- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Ez egyelőre teljesen hír értékű, vagy lehet már tudni esetleg valamit a biztonságról? Gondolok itt arra, hogy pl neten hitelesíti a sorszámot a rendszer (mertugye egyébként egy sorszámmal végig ápgrédeli mindenki)
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Silentfrog
veterán
válasz Dr. Romano #41 üzenetére
Az nem is kérdés lesz -e.
Inkább az a kérdés,hogy pachel vagy crackel lesz e megoldva
Tudok jobbat!
Adják olcsobban a portékájukat és több fog elkelni és nem kell idétlenkedni ilyenekkel[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
üzleti felhasználók:
gondolom számít az intel is arra, hogy sokan üzleti felhasználó fogja a procikat upgradelni, új feature-ok, sebességindokok miatt. (Pl A cég nem kíván új hardvert beszerezni, mégis szeretne valamilyen virtualizációs plattformot kipróbálni etc)magáncélú felhasználók:
98%-uk soha nem fogja upgradelni a processzorát, hiszen nem is ért hozzá, fogalma sincs mire jó az etc. Ámde ott van az a jelentéktelennek tűnő ámde annál hangosabb 2%-aki ért is hozzá ők a "hardware enthusiast"-ok és bizony igen komoly véleményformáló erővel rendelkeznek a magáncélú felhasználók tömbjében. Legtöbbjük szerintem nem fog fizetni egy esetleges upgrade-ért, ámde az intel-nek mégis fontos ezen bázost tovább puhítania. -
vergilx
őstag
válasz Dr. Romano #41 üzenetére
egyszer mindent elkell kezdeni....én a RAM-mal táplálkozó muskátlit is várom....
-
-
cadmester
tag
válasz enginev3.0 #25 üzenetére
Egyszeru az Intel ok-okozati lanca. Lattak AMD-nel mindenki vitte a bekapcsolhato 3. magu procit, mert "hatha menni fog, hatha sikerul, es tobbet kapok kevesebb penzert, es hogy atbasztam a boltot" elv miatt, ami osztonszinten benne van minden emberben.
Intelnek nem az 50 dodo miatt eri meg, hanem mert sokan csak azert fogjak megvenni, mert hatha valaki feltori, es ingyen lehet plusz teljesitmenyt kicsikarni belole.
Fogyni fog, a vedelem nem tokeletes, meglelik a gyenge pontjat (ennek fo motivaloereje az lesz, hogy az intel csak win-re fog kiadni "ide ird be a kodot" programot (ugy sejtemm, es direkt), s az alternativ OS felhasznalokat ezzel fel fogja baszni, akik cserebe feltorik az egeszet a francba, s kozzeteszik a neten, amit a media felkap, ujabb hir, ujabb reklam, tobb vasarlo "Geci, 8 mag ingyen!!! $$$$$$"
Pont.
CAD + FEA
-
lenox
veterán
Mondjuk nekem 3 helyett 4 mega cache meg hyperthreading szinte semmit sem er...
-
Rickazoid
addikt
Az Intel tud valamit... a jövőben úgyis butítva érkező CPU-kat legyártatja x dollárért, eladja 6x (keveset becsültem?) dollárért, és még 50 dollárt keres azokon, akik nem tudják hova kell majd fordulni a warez miatt, vagy csak szimplán bedőltek annak, hogy ezzel majd megéri nekik foglalkozni.
A notebookomban egy 2007 táján/előtt megjelent chip működik és a mai napig nem kapott olyan feladatot, ami megizzasztaná. Igaz itt nem notebook CPU-król van szó, de én asztali gép helyett használom és ha tegyük fel lenne is olyan lehetőség, hogy +300 MHz-zel megnöveljem az órajelet, akkor se élnék vele, egy átlag ember szerintem ha megveszi a megfelelő processzort, el lehet vele pár évig. Hasonló is van már, a Turbo funkció, ami megnöveli a CPU órajelét egy időre, igaz "ez nem kerül plusz pénzbe"... tehát aki körülnéz láthatja, processzorok már most többre képesek, mint amire be vannak állítva.
De ugyan azt a processzort 50 dollárért többért eladni.. nagyon jó ötlet.
Mert szerintem nem arról van szó, hogy alacsonyabb legyen a gyártási költség, hanem hogy legyártanak egy processzort, visszafogják érezhetően, majd eladják annyiért, mintha teljes kapacitáson működne, hogy még plusz pénzt kereshessenek a feloldásért. Feltörés esetén pedig nincs veszteség, csak kiesés.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
sasa311
veterán
Látom te nem vagy éppen otthon a gyártástechnológiákba
A Lamburghini és a "dévú tikó" között sokszoros gyártási költség különbség van (na nem annyi, mint a piaci ára között de mégis).
Azt meg hidd el nekem halálos nyugalommal, hogy az Intel egy I7-930-at és I7-970-et kb 1$ árkülönbséggel gyárt le, amíg az elsőnek 250$ a végfogyasztói ára, a másodiknak pedig 1200 $.
Tessék megérteni, hogy NEM AZ ANYAGOT fizeted meg. Egy ugyan olyan technológiával készült processzorcsaládon belül a high-end mindig többszörös áron fut ki, mint a piacalja termék, holott egy gyártósorról gördülnek le azonos költséggel.
Csak utódolgozni kell velük, hogy mibe mit tiltsunk le, amihez megint egy csomó befektetett tőke kell.
Most gyártanak majd egyfélét, softwaresen letiltják mindent a legkisebb kat.-ra aztán nem az intelnek kerül pénzbe a szeparálás hanem a user fizet érte!Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Dr. Romano
veterán
CPU warez?
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
ddekany
veterán
válasz WildBoarTeam #38 üzenetére
"akkor nem érdemesebb már alapból olyan procit venni, ami ezeket tudja"
Gondolom arról szólna ez, hogy ha valaki utólag akarna bővíteni... persze ennyi extra miatt minek, azt nem tudom, de gondolom sokba nem kerül ez az Intel-nek, és ha parasztvakítással rávesz elég vásárlót erre... Elvégre ez a vásárolónak is kényelmes, mivel nem kell szervizbe cipelni a gépét eme bővítéshez, és az 50 dollár meg nem mindenkit érdekel, szóval "miért ne" alapon talán sokan belemennek ebbe. Gondolom erre mennek rá a kártyával. De én azt gondolnám ez OEM-eknél is működni fog, és ők nyilván nem ilyen felárral kapják a "frissítést".
-
ddekany
veterán
"De attól még egy Lamborghinit kell legyártaniuk, nem pedig egy dévú tikót bakker."
Ha viszont az olyan CPU változatokat vesszük, amiknek pont ugyan akkora az alapterületük (tehát nyilván nem csúcsmodell VS egymagos Celeron), kétlem hogy ne lenne mindegy, hogy melyik modell képét "vetítik" rá az ostyára (ill. tán eleve mindre ugyan azt is vetítik, csak utólag átvágnak rajta valamit). Annyi van, hogy a kevésbé sikerült darabok tényleg csak kevesebb cache-el és/vagy kevesebb maggal és/vagy alacsonyabb frekvencián működőnek jól, és persze minél több a tranzisztor, annál több nem 100%-os darab lesz. De pl. hogy van HT vagy nincs... erősen kétlem, hogy a HT-mentes változatok úgy keletkeznek, hogy bizonyos CPU-k csak HT nélkül voltak stabilak. Pláne ez lehet a helyzet virtualizáció hiányával is -- az is totál direkt lebutítás.
-
WildBoarTeam
senior tag
1. gondolat: ezt tuti meghackelik
2. gondolat: tuti meghackelik!
3. gondolat: mondjuk, ha ilyen 50 dollárra rúg az ára (~10k), akkor nem érdemesebb már alapból olyan procit venni, ami ezeket tudja? A proci árai amúgy is kúsznak lefelé, vajon az upgrade ára "követni" fogja?blabla
-
HA ez így lenne, akkor az Intel csak gulfikat gyártana, semmi mást és lenne 40 féle PIn kódja. Az alap 20 dolcsis verzió egy C2D lenne, 2 mega kessel, aztán így tovább a hat magig. Ez hülyeség. Kurvára nem érné meg nekik. Kb olyan, mintha te vehetnél 3 milláért egy Lambót, aztán plusz millákért aktiválnák benne a lóerőket, a fokozatokat..stb. De attól még egy Lamborghinit kell legyártaniuk, nem pedig egy dévú tikót bakker... Ez önköltségi áron sem éri meg nekik. Szerintem ezt csak olyan prociknál fogja megjátszani, amik mindenképpen legyártódnának és a kihozatal így alakul nekik optimálisan.
-
ArchElf
addikt
Szerintem már régóta ugyanazon a gyártósoron gyártják az összeset és csak szoftveren tiltják le egy részét. A teszteléses butítás jellemzően a technológiai váltást követ fél-egy évig szokott szerintem csak kitartani. Most hogy már egy csomó direkt butított cucc kint van a piacon, gondolták, hátha ebben a válságos időben ebből több pénzt lehet kicsikarni.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
sasa311
veterán
válasz SMITHVADŐR #15 üzenetére
Ez nem "üzleti" fogás.
Itt a fő szempontja az intelnek nem az, hogy hú mekkora húzás több részletben eladni a procit. Hanem az, hogyha három helyett EGY gyártósoron tudja gyártani AZ EGÉSZ SZÉRIÁJÁT az intel azzal nem pár dollárkát, hanem dollár milliárdokat spórol. Egy gyár, kevesebb munkás, kevesebb állás a gépsor átállítása miatt és mivel csak egyféle cuccot kell gyártani megállás nélkül így FOSHATJA a procikat nagyobb számban, mint eddig.
A többi gyártósort vagy az átállás miatt leállást meg kiváltják valami 2 délután összedobott letölthető "aktiváló" programmal meg egy 10 jegyű random kóddal.
Ez a zseniális és ebből dől majd nekik konténerszám a lé, nem abból, hogy Pistike kap szülinapjára 30.000-es procit és fél év múlva névnapjára kap még 5.000ért Upgradet.
Az meg eddig is így volt, hogy közel egyforma procikat gyártottak, aztán amelyiknek nem ment a gyorsítótárja, abból lett a celerongy. Vagy mint a VGA csippeknél, amelyik max. sávszélen hibázott abból lett a 200 mhz-el alacsonyabb frekin futó alacsony kategóriás VGA, ugyan abból meg ami hibátlan volt abból lett a high-end gamer VGA. Ugyan azzal a csippel.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Sanyix
őstag
lehet az intel unatkozik a részesedésével, a fusion mellett még ezzel is segít az amd-nek növelni
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Djuree
félisten
éljen a pin kód puk nem lesz?
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
stribika
csendes tag
Borzasztóan utálom az ilyen megoldásokat. Megint azon dolgoznak, hogy a termékük szarabb legyen. Az ilyesminek illegálisnak kellene lennie, mert ez nem viszi előre a technológia fejlődését. Csinálnak valami szándékosan hibás hardvert, hogy a normál változat jobbnak tűnjön, és van képük upgrade-nek nevezni a javítást.
-
fatal`
titán
Fasza, és innentől lesz értelme annak, hogy warezoljunk processzort
-
vergilx
őstag
hardveraprón majd jönnek az olyan hirdetések h :"Pentium G6951+Crack eladóóó"
-
Szerintem egy picit, pont hogy arra is játszanak, hogy majd feltörjék ezt a megoldást. (Ha nem erre menne a dolog akkor nem ilyen könnyen sebezhető dologgal próbálkoznának) Hiszen ha eleinte megy és mondjuk (csak számok) 30k-s procit megveszel 40ért plusz 10k-ért feloldod a többi lehetőséget akkor az intel keres rajta 20k-t, de ha a HAXOR-ok feltörik, akkor meg vagy marad a proci ára és keresnek még mindig rajta, plusz még aki utána megveszi a már feltört funkciót, vagy feljebb megy a proci ára és szintúgy plusz haszon.
Valami ilyesmiben is lehetne gondolkodni Tudják azok, hogy ha nem csinálnak egy 100%-os biztonsági megoldást (ami ma már nem valami lehetséges, de vannak kivételek) akkor is jön nekik a haszon, a pin kódok árulása nélkül is.
Lásd Sony, a PS3-at még mindig nem törték fel 100%-osan, ha jól tudom, pedig ha feltörnék akkor mennyivel de mennyivel több elkelt volna belőle, speciel egyel biztosan hiszen akkor én is vettem volna egyet!
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
cer
tag
Huuuuu... alig várom már. Remélem elkövetik majd valamelyik majdani sok magos Xeon-nál és 4 magról majd lehet pin-ezni 12 magra.
Azt már nem mondom minek lenne jó, mert Enszuke már megfejtette.
-
MiNiM
tag
rá fognak jönni, hogy hülyeség. bár szerintem gondoltak a hackerekre, lehet tud valamit intel, amit a hackerek nem.
Anyámmal élek, babettával járok, és ne legyek kemény?
-
hemaka
nagyúr
érdekes húzás
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
WonderCSabo
félisten
válasz Pisztillus #20 üzenetére
Értem, és köszönöm a pontosítást!
-
Pisztillus
senior tag
válasz WonderCSabo #18 üzenetére
Majdnem, AMD esetén olyan alaplap kell hozzá, amelyiken megvan ez a funkció. Idézet innen (1. hsz.): "Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást."
A lényeg: nem mondtál hülyeséget, mert megfelelő alaplap (és proci) birtokában ez a feature az AMD esetén ingyenes.
[ Szerkesztve ]
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
ddekany
veterán
Mint a másik topicban már mondtam ([link]), meg lehet ezt oldani úgy, hogy ne lehessen gazdaságosan törni. Persze azt is kifejtettem, hogy úgysem ez lesz...
-
WonderCSabo
félisten
válasz Pisztillus #12 üzenetére
Én úgy tudom bki hozzáférheta bekapcsoláshoz AMDn, Intelnél meg nem, csak pénzért. Cáfoljatok meg ha hülyeséget mondok.
-
ntomka
nagyúr
válasz SMITHVADŐR #6 üzenetére
Nem teljesen. Nem mindegy, hogy egy nagyüzemi gyártósor valamiből 1+1 vagy egyből 2 milliót gyárt. Az előbbi esetben ilyen precíziós gépeknél az állási+beállítási idő is komoly összegeket jelent. Ügyes végfelhasználói árazással a különbözetet meg nemhogy visszahozzák majd, de még jó eséllyel rá is vernek. Hogy miért? Előttem leírták. Kis pénztárcások jó megoldása lehet ez (olyan, mintha részletre vennél gépet, csak itt a részletet akkor fizeted, amikor akarod).
ツ Headphones on - World off
-
SMITHVADŐR
tag
válasz Badman 4ever #13 üzenetére
ÁÁÁ Most már fölhomályosodtam teljesen
Köszönöm a szakmai (vagy inkább piaci) eligazítást
Bocsánat az előzőért, csak kétszer ment
[ Szerkesztve ]
-
SMITHVADŐR
tag
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Badman 4ever #13 üzenetére
Egy gyártósoron le lehet hozni egyazon chippet. Gyárban dolgozva tudom hogy még a modelváltás is pénzben van. Meglehet van jövője a dolognak, de szerintem is inkább egy aktiváló chip kéne, azt mégis nehezebben törik. Mármint hamegéri egyáltalán a plusz funkbiókért.
Én még az órajelet sem húzzom, nekem elég így is, sőt talán a fele is elég volna.
-
Badman 4ever
őstag
válasz SMITHVADŐR #9 üzenetére
Egyszerűen elmondva, legyártják az X procit mondjuk 50 dolcsiért, eladják 75-ért a butább variánst, amit még 50-ért feloldhatsz vagy megveheted a teljes értékű procit 100-ért. Mindkét esetben van rajta haszon, de a proci feloldós változaton többet keres az Intel ebben a vázolt szituációban. És mivel az emberek jó részének a pénztárcája szabja meg a határt, hogy mit vegyen, ezért sokan az olcsóbbikat veszik meg és amikor később lesz rá pénz, azt oldatják fel. Így többet keres az Intel.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Pisztillus
senior tag
válasz WonderCSabo #11 üzenetére
Az AMD-nél a magfeloldás és/vagy a cache bekapcsolás nem hivatalosan megy, azt az alaplapgyártók tették hozzá, ha jól tudom.
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Vladi
nagyúr
No ebben is le vannak maradva, az amd már rég csinálja.
Mondjuk azért elég szánalomkategóriás megoldás...
(#6) SMITHVADŐR:
Lehet 2* kifizetni a procit, csak egyfélét kell gyártani.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz SMITHVADŐR #6 üzenetére
Háát, hogy is mondjam, valami ilyesmi.
-
SMITHVADŐR
tag
Lehet valamit nem olvastam el figyelmesen, vagy nem értettem meg, de ebben mi a biznisz ???
Mert legyártanak egy processzort, amit "lebutítva" adnak ki, hogy aztán a user fizessen még egyszer azért, hogy 100% nyújtson ??? A gyártási költség így is úgy is annyi. Vagy nem értettem meg valamit, vagy már a korral maradtam le (ez nincs kizárva ).
Ezt elmagyarázná valaki???
-
wikings2
őstag
Hát igen ez eléggé valószínű
viszont, mikor egy számtechboltban elkérnek 6 ezer forintot egy windows telepítésért és a sok "hozzá nem értő" ember szép szóval azért a 20 perces munkáért ki ad ennyit azoknak egészségére.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy biztos hogy lesz olyan idiot aki kiad ezért pénzt hack előtt, és után is.Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
JoeYi
őstag
tényleg logikusabb lenne egy upgrade chip, amit ha rádugsz az alaplapra akkor engedélyez mindent
-
tzsolesz
nagyúr
Hát ez elég érdekes jelenség számomra.
Egyébként miért van az érzésem, hogy hackerek kis időn belül így is úgy is fel fogják törni a rendszert, és nem kell itt fizetni majd az uprgrade-ért egy fityinget sem "élelmesebb" felhasználóknak.
Úgy mond ezt is lehet majd "függetleníteni".[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Okos Otthon / Smart Home
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- E-book olvasók