Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz #24737024 #13 üzenetére
"Elég csak az, hogy minden "web browser" keresés a Chrome-ot hozza ki elsönek" – Látod, ez az, ami még csak nem is igaz, pedig megtehetnék, hiszen övék a kereső is, meg van böngészőjük is, mégsem az.
Amint látható, első helyen a wiki áll, ami elmagyarázza, mi is az a böngésző. Utána jönnek (ebben a sorrendben) Firefox, Safari, Opera, Maxthon, Avant, és csak ezek után jön a Chrome. Az Opera a részesedésétől függeltenül igen előkelő helyen áll a Google-nál, míg furcsa módon, az Internet Explorer sehol sincs a listában, mintha nem is létezne. Fura.
De nem igaz, hogy magát tolná előtérbe, holott megtehetné. Én nem szeretem, amikor sírnak egyesek , hogy így, meg úgy, The Evil Galactic Google is Taking Over meg hasonlók, amikor szabad piac van, meg verseny. A MS is előjött a saját böngészőjével, és van annyi tőkéje, mint a Google-nak, hogy reklámozza, még sincs a fasorba se. Miért? Valamit rosszul csinálnak. De ezért ne a Google legyen már a mumus. Bárki megcsinálhatja, amit ők – jobban –, ha tudja, és van elég tőkéje hozzá. Szabad a verseny, szabad a piac.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Syl
nagyúr
válasz #24737024 #24 üzenetére
Csak a második?
Nekem mellesleg dobozos Windows-aim vannak itthon (14 éve hivatalos MS bétatesztelő vagyok), Gmail-t használok levelezésre, Firefoxot böngészésre, iPhone-t telefonálásra.
Aki ezek után elfogultsággal vádol, abba beleharapokNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
shev7
veterán
válasz #24737024 #24 üzenetére
"Chrome piaci részesedésére, mint ahogy az is, hogy a jelentös Chrome-divat ennek a marketingnek a nem túl áldásos következménye."
Ezzel nem teljesen ertek egyet. Mikor kijott a Chrome, a nagy hype miatt en is feltettem. Nem jott be, ment is a levesbe. kesobb kapott meg egy eselyt. Kiforrottabb, most hasznalom.
Igen tenyleg nagy. Igen tenyleg hajlamos az ember arra, hogy ha az egyik szolgaltatasukat hasznalja, akkor hasznalja a tobbit is. De azert szerintem egyenlore meg megvan az az elonye az MS-sel szemben, hogy a novekedeset es piacszerzest nem ugy erte el, hogy zart apikkal/formatumokkal rakenyszeritette magat az emberekre.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
válasz #24737024 #20 üzenetére
"Ugyanakkor egyik cég termékeit/szolgáltatásait sem övezi akkora felhasználói hype, mint amit a Google esetében tapasztalhatunk."
ennek nincs koze a ceg meretehez, ez sima marketing...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
x007
tag
válasz #24737024 #15 üzenetére
Olyan területeken szerez dominanciát, amik ott vannak minden ember szeme előtt, szerintem ez az egyetlen oka, hogy mostanában mindeki sír miattuk. Szerintem sok IT céget lehet mondani, amik bőven nagyobbak a Google-nál, és mégsem nyavalyog miattuk senki se.
Ettől függetlenül azt tartom, hogy a szörnyet bébi korában kell visszafogni
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Kapitalista társadalomban élünk, a Google is csak egy profitorientált cég. A számára kedvezőbb döntéseket hozza. Lehet jófejkedni a szabványokkal, meg free soft harcokkal, de a biztos jövedelmet senki sem kockáztatja meg egy vállalat életében. Végül is mi ezen a meglepő? Bármely cég ezt tenné a helyében.
ツ Headphones on - World off
-
Spilerke
csendes tag
Egyelőre még nagyon korai szerintem egyeduralomról beszélni. A Chrome még szinte jelentéktelen, a telefonjukról kijelenthetjük, hogy csúnya bukta (pedig nem rossz készülék), az operációs rendszerük szinte szót sem érdemel. (bár az még nagyon gyermekcipőben jár) Mostanában a Google csúnyán beégett, ha mások vadászterületére tévedt...
-
ntomka
nagyúr
Mivel ez még nagyon az eleje az egész API kidolgozásának, én úgy gondolom az a céljuk, hogy a pluginek (flash és társai) a kiegészítésekhez hasonlóan legyenek telepíthetők. Szóval nem hiszem, hogy a most 15-20MB-os telepítőkből 200MB-osakat akarnak varázsolni, csak azért, mert tele van mindenféle kacattal, nem lenne ésszerű.
ツ Headphones on - World off
Új hozzászólás Aktív témák
- Vitamin topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Yettel topik
- Külpolitika
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest