Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Én volt egyetemistaként szerettem az indexet Jó, nálunk (Debreceni Egyetem TTK) is volt neptun, meg előtte ETO (elektronikus tanulmányi osztály). Utóbbit mindenki nagyon rühellte, a neptunt csak szimplán utáltuk Valahogy azért mégis másabb volt papíron is látni a félévemet...
Az index le- (és az ezzel járó beiratkozás) és kiadása amúgy sem volt sose egy nagy időrabló dolog nekem, de ebben az is benne volt, hogy akkor mentem mindig, amikor már nem voltak kismilliónyian a TO folyosóján Ált. olyan negyedórás procedúra volt az egész.A költség- és környezetkímélés azonban tény, hogy az index megszüntetése mellett szól.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
KrAt
veterán
Most jelentették be, hogy a GDF-en febr1-től hivatalosan is megszűnt
-
azbest
félisten
Valószínűleg az újdonságokat mi látjuk legelőször, mert verzióváltáskor szinte a szemünk előtt fejlődött a szemétből használható szintre. "Természetesen" tárgyfelvétel előtt piszkáltak bele legtöbbször az amúgy is éles rendszerbe. Mostanra a 3as egész kiforrottnak tűnik, bár itt ott változnak a dolgok néha... már félek, mert a 2őt is akkor cserélték le mikor már használhatóra sikerült fejleszteni... a három az első félévben ritka nagy szemétkupac volt... de legalább a kurzusfórumokon jókat játszottunk a html tagekkel meg javascripttel, meg css poénokkal
Ja és ma jött levél hogy a természettudományi karon elektronikusan lehet február 4 től hallgatói jogviszony igazolást kérni amit hszi-n lehet átvenni, vagy postáztatni is lehet
Ezt is az etr-hez csapják úgy tűnik...Oh, közben némi insider infó: "az etr nem elég megbízható, hogy csak az..."
valaki hallotta alakitől, aki olyantól hallotta aki döntéseket hoz[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Lehet változtatni, hogy milyen menüpontok jelenjen meg a kezelőfelületen ("Kedvenceim" ), ezeket mindig látni a fejlécben, átcseréltem az alapbeállítást Pénzügy, Vizsgára jelentkezés, Képzési adatok, Kurzusfelvétel és Kurzusaim menüpontokra... ritkán tévedek be a legördülő menübe.
Az tuti, hogy idegesítő, ha egy picit továbbcsúszik az egér már nyílik is le a menüsor és kitakarja a gyorslitát. Tehették volna lejjebb őket.Sok infót meg lehet találni etr-ben, de van hogy 5-6 kattintás is kell.. például hogy az összes hallgató nevét lásd aki felvette az adott tárgyat, mert egy tárgy többféle kóddal is fen lehet és alapból csak azokat látod akik tieddel egyező kódosat vettek fel.
A teljesítések is elég zavarosan látszik benne, de tárgyfelvteli időben az "új, tanterv alapján" felvételi módnál szépen látszik, hogy mi az ami még nincs meg, de teljesíteni kell.Hallottam már olyanról, hogy valakinek eltűntek tárgyai a félév közepén... és elég nehezen sikerült elintéznie, hogy visszategyék neki.. ugye mivel tudja bizonyítani... az előadó sem emlékszik egy arcra a többszázból (nameg az előadások többségére nem kötelező bejárni, elég gáz az is amikor valamelyik tanár kötelezővé teszi... mindeig van aki egyszerre két helyen kellene hogy legyen)... ha jól értelmeztem valami papírt nyomtatni és aláíratni ezután is kell, akkor már inkább maradok az indexnél, mert abban minden benne van.
Egyébként kb 500 castlakozót bír el a rendszer egyszerre (50-160as limitek szerverenként és kb 5 szerver), persze ha az adatbázis szerver száll el akkor mind borul. Ha csak simán túlterhelődik, akkor meg mostanában egyszerűen csak újraindítják. Sokszor nem is maga az ETR hanem az adatokat felvívők kavarnak be: például hogy elfelejtenek meghirdetni tárgyakat, vagy ami rosszabb valamelyik szakot felejtik ki... na egy népszerűbb tárgynál elég gáz ha napokkal később férsz hozzá és addigra elfogytak a helyek.
Infósoknál az is bekavar, hogy a gyakorlat és előadás együtt érvényes, ha valakinek beírták a teljesített gyakorlatot, akkor a rendszer nem engedi felvenni újra neki - töröltetni kell. Pedig csak annyi lenne, hogy ne csak az adott kódot hanem a párhuzamosan teljesítendő részt is beletegyék a feltételbe. (Magyarul külön tantárgyként kezeli a rendszer a gyakorlatot és az előadást, de azt kezeli, hogy mindkettőt egyszerre kell felvenni, azt viszont már nem hogy ha nem sikerült akkor legközelebb ne csak a gyakorlatot nézze gyakorlat felvételekor hanem a teljesítéshez szükséges előadást is.. áh zavaros ez )[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
válasz Jim Tonic #11 üzenetére
Előbb "A neptun gyenge, de az ETR működőképes.", majd az "ETR-en lehetséges az is." mondatokból és sorrendjükből.
Az etr3-mal az a baj, hogy szerintem még félkész állapotban sincs. Lehet, hogy egyszer majd jobb lesz, de itt az elmúlt majd egy év alatt nem sokat fejlesztettek a kezelőfelületen, csak amit már nem lehetett elodázni. Ezek szerint a programot kalapálták, és még mindig (szerintünk) alapfunciók hiányoznak vagy részben hiányoznak belőle.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
-
Lenry
félisten
TTIK-n pl ugyanúgy le kell adni, ergo nem szűnik meg... illetve ezt szűröm le ebből
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
xuldar
addikt
Mondd, használtad már az etr3-at? A hír arról a verzióról szól. Hát én azt használom, és működőképesnek ugyan működőképes, de a kezelhetőségre és átláthatóságra (itt az informatív felületet értem) nem tudok elég kicsi negatív számot mondani a neptun2 után. Tudod, viszonyítási alap. Azt is napestig sorolhatnám, hogy mit nem tud az etr, ami máshol (de amúgy józan paraszti ésszel is) természetes.
Valóban nem szeretem ezt a rendszert, de kíváncsi vagyok, neked milyenekkel vannak (admin) tapasztalataid.Azért ez a #8-as azt sugallja, mintha más rendszer ezt nem tudná. Azért ez erős
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
kozmate
tag
Most hogy veszitek fel az óráitokat?
-
ftc
nagyúr
Uh nálunk már vagy 3 éve alkalmazzák...több keevsebb sikerrel...
Szerencsére megvan azértm idnne papiron nekik, mert 1x összeomlott már a rendszer..
Sima indexet mindig is hülyeségnek tartottam, mert mikor beiratás volt soha nem értem rá...szoval fele jegy nicns benne...
Azt jön még majd az online beiratkozás orákra...
-
KrAt
veterán
Én beiratkozáskor kaptam index-et, azóta nem láttam (GDF, ETR) mert a suli intéz mindent és ez tökjó
-
7
addikt
Ez az NYME-nél már a mostani elsőévesekre is igaz.
-
xuldar
addikt
Éppen ideje volt elkezdeni.
Az SzTE-nek meg sok szerencsét az .etr-hez. Remélem, nekem nem kell már sokáig szenvedni vele.[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest