Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz Canis rufus #122 üzenetére
Mondjuk ez pont a "szoftver módosítása" résznél bukik meg...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
válasz Canis rufus #122 üzenetére
A PH! Hacintosh topikjának kezdő hsz-ét törvénynek nevezni finoman szólva is vicces. Ellenben hozz egy törvényi (vagy akármilyen szabályozási) idézetet, és hiszek neked!
-
törölt tag
válasz Canis rufus #120 üzenetére
A Mac OS X EULA-ban benne van, hogy Apple labelled only, tehát csak Apple márkájú gépekre telepíthető. Olvasd el! Szerintem erről is beszélt.
-
Canis rufus
tag
válasz FlashPlayer #119 üzenetére
Én beszélek hülyeséget? Olvasd el még 5x a 8. hsz-t akkor.
Egyébként a Hackintosh itthon 100%-ban legális szóval nemtudom miről beszélünk.
-
FlashPlayer
tag
válasz Canis rufus #118 üzenetére
Bocs de akkoris hülyeséget beszélsz
Előszöris nem legális nem Mac-en OS X-et futtatni tehát ezt a kérdést kapásból hanyagoljuk. ( de azt elmondom, hogy a mostani konfigok 70-80%-án gond nélkül megy a Lion.
A retina macbook az tényleg félmilla, és a Mac pro is, de ennyi. A többi bőven félmilla alatt van.
Egyébként az OS árát a HW magába foglalja, és a frissítés kerül pénzbe, jelen esetben Mountain Lion-ra 19.9 dolcsira.Ha valamihez nem konyítasz minek dumálsz?
Szerk: Ahogy most is, mindig használd a Válasz gombot, hogy átláthatóbb legyen a fórum.
[ Szerkesztve ]
-
Canis rufus
tag
válasz FlashPlayer #117 üzenetére
Hsz: 8
-
FlashPlayer
tag
válasz Canis rufus #116 üzenetére
miről beszélsz?
-
Canis rufus
tag
Hogyan jött fel am az Osx? Gond nélkül kb 5 fajta modellen fut, amit az apple rakott össze, az összes többin szórakozni kell vele, lásd Hackintosh.
Azokra meg jóhogy ingyen adják amikor van ami több mint félmillió ft-ba kerül... -
FTeR
addikt
A surface pro-n (x86-os tablet pc, nem ARM-es), minden alkalmazás ugyanúgy tud majd futni, mintha w7 lenne rajta, melynek prózai oka, hogy surface pron-n ugyanaz a win8 lesz, mint bármelyik asztali pc-n. ezért is hívják tablet pc-nek.
azt nem értik sokan (úgylátszik te sem), hogy w8 ugyanolyan teljesértékű desktop os, mint w7, csak mellesleg van a metrós rész is, ami gyakrolat a startmenü meg a gadget-et összegyúrása, egy ütős API-val, meg piactérrel, tapira kihegyezve.
w8-on semmi nem kényszerít arra, hogy metrós appot használja. a start screen ugyan metro design alapot követi, de ezt leszámítva csak egy teljes képernyős start menü.surface pro-n ez a teljesértékű desktop os lesz, ami azt jelenti, hogy az egyébként tablet kialakítású tapival is jól használható (feltéve, h elkraistolsz metros részen) gépre perifériákat kötve (monitor, egér, bill), egy teljesértékű desktop (notebook) gépet kapsz (nyilván teljesítmény korlátokat leszámítva*).
*egy 4gb i5-ös gépen azért már ps is elkaristol.
-
Syl
nagyúr
De ez nem fanboysag
Ááá, dehogy.
Én csak megkérdőjeleztem azon állítást, hogy a Surface az iPaddel és az Androiddal ellentétben komoly munkára is alkalmas, erre te jöttél és sötétnek, ostobának neveztél.
Egy szóval nem fikáztam imádott rendszeredet!(#110) FlashPlayer
Hát persze.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Misály
addikt
De ez nem fanboysag hanem puszta logika, ami a fikazo hozzaszolasokbol hianyzik...
x86-on desktopon hasznalod a ps-t egerrel, ami win8-al ugyanugy lehetseges es hire sincs semmilyen erintos dtp alkalmazasnak. Erre te azt hozod fel hogy dtp-zni erintokepernyon hulyeseg, amivel en egyet is ertek, de ezt felhozni a win8 ellen tobb mint ostobasag, amikor ott a desktop a regi jol bevalt egerrel. Most akkor nyalom az MS segget vagy szimplan nem kotok bele a win8-ba ekkora fassaggal?
Ertem en hogy nem jon be mindenkinek a metro, de ettol meg a rendszer nem lett butabb mint a 7es volt.
-
Syl
nagyúr
Igen, direkt játszom az ostobát. Én már csak egy ilyen sötét balf*sz vagyok. És mivel nem igyekszem sűrű nyelvcsapdosással kezelni az MS valagát, akkor már le sem írhatom a véleményem, ugye? Mert mindig ez van, ha valaki meg meri kérdőjelezni a Metro jelentőségét. Rögtön ott teremnek az MS fanboyok és kezdődik a személyeskedés...
-
Syl
nagyúr
válasz #16820480 #105 üzenetére
Aligha. Vannak munkák ahol az érintésérzékeny kijelző sz*rt sem ér (pl. Indesign). Photoshophoz meg olyan kell amelyik érzékeli a nyomást, a cerka dőlésszögét, ezek meg nem olcsóak. 2-3000 USD és ez nem komplett gép, csak egy monitor.
-
Syl
nagyúr
válasz #16820480 #103 üzenetére
Ilyen most is van: Wacom Cintiq, úgyhogy a Microsoft semmit nem talált fel. Tökéletesen működik Metro nélkül is
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #96 üzenetére
telefonált a 80-as évek, várnak vissza szeretettel
oO7: minden flém szándék nélkül, azért vicces, hogy messiásként állítják be ezt a teljes értékű NT kernelt, amikor sok eszközön ezer éve teljes értékű kernel fut: Maemo, Meego, webOS, Bada, Android, Tizen... az most más kérdés, hogy ezen milyen rétegek vannak, és ilyen szempontból a Bada meg a droid nem egészen úgy működik, de például a webOS meg a Meego/Maemo az szinte pontosan olyan struktúrát követ, mint a w8rt. oké, ezek nem tesznek ki igazán komoly részesedést a piacon, de a MS rendszere sem dicsekedhet azért egyelőre.
Syl: a profi felhasználóknak majd lesznek idővel szép 20+"-os érintőtáblák, amibe valami megfelelő dpi-s érintőpanel van, hogy tudjanak ceruzával dolgozni. de egyébként aki tud, az akár a mostani eszközökön is tud, elég csak ránézni a youtube-os videókra, hogy néhány ember mit művelt egy sima ipad-en, vagy flyer-en.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Mivel van táblagépem, pontosan látom a különbséget az ujjal való érintés és az egerészés között. Az egyik 1 px a másik 10-20 px pontosságot ad.
Én a munkámmal kapcsolatban semmilyen potenciált nem látok a Metro/Surface-ben. De fogadjunk hogy ugyanezt fogja mondani szinte minden Photoshop, Illustrator, CorelDraw(sicc), AutoCad stb. használó. (Nem hobbifelhasználóra kell gondolni, hanem olyanra aki ezzel dolgozik, aki ebből él.)
-
oO7
őstag
ne azt akard elképzelni, hogy egy MOSTANI, egeres vezérlésre tervezett szoftvert miképpen tudnál - vagy épp nem tudnál - érintéssel meg stylussal kezelni... a technológiában rejlő potenciált kéne meglátni... a jövőről beszélünk és nem valami olyan dologról ami a jelenlegi szoftverek mellett akarná leváltani az egeret...
-
oO7
őstag
jó bocs, közben leesett mire értetted a "teljes értékű" kifejezést... ennyi erővel egy Linux vagy egy OSX sem teljes értékű mert nem futnak rajtuk a Windows-os desktop alkalmazások?
vagy tán az volna a "teljes értékűre" a definíciód, hogy ablakban futhassanak az alkalmazásaid? ezért kerül kizárásra a Metro felület?
nem kevésbé teljesértékűek a Metro appok, mint a desktop alkalmazások... jó ez mondjuk jelenleg ebben a formában nem teljesen igaz, de a koncepció szerint nem kéne, hogy bármivel is kevesebb legyen egy Metro app, mint egy desktop alkalmazás...(#98) Syl: nem értem mit olyan nehéz ezen elképzelni... egy tollat fogni vagy akár az ujjaddal rajzolni ezerszer természetesebb és kényelmesebb, mint egérrel szenvedni... az esetleges multitouch lehetőségekről nem is beszélve, amiket egérrel konkrétan lehetetlen megvalósítani... egy 300dpi-s kijelzőn egérrel sem fogsz soha a büdös életben pixel pontosan kattintani, ha el akarsz találni egy pontot pontosan, akkor bele kell zoomolnod a képbe... akkor pedig mivel vagyunk előrébb egy egérrel, mint egy tollal?
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Nagyon kíváncsi vagyok, egy érintőképernyőn hogy lehet Indesign-ban összerakni egy magazint, Illustratorban megrajzolni egy logót vagy Photoshopban kiretusálni egy fotót...
Szerk.
A Wacom rajztáblákat/monitorokat hagyjuk ki a játékból! Fókuszáljunk a nagy jövőképre, a Metro-ra.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
az RT az más néven a Windows On ARM... egyszerűen egy ARM-re fordított Windows 8...
a felhőt én sem tartom annyira nagy dolognak, mint amilyennek sokan megpróbálják beállítani, sokkal több potenciált látok a brutális mértékben növekvő számítási kapacitásában a mobilprocesszoroknak illetve az "új" heterogén architektúrában...
hidd el képes vagyok a dolgok mögé látni... technológiailag, szoftverergonómiailag és igenis az érintőkijelzők, mozgásérzékelő rendszerek (mint pl a Kinect) és a hangvezérlés, vagy gyűjtőnevükön NUI fogja a jövőt jelenteni...
de kíváncsi lennék, hogy ha szerinted nem, akkor mi? -
VaniliásRönk
nagyúr
ARM-ra RT van, nem teljesértékű Windows 8. Eleve a Windows 8 a Metroval semmilyen formában sem teljes értékű OS.
Majd rájössz miért nem jó neked a felhő, csak már késő lesz.
Az érintőképernyő pedig soha sem fogja megváltani a volágot, a hiányosságait az fogja majd megoldani, ha lecserélik.
Nyilván akik vakon követik az aktuális trendeket, mert per pillanat azok vannak kikiáltva a jövő útjának azok nem képesek a dolgok mögé látni.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
oO7
őstag
válasz VaniliásRönk #90 üzenetére
a Windows 8 (legyen az bármire is rakva, tabletre, telefonra, vagy egy pc-re) pont hogy teljes értékű és nem "félgépekre heggesztett, korlátozott képességű" OS... teljes értékű NT kernel fut majd még a telefonon is, nem valami lebutított "célOS"...
számítási teljesítmény kérdést pedig két dolog fogja megoldani: vagy helyben a heterogén módon programozható processzorok (igen, mobilokban is), vagy a nagybetűs felhő...
"normális beviteli eszközöket" pedig utólag is hozzá lehet csatolni a géphez, de nemsokára a normálist sokkal inkább a jelenleg "butának" titulált érintőképernyők és stylus-ok fogják jelenteni...
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #60 üzenetére
És? Attól, hogy a szakadék megmarad, még el fogják érni egy mostani noti teljesítményét.
-
ntomka
nagyúr
válasz VaniliásRönk #90 üzenetére
Pedig szerintem is igaza van sheratan-nak. Ráadásul a beviteli eszközökkel nem tudom mi a problémád. Ezekre is rá tudsz kötni bármit.
ツ Headphones on - World off
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #16820480 #89 üzenetére
Először is nem az ilyen félgépekre hegesztett korlátozott képességű OS-ek határairól írtam, ami egy külön történet, maga a számítási teljesítmény sovány. Nem kell messzebb menni ilyen feladatnál zenék konvertálásánál iTunesszal, és akkor még házon belül is maradtunk iDiotéknál.
Tovább meg nem feszegetem a kérdést, mert meddő vita. Szerinted ez elég, szerintem meg a legtöbb ember aki kényelmesen mozog PC-n akár csak felhasználói szinten, időről-időre belefut olyan feladatba, amihez kell némi extra lóerő. (és normális beviteli eszközök)"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #86 üzenetére
kérlek sorold azokat a feladatokat, amire egy droid/ios/win8rt alkalmatlan (mondjuk egy transformer jellegű billentyűzetes gépen), és embertömegek naponta használják. oké, lehet, hogy nem fogsz tudni fotóboltozni, meg épületeket tervezni rajta, de ez rétegigény (az ilyen fórumokon nyilván túl vannak képviselve ezek a rétegek).
viszont lehet rajtuk böngészni, levelezni, csetelni, videócsetelni, zenét hallgatni, filmeket nézni (igen, tévére kilőve a képet is), netbankolni, játszani, híreket/könyveket olvasni, de még akár dokumentumokkal bohóckodni is. ez szerintem lényegesen több a facebook+minecraft felhozatalnál. nem mondtam, hogy komoly munkára alkalmasak, hogy 50mpx-es képeket tudsz rajtuk kényelmesen szerkeszteni, vagy HD filmeket vágni (bár egyébként ez utóbbit még lehet is), vagy épületeket modellezni. viszont a hétköznapi feladatokat el tudják látni egész jól, és ez csak javulni fog hamarosan. -
RaZroX
addikt
Ez most komoly ? Megcsináltak egy iszonyatosan ronda rendszert (Igen Windows 8), a hatalmas újítások közé sorolják a csempéket, és még beszólnak, hogy szar az OS X
Ebbe W8-ba bele fognak bukni nagyon... És szerintem a PC nem egyenértékű egy tablettel,This is the way
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem inkább arról van szó, hogy azért árasztják el ilyen butított terminál képességű kacatokkal a piacot, hogy mesterségesen generáljanak keresletet a felhőre. Aztán ha ez sikerült nekik majd meg lehet nézni mit kapunk.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #16820480 #85 üzenetére
És ezzel gyakorlatilag őt igazoltad.
#62: Célegységgel egyes célfeladatokra alkalmassá lehet tenni őket, de egy modern cGPU jelenléte sem teszi őket alkalmassá általános felhasználásra, mert annak is bele kell férnie egy igen szűk fogyasztási keretbe. Nyilván annak akinek nagyon limitált igényei vannak megfelelhet, de ez az a generáció, amelyik csak a facebook, minecraft, stb. miatt ült le a gép elé idősebb korában (tehát még csak nem is munka miatt), aki számítógépekkel körülvéve nő fel vagy munkára is használja annak jó eséllyel vannak komolyabb igényei is.
-
törölt tag
Szerintem igazan erdekesek majd az A15-os SoC-ra epulo gepek lesznek jovo ev elejen, azokban talan mar tenyleg eleg kakao lesz. A mostani felhozatal meg nem az igazi, de tendenciak mar kezdenek kibontakozni. Egy Transformer Infinity jellegu cuccot 12" meretben, de azonos sullyal nagyon szivesen latnek, a billentyuzetes reszbe rejtett msata ssd tarsasagaban, Cortex A15-re epitve. Ja es persze a fedelzeten mondjuk nekem droid-linux dualboot-tal. Egy ilyen mellett mar nem lenne szerintem szuksegem laptopra.
-
mrhitoshi
veterán
válasz #40553216 #61 üzenetére
@(#52) mrhitoshi
Gondolod, hogy egy core i5-ös, tapis gép 3-500$ lesz? Aligha...De ez a lényeg. Egy X86-as Tabletet már csak arra lehet majd használni W8 + Office-szal, hogy megnézd mennyi értesítésed van a Facebookon, hanem lehet vele majd dolgozni is.
Magyarul az már más kategória, az már nem Tabletek ellenfele lesz, hanem az Ultrabookok ellenfele lehet, vagy egy az egyben Ultrabook is lesz.
Szóval nem iPad szintű gépek lesznek csak itt Windows 8-al, hanem sokkal nagyobb mozgás teret fog lefedni a MS a Windows 8-cal, és azt mondom, hogy ha olyan gépet akarok majd venni, amit lehet Tabletként is használni mert vékony, meg lehet majd Laptopként is használni, mert van benne kraft, akkor azt mondom megéri. Főleg AMD APU-val.[ Szerkesztve ]
PS4
-
FTeR
addikt
válasz #16820480 #82 üzenetére
a kezelés módjában különböztetem meg.
valszeg olyannak, akinek bill-egér kombó és az ablakok koncepciója nehéséget okoz, annak a tapi meg a hozzá tartozó suta sw-k legrosazbb esetben ugyanolyan nehézkes, de esélyes, h könnyebben boldogul.
mint írtam számomra a tablet-es sw-k használata olyan, mintha midkét kezemet hátrakötnék. ez főleg akkor érvényesül, ha egy általam ismert desktop app van lebutítva annyira hogy "elférjen". de a fő probléma az, h olyan egyszerű feladat mint a webezés is rettentően körülményes. ha nem lenne így, sosem jelennek meg weblapok natív appjai.mivel szinte minidg van nálam noti, így az információ elérés számomra semmivel sem nehézkesebb (sőt), telefonálásra meg egy céleszköt (butafon) ezerszer alkalmasabb.
ezért éles számomra a különbség. a tablet pc egy mini notebook, amit mellesleg tapival is lehet használni. ezért is nagy durranás a surface pro a bill-el.
-
-
törölt tag
No, ami az Apple részéről tényleg szívatás, az ez:
Nem minden 64 bites processzorú gépet támogat az OS X 10.8 -
Cyberpunk
félisten
Pontosan így gondolom én is, a probléma a mobil OS-ekben keresendő. Amik ha tetszik, ha nem buták egy Windows vagy Linux, meg OSX hármashoz képest. Én elmondom mi hiányzik, normális multitasking, és ablakos futás. Jó FB-hez elég egy Android-os tablet is azt elhiszem, meg hogy nincs mindenkinek szüksége ilyenre stb.. De azért meglehet ezt csinálni ügyesen is, lásd Playbook QNX.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
FTeR
addikt
-
törölt tag
Tök felesleges vita, mert a mondatod a mondandód szempontjából teljesen feleslegesen a Web2 kifejezéssel kezdődik (persze, névelővel, de ez nem számít). Ez mindig igaz volt, most is az. A Web2 pont a csak-felhasználók jó részét tartalomkészítővé is tette. Nem így használod, akkor nem kell magyarázkodni.
Részemről ennyi.@(#73) FTeR
Miért is a kérdés? Értelmezhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem azt írtad, hogy neked használhatatlan, hanem hogy szerinted. Jelentős különbség, mert a tényleges állításodat ténylegesen cáfolják az eladási adatok. Nem mellékesen szerintem is használhatatlan arra, amire én használnám. Már csak a magyar karakterek beviteli nehézségei miatt is.
@(#68) Tapsi
"inkább írtál egy értelmetlen hozzászólást, mintsem hogy átszerkeszd azt">Bocs, de értelmetlen a te hozzászólásod volt. Az enyém inkább idejétmúltnak nevezhető. Nem ugyan az.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elolvasta, még a hsz elküldése előtt, csak nem volt kedvem átszerkeszteni.
(#64) FTeR
"osx biztonságtechnika szempontból egy vicc. csak egy leheletnyivel kevésbé vicces, mint a win az ezredforduló környékén.">Ez igaz. És valahogy nem is gondolom, hogy nem fogják rövidesen nagyon támadni. De nem hiszek abban, hogy a Windows szintjét/arányát közelíteni fogja."sztem a tablet bármilyen feladatra teljesen alkalmatlan">Ennek erősen ellentmondanak az iPad és Android eladások. 67 millió darab márciusig, még a 3 előtt.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
válasz #16820480 #62 üzenetére
sztem a tablet bármilyen feladatra teljesen alkalmatlan és ezen win sem fog változtatni. bármilyen tabletet próbáltam eddig, úgy értéztem, hogy mindkét kezem hátravan kötve. a tablet pc koncepcióját jobbnak találom, mert rádugok bill, egeret (meg esetleg monitort) és van egy konplett asztali gépem.
a lényeg, h van egy nagyságrenddel nagyobb céltábla. osx biztonságtechnika szempontból egy vicc. csak egy leheletnyivel kevésbé vicces, mint a win az ezredforduló környékén. -
törölt tag
válasz VaniliásRönk #60 üzenetére
ez attól függ mire használod. böngészésre, filmre, zenére, fórumozásra*, szociális tartalommegosztásra, olvasásra, és akár még játékra is egy tablet teljesen elég tud lenni. a specializált chip miatt hatékonyabban bírkózik meg bizonyos tartalmakkal (HD anyagok, játékok grafikája, hang). ráadásul tableteket igen gyakran jobb minőségű alkatérszekből raknak össze, mint egy közép kategóriás netbook/notebook-ot (IPS képernyő, nagyobb pixelsűrűség, normális DAC, aluminium ház, gorillaglass, stb).
érdemes lesz megnézni, hogy majd a win8-as tabletek mennyire fognak süvíteni, amint nem húzza vissza őket az x86 architektúrára írt oprendszer a sok sallanggal. az ilyen eszközök általában jobban beosztják az erőforrásokat, és bár a nyers teljesíményük kisebb egy modern x86-64 procinál, de az alkalmazási terület miatt jobban kihasználják azt. szerintem egy modern ARM-ra telepített win8rt vagy linux, vagy android az sokkal jobb általános felhasználói élményt fog nyújtani, mint egy hasonló árkategóriás notebook, mivel nem melegszik, nem kell beléjük aktív hűtés, kisebb súly, minőségibb alkatrészek, jobb optimalizáció fogják jellemezni.az teljesen más dolog, hogy komolyabb játékra, munkára kell otthonra mellé egy erősebb gép, de ez a fajta modell egy igazán személyi számítógépet jelentene, amit szinte mindig magadnál tudsz hordani.
-
törölt tag
"és mellékesen csak 24 euro">Ja. Amíg a Windowsból kijön 2-3 SP, addig te OS upgrade-re kifizetsz 2-3x 24 €-t. Akkor?
Különben meg nem igaz, hogy a Windows olcsó lenne az OSX-hez képest, mert a SP-kel messze nem jön annyi fejlesztés (ha egyáltalán jön), mint az egymást követő OSX verziókkal. Így ha valaki Windowson akarja tartani a lépést a technikai fejlődésben, akkor igenis meg kell vennie az új verziókat 3 évente. Így meg bizony drágább a Windows.
"nem kell letöltenem a hegyekben megjelenő frissítéseket... ">Nem hegyekben, de kontinenseken átívelő hegyláncokban megjelenő frissítéseket kell letölteni. Mert miért is jobb, hogy pár havonta gyakorlatilag CD méretű frissítéseket kell letölteni, amellett, amit már említettek: nem azért ritka a frissítés, mert jó a rendszer, hanem mert az Apple k.va lassan reagál, vicces módon sokszor még az általa fejlesztett sw-ket is később javítja, mint más rendszerek. Pl. a CUPS frissítésében rendszeresen le van maradva a Linuxokhoz képest.
@(#18) mcwolf79
"ha egy picit is ésszel használja az ember a PC-t, akkor...">Tudod, az a helyzet, hogy az emberek 99,99%-a nem akarja, de nem is tudja "picit is ésszel használni" a rendszerét, hanem csak használni. Innentől kezdve pedig az OS X előnye, hogy nincsenek ilyen "picit is ésszel használni" előfeltételek.
@(#32) Tapsi
"A Web2 korában az emberek nagy része nem előállító (a szó klasszikus értelmében), hanem fogyasztó.">Ez önmagában ellentmondásos, tekintettel arra, hogy pont a Web2 az interaktív Web. Pont hogy előtte volt a fogyasztók passzív tömege a kisszámú előállítóval szemben.@(#35) FTeR
Ez a "nagyságrenddel kevesebben használják" elég vicces érv, mikor ez a nagyságrend is 100 milliós tényleges példányt jelent. Ebben a nagyságrendben a Windows fertőzöttsége messze magasabb volt.@(#52) mrhitoshi
Gondolod, hogy egy core i5-ös, tapis gép 3-500$ lesz? Aligha...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz #95561216 #59 üzenetére
A tablet fogyasztása töredéke kéne hogy legyen egy alacsony fogyasztású notinak is. Teljesen mindegy hány év telik el, ez szakadékot fog jelenteni kettő teljesítménye és így használhatósága között. Nem beszélve arról, hogy ugyanilyen szakadék van egy asztali PC és egy noti között is. Két nagyságrenddel lejjebb lépni nem lehet komoly véráldozat nélkül.
-
törölt tag
válasz Cyberpunk #44 üzenetére
Azért én mostanában elgondolkoztam, hogy egy billentyűzettel kiegészített tablet kiváltaná a notimat 90%-ban, nagyobb üzemidővel, kisebb tömeggel, kényelmesen. Például a lenovoé. Programozni nem tudnék rajta, de pl latexbe jegyzetelés már menne. Végső soron nekem nem érné meg, mert amiatt a 10% miatt laptopot is hordanom kéne, akkor meg már minek tablet, de pár év múlva szerintem eljutunk addig, hogy mai laptopokkal felérő hardver lesz egy tabletben, és billentyűzethez dokkolva teljes értékű noti lesz.
-
keIdor
titán
válasz Cyberpunk #44 üzenetére
Én az iPad-et csak ágyban netezésre használom, azért másra nem is nagyon jó. Ott is főleg asszony. Szeretem meg minden, de játékra meg netre jó csak, ezt be kell látni. Játék is bár rengeteg van iOS-re, azért azok is gagyik. FPS-ezni sem lehet rajta, mert túl nagy, telefonon könnyebb is az irányítás. Filmre itt a TV, komolyabb játékokra meg PC és konzol, telefonálásra, viberezésre meg telefon. ( )
Igazából én szeretem meg minden, de túl sok haszna nincs neki. Annyi, hogy ágyban tényleg jobb, mint egy noti, de ahol van asztal ott meg megint a noti jobb.Elszórakozásra érdemes csak venni, PH-s geek-eknek mint mi, annyira én másoknak nem ajánlom, Facebook-ozni szvsz drága 140-200k-ig egy kütyü... bár tudom-tudom, van Android-os is olcsóbb, de azok közül sok a gagyi, amit ha nyernék is rögtön adnám el. A drágább értelmesebbek meg ugyanúgy 200k környékén vannak, mint pl. az Asus Transformer Prime Infinity. Azért is írtam ezt, mert csak Full HD felettit vennék, a 720p-től hamarabb elfárad a szem.
Szerk.: Ami mondjuk érv lehet egy iPad mellett, az a brutál üzemidő, mert az tényleg durván jó. Sokáig bírja nagyon.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
FTeR
addikt
Vista fejelszéts alatt Codname Longhorn volt, amit leállítottak az a Blackcomb volt.
btw, a mérföldkő nem a WinFS kivétele volt, hanem az, h a Blackcomb XP-re épült, amit akkoriban 3 kártevő cibált egyszerre az egész világot lefedve. A Longhorn-t a 2k3 alapjaira kezdték építeni (aminek meg közvelten a 2k volt az elődje).
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz mrhitoshi #52 üzenetére
De azzal egyetértek, hogy én sem fogok azért venni most egy Tabletet 300-500$-ért, hogy legyen egy másik PC-m az asztalim mellett, mert még mindig nem látom értelmét, de egy értelmes körvonal legalább kezd rajzolódni.
Én már elgondolkodtam egy ilyenen, alapból lesz benne pl. Office, és mivel a régi programok futtatása ARM-on nem opció, így nem olyan hibrid platform, mint a Win8.
x gon' give it to ya
-
mrhitoshi
veterán
válasz Cyberpunk #51 üzenetére
Nem feltétlen az itthoni viszonyokból kell ki indulni. Ha azt nézzük, hogy az iPad-nek mekkora sikere van, akkor az MS-nek minden esélye meg lesz ahhoz, hogy akár taroljon is.
Win + Office, ráadásul teljes értékű OS.
De azzal egyetértek, hogy én sem fogok azért venni most egy Tabletet 300-500$-ért, hogy legyen egy másik PC-m az asztalim mellett, mert még mindig nem látom értelmét, de egy értelmes körvonal legalább kezd rajzolódni.[ Szerkesztve ]
PS4
-
Cyberpunk
félisten
válasz mrhitoshi #50 üzenetére
A legnagyobb ellenszenv az ár. Valszeg igencsak megkérik majd a nem ARM-es verziók árát. Már mondták, hogy ultrabook árra számíthatunk azok meg nem igen vannak 1000 $ alatt. Szóval az átlag Józsika szülei nem fognak tabletet venni neki, mert hogy az milyen jó is, elég lesz a hagyományos doboz is. Azt meg nem megy rajta a legújabb Crysis sem. Aztán persze lehet tévedek.
-
mrhitoshi
veterán
válasz Cyberpunk #39 üzenetére
Hát hogyne.
Ha abból indulunk ki, hogy Windows 8-cal szerelt Tabletek teljes értékű OS-t fognak tudni majd futtatni, szóval nem az RT-re gondolok, akkor a szó hagyományos értelmében leáldozott az asztali PC-nek. Nem fog az átlagfelhasználó otthon tartani egy asztali gépet csak azért, hogy netezzen. Viszont ha azt nézzük, hogy ezek is PC-k, akkor meg ellentmondás kerülünk.
Összegzés: Ez a bejelentés egy hőzöngés volt, semmi más.PS4
-
Misály
addikt
válasz Cyberpunk #21 üzenetére
Igen, csak a vistahoz nem volt uj hw koncepcio, siman laptopokra toltak.... Ezt a lehelletnyi kulonbseget nem kene elbagatellizalni. Nagyon sokan azert nem vettek tablat, mert vagy android vagy ios futott rajta, mindketto egy also-kozepkategorias laptop araba kerul, rengeteg kompromisszummal. Az x86-os tablak pl a surface is egy igen nagy lyukat tolt be es ehhez egy villamgyors OS-t adnak teljesen uj gui elkepzelessel.
Senki nem allithatja, hogy az erintokepernyolaz nem kapta el. Jo ezeket a szarokat taperolni, ha leteheted az asztalra es meg teljes erteku gepkent is hasznalhatsz egy ilyet, akkor okafogyotta valik a klasszikus laptop kialakitas, az oem pc meg csak akkor kell, ha nagy teljesitmenyre van szukseged.
Az a nagyon erdekes ebben az egeszben, hogy az utobbi evekben tobb dolgot is mutatott az ms, ami egyedulallo es uj a piacon. Lasd kinect, metro, surface (az eredeti asztali es a most bemutatott is). Pedig ez eddig inkabb az apple-re volt jellemzo.
Nemtom melyik m*rh* irta hogy viccbox, de a viccbox is igen durvan a konkurencia elott jar szolgaltatasok minosegeben es mennyisegeben.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Igen, én maximum harmad készüléknek tudom elképzelni. Ha úton vagyok mobil, melóban nagy gép, itthon nagy gép, mert gyors s mindent meg tudok vele csinálni amit akarok. Azt ha megunom este a lefekvésnél kis Youtube stb, na arra jó lenne a tablet is. Hiába én még a klasszikus elnöki fotelben heverő kocka vagyok.
Viszont erre drága szerintem, no meg minimum 10", de nyugodtan lehetne 13"-os is.
-
fordfairlane
veterán
-
Cyberpunk
félisten
Ja amíg nem kell itt fórumozgatni például, jó is. De egy hosszabb szöveg bevitele, mint például ez egy rémálom csak tapicska kijelzőn, s lehet ez 7-8-10 vagy akárhány colos is a kijelző. Ha meg kell bill. akkor ugyan ott vagyok mintha egy kisebb notebook-om lenne. És azon full-os rendszer megy.
[ Szerkesztve ]
-
Canis rufus
tag
Pc-nek nem mostanában lesz vége...
Mivel amit megtudok csinálni Pc-n azt nem fogom tudni megcsináln tábla pc-n vagy telefonon. Legalábbis az elkövetkező 10 évben biztosan nem..
-
veterán
Ezért írtam, hogy a szó klasszikus értelmében. A Webkettes tartalom előállítás nem olyan, mint legépelni x ezer kódsort. Előre programozott funkciókkal, sablonokkal, teljesen leegyszerűsítve működik. Épp ezért nem kell hozzá pl. fizikai billentyűzet. Egy twitter, facebook bejegyzéshez elég a touchpad is.
-
vanye
senior tag
A Web 2.0 pont arról szól, hogy manapság már bárki előállíthat bármilyen tartalmat (lásd: blogok), nem kell ehhez feltétlenül újságírónak lennie. (Egészen pontosan "a tartalmat maguk a felhasználók töltik fel, hozzák létre, osztják meg vagy véleményezik.") Ehhez képest pont az ellenkezőjét állítani egészen érdekes... Még ha azt mondtad volna, hogy a tabletek térnyerése miatt megfordulni látszik a korábbi, tartalom-előállításra épülő trend...
Stern des Südens!
-
Cyberpunk
félisten
Hehe jogos sorry.
mrhitoshi: szerintem a használt rendszertől sok múlik. Például egy tablet egy Android miatt olyan mint ha csak egy felnagyított okostelefon lenne. Egy desktop OS-hez mint Windows, Linux, vagy OSX még csak nem is hasonlítható, mivel hiányoznak dolgok. Például a multitasking, igen a kényelmes munkavégzéshez jóval több kell annál, mint amit tudnak ezek a mobil OS-ek.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Az hogy PC mit jelent, ma már nem tiszta dolog, hiszen egy Tablet is personal computer. Illetve olyan ellentmondásos, maguk sem tudják mit akarnak dolog ez most.
Viszont jó irányba haladnak.PS4
-
Youri
veterán
válasz zacsesz-eh #31 üzenetére
A Vista nem a Longhorn... Vagy te láttál benne pl WinFS-t?
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
FTeR
addikt
a frisítések elmaradása sajnos nem azt jelenti, hogy elsőre is jól siekrült a rendszer, hanem azt, h alma inkább eltusolja a dolgokat, ha kell bíróság elé citálja azt, aki hibát mert felfedezni. arról nem is beszélve, hogy mivel nagyságrenddel kevesebben használják, kevesebb hibát is találnak benne (kisebb céltábla). már maga az alma sem hiszi, h a rendszer immunis a kártevőkre (ami eleve sosem volt igaz).
a fagyásokat meg kéklhalál max junka pc-n van, azt nem kéne prémium almához hasonlítani. brand-elt pc-k ugynaúgy nem fagynak.
a lassulás meg sztem vista óta nincs és előtte is csak a sok szartól volt, amit az emberek hajalamosak felrakni. sok preloader szar rendesen haza tudja vágni a teljesítményt.
azért almánál is vannak lassu szarok. cégnél gépek harmada almás és gyári os-el tetűlassúak.[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz zacsesz-eh #31 üzenetére
Tényleg, csak egy totális reboot volt a Vista és a Longhorn között...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
veterán
Ez semmit sem jelent, egyszerűen az ismerősi köröd nem engedheti meg magának. Az egyetemen pl. rengeteg embernél látok, és én is biztos, hogy venni fogok egyet. Szerintem tartalom-fogyasztásra a legkiválóbb eszköz. Haverom nyert egy Ipadet, azóta is állandóan azt nyomogatja, és a notebookját már alig használja.
El kell fogadni, hogy a trendek megváltoztak. A Web2 korában az emberek nagy része nem előállító (a szó klasszikus értelmében), hanem fogyasztó. Másrészt sokkal szélesebb társadalmi réteghez jut el az internet, mint akár 5-10 évvel ezelőtt. A PH összetétele is más volt még régen.
A PC természetesen nem fog kihalni, de a helyére kerül. Én sem tudnék több ezernyi programkódot bepötyögni Ipaden, tehát nyilván megtartom a PC-met is. Viszont valójában kevés embernek van szüksége azokra a funkciókra, amelyeket csak egy PC-n lehet kényelmesen elérni. Talán 1%.
Olvasgatni, facebookozni, chatelni nem kell PC.
-
zacsesz-eh
csendes tag
Most mit beszéltek itt hülyeséget? Mit állítottak le a Longhorn fejlesztésén? Semmit... A Windows Vista a Longhorn... -_-"
-
Syl
nagyúr
válasz fordfairlane #28 üzenetére
Ezt már sajnos sosem fogjuk megtudni
-
Xirtam
veterán
-
Integra
titán
jaja, de csak az sp2 vista lett olyan amilyennek lennie kellett, mert addig irdatlan nagy szutyok volt a vista. ezek után a win7 nem csoda hogy pöpec lett. na de nem is baj, jó ez így. egyet is értek a muksóval, noha értem az apple-t is, hogy miért mondja azt amit.
ettől függetlenül szerintem jól megél a pc és a mac egymás mellett, csak az apple-nek jóval nagyobb a pofája, arrogánsabb és antipatikusabb.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
Syl
nagyúr
válasz WonderCSabo #4 üzenetére
Pontosan. Nem véletlen van ott az a szmájli
(#21) Cyberpunk
Annak idején Ballmer a Vistát is mekkora sikernek jósolta
-
Cyberpunk
félisten
A PC soha sem hall meg. Ne,m tudom ki találta ezt ki, mert már évek/évtizedek óta szajkózzák hogy a PC haldoklik így meg úgy. Hát köszöni szépen még mindig jól van. Az okoskodó elemzők meg bevehetik.
Egyébként kétlem, hogy a Win8 sokat lendítene majd az eladásokon, mivel legalább is desktopon még a Vistánál is nagyobb bukó lesz azt garantálom. Max az új laptopokra, OEM PC-kre ráhúzzák azt annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Brutális eb
addikt
"Néhány évvel ezelőtt a Microsoftról is írhatták volna ugyanezt, de most az „újra kitalált” Windows 8-ról senki nem gondolja így"
Hehe azért az,hogy újra kitalált brutális túlzás.
A másik is mivel pl itt vagyok én.....Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
addikt
Yay, két marketing bullshit közül is választhatunk. Még megvárom a linux alapú nagyok szövegeit, aztán elmentem őket együtt, hogy 5-20 év múlva jókat röhögjek.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
mcwolf79
veterán
"Biztos igaz, mert mióta osx-et használok nincs fagyás, lassulás, kékhalál, nem kell letöltenem a hegyekben megjelenő frissítéseket"
Hagyjuk már ezt a baromságot! 5-6 éve még megállta a helyét ez a megállapítás,de ma már azért a Win7 érában erről szó sincs. Nekem még mióta Win7-et használok nem volt szoftveres fagyásom, ha egy picit is ésszel használja az ember a PC-t,akkor az általad felsorolt dolgok elkerülhetők. Valszeg az emberi hülyeség ellen az osx sem véd meg Addig örülj, míg frissítik, tehát foglalkoznak vele. Amúgy mostanában nem is jött nagyobb frissítés.
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Youri
veterán
Csak nekem nem jön össze a 2001 + 15 = 2014 egyenlet?
RTX ON
-
pakriksz
őstag
majd amikor dupla-tripla áron adja a gépet amin fut
Hidd el, a win olcsó az osx-hez képest
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
kromatika
veterán
A PC él
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezek komolyan nem fogják fel, hogy ha az Apple-höz méregetik magukat, azzal gyakorlatilag elsimerik a vereségüket? Az nekik a diadal, hogy egy tablethez hozzácsaptak egy billentyűzetet, a tabletre tervezett OS-üket meg rá akarják erőszakolni az egész világra? Közel a vég... 2013 a Linux éve lehet!
-
fordfairlane
veterán
Mégegy nagyarc, amelyik már a launch előtt keménykedik, hogy ők mennyire jól értik a tablet jelenséget,.ellentétben az Apple-lel.
x gon' give it to ya
-
Ringman
nagyúr
... és mellékesen csak 24 euro.
Mikor is ad majd a MS ennyiért oprendszert...?amikor majd beépíti a saját maga által forgalmazott hardver árába a szoftver árát
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
„Az Apple kiváló hardvereket készít, de ha operációs rendszerekről van szó, más a helyzet”
Érdekes, én pont fordítva gondolom Amúgy meg vicces, hogy az Apple temetné a pc-t, az Apple legalább rendes asztali oprendszerrel árulja a gépeit, nem csempével.
-
sirály69
őstag
„Az Apple kiváló hardvereket készít, de ha operációs rendszerekről van szó, más a helyzet”
Biztos igaz, mert mióta osx-et használok nincs fagyás, lassulás, kékhalál, nem kell letöltenem a hegyekben megjelenő frissítéseket...
Nem azt mondom, hogy hibátlan... és mellékesen csak 24 euro.
Mikor is ad majd a MS ennyiért oprendszert...?Szerver Hosting Debrecenben
-
ja, az M$ az XP-vel ~10 évig marha innovatív volt...
Eleve bűzlik, ha arról szól a beszéd, h a konkurencia téved. Miért nem arról beszél, h Ők mit csinálnak? Mert sztem a surface csak egy kocsmai játékgép, a win 8 csempe egy újabb skin, stb... szal. fikázni bárki tud.
Amúgy ha nem halott a PC szerintük, akkor miért a viccbox lett az elsődleges játékplattformjuk? Természetesen nem halott, de átrendeződés van, és kicsit lemaradtak, mint az okostelóknál...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jaffafa
aktív tag
Az egyetlen pozitívum a hírben, hogy végre megszünik mindennemü támogatás az XP-hez.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
WonderCSabo
félisten
Szóval akkor 2013 a PC éve lesz?
Syl: Én nagyon sokat ismerek és egyiknek sincs. De ez az adat, ahogy a Tied is, semmitmondó.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
"most az „újra kitalált” Windows 8-ról senki nem gondolja így"
Áááá, dehogy...
(#2) RyanGiggs
Én ismerek pár embert és elég soknak van tabletje.
[ Szerkesztve ]
-
RyanGiggs
őstag
Szerintem sincs vége a PC-s korszaknak, és nem is lesz!
Tablet? Röhej az egész. Ismerek egy pár embert, de egyiknek sincs Tablet-je! -
ntomka
nagyúr
Szerintem is tömény hülyeség, hogy vége a PC-nek. Inkább kezdenek elmosódni a funkcionális határok. Az eszközök egyre inkább alkalmasak ugyanazon műveletek elvégzésére, nyilván nem ugyanazon minőségben, de maga az átjárhatóság egyre jobb köztük.
ツ Headphones on - World off
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest