- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Mesterséges intelligencia topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- YouTube
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
cut & paste az aktuális upc internet ászf-ből:
"A Szolgáltató elfogadja, és magára nézve kötelezőnek tekinti az Internet használata kapcsán kialakult és nemzetközileg elfogadott Hálózathasználati Elveket (AUP – „Acceptable Use Policy”), amelyet Magyarországon az Internet Szolgáltatók Tanácsa tesz közzé és vizsgál felül rendszeresen. A Hálózathasználati Elvek a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html címen érhetőek el az Interneten."milyen szintű bannolás: Magyarországon jelenleg elég sok hozzáférés szolgáltató és néhány gerinchálózati szolgáltató van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor elindult a lakossági nem telefonos internet, kb. 20-22 éve, akkor volt vagy 400 helyi isp, meg 2-3 olyan internet szolgáltató, aminek volt legalább részben vagy egészben országos gerinchálózata is. a net pedig úgy működött, hogy a kis helyi szolgáltató vett a gerinchálózati szolgáltatásra képes nagy isp-től egy bérelt vonalat a bixig, és azon szolgáltatott. ennek az lett a következménye, hogy a kis isp-k kiszolgáltatott helyzetbe kerültek a naggyal szemben.
ha valaki disznóságot csinált, vagy valamelyik elmebajos rendszergazda szerint disznóság történt, akkor küldtek a kis isp-k adminisztrátorának egy emailt, amiben leírták, hogy ők mit hallottak, és elkezdtek pattogni, hogy intézzék el a dolgot. ilyenkor az volt az eljárás, hogy letiltottad az adott gép hozzáférését, és vagy küldtél szakembert, aki gatyába rázta a gépet, vagy felszólítottad az ügyfelet, hogy tegye meg. az esetek elsöprő többségében az ügyfél benyalt valami vírust és az garázdálkodott, úgyhogy vagy víruskergető telepítés, vagy windows újratelepítés nulláról volt a történet megoldása.
ha ezt nem tetted meg, akkor simán rátettek egy portszűrést a bérelt vonaladra és akkor kompletten az összes előfizetődet kitiltották az adott protokollból.
az alapvető probléma az volt ezzel, hogy nagyon gyakran a túloldalon eljáró valaki "nem a legélesebb kés volt a fiókban", ha érted, mire célzok, de legalább élvezte, hogy hatalmaskodhat mások fölött. na ilyenkor volt az, hogy jogszerűtlen elvárásokat követeltek meg, miközben gyakorlatilag soha nem lehetett velük értelmesen beszélni.
az alapértelmezett disznóságuk az, hogy van ez az uceprotect nevű pénzbehajtó maffia (biztos van több is, de engem velük csesztettek sokat), akik azt csinálják, hogy listázzák az ip címeket, amikről szerintük spam ment ki. de se bizonyítékuk nincs rá, se szabályok nincsenek közzétéve, hogy ki miért került fel, se semmi, csak annyi, hogy x euró és leveszünk a listáról. és ezt egyes magyar gerinchálózati szolgáltatók készpénznek veszik, és ez alapján revolvereznek.
visszatérve az eredeti kérdésedre:
- olyan, hogy a gerinchálózati szolgáltató spammelés miatt fenyegetőzött, de mivel pár óra alatt rendeztük a problémát, így nem lett belőle ban, sok volt. nálunk ilyen ezres nagyságrendben.
- olyan, hogy marhasággal fenyegettek szolgáltatót, ahol dolgoztam és eljutottunk az smtp lezárásáig, vagy 2-3 alkalommal volt az én praxisomban.
- olyan, hogy megfenyegetett a gerinchálózati szolgáltató valamiért, amiről ő se tudta megmondani, hogy mi baja, volt vagy 20x.
- full bannig egyszer jutottunk el.
- azután voltak ilyen "vicces" esetek, hogy x szolgáltatót megfenyegették spam miatt, engem értesítettek, majd y szolgáltatót kitiltották, ez is előfordult csak azért mert x és y szolgáltatónál is én voltam a kontakt.
- olyan is volt vagy kétszer, hogy korlátozták a szolgáltatást és bírósággal kellett fenyegetőzni azért, hogy az ő oldalukon az iq-t nyomokban sem tartalmazó "szakértőt" cseréljék már le olyanra, aki ért is valamit, hogy végre megbeszélhessük az esetet.ez régebben volt. amikor megütötte nálam az ingerküszöböt, hogy előfizetői hülyeségek miatt kell folyton ugrálni, akkor szépen beleírattam az ászf-be, hogy pár port üzemszerűen korlátozva van, áttoltuk, és utána az smtp portot és a microsoft hálózati portjait kiszűrtem a routerben, azóta alig van ilyen jellegű probléma.
summa summárum: az, hogy a legtöbb isp-nél az smtp tiltva van, az egy ilyen bannak tekinthető. a rendszer a szolgáltatói hierarchia miatt továbbra is alkalmas arra, hogy viszonylag kis munkával bármikor bárkit/bárkiket azonnal kihajítsanak a netről.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az új testület felállításának szükségessége már 2018-ban felmerült az orosz politikusokban, mostanra valósították meg az elképzelést.
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hatalmas aksi és új Snapdragon a Redmi Turbo 4 Próban
- További aktív témák...
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest