Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sien
aktív tag
én azért élnék a gyanúperrel, hogy azokat a dolgokat amiken most agyaltok alant, a készítők nagy valószínűséggel átgondolták. és még az is elképzelhető hogy szakemberek.
-
Lomha 8V
addikt
Csak a kínaiak ne kezdjék gyártani! Lesz ám itt anyázás, meg szívritmusszabályzás.
-
BatchMan
senior tag
Mint mellékfunkció, az infarktus és egyéb rendellenességek kiszűrésének elvi lehetősége miatt nekem tetszik. A bankszámlámat azonban nem bíznám egy olyan eszközre, ami egy tömött metrón tőlem levett mintával átverhető. Maradnék a jelszónál, amit csak mi tudunk: a bank központi szervere, meg én.
-
Pug
veterán
Ez mitől három faktoros azonosítás?
-
a2d2
addikt
Nekem tetszik.
Elsőre a Különvélemény című film ugrott be, amikor az utcán minden létező eszköz azonosította a sétáló gyalogosokat, igaz az retina alapján ment, de ezzel jobban el tudnám képzelni.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
veterán
Mi van ha lemerül? O.O
Everybody lies.
-
Alchemist
addikt
A FAQ-ból kiderül, hogy pl. jelentősebb pszichoszomatikus változás esetén frissíteni kell a profilt... ehhez pedig elég egy kicsit jobban megrángatni a szimpatikus tónust (stressz).
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
djgeg
őstag
válasz IkszIpszilon #15 üzenetére
Ha kiforr a technológia akkor ugyan az mint most. Hívod a szerelőt. (ha elromlik valami, vagy a lakatost ha a zár.)
Engem majd a biológiai hővel működtetett rugalmas áramkörök érdekelnének
Egy 20 év múlva talán lesz bio implant[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
IkszIpszilon
aktív tag
s lassan el is jutunk a bőr alá ültett chipekig amik mindent vezérelnek már....bankszámla...autó...lakás... kérdés: jó-e ha minden irányítható egy eszközzel...vajon mi történik ha elromlik..elhagyom...nem indul a kocsi,nem tudok bemenni a házamba...hát érdekes....
X.Y.
-
őstag
Engem ez a technológia kicsit Philip K. Dick "A kettes változat" c. novellájára emlékeztet. Abban csak az van biztonságban a karmosoknak nevezett önműködő gyilkoló robotoktól, aki megfelelő karperecet visel. Akin nincs ilyen, és közéjük merészkedik, annak annyi.
The Amiga, Born a Champion
-
ledgeri
nagyúr
Mivel a cikkben a link a weboldalra alig észrevehető.. átfutottam rajta..
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
djgeg
őstag
A a legtöbb biometrikus azonosításhoz kellő "dolgot" nem tudod lecserélni.
Ujjlenyomat, Retina, stb stb stb.
Ha olyan fontos dolgot csinálsz, aminél fenn áll a kockázata, hogy elrabolnak és "leveszik" az EKG dat, akkor biztos nem ez kell neked, vagy van más azonosítás is.Egyébként azt elfelejtetted, hogy valószínű a kütyünek is van egyedi azonosítója!szerk.:
Igen. A Cucc maga az azonosításra szolgáló eszköz, majd az EKG-d vagy mid azonosít téged. A karperec plusz a viselője EKG ja azonosít. Legalább is amit én megértettem belőle.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
ddekany
veterán
Én azt nem tudom, ez elég egyedi-e ahhoz, hogy ne lehessen brute force módon eltalálni. Meg persze elég könnyű kiszedni belőlem ezt az infót: lefognak, aztán megnézik az EKG-mat... és nem tudok újat kérni sem, mint jelszóból (vagy... szívműtét ). De leginkább azt tartom kizártnak, hogy valaki a karján viselné. Ha meg nem viselésre van, csak néha előkapom, akkor nem lehetne kisebb?
Mod: Ja vagy nem is maga szívem lenne kulcs, hanem maga az eszköz (tehát pl. tárol egy egyedi kulcspárt), és a szívem csak ahhoz kéne, hogy hajlandó legyen a cucc részt venni a szokásos kulcspáros azonosításban?
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Az egyedisége attól még megmarad, hogy éppen izgalmi állapotban van e a tested és szíved. Csak jól megírt elemző algoritmus kell.
A nagyon jó alkalmazása lenne még a Szívroham vagy egyéb szív betegség jelzésének. Azonnal Üzenetet küldene a telefon a mentőknek! Megadva a GPS koordinátáidat!
Ezt talán Szabadalmaztatni kéne O_O"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
törölt tag
azt meg nem fogod tudni mérni egy elvezetésen szerintem.
egy nyugalmi ekg 10 elektróda 12 elvezetés. innen tudunk beszélni, ebből csak 4 végtagi, és azokból 3 által képzett 0 potenciálhoz viszonyítják a 6 mellkasi véget.
a vázizomzat elég masszív jelforrás, a csuklón, dedikált 0 potenciál nélkül, kellően nagy felbontással és pontosan ilyen apróságokat mérni nem mondom hogy lehetetlen, de minimum forradalmasítani fogja az ekg technológiát, hiszen jelentősen kevesebb elvezetéssel is nagyon nagyon pontos képet lehetne kapni.
aztán persze simán tévedhetek, és így is lehet azonosítót gyártani, továbbra se kizárt, csak nekem furcsa, mert én eddig nem ezt láttam. egy kicsit félrepakolt tappancs már számomra is látható torzulást eredményez, arról nem is beszélve hogy terhelésre aztán minden szanaszét mászik.
-
Sanya
nagyúr
az EKG változhat. esetleg kialakul egy infarktus, vagy egy anginás roham, vagy egy kis náthát követő megterhelés miatt kialakuló myocarditis, esetleg bakteriális fertőzés követő endocarditis, vagy esetleg fut a paraszt és máris változik ez a nyomorult EKG. Máris nem fogod tudni használni a telefonod, mert lophattad, mert más az EKG-d, s dögölj meg. Szép új világ.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
buherton
őstag
De ha az ingerület vezetésben zavar támad (szinuszcsomótól indul ugye, keresztül s HIS kötegen, Tawara szárakon, meg vannak valahol a Purkinje rostok, meg biztos kifelejtettem még párat), akkor a QRST hullám változik. Ezt általában ablálással lehet korrigálni, de már azután sem biztos, hogy ugyanaz lesz a QRST hullám.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
rudi
nagyúr
Szerintem ugyanúgy nem értek elég mélységgel a szív anatómiájához és működéséhez mint, Te, de nekem úgy rémlik a távoli tanulmányaiból, hogy az összehúzódás és elernyedés egymáshoz viszonyított formája és lezajlása (EKG-n a felfutás és lecsengés) az ami egyedileg azonosítja az ember. Arra világosan emlékszem (bár majd' 20 éve történt), hogy anno a kardiológusom egy elkevert EKG leletről pillanatok alatt megmondta, hogy ez nem lehet az enyém, igaza is lett. Tett olyan megjegyzést, hogy egyedi a grafikon, de akkor nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
dabadab
titán
"A háromfaktoros azonosítás miatt – a felhasználónak viselnie kell a Nymit, a szíve által generált elektromos aktivitásnak meg kell egyeznie a készülékben tárolt EKG lenyomattal, és rendelkeznie kell a Nymivel párosítható eszközzel"
Ez eddig, ha jol szamolom, egyetlen faktor, a jogosult EKG lenyomata. Amit persze nem lehet megvaltoztatni, ha kompromittalodik, ami alapveto problema az osszes biometrikus rendszernel.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
buherton
őstag
Pont erre gondoltam én is, hogy arrhythmia vagy rejtett arrhythmia, rosszabb esetben pitvari fibrilláció tuti bezavarja a készüléket. A másik, hogy hogyan méri a potenciált? 4 elvezetétses EKG-nél az egyik láb a kitüntett nulla és a másik hármon nézi a potenciált (másik láb, két kéz).
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
törölt tag
naaa. hallottam hogy fejlesztenek ilyesmit jó 4-5 éve, de továbbra is csak csóválom a fejem. az ekg görbe mutathat egyedi rajzolatot ha elég nagy felbontáson nézem, de elég sok dolog tudja befolyásolni, és most nem feltétlenül csak arra gondolok, hogy a pénztárosnő kicsit jobban kipattintja magát a felsőrészből reggel, én meg próbálnék fizetni részlegesnek se nevezhető szemkontaktus mellett... teljesen alap dolgok mint sportolás, betegségek, stb mind mind képesek eltérést okozni akár maradandót is, sőt elég kevés olyan dolog van ami nyugalmi helyzetben tartaná a szívet. így viszont érdekes hogy milyen mintát vet össze és főleg mivel...
mindegy, érdekes lenne erről egy masszívabb dokumentáció, egyelőre én épp furcsán nézek és gondolkozok
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
Alap ötlet jó! Az meg kit zavar, hogy állandóan ott kell legyen az embernél? A telefon is most már ott van mindenkinél!
Viszont mi van akkor ha éppen futottam, vagy szívritmus zavarom van, esetleg pacemaker-em?[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest