Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
The Bachelor #41 üzenetére
Jó lesz ez, ha végre kiépül, eddig is csak IC-vel utaztam (kb. havonta/kéthavonta van egy 240 km-es utam irányonként). Ugye azért többet remélhetek, mint a mobilnet stickkel (állandóan szakadó kapcsolat)? Gondolom, egy ilyen kocsinak nagyobb teljesítményű antennája van, mint a modemek beépített szarja. Engem speciel kevésbé zavarna a konnektor hiánya, de emlékeim szerint a használt Bp-Békéscsaba-Bp vonalon minden ülésnél van (sose használtam, 6 órát bír a gépem akksival).
-
Én lassan 1 éve utazom hetente 2x a Bp-Sopron vonalon IC-vel. A GYSEV által biztosított internet sebessége teljesen kielégítő, persze van olyan hely,ahol nincsen akkor sávszélesség. De ez legyen a legkevesebb.
A 220-as konnektorok a GYSEV-es kocsikban minden gond nélkül működnek, van, hogy egy pillanatra elmegy az áram, és a kalauzok is rendszeresen kérdezik az utasoktól, akinek be van valami dugva a konnektorba, hogy működik-e?! (Gondolom felmérik a helyzetet)
A kalauzokról meg annyit, hogy a GYSEV-MÁV összehasonlíthatatlan. Nekem egy út során van szerencsém mindkettőhöz
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
The Bachelor #38 üzenetére
Utaztam IC-n a héten, jött ilyen új kocsi és volt rajta mobilnet kb két percig free wifi néven, majd a fél órás úton végig üzemelt egy hálózat teszt04 néven levédve wpa2-vel. A jelerősség elég jó volt a másik kocsiból is, jó lesz ez, hajrá MÁV!
A téli késésekre legyen meg, mert jól fog jönni
-
The Bachelor
tag
"A néhány hónapos csúszást a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága lapunknak azzal indokolta, hogy mivel új szolgáltatásról van szó, a kiépítés során számos olyan nehézséggel kellett szembenézni, amelyek a bevezetés időpontját késleltették."
"Magyarországon nem ez lesz az első vonatokon nyújtott internet-hozzáférés."
-
marcias
őstag
Nem lenne rossz, ha pár éven belül minden IC-n lenne internet. A távolsági buszokon már elég szép számmal van, viszont újabban egyre többször nem működik.
-
gaborbp
tag
Én sokkal jobban örülnék ha a WIFI helyett inkább a fullparaszt pénztárosokat meg kalauzokat cserélné le a MAV. Azt sokkal többre értékelném mint a WIFI-t.
-
doncortio
senior tag
Navégre
már hiányoltam a Debrecen-BP szakaszon a wifir
-
hohoo
senior tag
"Megint állunk vazze! De sebaj, akkor tőtünk poreszt
"
-
Hujikolp
őstag
Télen, amikor befagynak a váltók és több órát kell vesztegelni, akkor legyen majd igazán net! :-)
-
Mr.Peter
aktív tag
Azért tényleg nem lenne rossz ha lenne net.
-
Lacika112
aktív tag
Tetszett ez a duma hogy nem az utassal lesz kifizettetve
mert a MÁV a legjobbfej a világon
szeptemberből lesz október aztán majd jön a december-januárlehet csak nekem vannak rémes tapasztalataim de ha úgy intézik ezt is mind minden mást még a kétezersohanapját se zárnám ki
-
Sose felejtem el amit a konnektorok melle' ragasztott matricaval kapcsolatos megintallunkvazze.blog.hu-s cikkben olvastam:
"Gyakran volt, hogy nem volt áramellátás az adott kocsiban, ahol ültem. Még olyat is láttam, hogy nincs konnektor. De hogy az összes konnektor fölött az adott piktogram (az én értelmezésem szerint: "Hordozható számítógépet bedugni tilos") virított, ez új volt.
Elgondolkodtam, az ember mire másra is szeretné használni a konnektort? Mondjuk a mosogépet bedugni, kimosni a üléshuzatokat. Vagy felporszívózni a padlót?"
Anno jot nevettem rajta
-
shark300
tag
Múltkor Debrecen-Budapest útvonalon oda és vissza utaztam olyan IC-vel másodosztályon, melyen volt 220-as konnektor, és felé volt ragasztva egy notebook matrica, de nem áthúzva. Csak áram nem volt benne.
Megkérdeztem mindkétszer a kalauzt, hogy tud-e bele áramot csiholni, de azt mondták, hogy nem... -
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Mr.Csizmás #19 üzenetére
Az a két tyúkbél odaszigetelő-szalagozva az ominózus T-net vagy valami más kísérlet?
Ezek azok a vagonok, amiknek belül zöld huzatos ülése és fa asztalkája van (nagyon jók, mellesleg)Azt, hogy lesz internet az IC-ken a MÁV kb 2 éve ígéri, nem? Tudom, én hogy bonyolult a dolog (biztos nem az, egy modern villanymozdonyhoz képest pláne) meg drága és senki nem fizeti meg, de szerintem egyébként is veszteséges a MÁV-start, nem-mindegy lenne az az évi 12 millió?
Viszont tuti mindig IC vel járnék, mert így biza inkább személlyel megyek, ha 100 km-en belülre kell menni, mert az lassabban megy, néha megáll, olyankor jó a mobilnet
A cityn meg GSM térerő sincs néha...
-
Mr.Csizmás
titán
ja, ha valakit érdekel, ilyen vagonokat keressen:
-
hohoo
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11 üzenetére
Ez mindegy, a lényeg az hogy a 220v is feszültsége is a felsővezetékétől függ közvetetten, HA sem a mozdonyon sem a kocsin nincs aktív szabályzás (szaggatós szabályzás) csak trafók, mert a tekercsek fixek így fixen "osztja le" a feszültséget is, tehát ha a felsővezetékben nagyobb a feszültség, az 1500 volt is több lesz, így a kocsi trafóin átjutva is több lesz mint 220 volt.
pl felsővezetékben 29kv-ra ugrik, akkor a fűtőfesz már 1747v a "220" meg már 257v lesz
Bár ahogy én tudom általában csak esni szokott a felsővezeték feszültsége a néveleges alá, csökkent feszek meg nem nagyon tudnak semmit sem tönkretenni. -
GALARDO
addikt
Szépen elfog terjedni, nagyon jó ötlet.
-
Hosszutavon biztos, hogy nem kivitelezheto. Par kilometerenkent erositeni kene a jelet. Plusz ugy gondolom nem konnyu az a'ramja'rta felsovezeteken egy digitalis jelet tovabbitani. (Nem veletlenul nem tudtak az otthonra keszitett konnektorba dughato, elektromos halozatot hasznalo LAN adapterekkel se elerni komoly sebessegeket.)
Igen koltseges lenne a kivitelezese.Sokkal kezenfekvobb a mobilnetes megoldas. Mar meglevo, mukodo technologia, csak fel kell szerelni a vagonokba.
-
blint63
tag
GySEV IC-ken már van Wifi, Győr-BP vonalon elég jó a sebessége is, mondjuk 220 egyáltalán nincs a kocsikban, és azért egy Sopron-BP távon már igencsak elkélne. De nem vok telhetetlen.
-
Mr.Csizmás
titán
nem, a 25kV felsővezetékből először a primer tekercsre jut, ami a vontatási feszültséget alakítja (na meg egyenirányító/IGBT, típustól függően), majd a szekunder tekercs mozdony segédüzeméhez, mint fűtőáram, akksi, légsűrítő, stb.
ebből a lényeges a fűtés, ami 1500V 50Hz, ami még mindig sok, ezért a kocsik alján kap mégegy átalakítást, hogy 220V legyen. mellesleg 1500ról megy a légkondi, meg a világítás is (persze letranszformálva)
-
hohoo
senior tag
Nem mozdonyfüggő inkább ez? Azok ugye leadják a segédüzemi 220v-ot, csak hát nem mindegy hogy egy régi v43 mozdony diódás egyenirányítós letranszformálása (ami ugye fixen osztja a feszt és 25kv-ra lehet beállítva de sajnos nem csak 25kv lehet a felsővezetékben
), vagy egy modern aktív szaggatós mozdony, ami ha törik ha szakad fix feszültséget ad
-
banhammer
veterán
Ez is olyan lesz, mint a többi magyar megoldás, kicsi, savanyú, de legalább a mienk.
-
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Mondjuk a múltkori óta kerülöm a CFR kocsikat. Négy volt összesen ebből három másodosztály és háromban nem működött a légkondi, és természetesen mindenki nagy meglepetésére nem az első osztályú kocsiban nem ment a légkondi.
Arra fele még életemben nem jártam. Hát az úgy meg elég necces
.
-
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
De ebbol a mondatbol az jon le nekem, hogy nem is jelentkezett mas egyaltala, nem hogy dragak lettek volna.
Amugy pont penteken mentem Pecsre ic-vel ,kerdeztem is a kalauztol, hogy van-e ilyesmi, de csak mosolygott ra, hogy ugyan mar... :-) Nem jott volna rosszul a 3oras uton pedig.
-
ntomka
nagyúr
"A szolgáltatáshoz a mobilinternetes kapcsolatot a MÁV-START pályázatára egyedüli ajánlattevőként jelentkező Magyar Telekom (T-Mobile) biztosítja majd."
Ez csak nekem büdös?
-
Mr.Csizmás
titán
az áthúzott laptop az elvileg a takarítóaljzatot jelenti, gyakorlatilag 220 az is, csak nem annyira szűrt áram (?), de tudtommal a laptopok töltője "kisimítja" ezeket a zavarokat.
btw. ne foglalkozz a matricával, 220 az 220.
ami meg a Bp-Győrt illeti, az a T-Mobile hibája, hogy sz*r a lefedettsége....nekem is szokott ezzel gondom lenni, akár IC kocsiban, akár railjeten, akár a gyorsvonat ablakából neteznék.
a rekord eddig mosonmagyaróvár-komárom távon az fb login
-
Elbandi
aktív tag
ez szep es jo, de mi a helyzet pl a 220-as konnektorokkal? a sima ic kocsiban is ott van felette az athuzott noti matrica, pedig stabil 220-at nemolyan nehez csinalni...
Es valakinek van infoja hogy ez milyen sebesseggel volt hasznalhato? nemreg mentem a BP-Gyor-Csorna-Szhely vonatol eshat t-onlineos mobilnettel max edga volt... meg gprs, meg sokszor a nagy semmi...
Új hozzászólás Aktív témák
it A kísérleti projekt kis késéssel indul, az internetet a harmadik generációs IC-kocsikban építik ki.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Politika
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3070, 5070, 7060/ Hp Elitedesk/ ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest