Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz Kicilány #119 üzenetére
Nah azért elne kiabáld
Ez telóra van ugye??
Háh, Rá írtam a Telenorra a facén ( persze a Magyarra mível csak magyarul tudok xxxd ) és mondtam nekik hogy mi van erre ők: nem érdemes más fórumot olvasgatni, ha hozzánk fordultak volna megtudtuk volna oldani a problémát...
Háh, ezek hülyére veszik a felhasználókat
Comodó új távlatok...........
-
Kicilány
csendes tag
Én speciel totál megvagyok elégedve a Telenor mobilnetjével (FLEXI). és nem is akarom leváltani, de lehet csak én jártam jól. Eleinte, 2011ben mérgelődtem, mert sok videóhívásés filmnézés miatt azt a bizonyos 1,5 Gb (1 hetes ciklus alatt) limitet elértem pár nap alatt, igy várnom kellett pár napot, mire a sebességet visszaadták. Ugyebár a Flexi net "korlátlan", ha 1 hét alatt 1,5Gb alatt maradsz, ha túlléped, lelassítanak, de amint 1,5 Giga alá mész ("megy" a 1 hetes ciklus), normál a sebesség. Na most 2011 decemberében a sebességem megnőtt, de idén már elfelejtenek lelassítani is így korlátlan filmezek, netezek minden ami a csövön kifér Így elmondhatom,hogy 10 hónap alatt ennyit neteztem el: (képen küldöm. )
Ugyhogy éljen Telenor!MSI Vr630x-042hu
-
hamyka
senior tag
Sziasztok!!
újra én, nézegettem most is a mobilnetes szolgáltatokat és idáig amit legjobbnak vélek az a :
Hipernet 42
le: 42 megabit felfele: 5 megabit
van valakinek ilyenje??
és ha jól értelmeztem az esti 100 gb adatforgalmat este 24 órátol reggel 7 ig lehet használni, gondolom ha mondjuk reggel 9-töl netezek és este 23 oráig nyomom akkor a csomagban foglalt 20 gigát tudom használni..... jól értelmezem??
láttam olyat is hogy 1500 ft-ért akarnak eladni 1 megabites netet, ha jól tudom a 120 kilobit vagy mi a túro 1 megabites, de ha valami hülyeséget mondtam lőjetek le
( de szerintem jól mondtam mert 4 megás net 400 kilobit vagy micsoda )
sööt olyat is láttam hogy lefele 1 megabit felfele vacak de korlátlan és majd 7000 ft.....
ti melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
Én egyébként Szegvári vagyok, és azt tartom durvának hogy itt 4 g vagy mi a túro nincs
Írta itt valaki hogy nem tud telefonálni, itt azért lehet
A T-home weboldala szerint Szegváron van 3g meg hdpda vagy mi a nyavalya hát nem tudom.....
kötelezettség nélkül szerintem a telenort tudnám kipróbálni....
de ha valaki tud még más szolgáltatót hogy havídíj és mindenféle kötelettségektöl mentesen ki lehet próbálni a mobilnetet az írjon rám
-
hamyka
senior tag
Mobilnet jelenleg ilyen (már ha jol értelmeztem a leírásokat és mérne értelmezném jol? )
1. Van olyan mobil net hogy túl lépjük a csomagban foglalt adatmenyiséget akkor be lasul az egész, magyarán: meg etted a csomagban lévö adatforgalmat hallott az egész, illetve nem halott de gondolom használhatatlan, viszont cserébe nincs túllépési díj
2. túl léped a csomagban foglalt adat mennyiséget nem lassítsák be viszont van túllépési díj
3. feltöltő kártyásat választasz és ameddig a pénzed lenem fogy használod, pl: 3000 ft kezdő egyenleggel kb: 10 órát lehet netezni (lásd telenor)
4. vagy veszel 1 olyat 8-10 ezer ft-ért és kapsz 40 gigát (nem tudom melyik szolgáltató)
nah kb ha jol tudom ez a helyzet a mobilnettel....
de javítson ki valaki ha tévedek
ui: eléggé átnyálaztam némelyik ajánlatot és ezt szürtem le
jelenleg kábeles netem van, Optanet itt falun ez a legjobb jelenleg
-
hamyka
senior tag
Szép jó estét mindenkinek!!
Szerintem idevaló amit szeretnék....
Röviden a lényeg:
Mobilnettel szeretnék netes rádiót hallgatni illetve felmenni a csetjére illetve forumozni (pl: itt)
meg esetleg face/skype...
Mobilnettel szerintem youtube kilöve, torrent képtelenség....
érdekelne hogy melyiket ajánlanátok ( bár szerintem egyiket sem )
Tudom eléggé elmebeteg kívánság
üdv nektek!!
és írjatok
-
emre33
addikt
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
kacsyx
aktív tag
Nekem, nekünk nem 84 megabit kellene, hanem mindig rendelkezésre álló internet. Mi még itt tartunk, nem a 84 megabitnél. Ez a probléma.
Olyan ez kicsit mint a tömegközlekedés. Örülök, hogy a BKV-nak az én adómból van már a Dunán is járata, de még jobban örülnék, ha kiöntenének egy talicskányi betont az út szélére, hogy ne sárban állva kelljen várni a buszt.
Hatalmas különbségek vannak az országban, nagyon sokan el sem tudják képzelni mekkorák, mert egyszerűen nem szembesülnek vele soha.
De amíg ez a mérhetetlenül pazarló életmód folyik minden szinten, addig nem is kell mást várni. -
Rusi
senior tag
Nyilván nem állítom azt, hogy kizárólag csak Budapesten és néhány másik nagyvárosban fontos és kell a mobilnet. Ilyenekbe gyakorlatilag semmilyen beleszólásunk nincs, ezt "odafönt" döntik el, hogy mi, merre, mikor és hogyan. Csak azért nem túl meglepő, hogy elsőként mondjuk egy Pécs szintű várost fednek le, mint hogy egy 100 fős zsákfalunál kapcsolgassák a 84 Mbit-et. Aztán hogy persze ebbe a 100 fős faluba is eljut-e a Hipernet vagy sem, azt csak ők tudják, mi nem.
Mobilaréna (2010-2017)
-
kacsyx
aktív tag
Újdonságot nem mondtál azzal, hogy nagyobb a hasznuk a városokban mint a pusztában, de miközben pl. a 30 km-re lévő Kecskeméten bármilyen neted lehet, addig ott ahol tényleg nagy szükség volna mobilinternetre, annak is örülhetsz, ha működik. De gondolom Pécsett is rendkívül fontos a Hypernet, mikor 99,9%-os rendelkezésre állású Digis kábelnetet bárki be tud köttetni egy mobilnethez képest nevetségesen alacsony összegért.
Na de nem háborgok tovább, hozzá van már szokva a paraszt, hogy nem egyenlő a lakossság urbanizálódott rétegével... -
emre33
addikt
Igen, cikkbe írják:
"A vállalat arra alapozza ezt komoly megállapítást, hogy az LTE-technológiával 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínáló szolgáltatást a Telenor már 60 településen 700 ezer lakos számára nyújtja"
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Rusi
senior tag
Talán mert a tanyavilág kicsit kisebb prioritású terület a szolgáltatónak. Mellesleg akkor mondjuk a Mátra legutolsó bugyrában, az erdő közepén miért nincs 84 Mbit, sőt már rég LTE-nek kellene lennie, nem?
Mellesleg ki mondta, hogy a Hipernet 84 LTE-s? Szerintetek nem tolná orrba-szájba a Telenor, ha ők is bekapcsolták volna az LTE-t? Nyilván lesz a jövőben, de azt akkor kommunikálni is fogják. A Hipernet 84 a meglévő Hipernet felturbózása, DC-HSPA-t használ, mint eddig is.[ Szerkesztve ]
Mobilaréna (2010-2017)
-
kacsyx
aktív tag
Végre! 84 megabit, erre vártam már mióta! VÉGRE!
Kár, hogy a kunbaracsi tanyavilágban egyáltalán annak is örülni kell, ha van jel meg EDGE sebesség...
XXI. század, én így szeretlek! -
PiTM0N
tag
válasz nyergess #101 üzenetére
Az Inviteles versenyt simán el elhet képzelni, mert az rablás, hogy közel 7000Ft-ot kérnek el ~10-12Mb/s-ért a 25Mb/s-ból. Ha belegondolunk, +1000Ft-ért Hipernet 42 (ami ugye már 82 ha minden igaz) csomagot is ki lehet fizetni.
(apropó UPC, ennyiért 120Mb/s-et ad, nekünk a 120ból kb 100-110jön 9ms-os pingel Speedtest szerint, úgy, hogy 3 pc-re, tabletre, mobilra és tévére is meg van osztva a net.)
-
nyergess
tag
válasz csernak75 #100 üzenetére
Mondjuk ha úgy nézzük, Invitelnek biztos ellenfele tud majd lenni, főleg feltöltési sebességben és árban. A többi "mezei" (értsd: valódi nagysebességű netet szolgáltatni nem képes/akaró) vezetékes net szolgáltatót nem ismerem. Digi lan, UPC, stb meg ugye nem adatik meg mindenkinek. Csak az a fránya garantált 0-s sebesség ne lenne ott a szerződésekben...
Egyébként az általad említett 90% valóban igaz lehet, hihetetlen, hogy egyeseknek a net csak az Fb, Yt, emailszolgáltató oldalaiból áll, sokan a (gugli) keresőt sem használják. De ez már teljesen más sztori. -
csernak75
senior tag
-
nyergess
tag
válasz csernak75 #76 üzenetére
A böngészést valóban korlátlannak mondják, de az ilyen szelektív számlálásnál sosem lehet tudni, mit fognak mégiscsak számlázni, s mit nem. De tételezzük fel a legjobbakat róluk.
Ettől függetlenül a 40 giga multimédiás felhasználásra (yt, netrádió, letöltés/feltöltés, streamelt filmek, videochat, stb) szegényes, s ugye egyértelműen ebbe az irányba terelődünk. És hiába van éjjeli keret, ha éjfél és reggel 7 között nem ülök gép előtt, ahogy szerintem sokan mások sem. Csak azért problémázok ennyit, mielőtt szó érné a ház elejét, mert a vezetékes net alternatívájának tünteti fel a Telenor ezt a csomagot, ergo ugyanazt a szolgáltatási színvonalat kellene nyújtania.Most nem korlátoznak Téged, örülj neki, de ezzel nem lehet hosszabb távon számolni ugyebár.
-
vadcoca
tag
Afenébe, nem tudtam hogy pont azért írtam mert (nem) tudom, pedig igen. Köszi hogy szóltál
Egyébként félreértetted: pont azért írtam hogy a reklámokban is (amiről éppen beszélünk), pont ilyen (vagy akár konkrétan ezen) mérések eredményének kellene kötelezően szerepelni, nem a mindenféle elméleti max., illetve szolgáltatói oldalról teljesíthetetlen 100%-ban vállalt min. értékeknek.
6x9 = 42
-
bambano
titán
napi 2 gigát nem lehet elhasználni egyszerű böngészésre, mert az 2 milliárd betű, egy kisebb könyvtár. kisebb könyvtárakat pedig nem olvasol el minden nap. még akkor sem, ha nem minden byte betű, van, amelyik kép.
(#77) vadcoca: nyilván a felhasználók zöme tájékozatlan ebben a kérdésben, te is az vagy. de ettől még nem kellene ekkora lendülettel tolni a téveszméket.
"Ami érne valamit döntéshozás, összehasonlíthatóság, számonkérhetőség szempontjából azok konkrét méréseken alapuló értékek.": konkrét méréseket KELL csinálni. "Nyilván a mérések metódusán soha véget nem érő viták lennének a szolgáltatók között.": nem lehetnek viták, hivatalos NMHH rendelet és metodika szerint KELL mérni. Tehát csak kétféle mérés létezik: egyforma és szabálytalan. "Pont ezért leginkább ezt kellene törvényben v. rendeletben szabályozni.": régen szabályozták. Úgy értem: sok éve.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
emre33
addikt
-
PiTM0N
tag
Múltkor Diablo3 játszottam 2 órán keresztül, és egyszer se dobott ki.
Én régebbi játékkal mertem próbálkozni csak, egész pontosan Half-Life 2: Deathmatchel. Eltekintve attól, hogy ledob a magas ping miatt sok szerver (általában 150ms-os ping limitet állítanak be) elég zavaró volt a játékban a sok nehéz és éles gyorsan repülő tárgyak szaggatott mozgása, nem is beszélve arról, hogy főleg ezek az ember felé repülnek és még lőnek is rád.
Szerk.: Ja és Balatonendréd kb. 1300 fős település(, Zamárdiból viszik oda kábelen a DSL netet a T-home-osok).
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
Azért, mert nincs olyan bázisállomás, ami egyszerre tudná a HSPA-t és az LTE-t. A ZTE-nek sincs.
Tehát vagy lekapcsolja a HSPA-t abban a cellában (=bye-bye Hipernet 42), egyértelműen retardált opció, vagy mivel amúgy is rendelkezésre áll frekvencia, berak két eszközt (=2x annyi pénz).
Amit én "szajkózok", annak a megoldásnak nem kell plusz frekvencia, nem kell új hardver, csak fel kell tolni a SW upgrade-et a cuccra.
-
emre33
addikt
válasz csernak75 #87 üzenetére
Vidéken, Németkéren lakom, 2000fős falu Paks mellett.
Pakson és Németkéren is 6-7Mbit megvan folyamatosan.N8 telefont van PC-re kötve.
Lehet forgalmasabb helyen sokan használják, itt nálam full tökéletes.
Múltkor Diablo3 játszottam 2 órán keresztül, és egyszer se dobott ki.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Igazad van, de nézd másik oldalról.
Telenor hálózati eszközei ki vannak cserélve, mind tudja LTE-t, csupán be kell kapcsolnia.
1800Mhz a frekvencia rendelkezésre áll, miért ne kapcsolná be?
Évek óta fizeti a dupla frekvencia díjját, hülye lenne nem kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
Ja akkor rendben.
Amúgy érdekes hogy mindenki panaszkodik hogy az 5 próba nap után lelassul a net, meg hogy 300 lett a ping. Lehet hogy engem kedvelnek de tavaly december óta szinte ugyanúgy működik. Reggel 12-13Mbit/s napközben pedig 6-10Mbit/s. 100 feletti pinget pedig tán csak akkor láttam mikor csináltak valamint a toronynál(fejlesztetek?) és csak EDGE volt 1-2 óráig.
(Lehet hogy nagy telenor fan-nak tűnök de volt már olyan hogy valaki panaszkodott hogy elment a 3G közben meg átkapcsolta a modemet gsm re mert szerinte az a mobilhálózat )
-
emre33
addikt
LTE.
Alábbi mondat talán segít:"A Telenor által megszerzett összesen 29,8 MHz-nyi frekvenciakeretből ráadásul 26,8 MHz egybefüggő blokkot alkot, ami a szolgáltató számára nagymértékben megkönnyíti a nagy sávszélességű adatszolgáltatások bevezetését"
Forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/46759/telenor-lte-vodafone-t-mobile-umts-4g-3g-mobilszolgaltato.html
-
emre33
addikt
válasz csernak75 #76 üzenetére
De, böngészés full korlátlan, 40GB csak torrent,youtube és társaira vonatkozik.
De ember 100-szor elmondja, akkor is lesz másik 100, aki nem tudja, és nem olvassa végig az ajánlat szövegét.
-
PiTM0N
tag
"...Hipernet 84 néven elérhető az a mobilinternetes csomag, ami már akár a vezetékes internet teljes körű kiváltására, illetve helyettesítésére is alkalmas hazánk számos pontján."
Ez mind szép és jól is hangzik, had mondjam el az én történetemet is: Van Balatonendréden egy kis nyaralónk is, ahol nagyon jól kiválthatta volna T-HOME helyi legnagyobb vezetékes csomagját (
15Mb/sLEKORLÁTOZVA 2Mb/s-ra, amiről még mindig ledob. Bár így kevesebbet kellett fizetni: 5Mb garantált -> 2Mb 4880Ft havidíj (+telefon) -> 3880 (+telefon))...
Mivel csak ritkán utazunk le, jól jött a havidíj nélküli, percdíjas csomag, szóval elő is fizettünk egy Telenor Hipernet-Praktikum csomagra (nem kellett úgysem 7-21-42-***Mb, elég csak 1-2-is, de annyi legyen amikor kell). Megkaptuk a modemet, tök jó, próbaidő alatt Bp. VIII.kerben ment is 19Mb/s-el, vidéken is megnéztük próba idő alatt 2Mb/s volt, hozta a T-home szintet. Miután lejárt az akkor még 5napos próbaidő, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. Érdekes módon, a próbaidő után 1 héttel a net vidéken már csak 60-80Kb/s-et produkált, Bp.-en is csak 5Mb/s-et kb.Akkor ez most hogyan van?
Még megjegyezném a kábelesnet kiváltásához, hogy a vidéki t-home Budapestre kb 40ms-os a telenor mobilnet, meg 300+ms-os pingel dolgozott, tehát pl online játék, de még voice chat (steam-en próbáltam) lehetetlen, pontosabban élvezhetetlen volt.
A mobilnet, amúgy egy jó dolog, ezt nem vitatom, de egyértelmű, hogy a nagyobb ping miatt (már akinek fontos a ping, aki levelezik, csak vagy hasonló annak jó az is), sohasem, vagy nagyon soká fogja tudni kiváltani a vezetékes internetet, akkor is, ha az kissé lassabb is.
Majd ha a mobilnet legalább a munkahelyi netet [link] veri, akkor megfontolom, hogy lemondjam az otthoni kábeleset is...
-
Sanya
nagyúr
megnéztem az árakat, hűségidővel, egyéb extra nélkül elég nehéz 5000 forintért 5gb-os mobilinternetet kapni stickkel...
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
vadcoca
tag
Ez mind nagyon szép és törvényes, csak fabatkát sem ér. Nem jó sem a szolgáltatónak, sem az ügyfélnek. A szolgáltató nem tudja megmutatni "mit tud", én mint ügyfél nem tudok értelmes döntést hozni. Szerintem ezeket az elméleti maximumokat el kellene felejteni, akár kitiltani a reklámokból, mert pont ugyanúgy semmire sem megyek vele, mint a garantált 0 Mbit/s-mal.
Ami érne valamit döntéshozás, összehasonlíthatóság, számonkérhetőség szempontjából azok konkrét méréseken alapuló értékek. Nyilván a mérések metódusán soha véget nem érő viták lennének a szolgáltatók között. Pont ezért leginkább ezt kellene törvényben v. rendeletben szabályozni.
Pl. (akár vitaindítónak) valami ilyesmire gondolok:
ászf x.y pont:
Jellemző max. érték: véletlenszerű helyen/időben választott 1000 ponton mért értékek közül az 5 legnagyobb átlaga.
Jellemző min. érték : véletlenszerű helyen/időben választott 1000 ponton mért értékek közül az 5 legkisebb átlaga.x.y+1 pont:
A jellemző max. értéket a téridő 80%-ában vállaljuk.
A jellemző min. érték legfeljebb az esetek 5%-ában fordulhat elő.x.y+2 pont:
A fentieket 100%-ban vállaljuk6x9 = 42
-
csernak75
senior tag
Az nem lehet hogy a böngészés és e-mail-ezés itt is korlátlan lesz?
A 40 giga meg youtube, letöltés stb. Meg lehetne itt is éjszakai keret mint a hiper21/42 nél.Meg egyenlőre semmi gond jelenleg úgyse tudnak korlátozni.(hiper21 jún. 27-től mostanáig 63 gigánál járok és nem is az éjszakai keretet használtam.)
-
nyergess
tag
válasz csernak75 #67 üzenetére
Elég kevés a 40 giga. Perpill digis vagyok, s napi 1-2 gigát elhasználok egyszerű böngészgetésre, s ebben semmi illegális szarság még nincs is benne. Aztán ezen felül gyakorta megy a yt és vmilyen netrádió is, na ezekkel meg semmi sem elég. Aztán ha több HD filmet is nézhetnék streamelve, hát, a korlátlan net is kevés lenne.
Szóval hiába hirdeti a Telenor, hogy ez a 84-es csomag "a vezetékes internet teljes körű kiváltására is alkalmas ", ez egy hatalmas bullshit. Már ha nem a 70 éves Jolika néni szemével nézzük a dolgot, aki max megnézi hetente a rokonságtól jövő képes maileket. -
-
LordX
veterán
válasz csernak75 #69 üzenetére
Csak azt felejted el, hogy van egy DC-HSPA-ja már, amit továbbra is fent kell tartania a Hipernet 42 miatt..
És onnan egyébként is triviális 84-re továbblépni - csak pár új antenna, és software upgrade, hogy menjen a MIMO is.. LTE-re viszont új dobozokat is kell telepíteni.
Ettől még nem zárom ki azt, hogy LTE legyen, csak furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
Khm.
A telenor nem 10 mHz es sávot használ mint a t-mobil.
" A Telenor az LTE-fejlesztésekkel ezúttal nem Budapestre koncentrál, a cég azoknak a településeknek a listáját már közzé is tette, ahol részlegesen vagy teljes egészében elérhető a Hipernet 84 szolgáltatás.
A norvég tulajdonú operátor versenytársához hasonlóan az 1800 MHz-es frekvenciasávban, SingleRAN hálózati elemek felhasználásával biztosítja a szolgáltatást, az infrastruktúra eszközöket éppúgy a ZTE szállítja a szolgáltató számára, mint a 3G-s hálózat többi rádiós- és vezérlőelemét. A Telenor a Magyar Telekomhoz viszonyítva nagyobb spektrumot tudott allokálni a szolgáltatásnak, hiszen eleve kétszer annyi frekvenciával rendelkezik az 1800 MHz-es sávban, mint versenytársai.A vállalat ennek köszönhetően tud gyorsabb letöltési sebességet biztosítani előfizetőinek a versenytársnál."
Mondom én hogy LTE lesz ez!
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
Feltéve, ha ez nem LTE, hanem HSPA+, ahogy tippelem, akkor ja, adóra kötözött stickkel, ha előtte legyilkolod az összes többi Telenor előfizetőt úgy 10 km-es körzetben. Ha ketten vagyok a cellában mindketten MIMO képes eszközzel, akkor csak 42 lesz az. Mármint ha mindketten a toronyra vagytok kötözve.
Egyébként LTE esetben 10 MHz + 2x2 MIMO az csak 73,3 Mbps, tehát csak úgy lehetne 84 Mbps, ha vagy legalább 3x3 MIMO, vagy legalább 15 MHz sávszél.. Mindkettő teljesen esélytelen -> HSPA+ lesz ez, nem LTE.
-
Sanya
nagyúr
nem a sebességet kellene növelni, hanem a korlátot picit magasabbra tenni. Nagyon jó a 84 megabit, csak ha 5 perc alatt kimeríted a korlátot, akkor ott már teljesen értelmetlennek tűnik az egész.
mellesleg a 84 megabit elérhető lakásokban is, vagy ennyi az elméleti maximum, amelyet az adóra kötözött stickkel lehet csak fogni?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
bambano
titán
nem azt az embert kell kivágni, aki a mobilszolgáltatónál értetek felelős, hanem tőletek azt, aki a mobillal kapcsolatos dolgokért felelős, ha ezt hosszú idő alatt sem tudta elintézni.
azt pedig magyarázd el nekem, hogy az-e a drágább, ha szolgáltatót váltasz vagy az, hogy van egy szolgáltatásod, amiért fizetsz de nem működik. valahogy nem értem ezt a hozzáállást, hogy itt a fórumon lehet fikázni őket, hivatalosan meg nem, pedig igazad van.
-
Szolgáltatót nehezen váltunk, mert az országban szanaszét levő sok ezer készüléket végigjárni kártyát cserélni az nem egy kétforintos menet.
Maga a vizsgálat tényleg kiemelt ügyfeleknek járó módon zajlott, csak épp ettől kezdve az ügyfélszolgálat lehazudta a vizsgálat eredményét, és megállapították, hogy minden tökéletes errefelé.
Kapcsolattartóval semmi gond, az elmúlt években volt már 3-4. Momentán a teljes üzletágat kivágták a velünk kapcsolatban álló főosztályvezetővel együtt. Igaz, femtocellát (nem egy óriási irodaház) külön említésre sem ajánlottak fel. Ha jól tudom, a Vodánál bárki vehet magának.A tej élet, erő, egészség.
-
LordX
veterán
Itt nekem valami gyanús.
Biztos, hogy LTE? Mert semmilyen konfigurációban nincs az LTE-nek 84 Mbps maximális sebessége.
Ellenben a HSPA+-nak van, 64QAM + 2x2 MIMO + DC konfigurációban pont 84 Mbps.. (Eddig 64QAM+DC konfigurációban volt 42 Mbps náluk.)
Szerk: Nézem a honlapjukat, de sehol semmit nem írnak, hogy LTE lenne.. Így tippre HSPA+ lesz az inkább, és "csak" annyi az új, hogy bekapcsolták a MIMO-t.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz arnyekxxx #39 üzenetére
Ha a sebességed soha nem éri el a meghirdetett maximumot, akkor is jogod van panaszkodni.
(#40) joghurt: vagy szolgáltatót kellene váltanotok, vagy ügyintézőt (mármint saját kapcsolattartót), mert aki ennyire béna... én már dolgoztam olyan cégnél, ahol napok alatt intéztek egy mikrocellát az épületbe.
(#43) hackeeeee: nem, természetesen ez nem igaz.
(#49) Edenyke: mint már írtam a topicban, szerintem ez alapos indok a felmondásra. másrészt meg nem a szolgáltatók változtak, hanem a hatóság erőlködik, amire a szolgáltatók reagáltak. a mostani hatóságnak olyan (egyéb) ötletei is vannak, hogy a fejemet verem a falba.
-
Zirowe
nagyúr
Nekem konkrétan más jellegű problémáim vannak telenorral ("hálózatfejlesztés" óta alig van térerőm, és a net sebességét kb lekörözi egy 56,6os modem is) , de persze ezért sem lehet panaszkodni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
akár az online játékokban is bátran kipróbálhatják magukat.
Cöh, ez olyan, mint a 4 gigás vga. Azt elfelejtik, hogy online játékhoz elsősorban alacsony ping kell, nem 80 megabit. Mondjuk 30-40 már egész jó lenne, de én olyat még nem láttam mobil neten, mert 150+ mostanában (mondjuk az nem Telenor, hanem T)...
Sent from my keyBoard
-
Zirowe
nagyúr
Engem inkább az érdekelne, hogy mi van azokkal, akik aláírtak több év rabigát, és a szerződésükben még rendes garantált minimum sebességek szerepeltek.
Mert ugyebár ha rájuk is érvényesítik az új ászf-et, akkor hátrányosan lett megváltoztatva, ami nem érvényes, ha pedig nem változtattak rajta, akkor az új törvényi szabályozás érvényes, amit pedig nem tudnak/akarnak betartani.
Gondolom sokan nem írtak volna alá, ha tudják, hogy így lesznek megváltoztatva a feltételek.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
arnyekxxx
veterán
Nem olvastam az uj ASZF-eket, de nem módositották a szerződések havidijra vonatkozó részét is, hogy maximum havidij amit fizetni kell = csomag dija, de ha minimum 0 Ft-ot befizet az ügyfél, akkor már teljesitette a rá vonatkozó feltételeket?
mert valahogy védeni kellene a fogyasztót is, hiszen senki nem nem tudja garantálni 100%-ban, hogy minden hónapban ki tudja fizetni a havidijat, és akkor ne lehessen ráküldeni a végrehajtót ha ugy alakul, hogy épp nem tudja fizetni...
-
válasz csernak75 #41 üzenetére
1. Szerintem az emberek többsége nem kültéren mobilinternetezik, hanem asztalnál, kanapén.
2. Az egész kerület kb. 10*10 pixel, kb. 400 m pixelenként. Eléggé semmitmondó az egyéni szociális problémákra, ha egész Budapest teljesen pepita, ráadásul tájékozódási pontok sincsenek rajta korrektül, hogy belőhessem a magam 400*400 méteres négyzetét.Ráadásul bármikor, bárkinek mondhatják azt így, hogy "hát, te sajnos a 20%-ba esel".
A tej élet, erő, egészség.
-
Romvr
őstag
Ez a 0-ás dolog elég komoly. Aláírod a szerződést, a hűségidőt stb... majd hazamész, vagy oda ahol használni akarod és 0, azaz fel se megy. Akkor te most kötelező jelleggel fizeted 2 évig a havidíjat holott a szolgáltatás amit fizetsz nem elérhető számodra? Vagy van mondjuk 30 napod felmondani következmények nélkül?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azért a garantált 0Mb/s az odavág keményen! Akinél véletlen valamiért nem megy a net, lényegében nem is reklamálhat.. De elvárják, hogy 1-2 év hűséget kössön az ügyfél, és esetlegesen fizessen a semmiért. Csodálatos...
Hogyan b@sszunk ki a mobilnetes ügyfelekkel című rovat újabb fejezete..
(#38) bambano: A lényeg az, hogyha bármi gond van, és nincs az ügyfélnek internet elérése, lényegében nem reklamálhat, mert a garantált az 0. És sajnos vannak olyan területek, ahol ez még bármikor előfordulhat, és persze bármelyik szolgáltató készséggel ad el szolgáltatást ezekre a területekre is, pedig tudják, hogy előfordulhat az, h nem fog működni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
arnyekxxx
veterán
most én jol értem, hogy megköthetek 80 megabites csomagra szerződést, és ha egy hét mulva egy bit nem megy át a hálózaton, akkor csak a szolgáltató kegyén mulik, hogy tesz-e valamit az érdekemben, vagy közlik, hogy sorry, a 0 garantált, ezt megkapom, kuss és fizessem a havidijat.
-
eami
veterán
amúgy kit izgat hogy 7 vagy 14 vagy akár 144 Mbitel lehet zúzni, ha ténylegesen úgy sem korlátlan....
-
Zirowe
nagyúr
Én a flottás árakhoz viszonyítottam, amin a szolgáltatónak szintén van profitja.
Ehhez képest a publikus árak vannak elszállva, a percalapúságról meg a többi cukiságról nem is beszélve+a mostani telekomadó miatt bevezetett okosságok.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bambano
titán
látom, a határköltség bonyolult
egy perc mobilhívás határköltsége nulla. Optimális esetben a piaci ár a határköltséggel egyezik meg (nyilván ilyenkor nem teljesen), tehát a 8x ár meg a harmad/negyed értelmezhetetlen.A jó állítás a "nyílt rablás" kifejezésed.
-
MPM
tag
Igen alakítom, de nem úgy tűnik mintha változna, lényegtelen, értem mire célzol.
Nem egy kategória, de a cél/végeredmény ugyanaz, és sokkal, de sokkal jobban kijössz belőle. Határköltség alatt mit értesz?
Szerk: (#32) Edenyke: én is erre akartam utalni: nyílt rablás
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ha a flottás árakból indulok ki, akkor harmada/negyede a publikus áraknak.
Amúgy a végződtetési díjakból kell kiindulni, amik alapján a 30-40ft-s percdíjak továbbra is nyílt rablásnak minősülnek, az sms díjakról nem is beszélve.
Szerencsére én már rég kivontam magam ezen költségek alól, és évek óta flottázom.
-
-
MPM
tag
Mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt nyilván, rosszul fogalmaztam. De van különbség a kettő között, hogy ők alakítják a piacot, neked meg alkalmazkodnod kell, nyilván ők járnak jobban, ezzel nincs is gond, csak úgy érzem, néha már pofátlanul lehúzzák a népet, lehetnének "emberbarátibbak" az árak.
Percdíjakra meg onnan következtettem, hogyha a digi tud 2000 Ft-ért (nem saját hálózaton) 1GB-ot nyújtani, akkor VoIP-on keresztül 2,5-3 napot lehetne (alkalmazástól függően) lebeszélni 2000 Ft-ért, akkor mi olyan a drága a telefonálásban? (lehet hogy valamit nem látok át, javítsatok ki)
(#29) nyergess: +1
-
nyergess
tag
Ha vkit hozzászoktatsz a jobbhoz, utána már nehezen tudod megváltani tőle (kismillió adókedvezmény mindenre a nagytőkéseknek, csak hogy hozzánk tolják be a seggüket; liberális kormányok mindenféle kedvezménye/engedménye mindenhol... s amikor nem bírja tovább a rendszer, s próbálják korrigálni az értelmesebb kormányok, akkor mindjárt elkezd hőbörögni mindenki, "hogydekapjákbe, meg nekikaznagyonjár, monnyonle mindenki, stb, stb, ahelyett, hogy belátná bárki is, szükséges lépések azok). De ez nagyon off.
-
bambano
titán
"Tököm ki van már, hogy gyakorlatilag az összes szolgáltató/multi (bármilyen szektorban), csak a saját érdekeit nézi, minél nagyobb profitra hajt": úgy egyébként mi a bánatot kellene csinálniuk, ha nem ezt? Te nem a saját érdekeidet nézed? Na hát a multi is.
"Egyébként a mobilszolgáltatást tartom a legnagyobb lehúzásnak, kb 8-10-szeres áron "adják" a percdíjakat, mint amennyibe kerül,": nem igaz.
-
MPM
tag
válasz Something_ #26 üzenetére
Hát igen ilyen ez a kapitalizmus, átverik és lehúzzák az embereket ahogy lehet. Eltérve a témától, de egy hasonló történet: a mi falunkban fával fűtenek az emberek, kb 15 éve lett bevezetve a prímagáz, de nem éri meg, ennek ellenére páran váltottak arra, mert az mégiscsak kényelmesebb, nem kell fűrészelni, fát hasogatni stb. Eleinte megfelelő fűtőértékű volt, nem panaszkodott senki, de ahogy az idő haladt egyre rosszabb minőségű volt a gáz, fáztak, akik váltottak. Ment is a panasz a cégnek, persze ilyenkor kijönnek megnézni, hogy megfelelő-e a a gáz összetétele, természetesen amikor vizsgálták, akkortájt jó volt minden, utána nem sokkal megint ugyanúgy fáztak az emberek. Nagy részük visszaváltott azóta.
Tököm ki van már, hogy gyakorlatilag az összes szolgáltató/multi (bármilyen szektorban), csak a saját érdekeit nézi, minél nagyobb profitra hajt, hogy x milliárd helyet x+1 legyen, amiből még több luxuscikket lehet vásárolni, az egyszerű emberek meg nyomoroghatnak, és ez ellen nem tesz senki semmit, (mindegy, ezt már sok helyen elmondták sokszor).
Egyébként a mobilszolgáltatást tartom a legnagyobb lehúzásnak, kb 8-10-szeres áron "adják" a percdíjakat, mint amennyibe kerül, és nekik kell a legkevesebbet ráfordítaniuk az infrastruktúrára, leb*sznak egy tornyot és jól van, nem kell foglalkozni a vezetékekkel, nem kell háztól házig kiépíteni a hálózatot, ilyen terhük nekik nincs. És van pofájuk még így is emelni a percdíjakat.
-
Something_
őstag
1 éve beleugrottam ebbe a kuva hipernetbe.
21 mb-s stick-re írtam alá 2 évet, mert az 5 napos teszt alatt 12-14-en pörgött, szinte mindig.
Ahogy teltek a hónapok, úgy csökkent ez a sebesség.
Jelenleg örülök, hogyha speedtest-en hajnalba 4-et mérek. -napközben 1-3 között mozog a sebesség új korszaka.Egy szóval átverve érzem magam, plusz botrányosnak vélem asszem a 64kbit/s-es minimumot, ami a szerződésbe benne van. E felett nem ugathatok, csak fizethetem.
Ja és Budapest XVI. kerület..
[ Szerkesztve ]
-
nyergess
tag
A duplázásról az jutott eszembe, hogy nekem egy 100 megás csomagom van a tarifám mellé, s amíg nem "javították" a hálózatukat, addig a maximálisan kihozható sebességgel tudtam netezni. Aztán a hálózatcserét követően (tavaly aug-szept) nagyon belassult az egész, lemértem, s örülhettem, ha 1 megabittől többet mutatott. Ahogy pedig nézegettem a Telenor honlapját, az "Okostarifák" apróbetűs részeinél volt leírva, hogy a kisebb csomagoknál (és így gondolom, akkor a többi csomagnál is) max 1 megát biztosítanak. Milyen diszkrimináló már ez? Így számomra ez felezés volt. És akkor ez még az ideális max sebesség...
Am meg, ha a szolgáltatók 0 Mbitet garantálnak, akkor én meg 0 Ft-os fizetést garantálok nekik. -
bambano
titán
szerintem meg jó, vállalkozás szabadság van, arra vállalkozol, ami neked tetszik és majd a piac megítéli. a hatóságnak az a feladata, hogy a vevők átverését megakadályozza. ez most javult.
semmi problémát nem látok. ha neked nem tetszik a szolgáltatás, csinálj jobbat.
-
-
bambano
titán
a következő történt: eddig lehetett hazudni, hogy ennyiannyi a garantált, most már nem lehet olyan egyszerűen. tehát az, amit hirdetnek a reklámban, most már közelebb áll ahhoz a valós szolgáltatáshoz, amit valóban meg is tudsz szerezni.
szerintem ez jó.
Az odaírásról meg annyit: a hatóság azt fogja ellenőrizni a reklában, hogy szerepel-e ott a szám. hogy milyen szám, azt már nem, mert arra nincs előírás.
-
Talán mert én meg előfizető lennék.
Ráadásul előfizetőből valamivel több van, mint szolgáltatóból.De arról nem fogsz tudni meggyőzni, hogy a garantált minimum 0 sávszélességnek az égvilágon bármiféle információtartalma lenne. Ha nincs odaírva, akkor mi történhet? Negatív sávszélesség (megpróbálok pinget küldeni, ehelyett a vinyómra ugrik egy film)? Képzetes szám?
A garantált 0 pontosan ennyit üzen az előfizetőnek: "Igen, a reklámban lenyomunk neked csillió megabitet, de vállalni azt azért inkább semmit sem vállalunk, ami számonkérhető lenne rajtunk."szerk.: szerintem a garantált szolgáltatás ilyen szintű csökkentése jogalap a hűség felmondására.
Ja. És aztán átmehetsz a két másik szolgáltató valamelyikéhez, akik szintén nem garantálnak semmit sem. De jól jártál![ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
miért nem serkenti a versenyt, ha csökkentik a reklámhazudozás lehetőségét?
a három szolgáltató nem egyformán reagált, maradt választási lehetőséged.szerintem a garantált szolgáltatás ilyen szintű csökkentése jogalap a hűség felmondására.
-
Zirowe
nagyúr
Akkor elég más a látásunk, mert én ezzel éppen hogy a piaci verseny serkentését venném észre, hiszen fejlesztésre és valósághűbb hirdetésekre venné rá a szolgáltatókat, ahelyett a patthelyzet helyett, ami most alakult ki itthon a három "földesúr" szolgáltatóval.
Sok esetben a hűség miatt sem tudnak átpártolni az emberek, szóval nem mindig az ár a meghatározó.
-
bambano
titán
de most az esetek 100%-ában garantált sávszélességet szabad csak reklámozni, ezen miért akarsz rontani?
(#16) Edenyke: most egyezzünk meg arról, hogy a vita tárgya a szabályozás vagy a vita tárgya az, hogy ebből mennyit tartanak meg a szolgáltatók?
"Mindenesetre a rendeletbe belevettem volna azt is, hogy nem lehet 0": én nem, ezt szabályozza a vevő meg a piac. ha a telenor ennyit garantál, akkor ennyi a garancia. elfogadod, mert más paraméterben meg jobban tetszik (tipikusan: ár) vagy mész a harmadik szolgáltatóhoz, aki nem nullát ír ide. nem látom indokoltnak a piac ilyen szintű korlátozását.
-
bambano
titán
szerintem meg nem.
a nézetkülönbségnek több oka lehet:
- te előfizetői szemszögből nézed, én szolgáltatói
- én éppen az új szabályok szerinti ászf-et lektorálom a munkaadómnak, más meg lehet, nem ennyire tájékozott
- ugyanezen okból kifolyólag másnál lehet alacsonyabb a vérnyomásEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Zirowe
nagyúr
De én pl: sehol sem látom a mostani telenor reklámokban, hogy odaírná az általuk garantált 0-át.
Mindenesetre a rendeletbe belevettem volna azt is, hogy nem lehet 0, és minimális százalékokat állapítottam volna meg sebességsávonként, ha pedig a szolgáltató nem tudja betartani, akkor két lehetősége van: vagy nem hirdet olyan csomagot, vagy fejleszt.
Bmi jobb lett volna, mint ez a mostani 0, és persze a szolgáltatók az államra mutogatnak, magukat pedig ismét szegény áldozatoknak állítják be.
kulcsarb: szerintem ennek a 100%-os garantálásnak igenis van értelme.
Voda jelenleg magát az ország legnagyobb lefedettségű szolgáltatójaként hirdeti (azt hiszem 95% fölötti lefedettséggel), ami szerintem a valóságban egyáltalán nem állja meg a helyét.Ideje lenne a nagy hazugság és egymásra licitálós kampányokat beszüntetni és inkább költeni hálózatfejlesztésre!
[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
matekból kihívásokkal küzdők kedvéért számtanpélda:
ha ad a szolgáltató egy szolgáltatást, aminek a maximuma 15 Mbps, a szolgáltató pedig tudja, hogy ebből 512Kbps-t tud garantálni, akkor a mostani szabályok szerint 512-t kell beleírni a reklámba, az általad javasolt szabály szerint meg 1024-et.
melyik a jobb? úgy értem, melyik a jobb azoknak az előfizetőknek, akik nem buktak matekból?
a jelenlegi szabály semekkora hazugságot nem enged a reklámban, az általad javasolt szabály 100% hazugságot engedne. Az ösztönzi őket hálózatfejlesztésre, ha nem lehet hazudni, vagy az, ha reklám fele jogosan hazugság?
-
Miért rontaná a helyzetet? Azért, mert nem képzelhetem magam a csillió megabites mobilnetre, amikor a szolgáltató az én hitvilágomtól függetlenül úgysem fog nagyobb sávszélességet biztosítani?
Mennyivel másabb lenne, ha 1 megabitet reklámoznának, és örülnék, ha ehelyett lenne 15, mint ha reklámoznak 15-öt, és 1-et sem kapok soha.
-
Azért lehetne mondjuk olyan, hogy kilencvensok százalékban garantálnak pl. 10 kilobitet. Vagy akármennyit, ami nullánál több. (Budapest közepén, nem vasbeton épületben, az ablaktól 3 méterre már kb. nulla a GSM térerő. A telefont az ablakba kirakva el tudok érni néha akár 1 megabitet is. Fúúúdejóóó. Az információs szupersztrádán leviszi a fejem a menetszél a nagy száguldástól.)
Az NMHH meg egy mindkét oldalán szignózott határozatban esetleg előírhatná, hogy a kábeles rendszerekhez hasonlóan itt is mennyi lehet a reklámozott, elméleti maximum, és a vállalt, garantált minimum aránya. Addig ne verjék a nyálukat csillió megabitre a belvárosi minta-torony közvetlen közelében, amíg a főváros nagy részén nem tudnak valami minimálisat garantálni. Nem az utolsó négyzetcentin is, nem 24 órában, csak úgy az esetek szignifikáns részében.
-
bambano
titán
-
kulcsarb
tag
"0 Mbit/s"
szerintem egy olyan rendelet kéne inkább, hogy a reklámozott sávszélesség max a kétszerese lehet a garantált sávszélességnek, rögtön leszállna mindenki a földre...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az a hwsw cikk tényleg alapos és jó, csak nem igaz az egész.
először is a 80%-ot nem eltörölték, hanem emelték, és nem azért 0mbps a kötelező, mert ezentúl nem kell betartani semmit, hanem pontosan azért, mert ezentúl sokkal inkább be kell tartani a meghirdetett sávszélességet, amire az ésszerű szolgáltatói válasz az, hogy akkor nulla.
a hwsw piszkosul nem értette meg a szolgáltatói gondolatmenetet.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Syl
nagyúr
Garantált minimum 0 Mbit/sec. Az igeen. Garantálják a semmit...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- PR-Telecom
- Digitális Állampolgárság Program
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Gyúrósok ide!
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest