Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
A Miele vitához ;-) Kár ezen rugózni.
Egyrészt: otthoni szerelőknek sok tapasztalata nem nagyon lehet velük, mert szerintem az eladott gépek igen kis százaléka Miele.
Másrészt: egy ideje halogatom már a cserét, de igen öreg a gép. Hozzáteszem, kívül mint az új, és bár kb. 10 éves használt, "lomis" gép volt, amikor megvettem, és eszméletlen sokat mosunk vele az elmúlt kb. 15 évben, amióta megvolt (a múlt héten kíváncsiságból megszámoltam: 13 mosás ment le, teletömött géppel) , már a negyedik lakásban lakik velünk, stb., szóval bírta a gyűrődést ;-)
Na szóval egy ideje kérdezgetem háztartási gép szerelős fórumon, hogy mit, és kb. egybehangzóan azt mondják, hogy egyértelműen Miele-t. Ez az, ami még mindig minőség, a többi (gyártó) csak szerencse kérdése, kb. egy hulladék mind. Ja, ami nem mindegy: az 1-2 legolcsóbb Miele már nem Németországban készül, hanem talál Lengyelországban, és műanyag üstje van, nem "NiRoSta". Ezt az itteni kereskedő is pont ugyanígy elmondta.
(Azt már nem is mondom, hogy amikor megemlítettem, hogy esetleg valami jobb Bosch, akkor kb. azt mondták, hogy neeeeee!)
Harmadrészt: olvasgattam az értékeléseket (Amazon, MM) , rendszeresen írják a vevők (akiknek nem Miele gépük volt előtte ;-) , hogy döbbenet, de tisztábbak lettek a ruhák, a fehér hosszú idő után újra fehér lett, stb. Ilyen emlékem nekem is van: a Miele előtt egy Whirlpool gépünk volt, a gyerekzoknikat mosás előtt kézzel elő kellett mosni, különben koszosak maradtak, a Miele gépbe meg beszórtuk őket, és tisztán jöttek ki. És állítólag még kíméletesen is mos... Szóval tud valamit ;-)
Végül: szerintem ott a márkahűség is, akinek régebben Miele gépe volt, az valószínűleg annyira elégedett volt vele, hogy félve venne mást. Nekünk volt Whirlpool, aztán megtudtuk, milyen egy Miele, szóval csak eljátszottam néha gondolattal, hogy esetleg valami komolyabb Bosch, vagy LG, de igazából tudtam, hogy Miele lesz a vége. Az asszony mondjuk eleve megmondta, hogy ne is gondolkodjunk másban... OK, fennáll a veszélye, hogy volt az embereknek (több) évtizedes jó tapasztalata a Miele gépekkel, ezért újra azt vesznek, de a minőség már köszönőviszonyban sincs azzal, amit régen képviseltek - de ez majd csak pár év múlva fog kiderülni ;-) De ha hamar megadja magát az új Miele, akkor venni fogok egy régebbi, tartós, kitakarított Miele-t erre szakosodott cégtől szerintem ;-)
Végül 2.: a fene sem akar X évente olcsó gépeket csereberélni! Én abban bízok, hogy kedden bevágták a sarokba a mosógépet, és majd 2040 körül kell legközelebb azon gondolkodnom, hogy milyen mosógépet vegyek?! ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉD MEG! A szórakozás és a multitasking csúcsa Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest