- OpenMediaVault
- Windows 10
- DIGI műholdas TV
- Videó stream letöltése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Én is csatlakoznék a topikhoz egy NSA-320-al. Egy 2 terás samsung wincsi megy bele egyelőre, most mentem le róla az adatokat hogy a NAS formázhassa.
-
Avicularia
veterán
Próbálom visszamásolni a NAS-ra külső wincsikre elmentett cuccokat,de usb-n rádugva nem megy 2 mega fölé a másolási sebesség. Mi lehet a probléma, mert így napok lesznek mire mindent visszamásolok.
-
Avicularia
veterán
Tök semmit nem tudok erről a NAS dologról, még tájékozódnom kell mi merre hány méter.
Azt sem tudom, hogy kell bármit is telepíteni a NAS-ra. Rádugtam a külső usb csatlakozójára külső wincsit, arról próbálok adatokat visszamásolni a NAS-ra, de 2-2.5 mega a max sebesség amit el tud érni.
Egyébként amire nekem kell, hogy tudjak adatokat menteni, torrentezni és filmet nézni, illetve az asszony és a mostohafiam tudjanak filmeket nézni, zenét hallgatni tableten, mediaplayeren és ha lehet PS3-on. Mediaplayert majd cserélnem kell mert nem tud hálózati funkciókat -
Avicularia
veterán
Ha rádugom a laptopra a külső wincsit és wifin keresztül másolok a NAS-ra akkor 4.5 mega a sebességem, míg ha a NAS-on lévő usb portba dugom a külső wincsit akkor max 2.5 mega a sebesség
-
Avicularia
veterán
válasz Avicularia #2491 üzenetére
feltelepült a mc, csak elindítani nem tudom, hehe tök hülye vagyok ehhez a parancssoros dologhoz,pedig 86-ban egy zx spectrumon kezdtem a számítógépezést
-
Avicularia
veterán
Na mc is megy, már csak valahogy a torrentet kéne belehegeszteni.
Meg beállítani, hogy a gyerek meg az asszony ha lehet ne lássák az én cuccaimat -
Avicularia
veterán
Nagyon köszönöm a segítséget minden topiktársamnak
MC megy rendesen, most külső usbs wincsiről kb. 21 megás sebességgel másolok a nas-ra.
Transmission is települt, GUI nem tud csatlakozni hozzá. Routerben kell a nas ip címére portot forwardolnom?Van egy kis izgalom, mert ami cucc volt a 2 terás samsungon azt szétdobtam különböző itthon található wincsikre, hogy tudjam formázni. Az egyik 320-as wd laptopwincsi amire a gyerekfilmeket meg az asszony zenéit stb. mentettem éjszakai másolás alatt megmakkant. Este még 100%-os volt a hd sentinel miatt, reggel mikor felébredtem villogott a piros x a hd sentinelben, meghibásodás várható, azonnal mentse az adatokat.
Éjszaka lett rajta 1025 bad sector, kondíció 0%, már a windows is többször sírt, hogy azonnal mentsek.
Már többször leállt a másolás mikor belefutott valahol egy bad sectorba, de eddig szerencsére nem adta be a kulcsot. -
Avicularia
veterán
Rájöttem, hogy a user=root-ot nem írtam át, most már rá is tudtam csatlakozni a remote progival a nasra.
Szép lassan összejön minden
Minden tiszteletem a cikkíróé, hogy ezt így össze tudta állítani és értett is belőle valamit, mert nekem kínaiul van az egészPróbáltam a ps3-on a mediaservert, látja is a nas-t ,de semmit nem játszik le, csak a fényképeket tudtam megnézni. Se mp3, se avi,se mkv, semmi.Ennek még utána kell néznem, gondolom a ps3 nem játszik le semmit ami kalóz cucc
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
10/10-es netem van, de felfelé inkább 20 szokott lenni. Ncore-ról töltök és folyamatosan tekeri a wincsit a nas, a procija meg 100%-on pörög.Felfelé nem is tölt csak egy torrent töltődik lefelé. Ez normális?
-
Avicularia
veterán
Nagyon baba ez a transmission torrent. Úgy seedel mint állat. Eddig microtorrentet használtam a laptopon és legtöbbször semmit nem töltött fel, pedig port oké, zöld pipa ahogy kell. Csak olyan lájtosan seedelt felfelé, ha nagyon sok leecher volt akkor azért visszatöltötte a torrentet 1-es arányig.
De most a NAS-ban megtáltosodott, kúszik felfelé az adat 1.2 megabájttalViszont egy napja folyamatosan pörög a wincsi a nasban a proci 100%-on. Ennyire nem kéne hogy megizzassza a transmission
-
Avicularia
veterán
TM-ban ha megpróbálom megnézni a letöltött anyagot pld. képek, akkor kiírja, hogy Nem találom az elérésiút térképet. A beállításoknál add meg az elérési utakat!.
Kapcsolat beállításnál elérési utak fülön beírtam a /i-data/md0/video/download/ utat, de nem segített, továbbra is ugyanezt a hibaüzenetet kapom. -
Avicularia
veterán
Nem,csak mondjuk letöltött képekbe belenézni. Az állományon nyomsz egy jobbklikket és ott van a legfelső opció, 'tartalmazó mappa megnyitása'. Na ez nem megy, erre kapom azt a hibaüzenetet, amit fentebb írtam.
Ps3-on csak át kellett menni a music mappába, ott lejátsza az mp3-akat. Video mappából meg lehet nyitni a zenéket tartalmazó könyvtárakat, de nem látszanak benne a fájlok, ezért gondoltam, hogy nem játssza le őket.
Egyébként simán viszi a divxeket is ,csak az mkv és az x264 kódolású filmekkel nem boldogul első blikkre.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Félreérted, nem az interneten keresztül kellene nyitnia, hanem a már letöltött mappát szeretném ha megnyitná, hogy lássam a benne lévő fájlokat. Ez mikrotorrentnél egy laza duplaklikk a már letöltött torrentállományon és már nyílik is a mappa amibe az adott állományok vannak.
Mondjuk letöltöttem egy 100 képből álló torrentet. Ha bele akarok nézni el kell navigálnom total commanderral a letöltési könyvtár abba a könyvtárába ahova a képeket leszedte és ott tudom megnézni.
Egyszerübb ha csak duplán kattintok a torrentre és máris megnyílik az adott könyvtár és látom is a bélyegképeket a mappában.
Remélem érthető amit írok.
Természetesen belső hálóról beszélek, a torrent a nas-ra tölt le én pedig a laptopomon szeretném megnézni a fájlokat.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, most már értem.
Azt viszont nem értem, hogy ha ez a dolog nem kivitelezhető akkor miért van benne a lehetőség a transmission remote GUI-ban? -
Avicularia
veterán
válasz spiky03 #2557 üzenetére
Ha az előlapi usbn másolok NSA320-on 12-15 mega a sebesség, ritkán felmegy 20 mega közelébe. Természetesen mc-vel,hálózat kihagyásával nason belül másolok. Ugyanez a wincsi a konzumer dell n5010 laptopomon sem tud többet mint 22-25 mega usb2-es porton.Viszont van egy dell latitude 6320-am is amin szintén sajnos csak usb2-es portok vannak, de ott simán megvan a 30 mega.
-
Avicularia
veterán
Tudom le van írva a topikban, de nem boldogulok ezekkel a linux parancssorokkal meg utasításokkal, szóval nem tudom feltelepíteni a plex mediaservert. Mondjuk nekem nem is kéne, mert jó a samba filemegosztás számomra, de az asszonynak kell a ps3-ra ez a mediaszerver dolog
-
Avicularia
veterán
Valaki megpróbált belépni Szerbiából az FTP-re erről az ip címről 77.105.23.102. Inkább kikapcsoltam
-
Avicularia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest