Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
(#10) bob.zxr:
Szerintem is.
Vannak olyan vélemények is ha reálisan közelítünk (bár ez is csak feltételezés) egy űrben járszódó konfliktushoz, akkor a vadász kategória értelmetlen. Mert ez nem levegőben való harc kiterjszetése a világűrre.
Túl kicsi, túl lassú, sebezhető, gyenge és ha ráadásul még emberi személyezete is van még több koplikáció.
A túl lassú abból adódik, hogy a hajtóműve gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Azért nem elég hiteles, mert azt feltételezed hogy egy jövőben játszódó cselekménynek feltétlenül ugyanezt az univerzumot kell tükröznie.
Képzeld el úgy, hogy ez egy alternatív jövőkép. Máshogy fejlődtek a dolgok.
Én mai napig szívesen olvasom például Frank Herbert Dűnéjét, holott másoknak ugyanaz a baja mint neked. Hogy pl. a járgányok elavultak mai szemmel egy jövőképhez. Nem igy kell felfogni
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Diopapa
addikt
Szerintem olvasd el a timeline-t. Nem mindenki (sőt, megkockáztatom a játékosok java része) nem robocop-ként akar játszani, hanem hús-vér emberként, ezért így alakították ki a lore-t. Akik robotozni akarnak, nekik is van játék, pl ott vannak a csodálatos Transformers játékok
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Fred23
nagyúr
Tuti betennék olyan hajókat is a játékba, amiken nincs pilóta! Szerintem is úgy lenne hiteles, ha lenne sok olyan hajó is, de az is természetes, ha valaki maga akar repülni, illetve felügyelni akarja személyesen a rakományát, embereit, vagy éppen csak szeret utazni, stb.
Szóval igen, szubjektív, kinek mi a hiteles, de számomra ez a koncepció nem elég hiteles, és ez nekem probléma. Ha neked nem, örülj neki!
-
Szőrös
veterán
Úgy lenne hiteles ? Szerintem meg az lenne hiteles ha nem is lenne pilóta. Vagy távvezérléssel irányítanád a gépedet vagy szimplán önvezérlő drónok lennének.
Szóval az, hogy kinek mi a hiteles szubjektív.
Ez meg csak egy játék ami így lett kitalálva.https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Fred23
nagyúr
Miért lenne rossz, ha "előbb-utóbb mindenki full cyborgként nyomná"? Úgy lenne hiteles, hiszen nem a 21. században játszódik a történet. Egyszerű és természetes lenne, ha mindenki valamilyen mértékben gépi is lenne, és ennek előnyeit is használhatná. Lenne +1 dolog, amiért küzdeni kéne, amiért pénzt lehetne kérni, amiért meg kéne dolgoznia a játékosoknak. Így olyan érzésem van, mintha kapnánk néhány valóban gyönyörű űrhajót, pár gyönyörű rendszert, csillagot, de a koncepció e fontos eleme hibás, és elveszik a beleélés miatta. Mivel egy olyan jövőt kapok, amit korszerűtlennek és hiteltelennek élek meg, nem tud annyira magával ragadni a világ, mint egyébként tenné. Ha nem akart Chris cyborgokat, csinálta volna a 22. vagy 23. századba a játék történetét, mondjuk úgy, hogy éppen mostanában találtak fel valami szuper hajtóművet, amivel már meg lehet látogatni a közeli naprendszereket. Már akkor is kissé kilógott volna a lóláb, de jobban meg lehetett volna indokolni a cyborgok hiányát. Vagy betenni valami vallási őrületet, mint a Deus Ex-ben a Templomosok, akik nem építenek magukba implantokat vallási okokból. Másként elképzelhetetlen, hogy a 29. században még hús-vér emberek élnek csak, illetve akik ha lecserélik egy baleset miatt valamely testrészüket, akkor nem akarnak jobb gépit a régi helyébe.
GypsFulvus2: megelőztél, én is a Purity First-re gondoltam, mint lehetőség. Viszont számomra elképzelhetetlen, hogy ahol van sok milliárd ember, ott ki ne alakulna egy cyborg-típusú "faj" is az emberből. ( Deus Ex - OMAR )
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
Vedd úgy, hogy a Deus Ex 15. részében a Purity First frakció győzött, és a Templomosok átvették a hatalmat! Komolyra fordítva, a Cyberpunk csak egy a millió lehetséges jövőkép-modell közül. Nem tudhatjuk hogyan alakul az emberiség sorsa. A SC azzal operál, hogy volt egy nagy társadalmi-gazdasági visszaesés, mielőtt a játékbeli "jelent" elértük. Még az is elképzelhető, hogy a jelenleg ismert játékok közül a Fallout széria mutatja be legpontosabban az emberiség jövőjét. Én személyesen ezt a szcenáriót tartom a legvalószínűbbnek...
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Diopapa
addikt
Lássuk be nagyon helyesen. Ez egy koncepció, a harc inkább WW2-re hajaz (illetve sok értelemben a klasszikus Battlestar Galacticara és a Star Warsra), valamint a társadalom pedig a római birodalomról lett mintázva. Ha ilyen előnyöket érhetnél el az implantokkal, akkor a "normális" emberszerű játékosok lennének nagy hátrányban, szóval előbb-utóbb mindenki full cyborgként nyomná, vagy nem lenne sikerélménye. Szerintem az nagyon rossz irány lenne.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Fred23
nagyúr
A legnagyobb lehetőséget ebben a játékban látom, biztos vagyok benne, hogy szuper lesz. Viszont borzasztóan zavar, hogy mennyire nem korszerű, mennyire maradi a koncepció néhány fontos eleme. Tudtommal a 29. században járunk, de az is lehet, még messzebb vagyunk a jelentől, mégis sok esetben nem 8-900 évnek tűnik a haladás, hanem max. 100-150 évnek.
Gondoljunk csak a Deus Ex világára, és vessük össze a Star Citizenével! Természetesnek kéne lenniük -pláne űrhajót vezető pilótáknál- az augmentációknak. Boltban vehető szemek, amik több hullámhossz-tartományban használhatók jobb felbontásban, agyi implantok, testrészek, testi tuning-elemek hiányoznak nekem nagyon! A Star Citizen világában lehet majd implantod, lehetsz cyborg abban az értelemben, hogy ezzel jelzik majd a karaktered kicsi halálait, vagyis azokat a tragédiákat, amiktől csak respawnolsz, de amik miatt még nem kell új karit csinálnod. Viszont ezeknek semmilyen előnyük sem lesz, ez csak optikai tuning! Hol a lehetőség arra, hogy egy pilóta kicseréljen ezt-azt a testében azért, hogy mondjuk jobb pilóta lehessen?! Hogy több G-t viseljen el, jobb reflexei legyenek gyorsabb végtagokkal, jobban tudja irányítani a hajót -akár agyának gondolataival, stb. Ezt órákig tovább lehetne ragozni, de ez a lényege annak, ami zavar: nem elég modern a felszín alatt, nem képvisel valódi fejlődést maga a koncepció sok tekintetben. -
törölt tag
Most ugye a DNF modult építik be?
-
Diopapa
addikt
A felső videó valamilyen oknál fogva nagyon bénán lett feltöltve a youtube-ra, akad. Aki Twitch-en nézte az láthatta, hogy teljesen jól futott, szóval ezt az akadást kéretik nem figyelembe venni
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Napelem
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest