- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Brave
- Windows 11
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Google Chrome
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
Szerintem az agyon kívül nincsen semmi más.
Viszont az, ami abba van, szerintem elválaszthatatlan az agy fizikai részétől, így az áthelyezés, mint olyan megkérdőjelezhető.
Vagyis ez alapján én úgy gondolom, hogy a maximum, ami lehetséges, az a másolás.Viszont mivel az pontos lesz, így ezt nem fogjuk tudni kideríteni, hogy az az eredeti e, mert mivel másolat, így nyilván azt fogja gondolni magáról, hogy eredeti.
-
hazalaca
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
Hát pont ez az. Ki az eredeti ember? Mert az agyadnál több vagy, az tuti. Szóval, ha ez működni fog, ki vagy mi lesz az, amibe betöltik az ember gondolatait?
Amúgy sokan foglalkoznak ezzel, az USA-ban indul is az elnökválasztáson egy transzhumanista (magyar származású!):
http://444.hu/tag/transzhumanizmus/
http://www.hetek.hu/interju/201504/es_akkor_legyozzuk_a_halalt
http://index.hu/tech/cyberia/extrop32/
http://hu.wikipedia.org/wiki/Transzhumanizmus -
Sorry, félreérthető. Én a videó dátumára céloztam...
Eredeti 2008-as videó. -
mlp
csendes tag
-
Snoop-y
veterán
válasz
#06658560 #11 üzenetére
Eleve egy robot 2 labon jelenleg meg vicc kategoria ( igen tudom van mar ket labu ami eleg jol egyensulyoz de az eletemet nem biznam ra terepen attol meg eleg messze van hogy akadalyok kozott mozogjon vagy atugorjon dolgokat olyan terepen ahol megcsuszhat pl kavicson )
-
fel tud menni lépcsőn, réseken átfér, ha elcsuszik feláll.
Ha az oldalára dől, nem tud felálni. Az állatvilágban is ehhez a hajlékony gerincoszlop nyújt csak megoldást, azzal pedig ez a robot nem rendelkezik.
Ráadásul nem elhanyagolható, hogy a technika fejlődésével milyen gyors és robbanékony lehet egy ilyen...képzeljetek el egy high tech fegyverzettel felszerelt "géptigrist", ami gyorsabb és okosabb is mint az élő, fut akár plafonon is az ellenségre vadászva...stb...ezt még csak meg sem tudná közeliteni valami hernyótalpas valami.
Cserébe az ára is brutálisan magas lesz, ez a probléma a high-tech kütyükkel... Emiatt nem valószínű, hogy belátható időn belűl elterjednének...
Az az igazság, hogy egyedül a hadsereg kap olyan forrásokat, amiből lehet mindezeket finanszírozni.
Ezzel nem értek egyet. A civil szféra is költ bőven K+F-re, ha van gazdasági létjogosultsága. A mikroelektronika, mobil kommunikáció, akkumulátor-fejlesztések terén vannak erre bőven példák.
Ahogy például a fúziós kutatások sem katonai költségvetésből mennek...
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #51 üzenetére
A pontos másolat is elég hátborzongató lenne.
-
sz.balazs.95
veterán
Én alapvetően úgy gondolom, hogy a lélek alapvetően egy programhoz hasonló valami, ami az agyban keletkeződött, és ami abban működik.
És ami egy meglehetősen "hardverközeli" "nyelven" "íródott".Ami kérdés, az az átültethetősége.
Azaz hogy ha átültetnénk, akkor az az eredeti lenne, vagy annak csak egy pontos másolata.Mindenesetre ha tényleg lehetne teljes biztonsággal áthelyezni az eredetit, akkor nem kérdés, hogy bevállalnék egy ilyet.
#50: Igen, csak annak van egy olyan szépséghibája, hogy az eredeti elme gyakorlatilag meghal, ami meg marad az már egy másik.
Nekem ez a megoldás annyira nem szimpi, mert akkor ugyanúgy meghalnék, csak lenne egy kvázi ikertesóm aki (?) maradna.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #49 üzenetére
Egyelőre még az emberi elme és lélek definiálhatatlan.
-
hazalaca
csendes tag
Tuti erre halad az emberiség, de most képzeljétek el, hogy ilyenek jönnek szembe veletek az utcán - annyira gyorsan fejlődik az ágazat, hogy már transzhumanizmusról beszélnek, vagyis áttöltik az ember lelkét egy robotba hogy kb örökké élhessen. Ha az emberiség jó lenne, csak jóra használnák, igen, de ahogy fent írta valaki, fura, hogy az emberek hatékony leölésére lehetne használni...
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #45 üzenetére
Na, addig még pont 50 évet kell fejlődnie a mesterséges intelligenciának.
-
mrhitoshi
veterán
Szerintem geciijesztő, pedig sci-fi rajongó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #40 üzenetére
Viszont utat tör magának.
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #38 üzenetére
....ellenben a 70 kilós robotkutyával!
-
wolfman
veterán
De amire ezeket használják, nem lenne egyszerűbb egy pókszerű cucc mondjuk 8 lábbal? Stabilabb, precízebb.
-
Sinesol
veterán
válasz
sz.balazs.95 #34 üzenetére
Az az igazság, hogy egyedül a hadsereg kap olyan forrásokat, amiből lehet mindezeket finanszírozni. Aztán majd ha ott már kifejlesztik, később akár hasznos célokra is felhasználják az eredményeket. Napjaink modern eszközei mind egy katonai kutatólaborban kezdték.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #30 üzenetére
Pontosan. Sokat elmond az emberiségről, hogy rögtön a harci helyzetekhez / emberek életének kioltásához képzelik el a hasznosítását.
-
Secunda
csendes tag
Meg ilyenekkel már van tapasztalatuk, a Csillagkapu Parancsnokság (SGC) évek óta használ hasonlókat
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Szerintem bőven hatalmas lehetőségek vannak benne.
Egy ilyen lábakkal rendelkező dolog, jóval több helyen bevethető, ha fejlesztik jobbá, akkor akár beküldheted egy lakónegyedbe is, fel tud menni lépcsőn, réseken átfér, ha elcsuszik feláll. Rakhatsz rá fegyvereket, hightech érzékelőket, akármit.
A kopogóláb meg nevetséges indok..nyugodtan rakhatnak a lábra valami hangenyelő bevonatot, de felszerelhetik olyan dolgokkal is, amivel pl képes megtapadni és akár futni falon, plafonon stb...
Ráadásul nem elhanyagolható, hogy a technika fejlődésével milyen gyors és robbanékony lehet egy ilyen...képzeljetek el egy high tech fegyverzettel felszerelt "géptigrist", ami gyorsabb és okosabb is mint az élő, fut akár plafonon is az ellenségre vadászva...stb...ezt még csak meg sem tudná közeliteni valami hernyótalpas valami.[ Szerkesztve ]
-
Clorf
tag
Az igazi előnye az lenne, hogy méretekben és mozgásban "kompatibilis" az emberrel. Ezzel arra célzok, hogy ahol egy ember befér egy ajtón, ott ez a robot is be fog tudni menni és követni tudja. Ezt kereses járművel nehezen megoldható, lásd lépcsők.
-
atike
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #25 üzenetére
Farsang óta nem jön le a h*lye pillanatragasztó miatt...
-
fuze
őstag
Hihetetlen milyen stabilak ezek a dögök. Nekem az első meg az utolsó a kedvencem. Azért az durva ahogy felrúgják és összeszedi magát.
-
atike
nagyúr
Robotkutyák (majd nemsoká a harctéri változatok), mellé egy pár raj drón... Lassan nagyon nem lesz jó embernek lenni velük szemben....
-
camillus
tag
Szegény mozgáskorlátozott Aibo nem érhette ezt meg.
-
quarros
tag
válasz
#06658560 #20 üzenetére
"Na, pont ez a kevés. Egyszerű terepre ugyanis lényegesen hatékonyabb megoldások is vannak eme robotoknál."
Még egy terepjárón is ki kell cserélni a kilőtt kereket. Csak azt mondtam hogy egy végtag megsérülése még nem jelenti az egység teljes üzemképtelenségét. Javítást természetesen el kell végezni.
"Ezt meg annyira tanulják, hogy soklábú pókszerű már tud bicegni. Ellenben egy normálisan megtervezett kerekes jószág egy kerék kiesése esetén még nem fog megakadni, vagy körbe-körbe vánszorogni."
Nem vitatkozom ez most teljesen így van. (Bár azért defekt esetén egy kocsi is oldalra fog húzni, ez vitán felül áll. De az bizonyos keretek között kompenzálható ez igaz.) De azért azt meg említeném hogy a kerekes szállítóeszközökkel már nagy múltunk van és ezért volt idő kinőni a gyermekbetegségeket. Ennél még nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Én arra utaltam hogy az eddig látott prototípusok végtag-mozgathatóságának szabadsági foka lehetővé teszi azt hogy 3 lábon elég stabil legyen ahhoz hogy állva ne boruljon fel ill csökkentett mobilitással ugyan de tudjon közlekedni nem nehéz terepen."
Na, pont ez a kevés. Egyszerű terepre ugyanis lényegesen hatékonyabb megoldások is vannak eme robotoknál.
" Ellenben én csak a lehetőségre utaltam ami a technológiában benne van."
Ezt meg annyira tanulják, hogy soklábú pókszerű már tud bicegni. Ellenben egy normálisan megtervezett kerekes jószág egy kerék kiesése esetén még nem fog megakadni, vagy körbe-körbe vánszorogni.
-
quarros
tag
"Ha lopakodni kell akkor is inkább egy elektromotoros kerekest vinnék mint egy kopogólábú kutyát."
Egyenlőre teljesen igazad van de ahogy a technológia halad előre ez könnyen fordulhat. Ezért lesz ez érdekes hogy hova juthatunk ezzel a fejlesztési vonallal 5-10 év alatt. Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Nyílván most kitalálhatunk olyan helyeket ahol nem megy el egy lánctalpas vagy egy nagy kerekekkel rendelkező jármű, de esélyesebb az olyan, ahol meg csak az tud elmenni.Nagy kövek? Lánctalpas meg a gumikerekes is elmegy. Ha lopakodni kell akkor is inkább egy elektromotoros kerekest vinnék mint egy kopogólábú kutyát.
-
quarros
tag
válasz
#06658560 #14 üzenetére
"Mivel ezek négylábúak, normális terepjáró gépet pedig nem négy kerékkel terveznek, de."
Bocsi de ezt újra fogalmaznád? Vagy én vagyok túl fáradt vagy te nem mondod érthetően. De nem értem hogy mire akarsz kilyukadni.
Én arra utaltam hogy az eddig látott prototípusok végtag-mozgathatóságának szabadsági foka lehetővé teszi azt hogy 3 lábon elég stabil legyen ahhoz hogy állva ne boruljon fel ill csökkentett mobilitással ugyan de tudjon közlekedni nem nehéz terepen. Ha esetleg te arra gondoltál hogy 3 lábú módra feltehetőleg nincsenek felkészítve a jelenlegi robotok akkor egyetértünk. Ellenben én csak a lehetőségre utaltam ami a technológiában benne van.
-
sz.balazs.95
veterán
engem kinézetre a houndeye-ra emlékeztet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csak engem zavar, hogy ezek a "zsenik" egy nyílt parkolóban bohóckodnak, a robot pedig egy forgalmas út felé trappol?
-
quarros
tag
válasz
#06658560 #11 üzenetére
"Ami viszont hátárny, ha egy lába valami oknál fogva nem működik, akkor kuka az egész."
Nem feltétlen kuka. Csak csökkentett mobilitású lesz a láb cseréjéig, feltételezem a végleges robotokban lesz tartalék alkatrész rekesz (mint pótkerék egy kocsiban). Végül is egy sérült lábú kutya is el tud botladozni csak értelemszerűen nem maximális sebességen és nem akárhol.
[ Szerkesztve ]
-
Az olyan helyeken, mint az Afgán hegyvidék, a gumikerekes és a nehezebb lánctalpas járművek helyzete erősen cinkes. A katonák is gyalog járőröztek / járőröznek arrafelé. Az olyan helyeken van értelme. Valamennyi...
Ez a fő probléma az egész dologgal - high-tech, de nem hatékony...
[ Szerkesztve ]
-
quarros
tag
"Egy felől vicces ez a dolog, de engem komolyan érdekel, hogy egy ilyen "kutya", ami négy lábon ugrál, miért és mivel jobb egy lánctalpas vagy gumikerekes változatnál?"
Szűkebb és rosszabb közlekedési adottságokkal rendelkező terep esetén is használható lehet ellenben a kerekes verzióval. (pl: fákkal sűrűn tűzdelt erdő, sziklás hegyoldal, stb)
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
-
Örni
senior tag
Csak én sajnálom, mikor rugdossák?
-
A nagy tervek egyébként ott tartanak, hogy az US ARMY két éve inkább megrendelte a Squad Mission Support System gumikerekes robotot.
[ Szerkesztve ]
-
myckie2
őstag
Azért mekkora poén lenne ha beütne egy szoftver hiba és a robot bumm elsprintelne a katonák cuccaival.
Amúgy nekem nagyon bejön ez a "kutya".
-
törölt tag
"Az lesz majd a feladata egyszer, hogy a nehéz terepen gyalogosan vonuló katonák helyett cipelje a felszerelésüket, aminek a súlya gyakran meghaladja az ötven kilogrammot."
Így a katonának csak a pótakkut kell vinnie a dögbe.
Új hozzászólás Aktív témák
it Gyorsabban futnak mint az ember, átugorják az akadályokat, lerúgni sem könnyű őket, viszont nem csaholnak. Gyors evolúció jellemző rájuk.
- GTA V
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Hyundai, Kia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EA Sports WRC '23
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- OHH! Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO P620 4GB
- Asus TUF Gaming F15 i5-12500H RTX 3050 16 GB RAM 512 GB SSD 2026.09 -ig GARIS Újszerű állapotban
- Sok garis AMD Gamer Config: Ryzen 9 9900X, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- HP Elitebook 850 G2 i5 5600u / 8Gb / 15,6" FULL HD / 256Gb SSD / szép állapot
- 2+1 akció minden Apple Watch szíjra! Minőségi Apple Watch szíjak verhetetlen áron.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest