Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bangesz
csendes tag
Én le nem cserélném erre az Edifier C2XD rendszeremet..
-
bteebi
veterán
Ennyi. Lehet szépen rejteni a kábelezést, és a subot SE lehet bárhová tenni (persze nagyobb a flexibilitás), ahogy egyik hangfalat se. Nyilván valamelyest macerás megcsinálni, szépen pláne, de elvben csak egyszer kell, és utána kb. végtelen ideig jó...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
Nem az a baj, ha rejtett a kábelezés - én is úgy csinálnám (vagyis csináltam) magamnak, habár itt azt se sikerült rendesen megugorni (lásd lentebb). Az amúgy külön poén, hogy a kép jobb oldalán lévő hangfalnál észrevettem, hogy mintha kábel is lenne ott (sajnos nagyobb képként nem lehetett megnyitni), de a litánia írása közben elfelejtettem .
Amúgy kicsit tovább értelmezve a képet: oké, nem wirelessek a front hangfalak, mindenki vidám (és lehet, hogy van sub is, a betonba ágyazva). De milyen gizda már az a kábel? Lehet vagy 50 Ft/m, biztos megfelel a hangfalnak...
Ha valóban, "rendesen" el akarták volna rejteni a kábelt, akkor az közvetlenül a hangfal hátánál ment volna a kábelcsatornába (nem pedig a falig kihúzva szabadon), onnan meg az erősítőbe. Ami hol is van? Persze azt is be lehet tenni egy külön szobába, vagy a fal (beton) mögé, és akár felrakni valahova egy infra jelismétlőt, vagy eleve appból vezérelni, de aki ezek közül bármelyik hülyeséget meg akarja lépni, az ne akarjon házimozizni... Asztal sincs, csak az a hosszúkás, ovális "puff". Biztos abba vannak elrejtve a távirányítók is.
A routeres példád amúgy kifejezetten vicces. Routerrel még pont nem láttam ilyet, de asztali számítógéppel rendszeresen.
-
dkess
őstag
Alapvetően közel 100% -ban egyetértek Veled. Maga a szoba tényleg kb. a lakhatatlan kategória. Továbbá egy akusztikai rémálom. A szúnyeg valóban nem sok mindent tud rajta segíteni.
A frontok és a surround -ok magassági különbsége is kb. a WTF kategória. A subwoofert tudjuk be annak, hogy nem fért rá a kép jobb szélére . Persze az is lehet, hogy a SW -t simán rákeverik a frontokra - ilyet az AVR -ek támogatnak (persze nem az igazi). A center meg úton van - avagy éppen a TV képernyője szolgál annak (van ilyen megoldás) ...
Ugyanakkor a kábelezés. Az olyan dolgokon szoktam én is mosolyogni, amikor router -ekről készült marketingfotók esetén pl. rárakják egy üveg dohányzó asztalra. Kábel sehol. OK, hogy "vezetékmentes", de általában legalább a WAN oldalt szükséges vezetékelni. Másfelől az áram ... Harmadrészt semmi keresnivalója egy router -nek egy dohányzóasztalon - még a legújabb Feng-Shui trendeknek megfelelően sem ...
Azonban - az érintett képen pont ezzel kapcsolatban nem találok semmi kivetnivalód. Simán mehetnek a kábelek falban/talajban. Nálam sem mondanád meg, hogy honnan jön a "delej" a hangszórókba (igen, a frontokat is beleértve). Hidd el - ez tud olyan jól kinézni, mint a képen ...
-
dkess
őstag
DLNA -n is lehet transzkódolni - akár a Médiaszerver (Video Station is), akár Plex/Emby esetében is. Be lehet állítani külön az audio részre és külön a video -ra. Működik rendben DLNA -n is ...
DS218+ -nál az audió átkódolást kb. észre sem veszem kategória.
Videó HW átkódolás (ez Nálad nincs tudom) szintúgy - kb. észrevehetetlen ... Lehet tekerni is a filmben - minden kb. azonnali ...
A Videó SW átkódolás már izgalmasabb kérdés. Az Emby pl. darálja rendesen a HDD -ket, melyre a transzkódolás gyorsítótár be van állítva (amin a film van azt nem). Egyébként ez is megy csont nélkül és mindenféle akadozás nélkül - igaz a CPU terhelés jelentősebb ...
-
bteebi
veterán
(Bocs, nem neked szól.)
Gondolom ez valami dizájndíjat kaphatott. Pedig egészen borzalmas. A látszóbetont hagyják meg a metrónak. De nem is (csak) ez a baj vele. Ez a szoba ettől függetlenül is ocsmány (bár divatos szóval élve "letisztult"), és iszonyat steril, otthontalan. Zártosztálynak el tudnám képzelni, otthonnak nem.
Az a két bumfordi front látszólag wireless, és akksiról mennek, mert SEMMILYEN kábel nincs körülöttük. Nyilván olyan jók, hogy centerre, meg subwooferre nem is volt szükség. De legalább a két surround hangsugárzót feláldozták a dizájn (wtf???) oltárán. De ha már olyan magasra felb*ták, akkor legalább fordíthatták volna a kanapé felé, lefelé, hogy egy fokkal kevésbé legyen szar.
Mondjuk ezen az se segített volna sokat, mert itt gyakorlatilag csak olyan felület van, ami visszaveri a hangot. Szóval szarabb gyakorlatilag már csak akkor lehetne, ha nagyon azt akarnák. Nem is értem, hogy miért van egyáltalán szőnyeg (lehetett volna helyette egy festés a padlón), és miért nem szögletes, kemény, fröccsöntött szar műanyag - lehetne törtfehér - a kanapé, a nagyobb harmónia érdekében.
Nekem amúgy úgy lenne igazán stílszerű ez a szoba, ha egy Bang&Olufsen TV/hangszóró kombó lenne itt, és akkor el is jutnánk a burzsujsznobság csúcsára.
Amúgy a TV (TV az egyáltalán??) is rohadt magasra van téve, tök kényelmetlen így nézni. Viszont a technológiailag tökéletesen analfabéta lakberendezők, belsőépítészek tutira elmorzsolnak pár könnycseppet a rózsafüzér markolászása közben, hogy milyen szép, funkcionális (!) és letisztult ez a szoba. Hát lakjá' benne b+!
Aki ilyen szart tervez, vagy ilyen szarra vágyik, az menjen egy barlangba. Az még dizájnosabb is, és legalább természetközeli.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Azért nem annyira rosszak a soundbarok. Sógoroméknak van az LG TV-jükhöz egy LG soundbar. Látatlanban ("hallatlanban") én is lesajnáltam, pedig nem kellett volna. Elég szépen, relatíve dinamikusan szólt, és basszusa is volt. (Már nem tudom, hogy volt-e subwoofere, valószínűleg volt; ha volt, akkor vezeték nélküli volt az is.) Filmekkel, zenékkel is egész jól szólt, és még elég nagy (=már-már zavaró) hangerőnél se torzított érdemben.
Nyilván nem tudott "igazi" surroundot, és nem vehette fel a versenyt egy közepes, vagy annál jobb 5.1-es házimozi, vagy akár sztereó hangfalszettel, ugyanakkor nem is annyiba kerülnek, és megvan a maguk alkalmazási területe. Nem mindenhová férnek el nagy, vagy akár kis hangfalak is, surroundok meg pláne nem. Ilyen esetekben egy soundbar tökéletes választás, pénztárcától függetlenül. Minden máshová meg mehetnek a "rendes" hangfalak.
-
törölt tag
válasz Alaplapvevő #63 üzenetére
Ez az offtopik kapcsoló, a témához nem tartozó dolgokra illik használni.
-
lewisfm
aktív tag
Nálam a Plex-es lejátszásnál ha transzkódolni kell neki az audió sávot, akkor hosszasan gondolkodik, mielőtt elkezdődik film lejátszása. Ugyan ez történik a filmbe való bepozícionáláskor is.
DLNA kiszolgálásnál a pozicionálás gyakorlatilag azonnali, csak ugye itt bukom az audio-t a problémás eseteknél. -
D.Va
senior tag
Inkább voltak, ma már 25-ért a pc-s hangszórók is bazári gagyik sajnos.
A Jack-el meg kitörölheted a hátsód, mert (legalábbis az olcsóbb TV-ken biztosan) annyira fos jack kimenet van amin semmi értelmes hang nem jön ki. Én is rákötöttem egy Tannoy Reveal 802-t ( [link] ) a TV jack kimenetére, hát hadd ne mondjam mit káromkodtam... A Tannoy úgy szólt mint egy 5 ezres Genis...
Ha értelmes hangot akarsz TV-ből akkor kell egy normálisabb optikai jack konverter, vagy hdmi-ről leszedni a hangot.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
És "jól" is szólhat egy ilyen betondzsungel, gyakorlatilag a maréknyi szőnyegen kívül minden visszaveri a hangot, padló, plafon, a három fal meg a szekrény. Ha a lehető legalkalmatlanabb környezetet kell kialakítani a szar hangzásra, akkor kiváló pályamű, a szőnyeget ki kéne még venni és akkor talán már nem is lehetne rosszabb. A 3 méter magasan, de hallgató mögött 1 méterre l évő surround sugárzó már csak hab a tortán.
-
törölt tag
Hangszórók hatásfokában van jelentős eltérés.
Míg a 12"-os gitár hangszóró 120Hz-től 5KHz-ig dolgozik, vékony papírt és erős mágneskört lehet használni, ami ebben a tartományban magas hatásfokot mutat. Alul 95dB/W magasközépben 100dB/W!
Autóban vagy egy ilyen soundbar-ban min 2 szekcióra van osztva egy ennél szélesebb tartomány, és ezeket a tartományokat hangnyomásra össze kell tudni hangolni, ahhoz hogy kiegyenlítetten tudjon szólni.
Vegyük pl.: a 2"-os hangszórót ami kb.: ugyan abban a tartományban lenne használható mint a 12"-os gitárhangszóró, de ennek a hatásfoka éppen eléri a 90dB/W-ot. De van még egy band pass sub is, ami azért hogy a hangszóró rezonanciája alacsony legyen, mechanikailag képes legyen alacsony frekvenciák visszaadására meghibásodás nélkül, csak 86dB/W-ot tud felmutatni.
Ahhoz hogy a 95 dB zajterhelés érjen, elég "hangos" legyen a szobában, ahhoz gitárhangszórónak kell 1W!, míg a soundbar 2"-os hangszóróinak - akik legyenek 4-en-, kell összesen 5W, de még ott a 120Hz alatti tartomány, aminek kell a 80-100W teljesítmény, azért hogy a 4db kis fika hangszóróval összetalálkozzon hangnyomásban.
De ez a 95dB érzetre lófasz, hisz a hangszórók felület kicsi, és az erősítő teljesítmény már-már elfogyott, míg a csöves gitárkombó jó formán be sem tudott melegedni."Hifi" megközelítésben 90dB/W átlag érzékenységű hangfalak, megfelelő felülettel párosítva kielégítőnek számít szobahangerőhöz, házimozihoz inkább a 95dB/W-os félig legalább tölcséres sugárzók és min. 350W/csatorna tud elég hangos és egyben dinamikus maradni a moziélményhez.
A sound-bar fizikai adottságai és a "moziélmény" között elég nagy szakadék van, ez épp mindent is tud, pont mint egy profin kiépített rendszer kínál szolgáltatásban, de annak csak 1/100-adába kerül, mert a munkás/drága részét nem oldja meg.
-
atike
nagyúr
Lehagytam, hogy a tévém fali konzolon van "ráültetve" (azaz takarja maga a tévé) a konnektorra és hdmi csatlakozóra talp nélkül, és azon a falon nincs semmilyen bútor ... Alatta a soundbar.
El sem tudom képzelni, hogy hogyan nézhet jól ki ez a kiépítés PC-s hangfallal, de ha te mondod...
-
atike
nagyúr
Nekem is soundbarom van otthon. Mondjuk ennek a harmadába került az tény...
De:
- a tévéhez képest nagyon is jól szól (na jó, ez enyhe kifejezés - ég és föld a kettő )
- esztétikus
- nincs kábeldzsungel
- a tévé távirányítója is tudja állítani
- önállóan is működik (tévé nélkül, bluetooth)PC-s hangszóró....? Isten ments....
-
macskea
őstag
"...a hangprojektoroknál azért van némi terepe a dizájnereknek, hogy kiélhessék kreativitásukat... ...érződik ez, hiszen a ferde elő- és hátlap..."
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
dkess
őstag
válasz #72042496 #42 üzenetére
Az eredeti (nem fejhallgatós) kérdéssel kapcsolatosan a fő zóna analóg többcsatornás kimenetére csak kirakja a HDMI forrás kikódolt többcsatornás hangját - nem? Amennyiben nem lehetne, akkor végerősítőre sem lehetne kötni. Ugye itt kb. pont az lenne a lényeg, hogy mehessen a HDMI -s forrás esetén is. Másfelől a subwoofer is erre van kötve az megy gond nélkül is HDMI forrás esetén is (gondolom a többi csatorna is menne a főzónában).
Most nézegettem az AVR -em (Pioneer) használatiját. Mindhárom zónára (fő és a 2 db alzóna) be lehet állítani külön-külön, hogy vonali szintű kimenete legyen vagy PRE OUT jellegű szabályozható (mindhárom hangereje külön szabályozható, ha erre van állítva). Az egyik alzónának az analóg kimenete mellett dedikált optikai kimenete is van (azt nem tudom, hogy pl. AC3/DTS -t is továbbtolna-e, de lehet csak sztereó LPCM menne ki a sztereó alzónára). Igazából csak 3 kivételt említ:
- többcsatornás analóg bemenet csak a főzónán lehet,
- phono bemenet csak a főzónán lehet,
- a tuner lehet bármelyik és bármennyi zónán egyszerre, de csak egy adó hallgatható - amennyiben az át van kapcsolva, akkor vált a többi érintett zónában is.Bakker most jutottam el oda, hogy HDMI az alzónákra nem megy ... A fentiek javarésze off ...
Ugyanakkor mi lenne, ha a fejhallgató erősítőt a főzóna frontjaira kötnéd. Átállítod vonali szintre a kimenetet (avagy hagyod PRE OUT -on, ha a AVR -en szeretnél hangerőt állítani). Aztán a fejhallgató erősítőt bekapcsolod, ha azt szeretnél hallgatni - a hangszórókat meg ki. Ugye a főzónához is lehet különböző független hangszóró konfigurációkat állítani amik között lehet váltogatni. Azonban van egy dedikált gomb is a "Speaker off" -ra - ez be/kikapcsolja az összes hangszórót. Ez nem jó megoldás Neked?
-
törölt tag
"Ekkor a 'Zóna 2' sztereó PRE OUT -jára mehetne a fejhallgató erősítő."
Igen, a terveknek megfelelően arra is kötöttem, körbejártam akkoriban a dolgot. Csak a gyakorlatban bazira néma maradt. Bennvan a kézikönyvben, hogy miként lehet zónázni vele, de meg nem keresem már, örülök, hogy mást boldogít az a foskupac. (Több egyéb problémám is volt vele.)
Ez a mostaniakban se változott. Tudtommal nincs olyan AVR, amely egy HDMI-n érkező bitstreamet dekódol, majd bármelyik analóg kimenetre küldi. Optikán vagy coaxon fogadott bitstreamre megcsinálják, HDMI-re nem. A HDMI-t képesek as-is átkapcsolni egy másik zónára, és kb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz #72042496 #36 üzenetére
PRE OUT -al mennie kellene. Sőt, itt még lehet variálni is. Amennyiben multi-channel analóg kell, akkor az mehet a multi channel analóg PRE OUT -ról.
Azonban a kézzel "kapcsolgatós fejhallgatós" projekthez nem ez az ideális. Egyfelől a hangszórók nem hallgatnak el - illetve amennyiben többcsatornás a forrás, akkor csak a front -ok hangjait kapod meg.
A megoldás a "zónázás". Azaz a 'Zóna 1' a főcsatorna - ezt használjuk a sokcsatornás hangszórókhoz. A 'Zóna 2' pedig lenne a sztereó a füleshez. Olyanformán, hogy a hátsó magassági hangszóró pár lehetőségét bukjuk (különben a 'Zóna 2' -re kapcsolást követően nemcsak a fejhallgatóból szólna a zene, hanem a plafonból is). Ekkor a 'Zóna 2' sztereó PRE OUT -jára mehetne a fejhallgató erősítő.
Az AVR -en :
- 'Zóna 1' -re kapcsolva kapod az alap sokcsatornás hangszórókat (ugye magasságiból csak az elsülső párral). Ekkor a fejhallgató nem szól,
- 'Zóna 2' -re kapcsolva beindul a sztereó "zene-bona" a fejhallgató erősítődből ... Többcsatornás forrás esetén az egészet sztereóra keverve ... Ekkor a hangszórók elnémulnak ...A "B terv" az, hogy az alap működést vesszük alapul (mondjuk ezt írtad is):
- azaz, ha nincs bedugva a fejhallgató az AVR -be, akkor a hangszórók szólnak,
- ha be van dugva a fejhallgató az AVR -be, akkor a fejhallgató szól csak és a sokcsatornás hang is le van keverve sztereóra (azaz nemcsak a frontokat hallod például - úgy, mint a zónázós megoldásnál is), -
User64476
őstag
Ezek a vackok 30at ha érnek.
-
DEJVID
őstag
válasz tyutyu1981 #31 üzenetére
A vezetéknélküli mélynyomó elemmel megy?
-
törölt tag
Pre-outtal se ment emlékeim szerint, de már homályosak a dolgok, senki ne vegyen mérget rá. Egy Sennheiser RS fejhallgatót kötöttem volna rá. Az volt a koncepció, hogy gombnyomásal váltok a hangszórók és a fejhallgató közt. De maradt a jack dugdosása a béna minőségű fejhallgató kimenetbe. (Legközelebb már azt tervezem, hogy BT-vel próbálkozom.)
szerk: Na, emlékeztetőül megnéztem képen a seggét, és igen, a pre/line outtal próbálkoztam.
#34 asdf_
Jó esetben ezek is dobnak a hangon, csak mellette praktikumban is jók.[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Igen, a TV -d nem támogatja a DTS, a True Audio, sem a Dolby Atmost. A "jó hír", hogy a hír tárgyát képező eszköz sem támogatja egyiket sem.
Továbbá ezen eszköz "sima" ARC -t támogat (ellenben a TV -d eARC -jével). Mondjuk az is jó kérdés, hogy a TV -den minek az eARC? Az E-AC3 (pl. Netflix) miatt? Komolyan eljutunk oda, hogy végre lehetnének HD hangsávok is akár a TV -ken az eARC -nak köszönhetően erre már a sima DTS -t sem támogatják - nemhogy az "izgalmasabb" dolgokat ...
Egyébként ezen soundbar -ra a gyártó azt írja ( [link] ), hogy mind HDMI -n - mind az optikain az alábbi három formátumot támogatja:
Dolby Digital (AC3)
Dolby Digital Plus (E-AC3)
2 csat. LPCMMondjuk arra kíváncsi lennék, hogy főleg optikai esetén (de szerintem az ARC is rímelhet erre) milyenformán támogatja az E-AC3 -at? Olyanformán, hogy a forráseszköz a továbbítást megelőzően átkódolja AC3 -á (azaz mégsem támogatná natívan)?
Szerintem mind lejátszó tekintetében - mind hangrendszer tekintetében teljesen másfelé lenne szükséges nézelődnöd, hacsak nem lenne elegendő pl. az AC3 (és/vagy E-AC3 esetleg) támogatás. Mondjuk a HD hangsávok nem tudom ezen az eszközön mennyire hiányoznának ... A DTS -ből meg "egy pillanat alatt" lehet AC3 -at csinálni, ha kompatibilitás lenne a kérdés ...
Most azon gondolkodom, hogy pl. egy TV -re telepített Plex/Emby a DTS -t (esetleg mást is) át tudna konvertálni AC3 -á amit a TV ki tud adni magából, de ez is csak a kompatibilitás oldaláról megoldás ...
@Balika911, #28
Példának okáért az Onkyo RZ-1100 -n ott a 7.2.4 PRE OUT kimenet. Az nem lett volna jó a céljaidra? Tudom esetleg nem erre gondoltál, de vonalszintű multichannel kimenet nem nagyon szokott lenni AVR -eken, de még a processzorokon sem. Hirtelen nem is tudom elképzelni, hogy milyen forgatókönyv esetén lehetne ez hasznos? A lejátszókon még OK, mert azt rákötöd egy AVR vagy processzor multi-channel bemenetére, de az előbbi esetben?
-
asdf_
veterán
válasz #72042496 #33 üzenetére
De ha már oda jut az ember, hogy vesz valamit, mert a TV szarul szól, akkor miért írja felül az elhelyezési praktikusság a hangminőséget (ebből akartunk ugye jobbat, emiatt vettünk valamit) és az árat? A hangerőt meg természetesen 3.5 jack esetén is lehet a TV távjával állítani.
-
asdf_
veterán
15-20-25 ezerért fasza pc-s aktív hangfalak vannak, milliószor inkább azt, mint az ilyesmiféle heroináron tolt izék.
(persze csak akkor, ha a köcsög TV gyártó nem hagyja le a 3.5-es jacket a TV-ről, mint ahogy teszi sajnos nagyon sok mostanában)[ Szerkesztve ]
-
tyutyu1981
újonc
Én nemrég adtam el a Sony erősítőmet( dg820) hangfalakkal mert már elegem volt a kábeldzsungelból meg a két nagy hangfalból meg a mélynyomóból ,Egyszerűen már zavart a mérete.Szerettem nagyon de elég volt.Vettem egy Lg sn5y 2.1 soundbart hát nem bántam meg.Nagyon szépen szól.Persze tudom hogy sose fog úgy szólni mint a házimozi rendszer de nekem bőven elég amit nyújt.Nem foglal nagy helyet ( már a falon van a tv alatt) a mélynyomó vezeték nélküli,nincs kábel rengeteg.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Nem hiszem, hogy találsz épkézláb megoldást. Sajnos. Ha csak a tévét használod forrásnak, akkor eleve véleményes, hogy a tuner, a beépített lejátszó ill. az appok hangja kijön-e ARC-on. Viszont bármilyen más kimenetét meg nem fogod tudni szabályozni a távirányítójával. Esetleg a füles kimenet, ott viszont a hangminőség kérdéses, valamint DTSed nem lesz. Bluetooth esetleg? Elvileg Apt-HD vagy Adaptive már teljesen jó sztereó minőséget adna. Play-Fi? Jó lenne, de TV oldalon egyelőre csak a Philips támogatja.
-
törölt tag
Nekem nem világos, hogy mi a forrásod. A tévé kiesik, az tudtommal se dekódolni, se eARC-on kiküldeni nem tudja ezeket a formátumokat.
Egy analóg kimenetekkel is rendelkező médialejátszó viszont jó lehet, ha filmezel. HiMedia, Dune, talán Zidoo lejátszókon is van, de ez csak pár példa, ami eszembe jutott.
Azt nem tudom, hogy HDMI-ről dekódolnak és kevernek-e analógra. A legutolsó infóm az, hogy jogi okokból a házimozi erősítők se csinálnak ilyet, egy nem épp olcsó Onkyo RZ-1100-nál szembesültem vele még évekkel ezelőtt. Ha van, amelyik tud ilyet, akkor érdekel a típus.
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
Arra keresek megoldást, hogy van egy LG TV-m, ami nem támogatja a DTS, a True Audio, sem a Dolby Atmost.
Van viszont HDMI eARC támogatással.A TV típusa:
LG 55"813naTovábbá van egy sztereó (valóban) hifi erősítőm és hangfalam, amire szeretném a fenti hangformátumokat is eljuttatni, de természetesen elég sztereóba lekeverve.
Most egy optikai-analóg átalakítóval van összekötve a TV az erősítővel, így a támogatott formátumú hangok nagyon szépen megszólalnak.
Létezik valamilyen adapter, ami külső a audio dekoderként működik, s tudja továbbítani a hangot sztereóba lekeverve az erősítőnek?
Térhangzás nem kell, csupán az, hogy a fenti hangok is megszólaljanak, jó minőségben.
-
veterán
Én továbbra is soundbar ellenes vagyok, mert drágák és a térhatás terén egy nullák. Többre becsülök egy jobb 2.1 szettet és ráadásul még nem is kerül 100 ezerbe, persze tévéhez gondoltam, de ezen már lehet zenét is hallgatni.
duree54
-
DEJVID
őstag
"miert nem jonnek ki a soundbar-ok 10-20 wattokkal, de igazan kiemelkedo hangminoseggel?"
Mert aki soundbart akar, azt nem igazán érdekli a hangminőség és fordítva. 10-20W-tal meg nem lehet eladni egy terméket olyanoknak, akik nem értenek hozzá, csak a minél magasabb számok után mennek vásárláskor. -
bollokcs80
Korrektor
Egyetértek veled, anno én is sokat nézegettem, hogy mit vegyek, nekem szempont volt, hogy zenét is tudjak hallgatni rajta (eléggé elavult módon van egy kisebb CD gyűjteményem, ha itthon vagyok és van időm, szeretem elővenni a lemezeket). Nekem is megfelelt volna egy 35k-s, mélynyomós Samsung (ki tudtam próbálni boltban), de a sub-ládának nem volt elég helyem. Véletlenül belebotlottam egy Magnat Sounddeck-be,(56k volt 2019 nyarán), ami elfért a tévé alatt, és van mélynyomója, így értelmezhető basszusokat tud tolni filmek és zenék alá is. Ehhez képest ez a rúd nem tudom mit produkálhat 105-ért.
B.Cs.
-
törölt tag
Én is ezt kerestem a cikkben. El tudtam volna viselni, ha beleírják, mert alapvető információnak tartom.
A termékoldalon a specek alatt szerepel az infó.
-
HagaNRG
őstag
Tény, hogy nincs könnyű helyzetben, aki ma hang-tuningot akar a TV_jéhez. Végülis egy hangfal, erősítő választása mindig nagyon szubjektív döntés volt, de így, hogy most meg egymás hegyén-hátán állnak az ugyanolyan méretű és kinézetű soundbarok a boltok polcain és 20-200 ezerig lehet választani közülük (ha maradunk az ésszerűnek mondott keretek között, akkor végképp fel van adva a lecke).
Ennek a Philipsnek is azzal a felvetéssel indult a tesztje, hogy nézzük, jobban szól-e, mint a TV. Én ez alapján be is saccoltam egy ilyen 30 ezres belépő kategóriába a soundbart, mert szerintem bárki, aki plusz pénzt áldoz egy ilyen kütyüre, minimum, de még az alap-alap belépőmodelltől is elvárja, hogy jobban szóljon, mint a tv- máskülönben mi oka lenne megvenni?
Erre tessék 100k. Ugyanennyibe kerül egy JBL Deep Bass is és még a kettő között lesz kismillió darab. Én is olvasgattam hetekig, nézegettem a Youtube review-eket, aztán a végén úgy voltam vele, hogy 40k volt a Samsung legolcsóbb, már subwoofer-es szettje, beneveztem arra. Ezek után minimum elvárnám, hogy annak is odaverjen egy ilyen 2.5x annyiba kerülő Philips soundbar, márpedig a különálló sub hiánya lehet, hogy alapvetően egy hatalmas mínuszt jelent mind zenehallgatásban, mind mozizásban. ... vagyis ember legyen a talpán, aki X összegből tudja, hogy mit vesz és jó is lesz neki. (én legalább azt mondom a Samsung 420-asra, hogy az árát bőven megéri és igenis van egy mozis feelingje, a kis sub is egész kellemes morajlást tud. (Hobbit Desolation of Smaug-ban pl. a Sárkány barlangja jelenet egészen fantasztikus módon szólal meg rajta). Szóval van az a belépő kategória, amitől nem érdemes többet költeni annak, aki csak pár alkalommal kívánja megtolni a hangerőt, esetleg néha egy kicsit zenélni, vagy mozizni, játszani akar egy jó kis dübörgés közepette. -
persil
nagyúr
"120 watt (RMS) maximális teljesítményű eszköz hangerejére nem lehet panasz, maximumra tekerve akár egy nagyobb helyiséget, pl. egy tantermet is képes gond nélkül megtölteni hangokkal."
120 wattot maxra tekerve a rendorseget fogjak kihivni, nem csak egy tantermet tolt meg. Felteve, hogy nem ilyen himi-humi 120 wattrol beszelunk. Masfelol eleve nem ertem ezeket a milliard wattokat, amikor egy legocskabb tv is olyan hangerore kepes, hogy 50% folott mar biztosan sepruvel veri a szomszed a falat, kozben meg egy lyukas labos szebben szol. Itt is rogton azt olvassa az ember, hogy "nem dinamikus es keves a basszus, nincs mozielmeny", 100 ezerert.
Hifisektol kerdeznem, hogy vajon miert nem jonnek ki a soundbar-ok 10-20 wattokkal, de igazan kiemelkedo hangminoseggel?
Illetve miert van, hogy a csak zenere/filmre/jatekra valo hangkeltok miert ennyivel gyengebbek, mint a hangszer erositok/kombok? Oke, ertem, hogy teljesen mas, de sokszor latom/hallom, hogy pl autokban is tobb szaz watt teljesitmenyu cuccok vannak, kozben meg egy kozepkategorias 50-100 wattos csoves gitarerosito szetszakitana az egesz kasztnit.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Rayyy
senior tag
"Szokatlan dizájn"?
"...azért van némi terepe a dizájnereknek"?
Ez is egy hasáb, a többi is. Vagy lemaradtam valamiről? Ha itt van terepe a dizájnereknek, akkor hol nincs?Minden a legnagyobb render!
-
toronyhaz
aktív tag
Ennyiért inkább egy Klipsch Promedia 2.1 Ami rendes 2.1 És szól is valahogy. 80K most az ára. Youtube-on a Gedeon tesztelte ha valakinek megjönne hozzá a kedve. Ha vennék ilyet vennék tuti. Igaz azért macerásabb az elrendezés mint ez hogy bevágod a TV alá 'oszt cső... De ennyiért ez a Klipsch szól is legalább
-
moleculez
veterán
Én a "hangprojektor" szótól megyek a falnak. Nem nyelvtannáciságból, hanem hogy ez egy létező kategória. Egy csíkban pár apró hangszóró szól előre. Pont. Méretéből, és kialakításából kifolyólag, ez egy korlátolt műfaj. Aztán teleaggatják hangzatos rövidítésekkel, meg fantázianeveket adnak az elrendezésnek, meg mittomén'.
Egy ilyenért adnék max 30K de akkor már BT/AirPlay, meg mindenre is kapcsolódjon. 100+k...Na hát nem én vagyok ennek a célközönsége.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
lewisfm
aktív tag
DTS, EAC3, Dolby Atmos támogatás van?
Ha igen, akkor ezeket melyik csatlakozási fajtánál képes a TV-től átvenni? -
Alaplapvevő
csendes tag
válasz bollokcs80 #3 üzenetére
Elég szubjektív a kérdésed.
-
iceQ!
addikt
válasz bollokcs80 #3 üzenetére
Én a BlitzWolf soundbart 3 éve 27 000 Ft-ért vettem BG-ról Na az volt a megfizethető (lehet nem is szól úgy mint a Philips, de harmad áron volt)
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
bollokcs80
Korrektor
Cím: "....sokoldalú, mégis megfizethető hangprojektor."
" Jelenleg 105 000 forintba kerül, aminél vannak lényegesen olcsóbb és drágább hangprojektorok is. "
Akkor most megfizethető vagy sem?! (Szerintem is drága.)
B.Cs.
-
atike
nagyúr
Nem rossz, bár az árát sokallom....
"A szoftver grafikus kezelőfelülete magyar nyelven nem kommunikál, kicsit bonyolult, felépítése nem mindig logikus,"
Ez kb így van az okostévé appnál is...
-
Mumukuki
aktív tag
Lehet kerni, hogy ilyenkor a hangszorok merete cm-ben legyen megadva, es maximum zarojelben az inch-es meret?
Nem vagyunk mi barbarok
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest