- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
-
barisj
aktív tag
Sziasztok,
Xperia X8 telómra szeretnék mobilnetet, Telenor-os vagyok. Milyenre érdemes beruházni? Leginkább csak sportfogadnék,hardverapróznék és a facebookos pokeres játékkal játszanék. Köszi előre is a segítséget
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
SirKero
őstag
Nem tudom,hogy jó helyen érdeklődöm-e ha nem szóljatok átteszem.
Az lenne a kérdésem,hogy tud.e valaki ajánlani nekem valami egyszerű programot ami normálisan mutatja a mobilnet adatforgalmát. Amit a T-Mobile ad az nem ér semmit. Azt sem lehet tudni mit számol mert elméletileg 16GB havi adatforgalmam lehet ehhez képest ez a hónap végén már 60-80 GB adatforgalmat mutat ami lehetetlen lenne elméletileg.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
fojuzer
aktív tag
Hm igy vagy úgy a Mobil Net hazánkban Drága s igy biz Luxus,amellett nem mindenüt elérhetö,még itt Budapesten sem.A 3G csak a gyengébb EDGE-GPRS,Hsupa s egyebek,LTE !G?? Háát az bizonytalan mert megfeleö Stick,modem s alkalmas készülék kell hozzá!.Meg a lefedettség,térerö s a többi bizonytalanság! Beruházás sok sok pénzt emésztene fel.Se baj nekünk csak ez van,ennyire tellik.Nos a kábelnet még a legjobb,stabil valami,igaz mindent megkell,fizetni,ingyen jó gyors használható nincsen!
föolvaso
-
tag
-
Mr X
veterán
válasz mokas_gizi #55 üzenetére
Ezt miért ide?
Itt tedd fel a kérdésed, hamarabb kapsz segítséget.
-
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, ismerősnek van egy T-com-os Net&Roll S előfizetése.
Az a probléma, hogy 20-30 percenként folyamatosan megszakad a net…
Olvastam a régi hozzászólásokat és láttam hogy másoknak is volt hasonló baja vele, a héten bevisszük a USB ticket a ügyfélszolgálatra talán a laptopot is, de elég szánalmas a dolog, hogy 2013-ban 4000Ft-ért ezt a szolgáltatást adják jó drágán a jó szart, mert itt mindent meglehet tenni a hülye ügyféllel!
Jelerősség az megfelelő nem gyenge és leárnyékolva sincs lakótelepi lakás egy fal amin ablak is van…Van hasonló negatív tapasztalata valakinek a T-com mobil internettel...?
-
fojuzer
aktív tag
Hm a mi Tény4 Fejlesztés-beruházásra Pénz-Pénz kell-lene!Igaz a Mobilnet nem mindenhol minden féleképpen elérhetö/ HSUPA-HSCSD-3G- király? LTE 4G/ nos biz a csomagok árképzés Drága Luxus 1-elöre! s bizonytalan hányan cella,térerö, Viszont Profitot termelni kell/Bevétel/ Nos hazánkban a leginkább mi van,A Fizuk-jövedelmek-Nyögdijak,kicsisége EU-hoz ill mások!Mert felhasználok vannak-voltak lesznek,igények is.Ki-ki azt ott.olyan modon veszi igénybe mit megkaphat,elérhetö! Viszont a Mobil szolgáltatok igen csak vissza élnek valahol,mivel választék,különbség nincs!Még Budapesten sem lehet minden utcában-téren a Maxt elérni(3G) naradt EDGE-meg a többi avult,mód.Király ELTE-4G Hm na megfelelö modem s hely is kell hozzá!
föolvaso
-
dermot109
tag
Az a legjobb hogy majd akkor kapkodják a szolgáltatok a fejüket mikor majd a wi-fi elérhető lesz minden helyen ,vagy belép valami olcsóbb szolgáltató.Nálunk az upc alatt szaladt el a ló ,azt mikor bejött a Digi akkor volt ám naponta 2-3 ügynök hogy nekik milyen jó ajánlataik vannak de azóta még az irodát is megszüntették.Előbb-utóbb jön valami olcsóbb v. ingyenes azt akkor sírhatnak megint mert hogy ki lett cseszve mert nem kell a t-szaros mobilnet 960 Ft 100mb.
-
Lomha 8V
addikt
Sajnos szopópályán vagyunk. Én vidéki suttyó vagyok, itt különösen idegesítő, hogy bizonyos helyeken semmiféle mobilnet nincs a pénzemért. Van ahol hálózat sincs (pl. Lánycsók település, T-mobile). Az 50 megás kábelnet 10k havonta, de ehhez legalább kapok havi 1k-ért 1 gigás mobilnetet. Ez is valami. De nemrég még én voltam a hülyegyerek a UPC reklámból.
-
bhonti
aktív tag
Nem annyira hinném, hogy a különféle árak abszolút mértékben lennének nemzetközi szinten magasak, sokkal inkább az a botrányosan kevés, amit az emberek keresnek a nyugatihoz képest. Az inflációt meg mindig kitűnően kimutatják, hogy alig van, csak valahogy érezni nem ezt lehet a hétköznapokban.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
udash
csendes tag
Én szívesen megfizetném a havi 9-13k HUF-ot is a 3G/LTE netre, ha az adatforgalmi korlát és a hűségszerződés megszűnne.
U-dash
-
szilard28
aktív tag
Ja, india Meg ausztria, és románia is. Milyen kifogást tudsz arra, hogy ez utóbbi két országban is jóval alacsonyabb a telefonálás díja? Hogy az egyik irányba 160 Ft/perc a díj, fordítva meg 20 ft.
Ja, lehet hogy nálunk áfával együtt az összes közteher 40%, máshol meg 20%, de ez nem indokolja, hogy 10 ft-os percdíjból nálunk 40-50 ft legyen. (10/1,2*1,4=11,6) Nem a pontos szám a lényeg, hanem az arányok.
-
veterán
válasz #32839680 #41 üzenetére
A telekomadó jó része nem is percdíj alapú. Nemrég volt egy tanulmány itt az ITCafén, amely szerint a hazai telekom vállalatok fizetik a legmagasabb közterheket az EU-ban. Szóval a politikusoknál tessék reklamálni!
(#45) szilard28 Ja hogy India? Nézzünk már rá a népsűrűségre. Meg az adózási feltételekre.
-
szilard28
aktív tag
Ha kicsit utánanéznél, akkor láthatnád, hogy a tőlünk jóval szegényebb és jóval gazdagabb országokban is legtöbbször olcsóbb a mobiltelefonálás. Nézd meg pl. Románia és Ausztria telefonárait. Vagy éppen a sokkal csóróbb indiát a pár száz ft-os GB-os nettel és pár ft-os percdíjjal.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz #32839680 #43 üzenetére
Miért volna szégyen? A gazdagabb országokban általában ezek a befektetéstől függő szolgáltatások olcsóbbak, hiszen már sokkal régebb óta ki van építve az infrastruktúra.
Szerinted közép-afrikában, ahol a kb 10% a GDP a magyarhoz képest, ott tizedéből megoldható volna a mobilszolgáltatás és 3 forintot kellene elkérni egy perc telefonálásért és 100 Ft-ot 1 GB netért?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Alchemist
addikt
válasz arnyekxxx #39 üzenetére
Aki mondjuk úton vagy éppen a hétvégéi házában van mobilnettel és a munkájához kéne hetente jópár Skype konferencia és Dropbox-os adatcsere, annak nehéz lesz megmagyarázni, hogy "okosabban" is használhatja a netet. Persze ha "nagyon okos" az ember, akkor a GPRS vagy betárcsázós telefonos kapcsolat is nyilván "elég".
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
arnyekxxx
veterán
Ott a probléma, hogy aki szerint elég a havi 1-2G annak hozzá kell tennie, hogy "okosan használva"
Átlagember nem Okosan Használ, hanem Használ és amig az okosságmentes használat egy vagyonba kerül, addig kár rácsodálkozni, hogy nem veszik.
A másik meg az, hogy lehetne kicsit rugalmasabb is a tarifarendszer, hanghívásnál meg tudják oldani, hogy egy feltölés egy év, adatnál miért nem alap, hogy van csomag ami 1 feltöltés 1Gb és egy év van felhasználni.
-
nyergess
tag
Lehet, félreérthetően fogalmaztam; a mobilnetes tarifáknál feltételezem, nem tiltott, de a hangalapú tarifák esetében többnél is az a voip használata. Amikről tudok, az a Telenornál a Smarttarifák, a T tarifáit kevésbé ismerem, csak nemrég felkeltette az érdeklődésemet a Domino Surf tarifa, ami sajnos túl szép volt elsőre, ÁFSZ-ből kiderül, szintén nem engedélyezett a voip, Vodánál a Mátrix 1-4 tarifák megint csak tilos szekció. Más tarifáknál nem tudom, mi a helyzet, ezeket néztem csak.
Mobilnetes tarifák meg azért nem jók számomra, mert néha kell a sima hívás, arra meg nem fogok külön (vagy esetleg kétkártyás) telót tartani. Számomra az ideális az vmi olyasmi tarifa lenne, mint a Domino Surf, csak korlátozások nélkül. Tartalmazzon csak mobilnetet, azt használhassam bármire, s aztán ha hagyományosan telefonálni akarnék, az egyenlegem terhére nyugodtan megtehetném. -
veterán
A minőségnek ára van. Ha bemész a Tescoba melyik csokit kapod olcsóbban, a gazdaságost, vagy a Lindtet? És melyik a finomabb?
Na ugye!
Szerk: egyébként miért ilyen triviális, hogy a szolgáltatás ára csökken? A fodrásznál kevesebbet fizetsz, mint 5 éve? A vegyesboltban?
[ Szerkesztve ]
-
bali93
tag
Néha nincs az embernek választása, ha kell a net, akkor muszáj mobilnetre beruházni, mert sok helyen (pl. nálunk is vidéken) még vezetékes kapcsolat sincsen.
-
nextman
aktív tag
Onnan, hogy ezek 3-an mindig egymas araihoz igazodnak, es semmi erdekuk nem fuzodik ahhoz, hogy foldhoz ragadt aron adjak neked a szolgaltatasaikat. Masreszt meg mas orszagokhoz kepest is aranyaron adjak, amely mas orszagokkal szemben is elegedetlen az EU, hogy ott mert tartjak mestersegesen magasan a szolgaltatok az arakat.
Amugy meg nem epitik azt a bizonyos halozatot, ha epitenek, meg ertenem is, amit mondasz, de ugy magasak az arak, hogy nem gyakran bukkanak elo uj tornyok a foldbol. Nem mintha a jelenlegi halozat maximalisan ki lenne hasznalva.
-
sztanozs
veterán
Nyilván a te kábeles neted sűrűn lakott helyen van, ahol már rég ki van építve a hálózat és több száz felhasználónak gond nélkül kihúzzák az optikát.
Ugyanezt képzeld el mondjuk az összes mobil toronyra...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
válasz Underground2 #4 üzenetére
Igaz, kis csomagot nem éri meg vásárolni, én is eddig egy 500 MB-os csomaggal szenvedtem, igaz 400 forinttal olcsóbban mint amennyibe most kerül (de csak mert több éve hogy Djuice felhasználó vagyok,,) viszont előző héten váltottam 3 GB-os mobilinternetre 3599 Forinttért.Azt tudom hogy nekem ez így bőven jó, és elég főleg ennyiért.(ha valaki tud ennyiért, ekkora mennyiséget..kérem sikítson ).Ha kell..most már nyugodt szívvel osztom meg a netet telefonról a laptopnak, mert tudom hogy nem kell aggódni hogy esetleg túllépem.
Ami talán negatívum, hogy Pécsen pl. egyedül a városközpontban lehet normálisan mobilinternetezni, amúgy meg általában a feltöltési sebességem még a 200Kbs-t sem éri el...Hiába mellé a 4 mbs dwld.
Tényleg először a 3G-t kellene normálisan kiépíteni..mondjuk az a sajnálatos,hogy nem csak a Telenor/djuice-ra vonatkozik mindez...
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
nyergess
tag
Azt meg ne is említsük, hogy a három sóher szolgáltatónál egyre csak növekszik azon tarifák száma, ahol tiltott a voip. Egyáltalán mi jogon tiltja meg? Nem eszik annyit egyik app sem, hogy rá lehessen mondani, túlterhelnék a hálózatot. Pusztán csak senki nem használná a rohadt drága hagyományos hívást. A másik meg, hogy a mobilnetes sim-kártyáknál meg a telefonálást tiltják. Pedig ma már az lenne az elvárás, hogy legyen egy olcsó mobilnet alapú tarifa, s opcionálisan lehetne rá igényelni a hívást, üzenetküldést.
-
MODERÁTOR
Én Ausztriát tudom mondani példának, itt most - csak adat, tehát nem beszédcsomag mellé adat - esetén feltöltősben két opciót néztem az A1 Telekomnál, 10 euro (3000 ft) 1 gb (ez jár a sim kártyájoz, 1 év alatt leforgalmazható), de ha rátöltök további 10 eurót az +3 gb és ezt egy hónap alatt lehet leforgalmazni.
Így végül 6000 ft 4 gb lett a választás, szerintem ez bőven jó az otthoni lehetőségekhez képest. Még nem sikerült olyan helyen járnom, ahol ne lett volna hibátlan 3g térerő (lte-t nem tud a táblagépem).
-
nextman
aktív tag
Jo lehet, hogy tuloztam
De az biztos, hogy most rohadt draga, csak mar mindenki hozza szokott, hogy ennyibe kerul.
Azonban semmi racionalis oka nincs ennek, a sohersagon kivul.
Ha olcsobb lenne, tobben vennenek, felezni mondjuk nyugodtan lehetne az arakat. -
spanyoll
addikt
500ftért korlátlan net az kicsit irreális nem gondolod? Értem én, hogy mindenki spórolni akar, és jaj így biztos mindenki használná és bumm, sokkal nagyobb haszon, de ez nem jut el a szolgáltatók agyáig, tehát erre ne alapozz.
A sima minden korlátlan díjcsomag is hiányzik, ami amerikában pl van és nem is annyira horror áron (anno amikor néztem).
Egy 15-20K körüli árért mindent korlátlanul használhatnál, hívás, sms, mms (még ha halott is), mobilnet. Biztos lenne rá bőven vevő, mégsem csinálják meg ezt sem, csak a vodánál a red, ami jaj de korlátlan, aztán közben mégsem"Super perfundo on the early eve of your day."
-
sztanozs
veterán
Szerintem kb. havi 500 Ft az, amit erre sokan joszivvel kifizetnenek, ehhez viszont gyors, es nem korlatolt netet szeretnenek.
Ehehehe - ilyet, ennyiért még vezetékesben sem kapsz, nem hogy mobilnetben...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
ceia
őstag
Miért nem csodálkozom rajta, hogy nálunk a legkevésbé elterjedt a smartphone és persze a mobilnetben is hátul kullogunk..?
it's more fun to compute
-
Alchemist
addikt
válasz danikollar #8 üzenetére
Persze, de az otthoni vezetékeshez képest ez azért erős ("a semminél több") kompromisszum.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
spanyoll
addikt
A probléma szerintem is a minőséggel van. Ha okosan használod, akkor elég lehet a mobilnet (500mb-1gb körüli), csak sajna nem minőségi. Hiába a 3g (ami szintén nincs sok helyen), akkor is sokszor szakad a voip, miegymás, az meg azért elég gáz szerintem. Ha a yt, dropbox és egyéb dolgokat csak wifivel használod és voipra meg social mediara használod a mobilnetet csak akkor bőven elégnek kéne lennie...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
fojuzer
aktív tag
Nos sajnos ma Magyarországon a "Mobilnet" Luxus mármint az Árak miatt.Valamint még Budapesten is csak GPRS-EDGE az elérhetö 3G? az már imitt-amott.hja LTE-4G? az pdeig alig-aligmha tudja,venni alkalmas modemmel.Letöltés sebesség- alacsony! jelerö? ingadozik max 4-7 között 12 Max szinte soha.Sokkal több jelerösitö-átjátsz kellen az idelis téreröhöz! Valamint kicsit olcsobb képzési árak!Hisz a hazánkbeli jövedelmek-fizuk nagyon-nagyon gyengék az EU-ban Az árképzés nem a NÉp-Prolik javára történik,ezért irreálisan drága,s mellette,gyenge teljesitmény-müszaki beruházások elmaradása,ezek mind-mind közre játszanak.Tanulság?,Mindenkinek az amit tapasztal-lát!
föolvaso
-
törölt tag
Ausztriában a Drei-nél 15 Euro a havi korlátlan mobil internet ami ugyan úgy korlátlanul használható még Olaszország, UK, Dánia, Svédország és Hongkong területén.
-
nextman
aktív tag
Szerintem is draga. Az egy dolog, hogy van akinek nem, de sokakat atrt az ar vissza.
Szerintem kb. havi 500 Ft az, amit erre sokan joszivvel kifizetnenek, ehhez viszont gyors, es nem korlatolt netet szeretnenek. Ennyit szerintem a telefonalok 90%-a bevallalna.
De alatlaban 500 Ft-ert mondjuk 50 MB-ot adnak.... -
S-eye
senior tag
Egy ukrán szolgáltatónál 28 Ft napi díjért 20 MB mobilnetet kapok naponta, és ha nem használom, akkor nem is vesz le pénzt. Pont azért nem állítottam be a magyar mobilnetet , mert sehol sem találtam ennyire kedvezőt:600 Ft/600 MB/hónap.
-
bhonti
aktív tag
Egyáltalán nem az a baj, hogy drága. Hanem hogy egyes helyeken a mai napig egészen egyszerűen használhatatlan. Nemrég beltérben (Káptalantóti, földszint, családi ház, téglából...) a Digi Move hálózatán az Erste Netbank k. lassan max. addig jutott, hogy "Betöltés folyamatban". Ésszel használva nem fogy el az 1GB sem. Mondjuk az jól esne még, ha sms-t engedne küldeni róla. Olcsón, és utólag számlázva. A mobilon a vodás net se siette el a dolgot.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
.mf
veterán
A százalékok érdekesek, de a fő megállapítással egyetértek: drága. Továbbá:
"Míg Svédországban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban és Hollandiában az internet-hozzáférést is tartalmazó telefon-előfizetések aránya eléri az 55%-ot, addig Belgiumban, Görögországban, Magyarországon, Cipruson, Romániában, Bulgáriában és Portugáliában 35% alatti ez a szám."
Nem csak ez a gond, a szolgáltatás-csomag kínálat sem rugalmas. Pl. feltöltőkártyás számomhoz nem kérhetek feltöltőkártyás netet, ezért arra egy külön kártyát kell használnom.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
mightymo3
tag
Igen szeretjük, de amig egyes szolgáltatok az adatmennyiség elhasználása után annyira(32kb/secre) lecsökkentik a sebességét hogy használhatatlan, addig nem veszek nagyobb csomagot. Legalább a piros szolgáltót utánoznák azzal a 150kb/sec csökkentés.
A díjcsomagom is ezért kicsi mert ha nem lenne ekkora korlátozás simán tudnék Voip hivást kezdeményezni de igy...[ Szerkesztve ]
-
Underground2
tag
Az árak és a lefedeség sem a legjobb szerintem! Az h néhol keresni kell a 3G-t, eléggé kiakasztó!
...és (2ezerért) az 500mb sem elég ahhoz h egész hónapban tudjak telefonálni is meg netezni is!You'll never walk alone!
-
HARDVERAPRÓD
Azért én jobban örülnék egy kicsit olcsóbb mobil netnek..
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
Alchemist
addikt
válasz danikollar #1 üzenetére
Nyilván azért "drága" a mobilnet, mert a YouTube-Skype-felhő "háromszögben" az a 2 GB szinte órák alatt képes "elsüllyedni"...
-
danikollar
őstag
A Digi-től 1900 Ft-ért igényelt mobilnet, amit az otthoni előfizetésem mellé kérhettem, az bőven elég nekem a munkahelyen laptopra dugva, pedig csak 2GB adatforgalmú. Szerintem az nem drága. A telómon is van valamennyi az előfizetésben, de azt csak ritkán használom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest