Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
pogo HUN
újonc
válasz f(x)=exp(x) #51 üzenetére
Nekem a TEGRA nem melegedett túl soha és a játékok nagy részét is erre a procira optimalizálják. De a QUALCOMM nekem játék közben mindig melegszik. Hiába erősebb a QUALCOMM, szart sem ér az optimalizálás miatt és drágább is.
A nexus 7 2012-esen jobban futott a GTA SA meg a Blitz Brigade is.[ Szerkesztve ]
-
pogo HUN
újonc
Pfff... Nemigazán szeretem a qualcomm procikat. Én azt mondom, hogy inkább TEGRA vagy ARM. De nekem még mindig a Nexus 7 2012 jön be a legjobban.
-
Lomha 8V
addikt
Eh, de hülye vagyok, azt hittem telefon, mondom durva cucc lesz. A képnél kezdtem gyanakodni.
-
BulletBill27
aktív tag
Elfogadnám. Főleg, ha valaki lefűrészeli a keretet róla
-
vicze
félisten
"Ubuntu úgy viselkedik monitora kötve mint egy desctop"
Nincs ilyen videó, az a része egyáltalán nincs kész. Olyan videó van, ahol a Ubuntu for Androidot látod, ahogy az Ubuntu image-be be chrootolnak Android alól, ez elég sok distróhoz elérhető, aminek van ARM image-e. (Ubuntu, Arch, Backtrack, Debian, stb.) -> link
Legerősebb partnerük jelenleg Meizu és az így áll épp, ez hivatalosan a Meizutól van. -
SÖ
addikt
Jó, van a verk videó, de vannak élő videók is fent a YouTubeon, ahol Nexus4-re (használtam) hegesztett Ubuntu úgy viselkedik monitora kötve mint egy desctop. Pénz hiány, és nem műszaki megvalósítás áll a háttérben. Ezzel együtt lehet hogy nem kerül piacra. Majd megcsinálja más. Kár, hogy az Asus Padphone droiddal bohóckodik.
-
vicze
félisten
válasz enginev3.0 #42 üzenetére
N1 és N4 szép. :-) A többi valóban ronda, bár N10-nél nem bánom, mert legalább mocsok funkcionális. :-)
-
aizen92
addikt
válasz enginev3.0 #42 üzenetére
Fanboy alert!
2013-as nexus 7 se szép?" A cikkhez meg "
Nem értem amúgy miért jó ez a "szép/nemszép" káva/nem káva hsz gyűjtögetés.
A cikk maga se ír a képről egy büdös karaktert sem.
Kb szenzáció hajhászásnak fel lett töltve.
" 100% proof" meg tudod mikor. Hány ilyen volt már.Majd I/O után megnézzük ebből mennyi igaz.... ( halkan megsúgom. SEMMI )
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
enginev3.0
félisten
Ronda, bár még szép nexust nem láttam, de ez még rondább
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Ali G.
senior tag
ez a ronda izé tuti nem a nexus 8 lesz
-
Picit nagynak tűnik nekem az a káva.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Remélem nem így fog kinézni.
-
Donkeysaurus
csendes tag
ahogy látom még marad az N7 2 egy darabig...
Gyanítom, hogy a HTC nem fog ilyen rusnya darabot készíteni, szerintem a következő vagy a N7 2-ot vagy a G Pad-ot fogja dizájnilag követni. Viszont a hw-től sem estem hanyatt...nagyon nem[ Szerkesztve ]
-
Matada2.3
veterán
Csúnyácska :/
Finn the human
-
ivana
Ármester
válasz #16820480 #24 üzenetére
A számítóteljesítményt nem wattban mérik tudtommal
Nem, de amíg az arm SoC-ok fejlődnek, addig az Intel és az AMD se alszik, közelebb kerülhetnek, de 50-60 szoros fogyasztásbeli különbséggel egész egyszerűen nem lehet elérni csak töredékét a másik teljesítményének azonos fejlettséget feltételezve.
Ha egyébként is thincient-ként megy akkor teljesen felesleges magaddal vinni. De thinclient-nek bármi jó ami képet ad.
Otthoni használatra elegendő lehet egy ilyesmi, de szerintem munkára (legyen az bármilyen) nem.
Az big.LITTLE szerintem egy kényszer megoldás arra a helyzetre, hogy az arm-nak van egy túl erős (túl sokat fogyasztó) és egy túl gyenge architektúrája. A qualcom kraites SoC-jai és az apple a7 elvannak nélküle . Az előbbiek kb. a 1 mag 300Mhz és a 4 mag 2,25Ghz között simán skálázódnak (saját szoftverrel nézve, SD800)
-
Uzi74
senior tag
Amennyiben drágább is lesz mint a jelenlegi nexus7, akkor a win8.1-as 8-as tabletek árkategóriájával szépen összeér.
Akinek főleg nem játékra kell, lehet jobban jár a windows irányú váltássa (nem RT-re persze) -
aizen92
addikt
Messze még az a Google I/O. Legalább szállingóznak a nexus hírek.
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
babkukta
senior tag
Na jó, ez a káva nagyon csúnya. Alapból nincs bajom a nagy kávákkal, mert pl a Sony Tablez Z, Z2-je nagyon bejön, nagyon elegáns kinézete van, DE EZ???? Há mi ez??? Ha ez tényleg a Nexus 8... akkor Grat annak, aki ezt piacra bocsátja!!
Üdvözlettel, Tibi
-
törölt tag
A számítóteljesítményt nem wattban mérik tudtommal De amúgy most nem is olyan workstationre gondolok, hanem egyszerű otthoni használatra szánt cuccokra. Az ARM által propagált big.LITTLE dolog lényege, hogy amíg mozogsz, addig csak a SoC egy rész aktív, így nem fogyaszt annyit, a dokkolóban meg mehet, ami belefér. De amúgy itt nálunk az irodában kisebb uszsonnásdoboz méretű terminálkliensek vannak csak, és szerveren VM-ben fut a rendszer. Egy ilyet simán ki tudna szolgálni például, és akkor lehetne olyat, hogy magaddal viszed a zsebedben a munkádat, otthon ugyanúgy céges proxy vagy vpn, és mehet tovább a dokkolóból, ha arról van szó.
Amúgy pedig ott vannak, ahogy nagyon helyesen Bééla írta az ARM szerverek, és hasonló megoldások, ahova kell simán annyi memória.
-
Fr0z3n
őstag
HTC csak nem csinálna ennyire randa egy valamit. Túl sok újdonság ebben sem lesz.
-
mazsi1911
aktív tag
Ilyenkor hol vannak a trollok, hogy a 64bit egy baromsag volt? Ebbe sincs 4GB ram pedig.
En ettol fuggetlen orulok ha google is nyomja a 64 bitet, ujitani kell. Es nyilvan nem csak a 4GB miatt.
[ Szerkesztve ]
-
swqayxde
csendes tag
Nagy a káva, meg azt a Snapi 410-et is kevesleném. Az előző generáció inkább volt közel a 600-ashoz (ugye lejjebb skálázott 600 volt ha jól tudom).
-
ivana
Ármester
válasz #16820480 #18 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy akkor lesz ennek jelentősége, ha dokkolható, hordozható munkaállomásokat akarnak valamikor tabletekbe/telefonokba sűríteni.
Soha nem fognak ilyet csinálni, egész egyszerűen egy max. 5W-ot fogyasztó tablet és egy 300W fogyasztó workstation sohase lesz ugyan olyan teljesítményű. Egy win7/8 meg azért érezhetően lassabb 2GB rammal, 4+ hoz pedig 64bit kell. PC-n konkrétan minden 64 bitet használ aminek egy kevés teljesítmény is kell.
(#17) nkmedve
Ha 410 lesz benne akkor sokkal lassabb mint a nexus 7 és ehhez fog igazodni az ára és a felbontása is, ha nem akkor meg az erősen nem ajánlott kategória lesz -
törölt tag
válasz Fritz Teufel #8 üzenetére
Nem hiszem, hogy meg tudnám mondani, de ugyanez igaz lenne a 16-32 bitre is, ha olyan rendszeren vizsgáljuk, ami mindkettőre normálisan meg van írva.
Én inkább azt mondanám, hogy akkor lesz ennek jelentősége, ha dokkolható, hordozható munkaállomásokat akarnak valamikor tabletekbe/telefonokba sűríteni. Egy olyannál már lényeges lehet, hogy mennyi memóriát tud kezelni. Vagy ha majd zfs fájlrendszert szeretnének rájuk tenni, mert az is sok memóriát eszik, ha jól emlékszem -
nkmedve
őstag
Ez nem PC, és ezzel együtt ez nem csak egy 32-64 bites váltás, hanem egy teljesen új arhitektúra jobb fogyasztással, teljesitménnyel, stb. Ha valakinek fölösleges az ARMv8 nyugodtan kipróbálhat egy ARMv6 vagy ARMv5-ös eszközt, akkor talán megérti hogy miért jó a fejlődés.
Nekem a kérdésem, hogy komolyan Snapi 410-et raknak egy Nexusba (és még csak nem is a legolcsóbba), ami valószinűleg a középkategória alja lesz az új generációban?
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz Fritz Teufel #2 üzenetére
A "PC-n nincs kihasználva a 64 bit" elég röhejesen hangzik. Kérdezz meg pár filmvágót, grafikust és egyéb dolgozó embert, hogy MIÉRT nem elég a 4 (3.5) giga ram a munkájához.
És itt értük el, hogy az ARM esetén a 32 bit --> 4 giga címtartomány nagyon nem egyenlő a 4 giga RAM-mal, sőt!
Érdemes megnézni ARM bácsi dokumentációját arról, hogy mit-hol érhetsz el.És akkor elérhezhetünk az ARM home szerverekhez, ARM alapú kis fogyasztású de viszonylag erős "PC"-khez, és még lehetne sorolni, hogy hol lehetne az x86 tökeit megszorongatni, de az hogy "csak" 1 giga RAM lehet bennük, az elég sok dolgot korlátoz.
Bélabá
-
Izzé
őstag
Az egyszerű, tudatlan paraszt is túl léphetne már ezen a "64bit=4GB+RAM" berögződésen, az armv8 utasításkészleten van ez esetben a hangsúly, bár tény, akkora gyorsulást nem fog hozni, mint amekkora marketingértéke van.
-
kbyte1024
veterán
Ez valami förtelem csúnya
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
vicze
félisten
Unwired view kicsit lemaradt a szivárgásokkal.
Mi használja ki? Hát ez.
-
vittorio7
őstag
Azért ennél csak szebb lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Cinikus, ám de igaz. Meg tudnád mondani, hogy mi a különbség PC-n a 32 és 64 bites rendszerek között? Ki tudnád találni, hogy melyik-melyik, ha leültetnélek eléjük? Mi a bánatnak egy mobil lapátplatformba 4GiB-nél nagyobb memóriaegység?! Na ugye! Ennyit a cinikusságról...
Mindegy, lényeg, az egyszerű és tudatlan paraszt vegye-vigye, aztán sokkolja vele a telekszomszédokat
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
halkow
őstag
nem valószínű hogy ilyen lesz
szerintem a Lg G-pad 8.3-ra fog hasonlítaniAlcatel onetouch idol2s the king
-
hyperman25
tag
"néhány Nexus modell bejelentésére is számítani lehet"
Mit nem adnék egy középkategóriás Nexusért...
-
Syl
nagyúr
Nekem itt két dolog vicces, de nagyon.
Az egyik az a 100% true "vízjel", a másik pedig a már említett gyászkeret.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok mit hoznak össze! Lehet, hogy előbb utóbb lecserélném a N7-et, és ez egy szimpatikus választás volna első megközelítésben. Vagy esetleg majd az a Tango tablet
Decepticon: A cinikus véleménnyel nem teljesen egyeztethető össze az aláíásod
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Azt már tudjuk, hogy a 64bit-es operációs rendszer és hardver lehetőségeit mi tudja majd kihasználni? Egyenlőre még a PC-ben sem nagyon van kihasználva... minden esetre jól hangzik, így biztosan rá lehet venni a népet cserére. Igaz, semmi különleges változást nem fog észlelni, de 64bit-es és kész.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
helixP
nagyúr
Nem nagy az a káva egy picit..?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest