Keresés

Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz remington2 #171 üzenetére

tanúi lehettünk a természetes egyensúly kialakulásának
    Így van. Irreális árakra nulla vásárlás. Ez így helyes. Most hogy te is beismerted, mit is problémázol még itt?

Bezzeg, ha egy programot ír valaki, akkor majdnem azonnal rohadtmocskosbsabérencszemétládakapitalista lesz, mert pénzt mer kérni a saját alkotásáért?
    Nem az a baj hogy mer, hanem hogy mennyit. Te mit szólnál ha holnap bemennél a boltba, és még a rágó is 1 milkánál kezdődne? Mert a boltosok meg annyit szeretnének kapni, és pont leszarják hogy te meg tudod-e venni, vagy éhen pusztulsz-e. És amikor a kormány adót emel, a munkaadód meg lecsökkenti a fizetésed, mert "válság van", akkor te ott helyeselsz, és még biztatod is hogy a maradék pénzed is vegye el? Teljesen jogos lenne, hiszen megteheti, neki pont megfelelő ha te 99% adót fizetsz és 1 Ft-ot keresel. Ugye akkor is bólogatnál ezerrel, mint egy sztahanovista elvtárs?

• Dr. Akula

félisten

válasz remington2 #101 üzenetére

Mégis mi a BSA-s reklámszöveg? Hogy "ne lopj"?
    Esetleg felhozhattad volna még a "ne paráználkodj", meg "ne ölj" és hasonló 10 parancsolatot, azoknak is pont ugyanannyi köze van a warezhoz mint a lopásnak. Semmi.

Nem mondtam semmi olyat, ami miatt az ügynöki jelzőket érdemelném
    Tényleg?

Látom, az érvekre nem sikerül válaszolni
    Milyen érvekre? Ha lett volna olyan a BSA marketingrizsán kívül, bizonyára lett volna mire válaszolni.

• fordfairlane

veterán

Teljesen esélytelen, ne vitatkozz velük. Mindig oda jut a dolog, hogy a kiadók nagyon gazdagok, ők meg szegények, és ez feljogosítja őket a letöltésre. Meg általában az is elég korán kitűnik, hogy a torrentezők okosak, a kiadók meg a politikusok hihetetlenül hülyék. Én bizonyos témákban próbáltam más megvilágításban szemléltetni bizonyos dolgokat, de az itteni fórumozók (tisztelet a kivételnek) nem alkalmasak ennek befogadására, úgyhogy kezdek leszokni erről. Ha nem eleve valami műszaki dologról van szó, vagy netán a téma áttekintéséhez ki kellene lépni a saját kis világukból, többnyire semmi értelme erőlködni. Olyanok, mint a gyerekek.

[ Szerkesztve ]

• bambano

titán

válasz remington2 #94 üzenetére

imho a tpb-t fel fogják menteni, mert a bíró nem az ártatlanság meg az erkölcs alapján ítél, hanem a kihirdetett törvények alapján. A vonatkozó kihirdetett törvény pedig rossz.

• Penge_4

veterán

Ergo számszerűsíthető a kár

Igen, az is számszerűsíthető, hogy nekem van x fizetésem, amiből alig tudom fizetni a rezsit, a kiadóbácsinak meg van x az n-ediken fizetése, amiből röhögve kifizeti a Dubai-i luxusvillát, és én x az n-ediken melózok azért, amit ő x befektetett munkával elér. Így én számszerűsítem, hogy ha elveszek y hasznot tőle, akkor neki még mindig marad x az n-ediken-y, amiből még mindig röhögve kifizeti a luxusvillát és még a válságot is túléli. Tehát én számszerűsítem, hogy én az ő lopó, csaló módszerével megspórolom x szoftver árát. Tudod ez adok-kapok játék. Ha kib...nak velem, akkor én visszab...ok. Ha tehetem, háromszorosát adom vissza, mert ez a magyar igazság! Ludas Matyit sem ítélte el senki. :DDD

a programok megosztása is illegális - és megjegyzem, ez így van jól.

Akármilyen hihetetlen, tudományos tesztek bebizonyították, van élet a Rózsadombon túl is. ;]

inkább nem akarják, a tudják az megoldható, de több tízezer ember kriminalizálása megint csak nem megoldás

Azt tudják, hogy warez nélkül csődbe mennének.

És ha elítélik a gyilkosokat, akkor mit fogsz írni? Azt, hogy emberiségellenes vagyok?

Nem. Azt, hogy fogalmad sincs az életről, ha a gyilkost a szoftvermásolóval hasonlítod össze. Egyszer majd szállj ki a bőrfotelből és menj ki az utcára. Szívj egy kis friss levegőt a légkondi után, aztán nézd meg, hogy élnek az emberek Magyarországon. :(((

• anulu

félisten

TPB nem oszt meg, nem tarol. search engine, semmi mas. ugyanazt csinalja, mint a google. ott is lehet torrentre keresni, csak a TPB-n nem kapod meg resultkent, ami nem erdekel. remelem, ezt is szamitasba veszi majd a fuggetlen, nem erdekkepviselo birosag

• fordfairlane

veterán

Érdekes egy hozzáállásotok van, pedig nem is a jogvédők oldalát védem, csak azt ítélem el, amikor valaki lobogó zászlóként kiáll egy olyasvalami ellen, amit úgy hívnak, lopás.

Mégis mire számítottál? :) Egy számtech oldal fórumán nem a kiadók érdekei fognak megjelenni, hanem a torrentezők lesznek felülreprezentálva, akik mindent megtesznek, hogy igazolják a letöltéseik jogosságát. Az ilyen fórumokon nem fog kialakulni értelmes párbeszéd, hüje sarkozy, hüje kiadók, nemlopás, eddig szokott terjedni a téma.

• Dr. Akula

félisten

Hát ha csak a BSA-s marketingdumát tudod felhozni, akkor tényleg felesleges "vitatkozni". Ez ugyanis nem vitatkozás, hanem csak reklámozás.

de hát szoftverek esetében a kár másmilyen, mert nem történt fizikai lopás
    Pedig ez az igazság. Tudod a törvény az törvény, nem olyan hogy "én úgy szeretném értelmezni" dolog. Hiába akarják a jogvétők beleérteni, nincs beleértve. Én meg szeretném beleérteni az emberi szabadságjogaim közé hogy minden héten jár nekem a lottó ötös alanyi jogon, de valahogy mégse fizetnek, akkor most én is rázzam a bilincset, meg sitteltessek le mindenkit, mert "megloptak"?

Egyszerű elmaradt haszon, mert letöltikézed a vistát, fizetni nem fizetsz érte, de ha a legális utat követted volna, fizettél volna.
    1. Nem. Egyszerűen nem realizálható "haszon". Ha nem töltötted volna le, akkor se vetted volna meg. MERT NINCS MIBŐL!!
    2. Az elmaradt haszon != lopás. A lopásnak feltétele hogy eltűnjön az ellopott dolog. Az hogy neked meg a jogvétő barátaidnak más tetszene, az csak egy egyéni szocprobléma, de a törvény az törvény.

pedig nem is a jogvédők oldalát védem
    Ááá, neeem, egyáltalán neeem...

Tudod az élet igazságtalan. És az igazságosztás nagyon nem a szoftvereken realizált luxusprofit kikényszerítésénél kezdődik. Ez csak - teljesen jogosan - felbőszíti az embereket. Majd ha amerikai fizetést kapunk, akkor el lehet várni hogy amerikai árakon vásároljunk, addig nem. És még ott is túlzottnak tartják ezt a kapzsiságot, amit a kiadók művelnek, hát akkor mi mit szóljunk? Ez van, amíg ilyen ireálisak az árak, addig az emberek nem fogják megfizetni. Lehet hápogni hogy dehát nemszép meg így-úgy - irreális luxusprofitot követelni a semmire, az se szép. A kenyérnek se annyi az ára amennyit a pékek el szeretnének képzelni, hanem amennyiért a vevők hajlandóak megvenni. A szoftvernek se szabadna kivételnek lennie, az is csak egy áru. Ez a kapitalizmus. A tervgazdálkodás a kommunizmusban volt, az már megszűnt, csak a szoftvermaffia képviseli ezt még mindig, annak ellenére hogy nekik kéne legjobban ismerniük a kapitalizmust.

// Ja és nekem legális a Vistám, Office 2007-em, meg a játékaim, mielőtt jönne a "te is lopsz" reakció.

• Dr. Akula

félisten

válasz remington2 #82 üzenetére

És ha valaki öl, az nem jogosít fel senkit arra, hogy neki is szabad.
    És a tolvaj nem tolvajozhat le másokat azért mert ugyanúgy lop mint ő.

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ha 1800-as években megölt valaki 10 embert, akkor bűnös volt. Ha 1900 körül tette, akkor is, ha 2000-ben, akkor is, ha tegnap, akkor is. Ez nem nézőpont kérdése.
    Így van. És ha valaki nem meríti ki a lopás szükséges feltételét, hogy a tulajdon ne legyen a tulajdonos bitrokában, akkor nem is lehet lopásról óbégatni. Ellopott valaki a boltból egy dobozos szoftvert? Nem? Hátakkormeg?

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz remington2 #68 üzenetére

Számla nélkül közpénzt felvenni nem illegális? Népellenes jogszabályokat hozni nem illegális? Naés a 48-as forradalom melyik Habsburg joszabály szerint volt legális? ^^

• t72killer

titán

torrenten töltöm le az új linux verziókat, és nem egy ingyenes programot, ha épp így gyorsabb - nomármost kedves sárközy barátunk ezt is illegálisnak akarja kikiáltani?

Volt egy sztori, ahol egy IQ-bajnok amerikai tanárnő illegálisnak nevezte a linuxot, és megtiltotta a diákjainak, hogy használják, merthogy ingyenes OS "nincs". Itt is arról van szó, hogy akiknek a hatalom a kezében van, nem értenek hozzá, és az egyik oldal pénzeli őket. És ez az oldal kétségbe van esve, mert a jövő az, hogy a művészek közveltlenül adják el a műveiket a neten keresztül. nincs többé szükség a dollárszázmilliárdos lenyúlásokra.

OK, legyen legális a médiacsászárok profitja. De ki védi meg a vásárlót a kizsákmányolástól? az legális, hogy egy hisztis, drogozó "sztár" milliárdokat bújtat el az adóhatóság elől, és utána még akkoris büntetés nélkül elengedik, ha 200-zal hajt végig egy városon? Nézzük meg az érem másik oldalát is. Ha arról van szó, hogy a kollégám kislemezét megvegyem, lévén ebből tartja el a kis zenész csapatát, vesz hangszert, akkor kifizetem azt az 1000Ft-ot. De ha egy amerikai színésznek csak arra kell a mozi/koncertbevételek felett még xmilliárd, hogy vegyen még egy floridai villát, akkor érthető, hogy nemigazán érzi az ember bűnösnek magát. Ezt nevezzük mondjuk a dolog morális oldalának, amit a törvényeknek valamilyen szinten követni kellene. Végülis MI vagyunk a társadalom, mi találjuk ki, mik legyenek a játékszabályok.

Az meg egyenesen nevetséges, hogy az egyik fél egyedül mondja meg, hogy mi az illegális, és mi nem az. Tudomásom szerint ez a (nem zsebrevágott) igazságszolgáltatás dolga lenne, ítélet után.

• anulu

félisten

"persze tudom, hogy p2p nem egyenlő illegalitás, csak a gyakorlatban szinte minden esetben azzá válik, legjobb esetben is szürkévé. A warez meg nem követel kommentárt."

na akkor pls magyarazz meg nekem valamit: miben jobb / mas a TPB fizetos VPN cucca, mint a fizetos FTP?
    FTP-n sem csak illegalis tartalmak vannak :P ennyi erovel legalabbis...

• t72killer

titán

válasz remington2 #61 üzenetére

Sok kicsi sokra megy, ha a hobbi-jogászok mellé áll néhány bíró az angolszász világban, precedenst teremtve, akkor bukta lesz a vége.

Aktív témák