta egy plusz adagoló (kártya mágnescsíkot másolja), úgy simán megvan a Track, akármennyit is veszel fel. De láttam már olyat is, hogy az éjszakai térbe a kártyás beengedőt buherálták meg. Kamerás feltéttel is találkoztam (ami felülről veszi, mit ütsz be a numpad-on, és wireless küli ki a 20-30 méterre parkoló autóba).AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
fatal`
titán
"Én is csak keveset szoktam kivenni, főleg a kezelési költség miatt, a saját pénzem használatáért nem szeretek fizetni."
Minél kevesebbet veszel ki, arányaiban annál drágább.
Amúgy nem semmi ez az egész. Kártyaadatokra vadásznak így vagy szimplán megfejik az autómatát és dobja ki magától a lóvét?
-
JetiRulez
őstag
Hát nem is bízom ezekben a ketyerékben. Nem véletlenül veszek ki szigorúan csak 1000 Ft-ot (már ha van a kártyámon egyáltalán pénz).
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
ArchElf
addikt
Ja, az anyag
linkAE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
Borzasztók ezek az ATM-ek...
A jómúltkor olvastam egy olyan anyagot (Oroszországból, szeretettel ), hogy a hajam is égnek állt tőle. Lángvágó sem kell - magától adja ki a lét (kb mint a terminátorban)... Amúgy az XP nem embedded az ATM-ek többségén, de még a benne levő cucc sem az (csak valami microATX dzsunka)AE
-
rootkiller
őstag
Nem foglalkoznak vele, inkább letíltják...
Artengo TR 990 Pro
-
Csaszykj
aktív tag
Nem semmi.....
Jól jönne egy kis tutorial, mit hogyan is lehet csinálni.....
-
nbg
senior tag
-
kpal
nagyúr
Sose szerettem az ATM-et.
-
moonman
titán
nincs az XP-vel semmi gond, a probléma ott van, hogy többnyire nem tartják karban őket. a linkelt képen is az látható, hogy a tűzfal sincs rendesen bekonfigurálva. (viszont legalább professional és az üzenetablakból ítélve korlátozott userfiók.)
régebben OS/2 Warp futott rajtuk, még szervizeltem ilyeneket, nincs semmi spéci szoftver, egy asztali OS és egy frontend alkalmazás.
-
villamos
őstag
Ez aztán nem semmi. A laikus meg azt feltételezi, hogy ezeken a vackokon valami full egyedi, hiperbiztonságos cucc van, elvégre milliókról van szó. Erre valami ratyi ikszpé. És az a felület, ami az automatán fut, csak nem powerpoint?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Puma K
nagyúr
"feji"
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
dajkopali
addikt
válasz WonderCSabo #19 üzenetére
bocs, bár apróság, de tényleg rosszul emlékeztem
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
sghc_toma
senior tag
-
-
sghc_toma
senior tag
válasz WonderCSabo #12 üzenetére
nem valoszinu.. mikor a haverja kerdezi, mondja, hogy az anyjatol tanulta, hogyan kell atm-et hakkolni..
in asm we trust
-
EmberXY
veterán
Ezért kell kitépni a falból, végigvonszolni a városon, és valahol lángvágóval felnyitni.
Az a gond, hogy mára ez már nem csak az amcsi filmekben van igy....Szerencsére még nem volt gondom egyetlen ATM -mel sem (könnyen kijöttek a falból ), egyébként ha látszólag nem teljesen "ép" a kezelőszoftver, nem dugnám bele a kártyámat, ha meg nem látszik, hogy hackelt, úgysem venném észre. Egyébként bankkártyaadatokra vadásznak a hackerek ezáltal? Mert ha más egyéb probléma van a tranzakció során, csak kap az ember segitséget....
Up the Irons!
-
Szerintem sem az alap XP buherálása okoz nagy gondot, hanem a sok kamera.
-
WonderCSabo
félisten
John Connor maga fejlesztette a cuccot? Ezt nem is tudtam.
-
moonman
titán
válasz HelloWorld #7 üzenetére
a legtobb atm-ben sajnos nem embedded fut, hanem mezei XP Home, amit raadasul basznak karbantartani.
-
Waikiki
tag
Jackpotting bankjegykiadó automaták
Vagy fordítsuk le az egész címet, vagy rakjuk be az eredeti angolt, de hogy az egyik fele magyar, másik fele angol, ezt így azért nem kéne...
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
Devid_81
félisten
Nah ez tök klassz lesz ha majd letöltő oldalakon is fenn lesz a leírás
Előbb utóbb valaki(k) tényleg odacsap a banki rendszernek, csak idő kérdése, tiszta Die Hard 4.0 lesz a vége...
-
nagyúr
"Easy money..."
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
FTeR
addikt
"egyik slágertémája újra a bankjegykiadó automaták"
-
DraXoN
addikt
Az biztos, hogy sok ATM-en nem ép naprakész szoftver fut...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla