- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hívhatjuk a bölcsit is egyetem 1-nek végülis ha úgy jobban alszol, de attól még bölcsi marad...
Pont ez a baja több hatóságnak is az autopilot névvel... Amíg én vagyok a felelős, addig én vezetek, az autó csak vezetés támogató rendszerekkel van felszerelve amiket üzemeltetek és felügyelek, de vezetni én vezetek hiszen én felelek mindenért... Értem én hogy van self driving 1-2-3-etc szint, de egy sáv és távtartó templomat nem SD csak a marketinges álomvilágban.
-
törölt tag
Nincs onvezeto auto. Fsd ígéretek vannak, de az csak ugy mehet ha fsd on módban a gyártóé a felelősség az általa okozott minden tettért. Hisz te csak utas vagy a taxiban se neked jon a csekk ha nekimegy valaminek pl vagy elcsap egy ovis csoportot. Innentől nem nehéz megtippelni hogy ez nem lesz egyhamar. Ahogy teslabot se... Csak a szokásos muskizmus semmi több
[ Szerkesztve ]
-
balaaazs
senior tag
válasz #56573440 #12 üzenetére
Agree, miután még az önvezető autók helyzete sem tisztázott jogilag (ha jól tudom), messze vagyunk ezektől. Hozzáteszem nem is baj, nem azért mert félek h "elllveszi a munkát!", szimpla ovatosságból.
A robotizáció meg ezektől a humaniodoktól függetlenül dübörög, nagyon sok területen.
¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
Van már sebészeti robot, nyilván nem ugy néz ki mint egy ember, és kb soha se lesz indokolt, mert a vagdalás lesz kb az utolsó olyan dolog amit teljesen robotizálunk, ha addig eljut az emberiség egyszer, addigra meg már kb mindenki megszokott mindent is. Most nyilván orvos vezérli a karokat, az hogy egy szoftver hozzon orvosi döntést nem csak technikai hanem etikai, jogi, etc kérdéseket is felvet, nem keveset.
Ha meg bármikor ez gond lesz majd elokészítőben altatnak aztán hello.[ Szerkesztve ]
-
NKing
tag
Azért, ami az egyik nagy hátulütője is lesz - pl. érzelmi reakció vagy akár konkrétan kötődés alakulhatna ki iránta. Pl. betegápolásnál vagy műtős segédként egy kerekeken guruló bádogdoboz nem annyira kellemes látvány, mint egy emberszerű alak. Aztán jöhetnek a különféle filozófiai kérdések, amiket ennél persze sokkal jobban boncolgatnak scifi szerzők... De ezen kívül továbbra is a többcélúságot látom az egyedüli érvnek. Egy humanoid forma rengetegféle mozgásra lehet képes, igaz egyikben sem lesz versenyképes egy arra célra tervezett alternatívával - pl. egy kerekes robot nehezen mászna falat, egy lépegető robot meg nehezen vagy sehogy sem egyensúlyozna egy vékony pallón/kiszögelésen.
[ Szerkesztve ]
-
Slack
tag
Miért jó az ha a robot humanoid?
Arra gondolok, hogy egy robotnak lehetnének mondjuk kerekei ahelyett, hogy 2 lábon járna. Vagy mondjuk 2 helyett lehetne 4 karja. Esetleg lehetne hátul is szeme.
Szóval elviekben rengeteg olyan képességet lehetne adni egy robotnak ami az embernek nincs meg. Miért a humanoid robot a cél? (Én azt, hogy humanoid inkább korlátozásnak érzem.) -
nemlehet
őstag
Pontosan. Ezt magyarázom egy csomó mindenkinek, mivel gépészként sokáig a munkám része volt robotok programozása és a pályatervezés, de mindenki csak linkelgeti a felületet kapirgáló cikkeket ahol már olyan dolgokat vizionálnak ami meglátásom szerint legalább 50, ha nem 100 év távolságban van technikailag.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
NKing
tag
Szvsz egy humanoid robot csak abban lehet jobb egy célra tervezett gépnél, hogy legalább olyan sokcélú munkavégzésre lenne képes, mint egy ember. De tartok tőle, hogy ettől még nagyon messze van a technológia. Ha egy humanoid formátumú munkás hatékonyabb lenne, mint egy célgép, akkor nem használnánk célgépeket... De tény, hogy a betonhoz csavarozott robotkarnak nem tudod azt mondani, hogy mostantól te egy másik gyártósoron dolgozol, viszlát holnap. Akkor azt át kell szerelni, be kell állítani, stb. - ez pedig jó munkaigényes. (Ezért sem aggódnék amiatt, hogy a gépesítés elveszi a munkahelyeket - maximum azokét, akik nem tudnak megújulni és magukat is biorobotnak tartják - emberi munkára szükség van gépek mellett is) Amilyen munkákban már most kimondottan hasznos lenne egy humanoid robot, ott meg tartok tőle, hogy többnyire nem térülne meg egyhamar egy ilyen drága beruházás.
-
nemlehet
őstag
Jó a mozgása a robotoknak, de úgy tudom nem autonómok. Szerintem addig nincs értelme erőltetni a humanoid robotokat amíg nem képesek önállóan működni és interpretálni. Addig sokkal jobb egy hagyomásnyos robotkaros megoldás vagy más szállító rendszer.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
NKing
tag
Olyan mókásan hangzik a "tömeges leépítés" és a "munkaerőhiány" egyazon cikkben...
-
törölt tag
nézz szét a boston dynamics yt csatornáján, elég messzire jutottak. Mondjuk ennek ellenére nem véletlenül nem azok pakolnak amazon raktárakban... Meg nem humanoid a Handle amit pakolásra szánnak majd egyszer...
Ez csak a szokásos pr hadjárat, én speciel vártam hogy mikor jön ki vele. Eleve elég komoly aggódás megy jelenleg az amerikai gazdasági recesszió körül, erre jön rá az izmozás a home office vs musk kérdéskörben, illetve a kettő folyománya részben hogy 10% lepépítést terveznek. Namost Ezek egyike sem szokott jelentőset emelni semmilyen tőzsdén jegyzett cég értékén, de egy jó kommunikációval mindhárom problémára rá lehet dobni a piros hetest, aztán ggwp. Nyilván nem lesz humanoid robotja musknak ami érdemben munkára is fogható, de a befektetők szempontjából ez tök mindegy. -
nemlehet
őstag
Én sem tudom elképzelni hogy bármi érdemlegeset tudnának gurítani. Max villantanak egy nagyon sleek chassy-t meg előre leprogramoznak pár mozdulatot, de hogy valami interaktív humanoid robotjuk legyen az szinte kizárt.
-
törölt tag
Már most is van, pont most rendelte őket vissza a kaptárba, csak a dresscode-on kell változtatni...
Egyébként humanoid robotja van már egy csomó cégnek, a BD féle megoldások sok éve fejlesztés alatt vannak, van nem kevés knowhow, aztán messze van attól amit musk szeptemberre összerak... na...