Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Addig, amíg az auto update nem frissíti nekem sincs vele gondom. A gyári CD-s drájverrel megy rendesen. De ha frissítek a netes, vagy a feltelepítet frissítővel, már úgy indul a gép, hogy válasszam ki azt a Creative terméket, ami kompatibilis a szofttal. Majd bénán működik az egész. Nincs keverő, csak konzol.............
Utoljára linux: Annyi, hogy alternatív programokat keresek a neten, és telepítem a linuxra. Vagy végignézem a disztrib listát, és a külső gyártó programokat is.
Moman: Én nem mondtam, hogy kell tudni a parancssort kezelni. De a Win guruk is vágják a ping,cmd,dxdiag,ipconfig,Fdisk/MBR, és egyéb dolgokat. Akkor ez felesleges téma. (szerintem)
Kelzsoca: Én simán adnék 10 e Ft-ot egy OS-ért, és meg se nyikkannék az árán. Nekem ez a lélektani határ. Ha többe kerül, akkor meggondolom.
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz szakipeet #550 üzenetére
Nem lesz ilyen gond. 2012-re lesz nekünk Suse 12 Free, és Ubuntu winky herél. Ami olyan egyszerű kezelhetőséget fog nyújtani, mint a win 12, és Free lesz mellé.
Egyébként meg csak a fáradtságot kell venni, hogy megismerje a linux dolgokat. Mennyire jó, hogy beírok valami program nevet a telepítőbe, mert ez kell nekem, és hopp, már települ is. És működik. Nem kel megvenni,nem kompatibilis,vesződés.....Most meg olcsón lehet venni Vistát, mert szar, de DX újabb verziókat támogat. DX 11 a mostani. Persze célszerű 100% Vista kompatibilis HW hozzá.
A(z) P17xfi.sys fájl nincs digitálisan aláírva, ami azt jelenti, hogy a Microsoft Windows Hardware Quality Labs (WHQL) tesztlaboratóriuma nem tesztelte. Előfordulhat, hogy az eszköz gyártójától WHQL-emblémás illesztőprogramot is beszerezhet.
De kell ez nekünk? Creative X-Fi Xtreme audió.........
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Nekem nem volt ilyen gondom. Azt nyekeregte az aktiváló, hogy elérték a maximális aktiválási számot ezzel a szériával.......Vagy ilyesmi. Beaktiváltam a telefonos "robot aktivátorral, és annyi. Azóta kb. két évente meg simán a win alap aktiválása műxik, ami a telepítés után elindul. Azt meg kibírom.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
A linuxot nem értem, hogy miért keveritek ide? Én sem szeretem annyira, de most szántam rá időt, és tetszik. Az adobe család nem fut rendesen rajta, és a játékok zöme. De alakul a Wine.............A Steam játékok mennek rajta.
A Vista minialkalmazások is állítólag a linuxtól lopott ficsör. Az ubuntu meg már egy éve legalább 3d kocka forgó desktopos..................................... A hálózatban meg verhetetlen a linux."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
"Sajnos volt egy eredeti OEM kulcsom a XPhez de a táp elhalálozása miatt minden ment a kukába és nem aktiválták az új gépemen. OEM dolgot kb ahhoz tudnám személy szerint hasonlítani mikor lerakod a jogsit de csak egy adott kocsit vezethetsz és ha összetöröd vagy megunod vehetsz akkor csinálni kell egy új jogsit"
Ezt nem értem. Teljesen külön alaplapon is műxik ua. az XP. AMD-ről váltottam Intelre. 939, 775 váltás volt. Egy XP van, amit OEM verzióként vettem a papírja szerint. Nem értem, hogy te miért dobtad ki? Lehet, hogy telefonálni kellett volna vagy kettőt.....
-
zso73
veterán
""Egyébként te MS-nál dolgozol? Vagy csak jól ismered, és szereeted az MS termékeket?"
biztos nem rosszindulatból kérdezted tőle, de nem tudom, miért kell valakiről, aki kicsit átlátja a teljes képet rögtön feltételezni, hogy a mocskosrohadtkapitalista nagytőkések oldalán áll.. "Ismét beleszaladtál. Borzasztó kíváncsi ember vagyok.
Olie sokszor adott tanácsot nekem is, és néha számomra nagyon bonyolult dolgokban is. Ezért gondoltam, hogy az MS tagjai között van. Fejből vágta az összes jogot, ami a termékekhez kötődik.... Többek között ő tudja (emlékeim szerint), hogy melyik az az egy fájl, amiben az XP tárolja a licensz dolgokat. Működöt is legutóbb a dolog, hogy bemásoltam a fájlt.......... Szóval ezért."szembe nem köphetem őket, úgyhogy simán ignorálom ezt a fajtát." Ez meredek...
Az office formátum alatt az XLS, és DOC kiterjesztésben való mentést értettem. Ha jól emlékszem az Open verzió nem ment, és nem is kezel MS Off fájlokat. Gondolom a védelem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
A Krízis is meg lesz oldva.................
"És mindenki annyiért adja az áruját, amennyiért akarja, legfeljebb nem vesszük meg, ha túl soknak tartjuk (de nem is használjuk)."
Nem is lenne gond, ha nem lenne szabvány az MS Office. És az ingyenes progik nem tudják, vagy nem tudhatják az adott dolgokat, mert szabadalom. De a 2003 verzió árával már ki vagyok békülve. A 2007 meg egyre olcsóbb...... Biztos nem olyan jó.De nem kívánom ragozni.....
Egyébként te MS-nál dolgozol? Vagy csak jól ismered, és szereeted az MS termékeket?Moonman: Egy kicsit általánosítassz az érzésem szerint. Meg a sör, cigi duma...
Az alaplapot egy gamer gépben MAX 2 évente cserélik az emberek, mert a CPU gyártók fejlesztenek. A RAM gyártókról nem is beszélve............ De azért be lehet aktiválni az OS-t.
Nem akkora gáz.[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz kelzsoca #444 üzenetére
Persze, egyértelmű, hogy nem kell senkit lenézni, mert megvett valamit, amit esetleg más nem.
Én is megvettem az OS-eket, mert elegem volt a nem stabil működésből, és a folyamatos szenvedésből, ha valami nem megy. Most frissül minden, és nincs gond. Ez főleg a Win 7-re igaz. Folyamatosan frissíti a drájvereket, és nem is problémás a működés. Kivéve a billentyű, mert az is MS. DE remélem nem lesz gond vele az első SP 1 után."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
"s annak sincs köze, hogy melyik országban adják olcsón, mert az nem itt van."
Mert? Miért nem lehet annyiért adni mindenhol? Mert a profit számít. Ez van.
Ez így erkölcstelen. És persze viszont is megy a dolog. Vagy nem veszik meg az emberek az OS-t, vagy inkább használják a Free, és fogyatékos linux disztribeket.Legalább az XP-t szabadítanák fel, ha már nem lehet kapni. Miért nem lehet free egy OS, ha már nem lehet kapni? Ja, mert akkor senki nem venné meg a vistát, és a Win 7-et?
Kelzsoca: Meg tudnák sokan venni, de 40 eFt-ért egy csupasz OS? Mellé a Norton víruskereső, és rendszer karbantartó eszközök, mert fogyatékos nélküle az OS. +20eFt
Letöltő program,CD író program,média lejátszó,Office........+10,+25+10+27....=250eFt A hardver, és annyi a szoft hozzá. Fuck.
Ha az olcsóbbat veszed, nem támogatja a hálózatos dolgokat.....Nincs benne biztonsági mentés....[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
Azért a szar stratégia miatt is vannak ezek a dolgok. Azért, mert Mo-n az emberek többet keresnek többért is kell adni a szoftokat, mint a "szegényebb" országokban? 2005-ben kint voltam az Oroszoknál, és sok program fele annyiba került, mint itt. És ez mind jogtisztán!!!! És az ottani honosítás nem is annyira egyszerű, mint nálunk............. Miért van ez?
Miért adják a nálunk 10e Ft-os játékot ötért? ............. Miért lehet kizsákmányolni minket? Azért, mert nincs alternatíva. Miért lehet egyes magukat jogvédő cégeknek nevező ember csoportoknak jogot adni, hogy felügyeljenek valamit? Ami persze megint arra jó, hogy ne kelljen tenni semmit, csak lehúzni a bűnösökről a lóvét, és ebből részesedni.
Miért kel nekem, és a cégeknek megfizetni a jogdíjakat a hanglemezekre, mert archiválom a fájlokat a gépemről CD,DVD,Flash formátumban?
MERT *#&>*#>&***#>>&>>đ*>>*#>>&**#>&*"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Azért a szar stratégia miatt is vannak ezek a dolgok. Azért, mert Mo-n az emberek többet keresnek többért is kell adni a szoftokat, mint a "szegényebb" országokban? 2005-ben kint voltam az Oroszoknál, és sok program fele annyiba került, mint itt. És ez mind jogtisztán!!!! És az ottani honosítás nem is annyira egyszerű, mint nálunk............. Miért van ez?
Miért adják a nálunk 10e Ft-os játékot ötért? ............. Miért lehet kizsákmányolni minket? Azért, mert nincs alternatíva. Miért lehet egyes magukat jogvédő cégeknek nevező ember csoportoknak jogot adni, hogy felügyeljenek valamit? Ami persze megint arra jó, hogy ne kelljen tenni semmit, csak lehúzni a bűnösökről a lóvét, és ebből részesedni.
Miért kel nekem, és a cégeknek megfizetni a jogdíjakat a hanglemezekre, mert archiválom a fájlokat a gépemről CD,DVD,Flash formátumban?
MERT *#&>*#>&***#>>&>>đ*>>*#>>&**#>&*[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
Van más megoldás is, és az frissít is........Mert a HW elemeknek szüksége van a drájverekre,amiket frissíteni kell a normális működéshez...
A napi 23 Ft sok, ha olyan szar a rendszer, hogy egy évig hegeszteni kell a stabil működéshez. De írtam, hogy nekem jogtiszta a Windows!!!!
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz TazLeacher #31 üzenetére
Nekem sem volt bajom a Vistával . A Creative nem írt hozzá normális drájvert egy darabig, de azon kívül semmi.
A Win 7 minden cuccomat ismeri, csak a Microsoft egeret, és a billentyűt nem akarja...Ezt kinövi majd.....
Törés mindig lesz, és az emberek 60%-a használni is fogja. Katasztrófa, hogy horror árat kérnek egy OS-ért! '0 e Ft-ért sokkal többen megvennék. Persze, akkor ki fizetné a marketinget, és a sok hülyeséget ki? A sok vízfejjel együtt..............
Az MS jó úton van, hogy elássa magát. Állítólag 2012-re a Linux leveri.Egyébként jogtiszta MS szoftokkal nem szokott gond lenni. Amióta megvettem én is a Windózókat, azóta nincs problémám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest