Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16849 üzenetére
Flashtoolos bootloader nyitásra ezt a leírást találtam.
Próbáld a leírásban linkelt flashtool verzióval vagy a 0.9.18.4-es verzió is biztosan működik. Én is azt használom az újabb verziókkal volt problémám.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16849 üzenetére
"kiválasztom benne a BLU opciót (bootloader unlock)"
Bocs, csak most kapcsolok, hogy te a flashtoolal szeretnéd nyitni a bootloadert és nem a már nyitott telefont csatlakoztatni fastboot módban.
Azzal a módszerrel még soha nem csináltam nyitást. A korábban KISDUCK által linkelt módszerrel, programmal nem próbáltad?(#16850) Tomi_Ohl: igen, a wotanos megoldás 7,99 Euro, ezért írtam korábban, hogy felesleges egy gyárilag független telefonnál.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16847 üzenetére
Ha a telefon gyárilag független, akkor a Sonytól kapott kóddal lehet nyitni a bootloadert.
Ha esetleg utólag lett függetlenítve (akár a szolgáltató által is), akkor marad a wotanserveres megoldás.Ahogy látom itt a flashmodeot választottad a flashtoolban. Ha fastboot módban akarsz kapcsolódni, akkor ezt a képernyőt ki sem dobja a flashtool.
Két dolog jut eszembe.
1, Nincsenek fenn a számítógépen a megfelelő driverek. Ez esetben a telepített flashtool mappájában (pl. c:\flashtool\drivers) van egy Flashtool-drivers.exe fájl. Azt indítsd el és válaszd ki benne a flashmode drivers, fastboot drivers és a "common drivers Mogami and Zeus board" opciókat és telepítsd!
2, Biztos jól próbálod csatlakoztatni? Tehát flashmode esetén a kikapcsolt telefont telefont úgy csatlakoztatod, hogy miközben rádugod az usb kábelt a gépre, azalatt folyamatosan lenyomva tartod a hangerő le gombot.
Fastbootnál a hangerő fel gombot.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16838 üzenetére
Egyszerűen ellenőrizhető, hogy nyitott-e a bootloader. Ha van fastboot mód, akkor nyitott. Fastboot mód: indítsd el a flashtoolt és a kikapcsolt telefont úgy csatlakoztasd, hogy a hangerő fel gombot nyomod közben.
(#16845) sqpp: ha gyárilag független a telefon, akkor felesleges a wotan szerveres megoldás (minek fizessen 8 eurot). Ha meg utólag függetlenített, és 2012 11. hete után készült a telefon, akkor nem nyitható se wotannal, se ráolvasással. Legalábbis az utolsó információim szerint.
-
tomy86
addikt
válasz CPT.Pirk #16803 üzenetére
Flashtoolal már lehet bootloadert is nyitni?
(#16802) Studi: CM11-hez (tud magyarul) bootloadert kell nyitni. Ami, ha szolgáltatós a telefon (sim lockos) csak a 2012 11 hete előtt gyártott telefonoknál megoldható. Ha nem sim lockos, akkor van hivatalos megoldás a nyitásra. Bár a korábbi hsz. alapján flashtoolal is lehet, bár én nem találtam ilyen lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Nem mindenkinél működik és eddig nem sikerült kideríteni, hogy miért működik az egyik telefonon és miért nem a másikon. Én több telefont is rootoltam vele. Próbáld ki a Superflash progival is! Náalam pl. ez nem működött, míg másoknál jó volt. ICS (4.0.4) van a telefonon?
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"Xperia pro, Xperia Rayt, valamint a Flashmode és Flashbootot,"
A flashmode és fastboot mellett a Common Drivers Mogami and Zeus board driver kell neked.
Win8 alatt voltak gondok a driverek telepítésével, mert engedélyezni kellett az ismeretlen aláírással (vagy forrásból) rendelkező szoftverek telepítését a windowsban. Leírás és videó. -
tomy86
addikt
Erootot így próbáltad?
Nem kell előtte semmit sem csinálni. Bootloadert főleg nem kell nyitni (ellenkező esetben egyetlen sim lockos telefon sem lenne rootolva). Bootloader nyitás akkor kell, ha nem gyári kernelt (és arra épülő romot) akarsz feltenni. -
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16770 üzenetére
Itt találod az xda-s topikját, a letöltési linkkel együtt.
Szerintem mentsél mindent, bár elvileg (nem próbáltam soha), ha dirty flasht csinálsz a rom telepítés előtt (csak a cachet és a dalvikot törlöd és nem csinálsz full wipeot), akkor megmarad minden adat, beállítás! Viszont előfordulhat, hogy az így frissített rom nem lesz olyan gördülékeny, mintha újrahúztad volna a romot/kernelt.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16716 üzenetére
KISDUCK leírásához annyit hozzátennék, hogy ha sim lockos (szolgáltatós) a telefonod, akkor kicsi az esély a nyitásra. Ez akkor is igaz, ha utólag függetlenítve lett.
Közben láttam, hogy razorka777 is leírta a logout bejegyzésben.
"Fontos:A szolgáltatós, de hivatalosan utólag függetlenített készülékeknek nem nyitható a bootloadere."
Ez hivatalosan így van, de.....[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Wasquez #16683 üzenetére
SE Tweak Installer.
Telepítés menete. A leírás Rayhez készült, de mindent ugyanúgy kell csinálni.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16668 üzenetére
Wipe elhagyása is szokott különböző problémákat generálni. A rom topikjában elég sokan kínlódtak az ebből eredő hibákkal. Persze egyáltalán nem biztos, hogy nálad ez okozza a problémát.
Az exchange egy levelezőrendszer (vagy ilyesmi ). Általában vállalati levelezéseknél használják tudtommal. Én már a telepítés előtt törölni szoktam a romból, mert csak gmailes leveleket szinkronizálok a telefonra. Ha nem használod, akkor uninstalláld vagy töröld a system/app mappából az exchange2.apk-t! -
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16664 üzenetére
"belső adatok linkelését nem csinálja meg"
Bocs a kérdésért, de a lin2sd nem valami warez verzió? Nekem gond nélkül linkeli a dalvikot, libraryt, belső adatokat is attól függetlenül, hogy az app sd-n vagy a belső tárhelyen van.
Exchangere, Dropboxra nem tudok mit mondani, mert egyiket sem használom. Drivera, Boxra akkor jelentkeztem be, amikor feltettem a romot és azóta is rendben van.
A rom telepítése előtt megcsináltad a full wipeot? Ha esetleg már több LegacyXperia verziót használtál egymás után, akkor dirty flashel vagy teljes újratelepítéssel?
Ext2 vs. ext4 ügyben meg szerintem tök mindegy melyiket használod. Én csak azt írtam, hogy mivel én ext2-t használok, tehát nem igaz, hogy csak ext4-en működik az LX rom.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16661 üzenetére
Leírhatom sokadszorra is, hogy az ext2 tökéletes. Továbbra is áll, hogy ehhez nem értek, de az androidos szakmai fórumban volt olyan, aki szerint az ext4 rosszabb flash driveokra (pl. sd kártya). Szerintem mindkettővel működnie kellene, legfeljebb az egyikkel lassabb, mint a másikkal.
A Minitool PW is tökéletes, én is azzal partícionáltam.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16648 üzenetére
Ott valami más probléma lesz. Az elmúlt egy éveben több Legacy rommal használtam a link2sd-t (free és pro verziót is) és mindig ext2 partícióval. Soha nem volt problémám vele. A link2sd első indításkor megtalálja az ext2 partíciót? Vagy mit értesz azon, hogy nem működik?
(#16649) Tomi_Ohl: link2sd-hez meg többen inkább az ext2-t ajánlják. Én nem tudom mi az igazság, de nekem zökkenőmentesen kezeli az ext2-t.
-
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16642 üzenetére
Én Xperia Rayen több, mint egy éve használom a különböző LX romokat (többnyire CM11-et) link2sd-vel kombinálva. Ext2 partícióval gond nélkül megy, de ha 5.0-t (CM12-t) akarsz, akkor ahhoz ext4-et javasolnak. Ez utóbbit még nem próbáltam ki, mert emiatt nem veszek másik sd kártyát (jelenleg class6-ost használok.
"Minimum 2GB secondary ext4 partition for /data on class 10 SD card."[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Pityesz78 #16595 üzenetére
Wotan, Omnius csak 12w11-ig működik. Ha függő a telefonod (gondolom az), akkor nincs alternatív megoldás. Legfeljebb a gyári kerneleket tudod cserélgetni, de annak meg semmi értelme. Marad a gyári rom-kernel páros, amit rootolsz és törlöd a számodra felesleges cuccokat belőle és esetleg greenify és link2sd vagy foldermount progikkal javítasz a kevés memória problémán. Illetve kereshetsz az xda-n gyári kernelre épülő (zárt bootloaderre telepíthető) custom romokat, de szerintem az a legjobb, amit az ember magának alakít ki. Abban tényleg csak az van, ami neked kell.
-
tomy86
addikt
válasz G@be22 #16486 üzenetére
Nekem Xperia Rayem van és ezt a romot soha nem használtam, de ha erről van szó akkor szerintem:
1, Kiindulásként tegyél fel flashtoolal egy gyári 4.1.B.0.587-es ICS-t mivel arra épül ez a rom. Ssoha ne telepíts custom romra custom romot (van amikor nem probléma, de többnyire igen).
2, Ha ez megvan rootold, tedd fel a cwm recoveryt és abban csinálj egy full wipeot a rom telepítése előtt (az összes adatod elveszik, úgyhogy azokat mentsd el előtte).
- wipe data/factory reset
- wipe cache partition
- mounts and storage - format /system
- mounts and storage - format /cache
- mounts and storage - format /data
- advanced - wipe dalvik cache
- advanced - wipe battery stats
3, Telepítsd a romot! -
tomy86
addikt
Lehet, hogy itt is tudnak segíteni, de ez az SK17i (2011-es Mini Pro) topik. Az X10 mini pro topikot itt találod.
-
tomy86
addikt
válasz SimonJanos #16435 üzenetére
Persze egy próbát megér. Az is lehet, hogy az utolsó infóim óta vannak újabb lehetőségek (nem vagyok naprakész a témában).
-
tomy86
addikt
válasz SimonJanos #16431 üzenetére
Ha 2012 11. hete után készült a telefon, akkor szerintem a "szaki" sem tudja nyitni (gondolom ugyanarra az ördögi személyre gondolunk). Ellenkező esetben megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz SimonJanos #16422 üzenetére
Nem tudom melyik leírásra gondolsz, de ha 2012 11. hete előtt készült, akkor megoldható a nyitás. Akku alatti címkén van a gyártás ideje 12W11 formátumban.
#16425) erwin89: az összes CM romhoz nyitott bootloader kell. Általában a romok leírásánál szerepel, hogy kell-e hozzá nyitott bootloader.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16407 üzenetére
Röviden. Semennyivel. Sőt, lehet hogy valamivel kevesebb. Helyet esetleg úgy tudnál felszabadítani (ha a link2sd már nem segít), hogy utánanézel annak, hogy ugyanarra a célra vannak-e hasonló tulajdonságokkal bíró, de kisebb helyigényű programok a jelenleg használtnál. Persze nem tudom, hogy milyen programokat használsz és lehet, hogy nincsenek megfelelő alternatívák. Nekem kb. 80 telepített progim van (3-4 rendszeralkalmazássá konvertálva, hogy a systemből foglalja a helyet) és 190MB szabad helyem van jelenleg a belső tárhelyen (szintén link2sd-t használok). De többnyire olyan programokat használok, amiknek nincs nagy tárhelyigényük és a dalviktól kezdve minden az sd ext2 partíciójára van linkelve. Bár most CM11-et használok, de emlékeim szerint ICS alatt is mindig volt 100 mega körüli szabad memória (GB-re már nem emlékszem).
Nem Minit, de hasonló hardvert használok (Xperia Ray).[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz endre1989 #16395 üzenetére
Xda-n van egy driver pack, ami tartalmazza a Mini Pro drivereket is. Egy próbát megér.
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16390 üzenetére
Igazad van, nem ellenőriztem. Csak amikor ilyen listát látok, akkor az számomra azt jelenti, hogy "Pistike" feltöltött valahova egy rakás romot.
-
tomy86
addikt
válasz KISDUCK #16388 üzenetére
Megint beleszólok
Nem tudom, hogy ezek a linkek honnan vannak, de ha már van hivatalos oldala a romnak, akkor érdemesebb onnan letölteni. Persze nem biztos, hogy az általad talált oldalon levő linkeken hibásak a romok."2. root
3. x-parts és cwm telepítése"
Felesleges lépések (bár problémát nem okoz, csak időpocsékolás). A kernel tartalmazza a cwm-et is.(#16382):"Kernelt cseréltem a zipből töröltem a kernel fájlt ahogy a leírásban volt"
Ez is felesleges.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz KISDUCK #16384 üzenetére
Nekem ugyan nem Minim van, hanem Rayt használok, de szerintem próbáld ki a korábban linkelt LegacyXperia romot! ICS kell alapnak és nekem semmi problémám vele (amit a working/non working listában írnak nem zavarnak). A PAC-man romot is ajánlották, de azt nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz desanctis #16366 üzenetére
Így még soha nem próbáltam használni és nem is olvastam ezzel kapcsolatos igényt, de kérdezd meg az android alkalmazások topikban is! Hátha ott tudnak ajánlani olyan progit, ami ezt tudja.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz KISDUCK #16363 üzenetére
Elég a wipeokat bejelölni.
CM romot (ami egy zip fájl) cwm-ből lehet telepíteni (az "install zip from sd card" menüpontból). De előtte telepíteni kell a kernelt is, amit többnyire a zip fájl tartalmaz (cm esetén boot.img fájlt keress). Ezt ki kell másolni a zipből a számítógépedre és flashtoolal fastboot módban telepíteni. Utána jöhet a CM rom telepítése recoveryből, majd jöhet a gapps csomag telepítése ugyaninnen.(#16364) desanctis: Power Togglesben van képernyőzár kapcsoló. Ha jól emlékszem, ICS-en is működik.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz KISDUCK #16359 üzenetére
Pontosan melyik romot akarod feltenni (link)? CM10 és 11 előtt általában ICS-t kell telepíteni kiinduláshoz.
Downgradehez flashtool és a gyári romok. Flashtool használata.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16355 üzenetére
Korábban volt a hardveraprón is eladó Smartwatch MN2, amit úgy hirdetett a tulaj, hogy korábban Neoval és (talán) V-vel használta. Ha Neoval ment, akkor Mini Proval is. De a próba a biztos.
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16342 üzenetére
Köszönöm, továbbítom. Bár az ICS kernelre épülő cuccok közül már többel próbálkozott, de hátha.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16340 üzenetére
"Van jelly bean zárt bootloaderre is"
Tudsz linket adni? Egyik ismerősömet érdekelné, mert nem nyitható a bootloadere, viszont az ICS-el nagyon nincs kibékülve. Legalábbis, ha ez nem az ICS kerneljére épül. Mert, ha igen, akkor szerintem nem ér többet az ICS-nél.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"Van e valahol magyarul! leírás lépésről-lépésre (szükséges programokat is említve) nem bugos/jól működő/nem túlbonyolított/kipróbált JB telepítésről sk17i-re? Persze az biztos warez lenne"
Ebben semmi warez nincs, úgyhogy nyugodtan kitárgyalható a topikban. Van JB és KitKat is (mindkettőhöz kell a nyitott bootloader ). Itt az elérhető romok, kernelek listája. Magyar nyelvű leírást nem tudom hol találsz, de nem kell atomfizikusnak lenni a telepítéshez. Legtöbb romnál leírják lépésről-lépésre a folyamatot. Ha kiválasztasz egy romot, akkor persze leírjuk magyarul is a telepítését. Konkrét JB romot majd ajánlanak a többiek, mert nekem Rayen van és azon is KitKatot használok. Előre szólok, hogy bug mindegyikben van, legfeljebb kevesebb, mint a gyári romban[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Ha valakinek a későbbiekben szüksége van arab nyelvű romra, akkor az xda-n található rom működik. Hangoutsos konzultáció mellett hjamal sikeresen telepítette és működik.
-
tomy86
addikt
válasz hjamal #16315 üzenetére
Tehát e teljes rendszerre gondolsz? Nem kerül semmibe csak a flashtool progi kell hozzá és egy Mini Prora való global rom és egyszerűen feltehető. Viszont azt nem tudom hol találsz olyan romot, amiben nem csak az európai nyelvek vannak benne, mert nekem Rayem van, úgyhogy talán valaki, akinek Mini Proja van tud forrást ajánlani. Vagy az xda-n lehet keresni ill. rákérdezni, hogy tud-e valaki linket egy ilyen romhoz.
Másik megoldás root után a build.prop fájl átírása, és akkor Sony hivatalos telepítő, frissítő programjai a PCC vagy a SUS is más régióba "teszi" a telefont és az adott régiós szoftverre frissít, de itt szintén tudni kellene, hogy mire kell átírni a fájlt, amit szintén egy "Minis" tudna megmondani.
A CyanogenMod romok telepítéséhez nyitott bootloader is kell és a telepítés is bonyolultabb valamivel. Úgyhogy a helyedben először megpróbálnék egy gyári "global" romot keríteni.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz hjamal #16313 üzenetére
Mihez? Billentyűzethez, a komplett romhoz? Utóbbi esetben a válasz: nem. A teljes rendszer nyelvét akkor tudod, arabra állítani, ha olyan romot használsz, amiben ez benne van, tehát nem kimondottan európára szánt rom. CyanogenMod romokban például lehet arab nyelvet választani. De lehet, hogy a "global" jelzésű gyári romokban is szerepel az arab (soha nem néztem). A régiós romokban biztosan. Megpróbálhatsz flashtoolal feltenni egy global romot.
Billentyűzet esetén, pedig az adott billentyűzet készítőjének honlapján vagy az app leírásában lehet megtalálni, hogy telepíthető-e hozzá arab nyelvi csomag.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz ---gabika--- #16307 üzenetére
Annál a root módszernél már van több, egyszerűbb megoldás is (eroot, superflash).
SUS van a gépeden? Ha nincs, akkor töltsd le ezt (saját feltöltés). Telepítés után indítsd el a SUS-t, majd válaszd ki a telefonod típusát és amikor kéri csatlakoztasd a kikapcsolt telefont miközben nyomod a hangerő le gombot (lagalábbis úgy emlékszem, hogy a mini pronál is azt kell)! Ez telepíti a gyári szoftvert.
szerk: Látom, hogy közben megoldódott. Így a hsz második része tárgytalan, de a roottal kapcsolatos linkek később még jól jöhetnek.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz ---gabika--- #16305 üzenetére
Ugye nem X10 mini pro-d van?
Egyébként mi történt? Mert attól, hogy "elrontod" a rootot legfeljebb nem lesz root, de attól még a telefonnak működnie kellene. Mivel próbáltad rootolni? Rom telepítésekor a flashtool nem írt ki semmi hibát?[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz ---gabika--- #16301 üzenetére
Az xda-n levő linkek működnek. .587-es nincs, de felteszel egy korábbit és frissíted SUS-al vagy PCC-vel.
Közben eszembe jutott, hogy a sonymobile.com-ról is elérhetőek a linkek és ott van .587-es ICS is (például ez).[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Predator2 #16280 üzenetére
Próbáltál kicsit hosszabb ideig várni bekapcsolás után? Nem szoktam kikapcsolni a telefont, de kipróbáltam és tényleg kell néha pár perc is bekapcsolás után, mire megjelennek a linkelt programok. De utána már hibátlanul működnek. Sima reboot után gyorsabban áll fel a rendszer.
Én CM11-et használok (4.4.4), de ebből a szempontból szerintem lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16259 üzenetére
És a telefont be tudod kapcsolni? Most már működik?
Itt van képekkel illusztrálva a flashtool használata. A végén olyasmi szerepelt, mint ami ezen a képen van?
De én még mindig ott tartok, hogy a win egyáltalán felismeri a telefont SK17i (vagy hasonló) eszközként? Mert ha nem, akkor a flashtool sem fog rendesen működni, mert nincsenek a driverek rendesen telepítve.(#16261) gaston63: örülök, hogy sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16256 üzenetére
Én sem vagyok éppen perfekt angol, de a leírás első részében azt írják, hogy telepíteni kell azt a win frissítést (viszont nem tudom nálad miért nem települ), majd az utána levő listát követve kikapcsolhatóvá válik a driver alaírások ellenőrzése a winben, ami után már telepíthető a második hozzászólásban levő driver pakk. Én win 7-et használok úgyhogy nem tudom, hogy mik a megfelelő menüpontok magyarul a windowsban. Nem tudod win7-en megpróbálni a sus-t?
(#16257) gaston63: lehúzhatod a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16248 üzenetére
A leírás szerint csatlakoztattad a telefont? Amikor kéri, akkor a kikapcsolt telefont a hangerő le gomb nyomva tartása mellett csatlakoztatod a pc-re? Az is fontos, hogy a pcc vagy sus ne fusson közben a háttérben.
szerk: Ja, hogy win 8 Ott vannak problémák. Akkor előbb próbáld meg telepíteni ezt: Flashtool/Fastboot ADB Driver Fix For Windows 8/8.1. De lehet, hogy ez a win javítás is elég.
[ Szerkesztve ]
-
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16244 üzenetére
A PC Companiont hagyd a fenébe! Első körben próbáld meg SUS-al életre kelteni és ha úgy sem megy, akkor flashtoolal tegyél fel egy gyári romot.
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16241 üzenetére
Elvileg, ha mindkettő azonos kernelre épül (pl. mindkettőnél .587-es ICS írnak alapnak), akkor mehet közvetlenül az install. Én viszont mindig tiszta telepítést csinálok. Tehát flashtoolal fel az alap rom és utána a custom rom. Nyitott loaderre való romok esetén, ha kijön egy frissebb verzió, akkor sokszor írják, hogy elég a dirty flash, de én akkor is 0-ról teszem újra a frissebb verziót. Sokkal kevesebb így a hiba, bug és lag, mint azoknál, akik egyszerűen ráfrissítenek. Viszont nyilván valamivel tovább tart.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16238 üzenetére
Ez a rom is az .587-es ICS kernelét használja, tehát nem hiszem, hogy túl sok javulást eredményezne. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a gyári kernelre épülő romok semmivel sem jobbak, mintha egy gyári romot rootolok, kipucolom és esetleg telepítek pár kiegészítőt. Igaz ez a tapasztalat Rayen volt, de gyakorlatilag ugyanazok a romok vannak, az összes 2011-es Xperiara és a hw sem sokban különbözik.
Ezzel a kernelcserével zárt bl-en elég szkeptikus vagyok. Biztos nem 100%-os értékű. Nem véletlenül bosszankodnak a 2012 utáni sim lockos Xperiák tulajai, hogy nem tudnak normális custom romot telepíteni. De a tévedés jogát fenntartom[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16235 üzenetére
Törölve. Véletlenül a válasz gombra nyomtam a privát helyett.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16235 üzenetére
Nem tudom az eroot melyik verzióját próbáltad régebben, de volt rá pár frissítés, de a lényege nem változott. Képbe jött még a Superflash, ami szintén működik a legtöbb esetben, néhány embernek viszont nem.
Romokról nem tudok nyilatkozni, mert nekem Rayem van és azon CM11-et használok.
Official JB-ről én nem tudok. Tudtommal a 2011-es Xperiak megálltak az .587-es ICS-nél.
Tudtommal az általad linkelt módszer esetén sim lockos telefon esetén nem lesz fastboot mód, tehát a custom kernel telepítése nem lehetséges.
Pü ment. -
tomy86
addikt
válasz Wieder12 #16230 üzenetére
GB-t flashtoolal tudod visszatenni. Olvasd el az első hozzászólást! Ott van leírás a flashtool használatáról és linkek többek között a gyári GB romokhoz. De az xda-n is találsz.
CM romot csak nyitott bootloaderre tudsz feltenni. CM-nél is vannak hiányosságok. -
tomy86
addikt
Csak nem minden telefonnál nyitható (12w11 utáni sim lockos). Meg sokan félnek a nyitástól. Én is nyitottam és azóta nem használok ICS-t. Nálam a háttérben sem futottak soha az fb és társai, mert root után az volt az első, amit töröltem a timescape mellett. m.facebook.com-ot ismerem, de azt sem használom, mert fb regem sincs (mint ahogy már egy közösségi oldalra sem). Google+ köreimben is én vagyok, meg én, ja és én
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"de én ugy vagyok egy jó kernel rá és semmi baj nincs"
Ez így van, viszont a kernelcseréhez nyitott bootloader kell, mert pont a gyári kernelekkel van a gond ICS-en. Ezért nem hoznak lényeges javulást a gyári kernelre épülő custom romok sem. Lassúság meg egyrészt relatív, másrészt erősen függ a használt programoktól is. Én pl. nem használok fb-t, vibert és társait és így már kiiktattam pár rendszerlassító alkalmazást. -
tomy86
addikt
Pedig ha a 2011-es Xperia topikokba beleolvasgatsz, akkor azt láthatod, hogy nagyon sokan visszatértek a GB-re rövid ICS kitérő után, mert azt gyorsabbnak találták. Nekem az ICS-el sem volt problémám, de én root után azonnal töröltem egy halom, számomra felesleges gyári programot. Úgy használható volt az ICS is.
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16176 üzenetére
4.0.4 az utolsó. Próbálkozhatsz olyan romokkal, amik felmennek zárt bootloaderre is, de azoktól ne várj csodát (a droid verzió ott is marad). Biztosan nem nyitható? Mikori?
(#16177) debrecenikri: nem tudom mit jelent a nemrég, de 10-20 ezer között vannak a hirdetési oldalakon a Mini Prok (és nem az X10-esek, mielőtt ez felmerülne). Egy közel három éves telefonról beszélünk. És ezzel nem akarom degradálni, főleg hogy én is egy kortársat használok már két és fél éve (Xperia Ray-t). De itt egy vélemény négy hónappal ezelőttről. Szóval ne haragudj, de 18 az általad említett kondiciók mellett mostanában a rablás fogalmát is kimeríti nálam.
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16172 üzenetére
Nincs és nem is lesz. CM egyik lényege a custom kernel, amit nem tudsz zárt bl-re telepíteni.
(#16173) debrecenikri: és ha nem zavar, hogy esetleg a nyakadon marad, ha 20-ért hirdeted és ragaszkodsz az árhoz. A 20 szerintem független, nagyon jó állapotú telefonnál és nagy szerencsével jöhet össze.
"Ha te magad adod el" Nem is arra gondoltam, hogy egy gsm bolt ad érte 15-öt.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz PRDZsolesz #16169 üzenetére
Szerintem kb. 15e, de a mobilbeárazós topikban is megkérdezheted.
-
tomy86
addikt
válasz debrecenikri #16154 üzenetére
"rootolt állapotban nagyobb terhelés éri,egyszerűen elkezd újraindulni"
Ha ezen azt érted, hogy a root sikeres, de később produkál ilyet a telefon, akkor az nem a root miatt van.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
-
tomy86
addikt
Akkor is így van, ha hivatalosan a szolgáltatódtól kéred a függetlenítést? Abból amit írtál - "sim unlock esetén nyílik a bootloader" - arra következtetek, hogy te az omnius, wotan és társainak használatáról írsz (ugyanis csak azoknál jár együtt a sim locsk oldás és a bl nyitás). Viszont ezek nem éppen legális módszerek. Ebből és a fórumszabályzatból következően itt ilyesmit nem tárgyalunk ki.
(#16144) Hudee: akkor ok. Csak gondoltam szólok, mielőtt tovább részletezed.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16123 üzenetére
Ez fel sem tűnt. User erroron a korábbi flashtool sem segít.
-
tomy86
addikt
válasz Melorin #16121 üzenetére
Nem tudom melyik flashtool verzióval próbálkozol, de néha az is megoldás erre a problémára, ha egy régebbi flashtoolt használsz. 0.7.1.0 jó szokott lenni a régebbi romokhoz. Az itteni első hozzászólásban levő linkről letölthető (letölthető flashtool programok - 071-es).
-
tomy86
addikt
válasz peteralbert7 #16088 üzenetére
Ha tudod próbáld ki másik sim kártyával és ha azzal jó, akkor egyértelműen sim csere!
-
tomy86
addikt
válasz peteralbert7 #16086 üzenetére
Telekomos vagy? Mostanában sok Telekomos írt hasonló problémáról, különböző romokon. A Mini és az LWW topikban is többen panaszkodnak. Ha nálad is ez a helyzet, akkor kérdezd meg ott is, hogy mi lett a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz thozoo #16082 üzenetére
Én a Keep mellett Evernoteot használok. Netes felületen és droidon is elérheted a jegyzeteidet, ill. van PC-s kliens is. Többet tud, mint a Keep és persze több helyet foglal, ha ez számít. Úgy tudom android 2.1-es verziótól működik, de nem esküdnék meg rá, mert én ICS-en és attól felfelé használtam.
Az android alkalmazásook topikban biztos tudnak mást is ajánlani. -
tomy86
addikt
válasz antal750 #16061 üzenetére
Recovery van a telón elvileg mentés is de nem bírtam vele kezdeni semmit.
Azt hogy érted, hogy nem tudtál vele semmit kezdeni, meg hogy "elvileg" van mentés?
Ha van mentés, akkor vagy SUS vagy Flashtool újrahúzás. Utána visszateheted recoveryből a mentést.
Egyébként ez egy custom rom telepítési kísérlet volt? Mert jellemzően akkor szokott ez előfordulni, ha rmom telepítés előtt nincs meg a full wipe. -
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16044 üzenetére
Igen lehet vele unrootolni és romot is flashelni, de custom romot úgyis recoveryből telepítesz. Backup funkció nem tudom mennyire működik. Itt is tudsz infót szerezni a programról.
Lehet, hogy azért nem ment a root elsőre, mert átolvasva a Superflash progi leírását, lemaradt hogy az usb kapcsolódási módot MTP-re kell állítani (legalábbis úgy emlékszem, hogy valamelyik leírásban ez szerepelt).
"nem telepíthető az alapértelmezett helyre" Ezt csak TB telepítésénél írja? Nem lehet, hogy kevés a tárhely a telefonban (bár akkor mintha más szöveg lenne)? Mert azt hiszem, hogy a TB alapból nem az sd-re települ, hanem a belső tárhelyre.
"kért valami schell akármit"
Nem tudom mit kérhetett, én nem használtam a programot, mert amikor rootolgattam, akkor még nem ismertem ezt a progit, azóta meg nyitottam a bootloadert, úgyhogy már nem kell a roottal foglalkozni. -
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16037 üzenetére
Próbáld meg a Superflash progiva! Ez újabb módszer és a Ray topikban ezzel sikerült a root olyanoknak, akiknek az eroot szintén három pipánál nem jutott tovább.
-
tomy86
addikt
válasz winhate #15762 üzenetére
Tudom, hogy a korai változatnál még így volt. Viszont az xda-s linkekről is az 1.3.4-es verzió jön le és az, illetve az egyel korábbi verzió sem csinált semmit, amíg nem engedtem ki a netre (Xperia Ray telefon). Gondolom csak a letölthető eroot verziót frissítik a linkeken és a leírást nem.
-
tomy86
addikt
Az is, amit korábban linkeltem. Ha jól emlékszem a Mini topikban többen is írták, hogy működik.
"This rooting toolkit works on all 2011 Xperia Range running any of the 4.1.B.0.587 / .431 / .562 AND 4.0.2.A.0.62 firmware . No need to downgrade kernels or anything, just root it straight away" -
tomy86
addikt
válasz winhate #14877 üzenetére
ICS-en elvileg működik ez az egyklikkes root megoldás (én nem próbáltam).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest