Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Eddig az volt, es szerintem most mar kernek erte havi 400 Ft-ot. Nekem majus 12-ot ir, hogy addig el az ingyenesem. Persze lehet, hogy valamit felre ertek…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blakey
titán
TV távjával próbáltad? Az Apple TV egyébként infrán is vezérelhető (nem csak CEC vagy BT), rendszeresen használom egy Harmony távvval, minden funkciója működik.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Miért tudná elkapcsolni onnan? Alapvetően az ATV-t vezérli. Ha el tudna onnan kapcsolni, teljesen fals patancsokat kapna az ATV, miközben a TV-t vezérled. Plusz nem a TV-t vezérli infrán, hanem csak hdmi-n keresztül cec parancsokat küldözget.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
aujjobba
addikt
4:2:2 és 4:2:0 opciók vannak csak, 4:4:4 nincs.
Hdmi 2.1-et támogató tv kellene hozzá?
Vagy a kábel nem jó?
Egy régebbi 2.0 és egy új 2.1 kábellel próbáltam.Ezt találtam Apple fórumon:
’if you hook up your Apple TV 60Hz SDR you will get a 4:4:4 option under video but if you choose HDR (HDR10 or DV variety) you will need to choose 4:2:2 subsampling as your widest chroma sample.’
Tehát HDR módban 4:2:2 a max elvileg? Én HDR 4K 60hz módban használom.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
A 4:4:4 chroma-hoz mi kell pontosan, marmint a TV is olyan kell legyen ami tudja?
Nalam LG 4k HDR nanocell TV van, olcsobb 2.1-es kabellel bekotve, de a TV csak 2.0-ra van specifikalva.
A chroma nalam talan 4:4:2, nem emlekszem pontosan, de nem mindegyik szam negyes.
A 4k@60hz felbontas atmegy es a HDR is, az AppleTV kabeltesztje sem mond semmi hibat.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Nem érted még mindig amit kiakartam hozni belőle, de az ábráról, meg a példáról (amik teljesen ok) ezek alapján talán átjön!
Hogyan tudtam 2010-ben HDMI 2.0-ás kábelt venni, amikor a szabvány még nem is létezett ?
Kölcsönad adhattam volna ezt a 10 éves Forest kábelem neked, és láss csodát a 2.1 sávszélessége is átmegy rajta.
Félrement egyébként az egész, nem arról beszéltem, hogy csilliárdokért kell kábelt venni! Jeleztem, hogy érdemes jó minőségű, nagy sávszélességű HDMI kábelbe beruházni, mert hosszútávon kiszolgálja az embert.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
blakey
titán
A HDMI verzió számozása az interfészre vonatkozik, a kábelekre nem, azon a kábelen nem azért ment át csak a 422, mert a kábel 1,4-es, hanem azért, mert arra a hosszúságra (5m) csak az 1.4-es szabványnak tud megfelelni. Egy 10 éves 1,5m-es kábelen, ami teljes bekötésű és megfelelő árnyékolású, simán átmegy a 4K HDR 444 TrueHD.
A linkelt képek a szabványra vonatkoznak és nem a kábelekre, ne kelljen minden 20-ik "jött-mentnek" elmagyarázni, hogy a kábelek másképp működnek. Itt a hivatalos oldal a kábelek neveiről, ezek használatosak, a kábelekre néha rákerül a szabvány is, tehát odaírják, hogy HDMI 2.1, de az annyit jelent, hogy azon a hosszon, az a kábel megfelel annak a szabványnak, de 5 év múlva a HDMI 2.3-nak is megfelelhet, nem kizáró ok, illetve az 5 éves kábel is tudhatja a jelenlegi 2.1-es szabványt.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
Gondolkozz józan paraszti ésszel! Ha számozom a kábelt, akkor az 1 méteresnek és az 5 méteresnek (ugyan azon típus estén esetén) ugyan azt a számot adom! Valójában azonban ez közel nincsen így mert rohadtul függ a minőségtől a sávszélesség és 5 méteresnek csökken a sávszélessége.
Ezért aztán közel sem biztos hogy egy HS kábel ami két méteren tökéletes 4K-t biztosít képes-e 5 méteres verzióban ugyan erre.
Erre az emberek általában az első hosszabb HDMI kábel vásárlásnál jönnek rá, a 2-3 méteren nincsen nagy varázslat.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
A HDMI kábeleknek nincs szabvány száma (az csak a port csatlakozóknak van). A Kábeleknek sávszéllessége van! A legjobb példa erre egy minőségi pl AQ kábel, pl van egy 10 éves (akkori elnevezéssel High-speed) kábeled, aminek akkora a sávszélessége, hogy simán viszi a 3 méteres is a 4K-t, meg talán a 8K-t is.
Ezt csak azért írom, mert hosszútávon megéri észszerű pénzügyi keretek között minőségi kábelt venni.
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest