Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
A választások alatt ment a blabla műsor és alatta végig a banner... Legalább 2 órát ment, miután elkapcsoltam a másik csatornán is ott volt a csík. Illetve az egyik csatorna jele is fixen beleégett. Utóbbit már nem is lehet eltüntetni.
Tény, hogy a plazmával lehet fűteni is! Azért jó rajta a kandalló videó, meleget is ad.
Nem két év használatról van szó.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Jakesz
addikt
A rengeteg nyúzásba a videojáték is beletartozik, ott pedig elsőrangú a beégés esélye. Meg úgy egyáltalán, csak akkor van értelme ilyen drága tévét venni, ha az embernek elsődleges hobbijai között van a tévéhasználat, és nagyon sokat használja. Ahhoz, hogy alkalmanként este megnézzek egy filmet, biztos nem adnék ki ennyi pénzt rá, legyen az akármilyen is.
-
Bugarov
aktív tag
Nem látom ennek a TV-nek a gazdasági racionalitását.
Aki "rengeteget" nyúzza a tv-t (és ezért a beégés esélye felmerülhet) az valszeg háttertelevíziózik, rohadtul nem figyel rá, oda meg a legolcsóbb IPS 55"-ös akármi is megteszi. Aki meg szelektíven megnéz egy filmet / sorozatot esténként, annak az OLED alacsonyabb áron jobb választás. -
veterán
Szerintem igen drága, ennyi pénzért már tévét is lehetne venni.
duree54
-
Saccco
nagyúr
Az egész felállás ugyanaz, az a TV is 799eFt-on nyitott. Az 580-as árral, most 72,5%-on áll, vagyis ennyi idő elteltével a C825 kb. 435eFt lesz.
Fontos, hogy új korában mennyi a TV. Úgy állítják be az árakat.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Jakesz
addikt
Euronicsban 400 000 Ft az 55 colos. Ilyen képességek mellett ennyit simán megér annak, aki rengeteget nyúzza a tévét, és nem akar a beégés miatt aggódni.
-
GhostRider93
tag
Idén vettem tv-t és 2 modell között ragadtam a végén. Az egyik egy TCL 65c715 ami jóval olcsóbb a tesztben szereplőnél és egy éppen akciós 2020as samsung qe65q60ta ami sok szempontból kevesebbet tud de elvileg kisebb eséllyel megy tönkre az alaplap, jobb képfeldolgozó algoritmusa van és a homogenitással nincsenek gondjai(este hiába jó a kontraszt sokkal zavaróbb ha foltos a kép mikor sötét jelenetek vannak). Az okos tv része is jobb még ha nincs is annyi alkalmazás hozzá bár ez engem nem érint . Ebből már lehet tudni hogy inkább a samut vettem meg ami akkor éppen 250e volt. A tcl 715 is egy nagyon jó tv de nem akartam kockáztatni.
Az Lg nanoIPS már az elején kiesett a gyenge kontraszt miatt.R5 2600@4Ghz 80W , B450M Pro4, DDR4 16GB 3200MHz cl14 B-die, Hellhound 6700XT 12GB
-
Dester31
tag
Az érvelésed ott hibás, hogy teljesen tökmindegy, hogy új korában mennyiért lehetett kapni. Az én 29 éves autómat újkorában hétmillióért lehetett kapni Magyarországon, 1992-ben. Az inflációt hozzáigazítva, ha lehetne most is kapni újonnan, kétlem, hogy ezt vennéd, és nem egy új tervezésű autót ugyanannyiért.
Erősen sarkít a példa persze, de az a lényeg, hogy egy adott pillanatban mik közül és milyen áron tudsz válogatni, újonnan.Itt egy friss adat, LG BX (tehát egy évvel újabb széria), 580e Ft a minimálár és ráadásul nem egy noname dzsunkatronic boltban. De OLED, képátló ugyanaz. Kétéves modell? Igen. De még mindig lepipálja képminőségben az akármilyen nem OLED technológián alapuló tévéket, legyen az mikroLED vagy QLED vagy kvantumpontos LCD, vagy akármi más.
Tegyük fel, hogy a TCL tévéje mától kapható ugyanezen az áron, bruttó összeg, Magyarországon. Nem kérdés, melyiket venném, ha a képminőség számít, mikroLED ide vagy oda. És szerintem - bocs - hülye, vak vagy minimum önmaga ellensége, aki másképp vélekedik (kivéve, ha tényleg egész álló nap bekapcsolva van a tévé ugyanazon az adón, de szvsz erre a célra fölösleges 600e-ért tévét venni amúgy is).[ Szerkesztve ]
Des
-
Saccco
nagyúr
Az a TV $1800 volt 2019-ben (december), mai értéken $1.08 az akkori $1.
Vagyis mindjárt $1944-ról beszélünk, ezek a tesztekben megjelölt árak nettó árak, vagyis újabb 27% megy rá, ami $2468.Mai árfolyamon a TV-d, amikor megjelent 792eFt-nak felelne meg. Te mostanihoz képest 1 éve vetted, tehát már annyi ideje volt esni az árnak.
Akkor így 600 vs 792, de már jeleztem, hogy most is meg lehet venni 479-ért. Egy év múlva a B1-hez hasonló esés esetén 390-ért is meg fogod kapni.
Nem túlárazott.
A 65C728 is 460-on nyitott, mégis meg tudtam venni két hónapja 275-ért.
-
Dester31
tag
válasz rainman72 #19 üzenetére
520 körül volt MediaMarktban, újonnan. LG B9 amúgy, nagyjából egy éve vettem.
12 órán keresztül ugyanaz a csatorna? Ezzel több bajom is van. Az egyik, hogy van rendes életem, nem nézek 12 órán keresztül tévét. A másik, hogy ha tévézek, akkor nem tévéműsort nézek, vagy nagyon elenyésző mértékben és csak rövid ideig. A harmadik, hogy az LG OLEDekben van egy halom technológia beépítve a beégés elkerülésére (pixel shifting, pixel refresh, logo halványítás, stb). Más kérdés, hogy ha ez a fő felhasználási irány, akkor egyrészt az ember ne vegyen OLEDet, másrészt a 4K felbontás overkill.Ez a TCL igenis nagyon túlárazott.
[ Szerkesztve ]
Des
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #32 üzenetére
Levettem már, hogy ez alma-droid hit kérdés.
Hátha van aki nem elvakult és képes tudatos vásárló módon működni. A TV meg nem csak a panelból áll.Szerk.: ha 280-ért lenne OLED, ami minden egyéb tulajdonságában hasonló a C728-hoz, akkor azt vettem volna. De 1,5-2x áron nem hiányzik, hogy figyelgessem a beégést. Volt plazmám.
[ Szerkesztve ]
-
godzsy2
senior tag
600ezer forint és a HDR nem 10bit, hanem csak 8 bit + FRC? Köszi, akkor inkább nem.
-
Saccco
nagyúr
Akcióban kell venni, úgy 480eFt. Valószínűleg fog még esni az ára ahhoz képest is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hát izé... 560-ért van ebben a méretben C11 is... akkor meg inkább azt veszi az ember, mint lcd-t.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
gyűrű
addikt
Szívesen olvasnék a tesztelt tvvel kapcsolatos dolgokról. Kezd picit idegesítő lenni ez a sok lgs meg oledes téma. Ezeknek nincs valami saját fóruma?
-
rainman72
nagyúr
válasz #72042496 #23 üzenetére
Az új táv is ugyan olyan érzékeny
A beállitások menü meg 3-4 másodperc mire bejön,illetve stream app.-ban is döcög.
Kicsit fura számok jöttek ki a tesztben,azért még ez kérdéses,fény-kontraszt,de egy kifutó 400ezres ár meggondolandó részemről.
Elvileg lesz magyar teszt a yt-on a kollegától aki nem rég a C728-t is tesztelte.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
törölt tag
válasz rainman72 #22 üzenetére
Szerintem ő a tesztben levő 600 ezres árat vette alapul. De ha sok tévéműsor megy, netán magas fényerővel is, akkor esélyesen nem egy OLED lesz a jó választás.
Nekem a webOS egérmutatójából van rohadtul elegem, minden második alkalommal megjelenik a kép közepén ha lehuppan valaki a táv melé a kanapéra, vagy amikor arrébbrakja az ember a távot. A dizájn se tetszik (5.0), funkcióban viszont elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz #72042496 #20 üzenetére
Ez egy kicsit lehet tulzás volt,de csak egy teszt lett volna mi a válasz rá.
Lehet dolgokat irni amit ugyse látod hogy igazak-e mint ez az olcsó 65s Oled 400ezer fölötti áron,ami azért nem egy általános ár azért valljuk be.Még most se nem hogy tavaly vagy előtte.
Az androidot meg divat szidni,pedig a webOS 6.0 se egy remekmű,nálam legalább is.
Ha vkinek nincs összehasonlitási alapja akkor honnan tudja hogy nagyságrendekkel jobb az ő készüléke?
Szóval semmi komoly csak kiváncsi lettem volna hogy tartós használatban is annyira jó választás az oled vagy inkább ez az új mini led jelenleg olcsobban mint egy Lg C1 például?[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Az olcsóbb kistestvéről, a 43C725-rol van esetleg teszt valahol?
-
rainman72
nagyúr
480e alatti ár plus garival milyen oled?
Akkor mennyi volt a tv 450e?
És be mered kapcsolva hagyni 12 órán keresztül ugyanazzal a csatornával?
Mondjuk elég sűrűn hetente 4-5ször?
Mini led létére az a 480 ezres ár nem igazán nevezhető túlárazottnak,max nem mindenkinek veszi be a gyomra[ Szerkesztve ]
-
Dester31
tag
"de tudása alapján egyáltalán nem neveznénk túlárazottnak"
De, az. 65"-os LG OLEDem van, ennél olcsóbban vettem, a kiterjesztett (törésre is kiterjedő) garival együtt sem került ennyibe. És nincs lagos, reklámokkal teletűzdelt Android TV, viszont van nagyságrendekkel jobb képminőség, 4K és 120Hz.
Des
-
törölt tag
Én azt se találom, hogy a beállítások melyik profilra vonatkoznak, azt is valószínűsítem csak, hogy mindez SDR-re értendő. (Míg nálam SDR-ben kis túlzással a smart rendszer/appok, a médialejátszó/Plex és konzol menüje megy csak, a tartalom pedig HDR10 vagy Dolby Vision.)
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
Pont ilyen tv-t szeretnék most venni. Az android tv felület nekem sem tetszik, remélem a Google TV-t hamar megkapja, ezt a gyerekjáték színezést már az nvidia shieldemen is utálom az elejétől, de maga a rendszer szerintem jó. Nem esett szó itt se a dolby visionról , az atmos passrtrough vagy a pl a DTS-x jelátszásról, ami más fórumokon olvasottak szerint működik pl..
-
Danex
addikt
Kalibrálásnál gyakorlatilag rádugjátok PC-re és annyi? a legyártott szinprofilt betöltve teszteltek a végén?
Tehát átlag jóska ezt önmagába semmire nem tudja használni max a fehéregyensúlyt belőni mivel nem PC-re kötve használja az emberek 99%-a a TV-t -
Ixion77
addikt
A későbbi ekézést is megkérdőjelezném:
"A modell leggyengébb pontja egyértelműen az okostévérendszer, amely tényleg okozott bosszúságokat, és ebben az a szomorú, hogy ez nem is elsősorban a kínai cég sara, hanem a Google hibája. "
Biztosak vagyunk ebben? Nem lehet, hogy a TCL rakott elégtelen SOC-ot a TV-be, és mellé működésképtelen drivereket?
Mindegy milyen jól van megírva az OS, ha rosszak a meghajtók, alkalmatlan a hardver, és hibásak a beállítások."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
bzoli71
csendes tag
"A TCL az európai modelljeinél az Android TV okostévérendszer mellett tette le a voksát, amiről mostmár látszik, hogy nagy hiba volt." Kedves cikkíró.... háááát.... Ettől nekem az egész teszt hiteltelenné vált... Az Android TV a legjobb okstévé platform... Ki kellene próbálni, hogy milyen plusz lehetőségek vannak ebben a rendszerben.... Persze vannak hibái, de ezt így kijelenteni arra enged következtetni, hogy a teszt nem biztos hogy reális... Tisztelem a cikkeiteket, BOG az egyik legjobb youtubon, de ez a teszt... Amúgy ez a mondat minden android TV-s tesztnél benne van a cikkben, nem lehet csak ott felejtettétek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én csak a brandet nem tartom annyira erősnek. De a lenti komment alapján már most kapható 480 ezerért is, az más összeg. (A Sony tévékben van DTS. Panákban nincs, ha már japán. Ráadásul ők most viszik az összeszerelést a TCL-hez, az ortodox márkahívők szerint vége lesz a világnak, stb. )
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Ha a Play Store-ból telepítem az MX Player (Pro) appo-t és berakom alá a custom CODEC-et is, akkor vajon a HD audo CODEC-ekeket képes kezelni?
A feltételezésem szerint igen, mert Android-os telefonokon és tableteken is ugyan ez a helyzet, s így megoldódik a CODEC támogatás hiánya.
Tudtommal a HW képes rá, csak a gyártók nem integrálják az egyes CODEC-eket az OS-be.
Pedig milyen jó lenne! Nem kellene kerülő megoldásokat keresni. -
Saccco
nagyúr
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez mini led TV. A többi márka hasonló eszközeik sem olcsóbbak sőt! Nem a sima háttérvilágítású készülékek a versenytársai ennek.
-
mad823
őstag
Nem tűnik ez olyan rossznak, és el kell fogadni, hogy 6 kiló körül van egy 65"-os TV bármelyik gyártó legfelső polcáról. Majd modellváltás előtt lemegy 4-450-re, akkor kell megvenni. Igen, a noname kínai gyártó imidzset le kell vetkőzni, de az látszik, hogy DTS licenszre legalább volt pénz. Ugye, kedves LG, Samsung, Sony?
-
Saccco
nagyúr
Alza-n éppen 479eft.
-
törölt tag
TCL-nek szerintem még kell dolgozni azon, hogy ennyi pénzért ne csak "egy kínai" gyártó legyen, de eléggé elkezdtek nyomulni, az látszik.
Game módban, ill. VRR mellett hogyan működik a FALD? A nulladik kérdés inkább az, hogy működik-e egyáltalán, vagy full lekapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
hehe, auchan.fr, 1699€
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
flexxx2
őstag
Összegezve:
"A színek ... nem tűnnek olyan ellenállhatatlanul ragyogónak, mint egy OLED modellnél."
A HDR 1700 jobb mint OLED.
A fekete jobb OLEDnél.
Szóval inkább vennék ennyiért OLEDet, de még nem fogok 600e-ért tv-t venni egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest