- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz Raysen623 #140 üzenetére
"Tessék már kicsit figyelembe venni a másik ember nézőpontját is!"
Akkor miért nem veszitek figyelembe?! Pont a másik oldalnak kellett volna ezt írnia, mert a te oldaladon áll a sok nagyon "bölcs" annak ellenére, hogy nem képesek felfogni a számtalanszor felhozott ellenérveket, és csak értetlenkednek. Azt nem tudom, hogy veleszületett, vagy tanult képesség ez. De érdekes módon a te oldaladról kerülnek ki a nagy szónokok, akik a semmit oldalakon keresztül tudják ismételgetni, a hülyeséget megmagyarázn, a másikat hülyének nézni.
Csak egy példa:
"...nem hajlandóak változtatni a felhasználói szokásukon..."
Ilyen is előfordul, de egy értelmes ember képes felfogni, hogy véletlenül sem erről van szó,, és meg sem említi, a többi már az első postjai után minősíti saját magát. -
-
Raysen623
addikt
Tessék már kicsit figyelembe venni a másik ember nézőpontját is! Többen tudják már melyik oldalt pártolom, de ettől még van egy elég nagy tábor akik valamiért nem hajlandóak változtatni a felhasználói szokásukon (kérem ne is menjünk bele az okokba mert ezen már túlvagyunk, ezer alkalommal kitárgyaltuk és itt is ez folyik 2 álló napja ). Az MS megpróbált valamit, állítólag felmérések alapján meghozott döntései alapján. Van aki díjazza, van aki nem. Akinek nem tetszik az úk irányvonal, az legyen szíves ne általánosítson folyamatosan, mert ugyanúgy valótlanságot állít. Ha valami nem tetszik akkor 2 lehetőséged is van:
1. Használj továbbra is W7-et és nincs problémád...
2. Használj W8 alatt start menü kiegészítő progit és nincs problémád...amennyiben mégis akkor installálj fel egy W7-et megint
Próbáltam elképzelni mitől egyszerűbb bóklászni egy nehezen áttekinthető menürendszerben, mint egy teljes képernyős program listán, ami a program betűinek begépelésével folyamatosan szűkülő lehetőségeket mutat segítve ezzel a célprogram megtalálását. Még nem beszéltem a parancsikonok és tálca gyorsindításról, illetve a kedvenc programok kategorizálásáról stb. Biztos vagyok benne, hogy ezzel mindenki tisztában van. ETTŐL FÜGGETLENÜL lehet a másik oldalnak jobban fekszik a start menü és a megszokott dolgai, hát használja nyugodtan csak legyen kedves ne állítsa be a változásra hajlamosakat komplett idiótának emiatt és fordítva...[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
BiP
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #138 üzenetére
"És igen, ment a sírás, hogy nincs start menu gomb, mi lesz velem. És kész, pont itt a vége. És ez egy újítás volt, ami jó volt, de a 8.1-be visszarakták a gombot, mert a szokásos sírás jött."
És most megy a sírás, mert ott a gomb, most mi lesz velem?
Most visszarakták a gombot, nem az üres sarokba kell nyomni, és most a szokásos sírás jön.No offense, csak kis görbe tükör, hogy ha Te sírásnak ítéled azt, hogy az emberek start menüt akartak (vagy legalábbis opciót, hogy be lehessen tenni) - nem, nem start gombot - , akkor az, hogy ott a gomb, és neked az üres sarok jobban tetszett, ugyanolyan sírás.
Tehát Neked kényelmetlen, hogy most ott a gomb, másnak az volt a kényelmetlen, hogy nem volt gomb se, meg főleg menü se. De leginkább az, hogy nincs választási lehetőség, úgy en bloc. Ez Téged is ugyanúgy érint, mint engem vagy mást. Eszi nem eszi, nem kap mást. És ebben az esetben mindig lesz valaki, akinek épp nem passzol az igényeihez, bocsássa meg neki a világ, hogy ezt szóvá is teszi.
-
nagyúr
És az volt a baj, hogy nincs start menu ikon?! Húha, Kétszer nagyobb lapocska jött be a helyére és még is meg lehetett találni. Igaz, "rejtve" volt.
Idéznék egy cikket a 8-ból, mikor még consumer preview stádiumban volt. A lényeget kicsit kiemelem, könnyebb legyen értelmezni.
A Start menüt jellemzően alkalmazások indítására használjuk, de ennek megvalósítására az új Windowsokban egyre több lehetőség van. Például a gyorsindító, vagy a tálcára letűzött ikonok. A Microsoft tapasztalatai és felmérései szerint a tálca és az asztal egésze egyre inkább átvette a Start funkcióját, hiszen ezekről egyetlen kattintással elérhetőek a programok, beállítások, nem kellett végigtúrni egy ma már nehézkesnek tűnő menürendszert. Ezen tapasztalatok alapján készült a Windows 8 már ismert Metro-stílusú indítóképernyője.
Igen, ezt az irányt célozta meg, hogy ne a startmenüben kutakodjon mindenki, hanem a stratscreenben ami egész képernyőben tárul eléd, nem 500 pixel széles dobozban. Igen, nem volt gomb, de nem is hiányzott, mert cask a sarokba kellett kattintani és már ott is volt a startscreen. És itt nem is ők akarták ezt, hanem a felmérésből ez derült ki, hogy oda rakják a programokat a megkérdezettek nagy százaléka (asztal, startmenü és ez váltotta fel a startscreen) . Lásd, azt tűzöl ki oda amit akarsz, kivéve a vezérlőpult pár elemét. Amúgy ha saját programokat kell kitúzni, minden esetben megy. Szóval ez az irány volt az amit tetszett és nem az, hogy egy gombot lenyomok és kutakodnom kell az almappákban hogy hol az indító exe. Igaz, tudsz keresni benne, ha begépeled amit keresel. És igen, ment a sírás, hogy nincs start menu gomb, mi lesz velem. És kész, pont itt a vége. És ez egy újítás volt, ami jó volt, de a 8.1-be visszarakták a gombot, mert a szokásos sírás jött. Remélem visszamegyünk legalább a 98-ra hogy milyen jó volt ott a menu stb. Részemről itt be is fejeztem, innentől meg szájkarate megy.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
egyébként nagy tragédiája a win8-nak a start menü hiánya, én kétszer is nekifutottam, de a hajam kihullott tőle, 5 percnél nem bírtam tovább.
aztán nemrég valaki javasolta a classic shell-t, azóta sokkal jobban tetszik a win8, mint bármelyik elődje. (nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom...)szerk: természetesen brutális szégyen, hogy külső program kell ahhoz, hogy normálisan hasznákató legyen egy oprendszer
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz #85552128 #135 üzenetére
Pont az eleg sokat vontam ketsegbe, mivel kotelezoen ez van elore telepitve a notebookok nagy reszen. Amint lesznek rendes eladasi mutatok a 2013-as windowsos notebook eladasokrol, akkor lesz tiszta a kep, hogy mennyi is az "onkentes" vasarlas. (a marginalis w8 tablet eladasok viszont ebbol a szempontbol sok vizet nem zavarnak, de van az is)
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
törölt tag
válasz Cathulhu #134 üzenetére
Nem éppen érdektelen, mert ha annyira szar lenne akkor 5%-ot sem érne el.
A másik dolog: egy alig 2 éves rendszert hasonlítasz egy 12 illetve majdnem 5 éve piacon lévőhöz.
A Win 7-nek ebből a szempontból szerencséje volt, mert aki nagyon akart már váltani, de nem tette meg a vistánál az megtette a W7 megjelenésekor.
Na mármost W7 és 8 között nincs olyan sok különbség, hogy a 8 teljes áráért váltsanak, bár az akció keretében elég sokan megtették...
Az XP-ről váltók többsége viszont W8-at részesíti előnyben, ez látszik is a statisztikákon, az XP csökkenésével arányosan nő a 8/8.1.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Ahany forum, annyi szokas, tudtommal a ph lapcsalad forumain igy szokas, de koszonom az ujfent relevans eszrevetelt.
Masreszt XP, W7 vs W8 volt a topic. Ezekhez kepest allitottam a W8 totalis bukas az elozo ket rendszerhez kepest a gazdasagi es minden egyeb szempontot figyelembe veve. Halalosan erdektelen ebbol a szempontbol, hogy a linux vagy a macos eppen hogy all.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Воланд
titán
válasz Cathulhu #129 üzenetére
egyreszt igy nem valaszolunk, mert nem lehet nyomon kovetni. masreszt meg nem azzal szokott telelenni a win8-rol szolo topic-ok nagy resze, hogy aztan majd jol feljonnek az alternativ rendszerek?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
Te se olvasol, csak linkelsz.
Huprol:
A hivatkozott doksi nem a kormányzat értékelése, hanem a Canonical önértékelése. L. a doksiban az aláírást és hogy hova mutat a link:
http://insights.ubuntu.com/wp-content/uploads/UK-Gov-Report-Summary.pdfA kormányzati értékelés az Ubunturól így szól:
https://www.gov.uk/government/publications/end-user-devices-security-guidance-ubuntu-1204/end-user-devices-security-guidance-ubuntu-1204while (!sleep) sheep++;
-
Cathulhu
addikt
hmmm, te beszelsz szuklatokorusegrol meg nem kicsavarastol, pedig ekkora terelest reg lattam mar
vicces ezt olvasni, ugy, hogy a win8-win8.1 piaci reszesedese nagyobb, mint az osszes asztali linux disztronak, meg a mac-nek egyuttveve.
#130? Nem ertem ezzel mit akarsz, ezt senki nem vonta ketsegbe, de felhozni a mac es linux reszesedest totalisan irrelevans ebben a kontextusban.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Воланд
titán
válasz Cathulhu #127 üzenetére
ez nem kicsavaras, csak nem olyan szuklatokoruen vizsgalom a dolgot, ahogy te.
"totalis kudarcot"
vicces ezt olvasni, ugy, hogy a win8-win8.1 piaci reszesedese nagyobb, mint az osszes asztali linux disztronak, meg a mac-nek egyuttveve.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Cathulhu
addikt
Attol megis win7-re allnak at most a cegek is XP-rol, nem 8-ra. Szoval lehet probalni a dolgokat kicsavarni, de azt ugye te is erzed, hogy azok az ervek nem magyarazzak a totalis kudarcot.
szerk: szep, hogy esik a PC piac, megis tobb fogyott 2013-ban mint a 2000-es evek elejen 2 ev alatt osszesen...
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Cathulhu #124 üzenetére
talan azert mert nem ugyan az a piaci/gazdasagi kornyzet, nem ugyan az a cegek/felhasznalok vasarlasi hajlandosaga ("majd akkor csereljuk le a gepparkot, ha lehallnak a gepek")?
-
Cathulhu
addikt
Miert is ne lehetne?
A Windows 8 ugy sem fogy, hogy gyakorlatilag mar windowsos notebookot nem tudsz nelkule venni, a 25 milliobol 15-20 millio csak abbol szarmazhat (nem talaltam hirtelen globalis 2013-as notebook eladas statisztikat, csak US, ugyhogy ez eros tipp reszemrol, de nem gondolom nagyon elrugaszkodottnak)Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Diopapa
addikt
válasz Sub-ZeRo #120 üzenetére
Nem, baromira nincs igaza. Attól még, hogy ugyan az a véleménye mint neked, nem lesz automatikusan igaza (és neked sem). Először is, még mindig nem hiszti, hanem vélemény. Másodszor pedig nem írom le még egyszer ugyan azt, ráadásul megtették előttem sokan, sok helyen. Ha egy változtatás jó, akkor az emberek nem hülyék, kajálni fogják. Nézd meg pl az első Iphone is teljesen más volt mint amit addig gondoltak a telefóniáról az emberek, még is kajálták, az Apple azóta is abból él. Nem a változás tényével van sok embernek baja (persze sok egységsugarú useren nem lehet segíteni, nekik minden változás fáj), hanem a változás irányával. A pedig, hogy ezt láthatóan a Microsoft (veled együtt) képtelen megérteni, nem az embereket minősíti. Egyébként pedig nem kell hallgatni a fogyasztókra, végül is ők csak a pénzt adják ebbe az egész történetbe.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Воланд
titán
válasz Cathulhu #121 üzenetére
azzal ugye tisztaban vagy, hogy ilyen szuken nem lehet nezni azt, hogy xy rendszer x evvel ezelott jol fogyott?
-
Cathulhu
addikt
válasz Sub-ZeRo #120 üzenetére
Erdekes, az XP megis jol fogyott, a win7 megis jol fogyott, a 8 meg a kutyanak nem kell. Azert ez kicsit tobb, mint egyszeru hiszti, de ti tudjatok, biztos nektek van igazatok....
-
nagyúr
(#119) kispx-nek igaza van.
Remélem akkor a 9-ben xp kinézet lesz, aero nélkül, mert sok embernek az aero sem egyértelmű?!
Lehetne ezt fokozni, de inkább ne. Valamiért mindig megy a sírás. Tudod, a nyuszika és a kalap dolog."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kispx
addikt
Mindegyik win kiadásnál volt hiszti. Amit most agyon sztárolnak az XP, meg a win7 esetében is. Hint: most jó az XP meg a 7, de a kiadáskor nem voltak jók? A kiadásonkénti hiszti kissé unalmas már főleg, hogy egy olyan gomb miatt megy, amit ha valaki visszaakarja rakni, akkor visszatud. A probléma az akaráson kezdődik...
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Sub-ZeRo #117 üzenetére
"Egyszerűen cask nem tudnak már a userek az MS-be máshogy belekötni..."
Jézusom... Ha valaki elmondja a véleményét az "belekötés"? BTW szerintem aki kicsit is ért az informatikához, az millió másik helyen is bele tudna kötni az MS-be ha akarna. Ha kicsit körbenézel majd a világban vagy idősebb leszel, talán eljutsz arra a pontra, hogy másnak más a nézőpontja, más a véleménye. Azért mert neked nem hiányzik pl a start menü, azért másnak még hiányozhat, neked kiveri a szemed a villogó sárga izé az Office-nál, lehet, hogy másnak nem egyértelmű stb.. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére...
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
nagyúr
Szerintem feleslges volt visszahozni. Úgy jó volt ahogy. Már a 8-ban is benne volt, hogy valamelyik sarokba kell húzni az egeret és megjelenik a menu stb. Amúgy meg akik sírtak a start gombért meg a startmenüért, nem kapták meg a 7-ben még megvolt startmenüt. Szóval ez ilyen kis csont nyávogós kutyáknak, hogy csöndben legyenek. Semmi értelme nem volt. Akkor lett volna értelme, ha visszakapják a 7-es startmenüt.
Amúgy meg akinek a 8 nem jött be, annak a 8.1-sem fog azzal kis ikonnal pláne nem, hogy a startscreen bejöjjön. Szerintem. Kapásból a userek 80%-a vissza rakja 3rd appal a startmenüt. A maradék meg élvezi az előnyét a startscreen-nek.
Tudod van aki dolgozik a gépen, és nem csak szórakozik.
Én is dolgoztam 8 alatt és még sem kellett a startmenü ikon.Bár elgondolkodtató, hogy valakiket lehülyézni, mert nem az tetszik nekik ami neked, elég hülye reakció!
Nem mondtam, hogy nekem tetszik vagy nem. Egyszerűen cask nem tudnak már a userek az MS-be máshogy belekötni... Írtam példát az office-ra is. A 2007-ben első indításkor kiveri a szemét az embernek, hogy valami a sarokba világít mint a barom. 1 kattintás kellett volna és az a file menu. Csak éppen nem FILE volt ráírva, hanem egy start gombot kapott... És erre hisztiztek az emberek, hogy már pedig legyen file menu mert az kell nekik... Lásd 2010, van file menu. Ugyan ez volt 8 contra 8.1-nél, hogy sírtak a start gombért. Lám, megkapták.A hülyét meg tudod, akinek nem inge, nem veszi magára....
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
válasz kromatika #115 üzenetére
"Egyszóval a felhasználók nagy része nem váltott,és nem jött be neki a Win 8."
Ez egyrészt ellentétes, mert ha nem "váltott" honnan tudja milyen a Win 8 ?
Az átlagos felhasználóknak és a vállalatoknak is bőven elég a Windows 7, ilyen "gyors" ütemben senki nem fog/tud váltani új OS-re, az átlagnak (akinek a böngésző is csak annyit jelent, hogy "ezzel indítom az internetet") fogalma sincs arról, hogy van új OS, de egyúttal nincs is igénye újabbra.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy maga az OS szar.
Pont olyan, hogy mindenki az óriási különbséget említi Win XP -> Win 7 között, pedig az óriási váltás Win XP -> Vista között történt meg, azóta is abból profitál a Win 7, Win 8, meg még talán a Win 9 is...[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Beszéhetünk arról hogy meg lehet szokni a csempét,meg hogy nem hiányzik a start menű stb....A tény az tény."kevesebb, mint 25 millióan használják világszerte" Egyszóval a felhasználók nagy része nem váltott,és nem jött be neki a Win 8.Ez nem véletlenül van így.Bukta és ennyi.
-
Petyyyyy
addikt
Kíváncsi vagyok mi lesz igaz ebből.
Ez miért nem IT café-n jelent meg amúgy?Most látom ott is kint van.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
RyanGiggs
őstag
25 millióan használják világszerte, ami katasztrofális eredmény. Ennek ellenére a legtöbb vitát kiváltó csempés felületet továbbra sem akarják elvetni, helyette érkezik a Metro 2.0, amiben állítólag kijavítják a hibákat.
Köszönjük M$!
Nem is gondolják még véletlenül se, hogy sokan a gagyi Metro felület miatt nem váltanak Win8-ra? A Win9-ben kijavítják a Metro hibáit. Nem kijavítani kéne M$, hanem eltörölni b*meg!!! Na mindegy, legyen csak Win9, legyen Metro2.0, Én olyan jól elvagyok a Win hetemmel...! Olyanért pénzt nem szeretnék adni amiben egy darab csempe is látható! Ha egyszer csempézni akarok, akkor veszek majd egy Nokiát. (na ez sem mostanában várható, inkább maradok a Sony/droidnál). -
A "mi olyan borzasztó" benne kérdésre egyszerű a válasz: van egy jól megszokott GUI, amit lecseréltek, és még csak az opciót sem hagyták meg, hogy a régit használd, még a 8.1-ben sem. Amíg például Linuxon ha nem tetszik az Ubuntu saját Unity nevű GUI-ja, akkor felrakja a Lubuntu-t vagy a Kubuntut, és kész, olyan felületed kapsz, amelyik tetszik neked.
Ezt végül is meg lehet csinálni Windows-on is, csak letöltesz egy programot hozzá, mint a Classic Shell-t, és kész. Az "apró" probléma az, hogy az Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu esetében egy ingyenes OS-ről beszélünk, míg a Windows 8-ért fizetni kell. Szóval fizessen a felhasználó, hogy egy neki nem tetsző GUI-ra válthasson, amit majd hackelhet vissza a számára megszokott felületet. Mindezért cserébe pedig az átlag felhasználó annyit nem kap, hogy akár csak elgondolkozzon rajta, főleg, ha Windows 7-et használ. Az is stabil, az is jól fut, annak sincs baja. Akkor miért is váltson?
Hozzáteszem, nekem már volt szerencsém kék halálhoz Win8-on is, nem is egyszer, és ráadásul olyan szituációban is, amikor nagyon nem tudtam mosolyogni rajta (adatvesztés miatt). Lehet a driverekre, meg a 3rd party programokra fogni, de akkor sem mindenható ez az OS sem...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
scham
tag
Én eddig a Win7-et szerettem a legjobban, 3.1 óta vagyok Windows használó - tehát elég régen kezdtem. A 95 újdonság volt és lehetett hülyülni a sok rendszerhanggal és a "Most már kikapcsolhatja a számítógépét" hack-ekkel. A 98 stabilabb lett, főleg a ME, azt is szerettem, azon már játszottam is. Az XP megintcsak oké volt, bár NAGYON sokszor tettem újra, mert voltak vele gondok. A Vista teljesen kimaradt, de aztán egy VAIO laptop miatt átálltam a Win7-re, az volt életem legstabilabb rendszere, nagyon szerettem használni. Most megint asztali gépem van, főleg a játékok és a munkám miatt, és mivel eléggé új minden hardver benne, inkább 8.1-et tettem rá. A START felületet meg kellett szokni, de amint kikapcsoltam a hülye animációkat és testreszabtam, szinte jobb, mint a Start menü. Mindent beletettem, amihez gyorsan hozzá akarok férni, teljesen jól használható, gyors - nem tudom, mi olyan borzasztó benne mások számára. A rendszer maga szintén teljesen oké, gyors, semmi baja, nem fagy, minden pöccre indul, trallala.
default aláírás
-
Ryder62
őstag
"...helyette érkezik a Metro 2.0"
Idáig olvastam.
Csalódottak az eladások miatt, meg szerintük sem túl sikeres a 8 de azért erőltetik ezt a nyomorult metrót.
Ne féljetek 9-ben már asztal sem lesz, mert ugyan minek, vannak csempék, mindenkinek tetszik.
-
Zeratul
addikt
válasz Raysen623 #10 üzenetére
Elégé el vagy te tévedve ha szerinted a Win7 a lovaskocsi a Win8 meg a gépjármű, mert baromira nincs akkora előrelépés a két oprendszer között. Gépkocsi hasonlattal ez úgy áll meg hogy az eddigi analóg mutatós műszerfalat full numerikus digitálisra cserélik. Megpróbálták az autóiparban, óriási bukta volt minden próbálkozás. A mostani full digitális műszerfalak mint pl a felsőbb kategóriás BMWkben analóg mutatós műszereket jelenít meg, vagy ott vannak a modern repülőgépek, full digitális panelek de analóg műszereket jelenítenek meg. Miért? Mert az ember agya nem szereti a numerikus számsorokat, jóval nehezebben dolgozza fel mint a mutatók általi elmozdulást. Az ikonok meghatározzák az alkalmazást és sok embernek bevésődött az agyába hogy Word az egy kék W egy szamárfüles lapon, most ha kap helyette egy fingós csempét, ráadásul a régi jól megszokott dolgaihoz 2-3x annyi idő alatt jut el, persze hogy bosszankodik. A userek nagy része képtelen testre szabni a munkaasztalt és kétségbe esik ha nem találja a jól megszokott helyén a jól megszokott alkalmazásokat. Nem az prohardveren túlreprezentált az informatika világában viszont elenyésző geek igényeit hanem a többségi mezei user igényeit kell szem előtt tartani. Ha ők nem akarnak csempézni akkor nem fognak még ha a picipuha a feje tetejére is áll.
-
Diopapa
addikt
válasz Raysen623 #105 üzenetére
A dolgokon viszont akkor kell változtatni, ha jobbá teszed őket. XP --> W7 lényegesen komolyabb előrelépés (már csak pl biztonsági szempontból is) mint W7 --> W8 esetén. Amit próbálnak itt megértetni többen, hogy gyakorlati előnyt vajmi keveset nyújt a nyolcas a hetessel szemben. Ha döntéshozói szempontból nézed, akkor nem hinném, hogy érv lehet a 30 mp-es boot idő 15mp-re szorítása, vagy hogy 2 tized másodpercel gyorsabban indul el az office... Én több gépen is próbáltam és azt a hajdenagy gyorsulást nem láttam, mint amiről ti beszéltek.
-
Raysen623
addikt
válasz #56573440 #103 üzenetére
Emlékezzél vissza XP-ről a 7-esre váltáskor mekkora mizéria volt a User Account Control miatt! A start menü is teljesen más volt (jobb) mint elődje. Nekem volt egy Gizike féle kollégám akinek több alkalommal is el kellett magyaráznom dolgokat akármennyire ellenkezett. Az én főnököm ugyanis úgy gondolkodott, hogy hajlandó beruházni olyan szoftverbe, amivel gyorsabban és hatékonyabban tudunk dolgozni. Aki pedig ellene volt azt figyelmeztette a megrovás vagy elbocsátás lehetőségével.
Szóval örülhet az a Gizike aki miatt egy egész vállalat lemond a fejlesztésről és inkább XP-t használ egy fejlettebb OP rendszer hejett. Ja hogy Gizike a vállalat tulajdonosa, úgy már mindjárt más.....
Félretéve a humort: nálunk a rendszergazdák is ellenezték egy ideig a W7 használatát, és nekünk kellett náluk elérni a viszonylag gyors váltást, ugyanis addigra nem volt elég a 3Gb rendszermemória amit az xp használni tudott. A többiről már nem is beszélek. De ugyanezt a problémát fel lehet hozni bármilyen tervező program esetén is, ahol az UI baromi nagyokat tud változni, mégis használják a felhasználók (eleinte anyáznak kettőt, de utána elfogadják és rájönnek talán még jobb is a réginél).
Szóval lehet úgy gondolkodni, hogy miért ne csináljunk valamit, de jobban jár az ember ha azon töri a fejét hogyan csináljon valamit másképpen ha változnak a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
BTW ha az MS annyira bízott volna benne, hogy a csempe / nostartmenü bejön a népnek, akkor simán választhatóvá tették volna, hiszen ha valamilyen újdonság jó, akkor az emberek maguktól is rászoknak. Innen nem nehéz kitalálni, hogy az MS eleve nem számított jó fogadtatásra
-
törölt tag
válasz Raysen623 #101 üzenetére
"rtelmes cégeknél egyébként sem váltanak hirtelen op redszert! Van egy teszt időszak és ha kell oktatással felkészítik a jó népet a használatra stb"
igen ha megint pl egy agyarogyott új elrendezésű office-t erőltet be a management, amiben megint mindenki veszi fel újra a kedvencek sávját és guberálja össze a cuccait.
oprendszer váltásnál az a legjobb ha nem kell oktatni azért ezt te is gondolom belátod. sok előnye lenne a w8-nak a sebességtől felfele, de azért egy oktatást nem fognak szervezni...
"Több kollégámnak semmi baja az égadta világon a csempékkel és a start menü hiányával. Másoknak meg ez mindenük, de arra meg ott van az IT aki ezt megoldja nekik."
nem tudom mennyi melója van az it-nek de egy multinál nem igazán van sok üresjárat, egyébként is van minden amivel foglalkozni kell, csak kieső idő ha gyak a semmi miatt ugráltatják azt, aki egyébként produktív is lehetne.
"Azon userek akik meg nem akarnak tanulni a mai világban, előbb utóbb szembe találják magukat a cég elvárásaival, feltéve hogy W8-at használnak."
volt főnököm becses szavaival élve ha valami jó ne nyúlj hozzá. mondom ha nincs mit megjavítani ne piszkáld. óbzdmeg nem mondtam hogy ne nyúlj hozzá????
"1 éve van kint a W8, és a W7 is alig volt elterjedve indulása után még jó ideig. Most jobban terjed mivel az XP támogatása megszűnt tudtommal."
japp. csak oda nem kellett oktatás. a kezdeti user xp után annyit látott hogy más a boot más a desktop de minden ugyanott van kb és nem tér el annyira radikálisan. minimális problémával át lehet állni r=1 szinten is.
persze mindent meg lehet oldani ez tény, de onnantól hogy gizike megakad és nem termel, és foglal egy értékes erőforrást is az IT-ról, egy valag lóvét kifizettek licenszre, és igazából miért? akkor azt nem sok cég fogja meglépni.
-
TOM-202
senior tag
Szívből remélem hogy ez már végre visszaadja legalább a választás lehetőségét hogy 100%-ban W7 kinézetet kapjunk Aero Glass-al, átméretezhető asztali ikonokkal, rendes Start menüvel és -talán számomra a legfontosabb- a minialkalmazásokkal. Ha mégsem és a csempéket erőltetik a Metro felülettel együtt továbbra is akkor maradok W7 user amíg csak megtehetem.
Mondjuk abból kiindulva hogy a W8-8.1 mára már eléggé magasfokon "hetesíthető" remélem tanultak a hibából és a 9-esnél nem gátolják majd meg ezt az alapvető igényt, lehetőséget. Bár a Microsoft-tól minden bicskanyitogató hülyeség kitelik (pl. MSN szándékos kivégzése, IE10 nincs Vista-ra, Halo W8-ra, stb.), ha ezt elég kitartóan csinálják akkor egyre csak kisebb lesz a szelet abból a virtuális tortából és az egyre kiábrándultabb felhásználók a Windows-ok helyett más alternatívák után néznek. -
Raysen623
addikt
válasz #56573440 #100 üzenetére
Észrevételeidnek egy része nincs kapcsolatban a start menüvel! A 20 excel, word file tálcán való összefűzűsét ki lehet kapcsolni és akkor egymás mellé rakja, de akkor megint nincs az a méretű tálca egy sorban vagy széles monitor, ami ezt elbírja.
Értelmes cégeknél egyébként sem váltanak hirtelen op redszert! Van egy teszt időszak és ha kell oktatással felkészítik a jó népet a használatra stb. Ha ennyire tanult vagy és ennek a témának a szakértője akkor ezekre miért nem térsz ki?
Vannak persze kivételes esetek, pl. szoftvergyártó cégek, ahol szinte azonnal kell a szupport vagy az átportolás az új op rendszerre is. Ott nagyon kevés idő van erre, ettől függetlenül használják - használjuk. Több kollégámnak semmi baja az égadta világon a csempékkel és a start menü hiányával. Másoknak meg ez mindenük, de arra meg ott van az IT aki ezt megoldja nekik.
A PDF olvasót is ki lehet kerülni, csak át kell állítani az alapértelmezett programokat és kész. Nagy cégeknél úgy is egyedi telepítőket kreálnak és azt használják, mert nem fog odamenni minden géphez a redszergazda mojolni...gondolom ebben egyet tudunk érteni.
Azon userek akik meg nem akarnak tanulni a mai világban, előbb utóbb szembe találják magukat a cég elvárásaival, feltéve hogy W8-at használnak. 1 éve van kint a W8, és a W7 is alig volt elterjedve indulása után még jó ideig. Most jobban terjed mivel az XP támogatása megszűnt tudtommal. A világ halad előre ez van, persze nem biztos hogy mindig jó irányba, vagy mindenkinek megfelelő irányba, de olyan soha nem is lesz szerintem.Elfogadható megoldás lett volna egy olyan rendszer amiben megvan mind a két felület és lassan kivezethették volna a régit. De csak kizárólagossá tenni megint a régit számomra is elfogadhatatlan...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #85552128 #98 üzenetére
az azért van, mert a legnagyobb partnerek az üzleti felhasználók ahol 2-3-400 gép az egy szint, és van belőle 10. ezek veszik meg tonnaszámra a wint akár az újakat is, és tapasztalatból mondom, hogy ennek a századát ha beteszed akár közepesen értelmes emberek alá hétfő reggel indulásra, az IT osztály egész nap azért fog rohangálni, mert nem találja a startmenüt, így programot se tud elindítani ami véletlenül nem lett pinnelve a tálcára, ha minden szutykát pinneled akkor az a baja hogy nem fér el a sok ikontól és vagy az összevont nézetben szenved amire kiválasztja a 20 word 40 excel közül melyik kell neki vagy kétsoros a tálca és az meg
mánanecsináljuktegyükvisszanemárrdeténylegminek. ha véletlenül elindít egy pdf olvasót, akkor meg pánikrohamot kap mert nem tudja bezárni, nem látja lent a taskbart, stbstbstb. na most ezt szorozd meg 4k-val. ezen kérdések csak egy részére de "megoldást" kívántak nyújtani, mert úgy értelmezték, hogy az eltűnt a startmenü, az megoldható így. csoda hogy nem lett elég.az, meg hogy oktatást szervezzenek erre, az eleve nevetséges főleg egy nagy cégnél, mert akkor már új office is bejön, megint senki nem talál semmit hirtelen...
a megszokás nagy úr. ha foglalkoztál volna ilyen területekkel, akkor látnád, hogy egy mezei gizike asztalán ha összekevered az ikonokat felmond az idegösszeroppanástól. erre jön egy ilyen felület. nem csodálkozok hogy nem frissítenek nagy cégek, aztán az ms bepróbálkozott hátha ez volt a gond.
[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
válasz #85552128 #98 üzenetére
Igen tudom, hogy arról volt szó, de ha visszajönne a start gomb, amit sokan szeretnének, akkor nem ártana azt a régi start menüvel együtt tenni. Legalább választhatóan. Erre céloztam.
Nem mellesleg jót tenne a vállalati eladásoknak is. Mert a mostani csempekavalkád nem munkára való.
[ Szerkesztve ]
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
törölt tag
A start gombról beszéltünk, amit 8.1-el visszahoztak és nem lehet kikapcsolni - funkcionalitásban pedig nem több mint a régi kis csempe az is/ez is a Start képernyőre visz, tehát abszolút nem hiányzott ebben a formában (a legtöbb embernek aki megszokta a régit meg sehogy sem).
[ Szerkesztve ]
-
Kirrr
aktív tag
Csempe = nagy ikonok. Ha nem akarod nem használod.
-
sirály12
őstag
válasz #85552128 #90 üzenetére
Nekem jobban használható, ennyi.
Egyébként ki is mondta, hogy kötelezően kell visszahozni?
Csak tegyék bele választhatóan a régi start menüt a winbe és annyi, akinek kell használja, akinek nem az nem. Inkább azon lehetne elgondolkodni, hogy miért is kell nekünk a csempe, az miért nem volt választható? Pedig mint látszik nem igazán jött be.Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Cathulhu
addikt
válasz #85552128 #90 üzenetére
Hat hogy lenyomjak az arcodon a csempeket. Ennyi. Nyilvan ket kattintassal tudtak volna aktivalni a rendes startmenut is, de akkor Pirike sose szokik ra a csempekre...
-
törölt tag
válasz Raysen623 #91 üzenetére
Hogyan ? Balra lefelé mozgatom az egeret
Nyilván mindenki nap mint nap virtuális gépen ablak módban win 8-at használ...
De milyen az a virtuális gép amin az egeret problémás egy adott (elég nagy) pontra vinni, mert az egész semmit sem érne ha ilyen alapvető problémák lennének az emulátorokkal.
Persze ha helytelenül van az egérgyorsítás bekonfigurálva, esetleg hiányoznak a megfelelő pluginek az más dolog.[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
"Ez a start gomb is... A hülyéknek kellett visszahozni.... "
Még szerencse, hogy a "hülyék" táborát gyarapítom.
Legalább már ezt is tudom.
Tudod van aki dolgozik a gépen, és nem csak szórakozik.Bár elgondolkodtató, hogy valakiket lehülyézni, mert nem az tetszik nekik ami neked, elég hülye reakció!
Nem így gondolod?Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Dany007
veterán
válasz #85552128 #87 üzenetére
Okés, ebben kiegyezhetünk.
Mindazonáltal ha most tényleg lesz 9-es idén valamilyen formában / verzióban, akkor azért azt kijelenthetjük, hogy eléggé sűrű a váltás. Legalábbis a hardveres viszonyokhoz képest.Ma már nem olyan létszükséglet az erősebb gép a legtöbb munkához. A többség egy alap c2d-s 6 éves konfigon is vígan eldolgozik, de pl alap irodai munkára még annyi se kell. Azt meg teljesen jól kiszolgálja egy régebbi os-is. Szerintem várhattak volna a 8-cal is legalább még 1-2 évet. A sietség oka valószínűleg a telefonos / táblás üzletág. Egységesíteni akarták az összes platform os-ét. Ez meg is látszott az első kiadású 8-ason.
Továbbá kíváncsi vagyok, hogy a 9-es után mi lesz az új jövevény neve. -
törölt tag
Igaz most már drágább, de 2013 januárjáig 3 hónapon keresztül volt lehetőséged kb. 7-9k-ért upgradelni Win 8-ra, onnan meg ingyenesen lehet 8.1-re.
Szóval utólag (most) nem éri meg, ha csak alap dolgokra használod a gépet, viszont ha lesz valami deal rá akkor érdemes elgondolkodni rajta az apróbb dolgok miatt is.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #85552128 #85 üzenetére
Azért az Xp az már elég régi. A Win7 jobban kihasználja a jelenlegi erőforrásokat, mint az XP, szoftveres támogatottság is már nagyobb Win7-en. Ez azért így nem kérdés. A Vista meg kb senkinek se jött be, de Vistáról már 8-ra lenne érdemes váltani, ez tény.
De a Win7 és 8 között nincs akkora különbség, hogy megérje. Amit mondasz gyorsulás az szemmel látható az rendben van, de megér egy 20-30 ezer forintot gépenként?
Úgy, hogy a többség 1-2 éve adott ki szintén 20-30k-t a Win7-ért. -
törölt tag
"De azt továbbra sem, hogy mi értelme lenne ilyen átlagosnak mondható használat mellett egy már meglévő Win7-ről 8-asra váltani?"
Ebben az esetben XP-ről, vagy Vistáról sincs sok értelme Win 7-re, vagy újabbra váltani, mert az átlagos dologokat mind tudja. (Igaz a Win7-től régebbi OS-ek támogatottsága fokozatosan szűnik meg.)
Win 8 nem csak játékokban, de a mindennapi használat során is gördülékenyebb - jó itt nem arra kell gondolni, hogy +100%-os teljesítménynövekedés, de pont annyi ami szemmel látható.
Van valamilyen 90 napos letölthető verzió, igaz "csak" Enterprise-ból.
Ki kell próbálni és utána el lehet dönteni megéri e, működés közben lehet a legjobban kitapasztalni.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #85552128 #77 üzenetére
"Igazából ha valaki veszi a fáradtságot a metro megismerésére, (vagy ha nem akkor jöhet a "visszabutítás") nincs oka Win 7-et feltenni."
Én azt mondtam, hogy Win7-ről váltani Win8-ra. Hogy mennyit gyorsulhat azt nem tudom. Olvastam már róla, hogy játékok szempontjából a "gamereknek" jó.
De feltételezem alap home-office júz esetében nincs releváns különbség. Értem ezalatt, hogy az én jelenlegi céges gépemben egy ezeréves Q9650-es quad intel proci megy 4gb rammal Win7-en. Rányomok a 2010-es Office Word ikonjára és puff már be is töltött. Nincs várakozás, nincs loading se semmi. Csak rányomok és ott van egyből. Pedig nincs SSD-m. Akkor most ezen mit lehet gyorsítani pl? De pl ott van a céges levelezés is az Outlookkal. Az mondjuk gondolkodik legalább 2 másodpercet mire betölt... Igaz van is bent jelenleg 4390 e-mail csak a bejövőben. Itt is minden egyből reagál. A smart search vagy minek nevezik segítségével pedig amint beírom a keresett szót, egyből kidobja az összes e-mailt amiben az szerepel. Már itt sincs olyan, hogy pörög a homokóra - mint ami a régi office 2003-as outlookban volt -. Ezen megint csak mit lehet gyorsítani?
PS CS6 az első indításnál lassúcska. Okés. De másodikra már 3 másodperc alatt ittvan. Ezen minek gyorsítani?Frissítéseket meg elintézi a gép, mikor leállítom délután hazamenetel előtt. Aztán holnap reggelik addig pöcsöl vele amíg jólesik neki.
A kevesebb helyet foglal is szintén irreleváns a terabájtos vinyók korában.
Szóval én értem, hogy van benne sok apró(!) és bizonyos esetekben hasznos újítás. És azt is értem, hogy van pár bizonyos csoport akiknek kifejezetten jó ez. De azt továbbra sem, hogy mi értelme lenne ilyen átlagosnak mondható használat mellett egy már meglévő Win7-ről 8-asra váltani?
@BiP: köszönöm a helyesbítést!
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Csak a kapkodás a MS részéről. Bár teljesen felesleges egy ilyen pletykára alapozni, de nem értem őket.
Be vannak f*sva, hogy a Win8 megbukott. Ennek oka ki lett mondva többször is, hogy a MEtro Ui (nem nevezték ezt már át hivatalosan időközben ). Erre most kapkodva csinálnak egy Win9-et ugyan úgy Metro Ui-val. Persze csak a pletyka alapján. Ez hülyeség szerintem.
Viszont, én jól elvagyok a Win8-al pár napja pedig a 8.1-el. Kellett a 8.1-es startmenü, mert jobbklikkre ott van minden. Nekem ez hiányzott. A sima Win8-hoz is használtam Classic Shell-t. Tetszik a Metro, de Pc-n haszontalan számomra (telefonomon jobban használható), viszont annyival gyorsabb és jobb a Win8, hogy simán tértem át Win7-ről.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Raysen623
addikt
Emlékeimszerint volt egy 2 hónapos akciója az MS-nek a szoftver indulásakor, és ott nem volt előzmény OP rendszer meglétének a követelménye...Erősen kétlem, hogy csak úgy simán hagyta volna az MS beszerezni a programot. Ugyanis ha ez szükségszerű lett volna, akkor kértek volna egy kulcsot a régi OP rendszerről.
2 napi rohangáltam a neten emiatt anno. Azóta sincs semmilyen retorzió és a vindóz sem jelezte, hogy baj van és nem legális a program.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
BiP
nagyúr
"Azért elég sűrű az elmúlt 4-5 év szvsz. Persze az is lehet, hogy csak az XP ciklus volt túl hosszú."
Így van. XP előtt is ~3éves ciklusok voltak, meg utána is. Egyedül a Vista csúszott meg az XP után.
(Amúgy WIn7 az 2009 október. (július csak az RTM build volt, de októberben jelent meg).
A 8.1 pedig nem egy új rendszer a 8-as után, ezért kár felróni neki az 1 évet. -
törölt tag
"Hiába mondják jónak a 8.1-et, az aki Win7-et használ, annak gyakorlatilag semmi érdemi előnye nem származik a váltásból."
Gyorsabb minden tekintetben (normál használat és játékok során is), kevesebb helyet foglal, még kevesebb erőforrásra van szüksége, nagyon minimális tekintetben lassul csak be (2 éves telepítés és upgrade után modnom), win7 ehhez képest jobban, de még az sem vészes.
Arról nem is beszélve, hogy mivel nincs több SP így egy SP1 win7 is órákig frissülhet újratelepítésnél és ez csak rosszabb lesz.
Az alap programok (feladatkezelő, intéző) is bővültek funkcionalitást tekintve.
Tudom a metro appokat senki nem szereti, de azok is hasznosak lehetnek egyszerű usereknek: mail, időjárás, scannelő, integrált skype, skydrive a beépített alkalmazásboltból meg több is beszerezhető és még a nagyi is tudja telepíteni
Igazából ha valaki veszi a fáradtságot a metro megismerésére, (vagy ha nem akkor jöhet a "visszabutítás") nincs oka Win 7-et feltenni.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Én is így érzem.
Most kicsit rákerestem a googleben release datekre:Xp: 2001 Augusztus
Vista: 2007 Január
Win7: 2009 Július
Win8: 2012 Október
Win8.1: 2013 Október
Win 9: ?2014?Azért elég sűrű az elmúlt 4-5 év szvsz. Persze az is lehet, hogy csak az XP ciklus volt túl hosszú.
Szerintem egyébként nem tanultak a Vista hibájából. Az emberek jórésze nem fog csak azért átállni egy új OS-re mert épp az az aktuális legújabb. Majd ha lesz rá nekik érdemi indokuk amiből konkrét előnyük származik.
Ugyanez van most is. Hiába mondják jónak a 8.1-et, az aki Win7-et használ, annak gyakorlatilag semmi érdemi előnye nem származik a váltásból. Akkor meg minek?Nálunk a cégnél most került leváltásra pár régi XP-s gép. Újabbakra már Win7-tel. De csak azért, mert ezt adták hozzá jóáron. Igazából az XP is elég lett volna továbbra is. Na most akkor ezek után miért vennénk 8-at, 8.1-et? Egyszerűen nem tudnám mivel magyarázni a főnökömnek, hogy ki kéne adni pár százezer forintot, hogy legalább az új gépeken legyen Win8.1. Nem tudnék érvelni hogy miért kéne, hiszen eddig Xp-n is elvoltunk...
-
dgabor80
tag
Akkor ezek szerint csak "játékosok" váltottak az új DX verizók miatt Win8-ra?
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
mephi666
nagyúr
én még xp-nél bétáztam és szvsz nem olyan szörnyű az: anno a 95/98/98se/millenium környékén volt szívás becsülettel, ami után a win2000/xp megváltás volt meg lehetett fektetni, ha nagyon akarta az ember, de irodai környezetre szvsz még mindig az egyik "legjobb"/legelterjedtebb oprendszer... én a vista-val szívtam szép nagyokat: míg xp túlélt komplett alaplap+proci+ram+vga-cserét (duron750 -> 3800+ x2), vista belehalt egyszerű vga-cserébe (mondjuk elég extrém volt az összeállítás: asrock am2nf3 vsta nvidia-s ethernetvezérlője akadt az agp-s hd2600xt-vel, hogy sehogy nem bírtam vista alatt működésre bírni)
...na, szóval durván 13éve használok xp-t folyamatosan (otthon, suliban, majd munkahelyen... most már csak munkahelyen) és szerintem egy korrekt oprendszer (főleg a korábbiakhoz viszonyítva) ...itt melóhelyen szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, mennyiszer omlott össze 7 év alatt ...megértem, hogy sok helyen még ezt használják, mert miért is váltanának, ha az igényeket kielégíti?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
dgabor80
tag
Én is ócsóért vettem...jó és hibátlan....
(ennyiért Steam OS költségét sem növelné nagyon )
újra van driver a régi jó kis Creative-omhozmeg is lepődtem mikor hardverváltozás miatt kijelentette, hogy lehet hogy más használja a kódomat...aktiváljam újra
@this is life: de ha ezt megvetted (win8) akkor az erre épülő win 9 már az lesz nem?
[ Szerkesztve ]
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
tDr1v3r
veterán
Értem. A kékhalál nem lehet hogy a driverek miatt van?
Na, akkor ha már más is bedobta, akkor itt az én listám:
XP - szar bugos izé (aki 2001-től kezdve használja tudja miről beszélek) amit SP2-vel 3 év alatt pofoztak ki használhatóra - igen, marhára nem komálós részemről;
Vista - Megjelenéstől kezdve használtam, semmi problémám se volt vele a kompatibilitáson kívül;
7 - Bétázással kezdtem, jó volt elejétől végéig, bár a Vista kicsit jobban nézett ki de who cares az uxtheme korában;
8 - Augusztus-szeptember fele húztam fel, egy vírus-rootkit-akármiizé miatt újra kellett húznom, elsőre a hang bugos volt (egy idő után elkezdett akadozni, drivercserével nem tudtam megoldani), aztán amikor felraktam másodszorra érdekes mód megjavult. A Start meg az Aero Glass problémáját Start8-al és Glass8-al megoldottam, így most tökéletes.Eddig nálam a 8 a "legjobb" (igazából
dolannem) Windows... kicsit kell szöszölni vele de who cares^2, +20 percet meg néhány dollárt rabol el az életemből, cserébe viszont van jóféle ribbonos az Explorer és fejlettebb Task Manager. Viszont még mindig nincs több desk támogatása... legalább azt koppintanák le Appfeléktől.Persze ettől függetlenül biztos van olyan aki OOB akarja a jóságot, meg tudom érteni az ő álláspontjukat is.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
Van gond... Az a baj, hogy lehet védeni es utalni, de az ms tovabbra se ertem miert akar egységes feluletet. Amig a bevitel nem egységes addig valami csorbul. Szerintem szep lassan nékik is leesik ez.
-
BiP
nagyúr
A sírás 90%-a a start menü és a glass. Ez a kettő belefért volna méretnövekedés nélkül, mint opció.
Így azok is könnyebben át tudnának állni az új rendszerre, akik kicsit lassabban haladnak, jobban szeretik a megszokott dolgokat, kevésbé alkalmazkodóak. És ha már fent a gépen a Win8 (még ha Win7-ként is használja), akkor ráér próbálgatni az új dolgokat, hátha megszereti még a végén. De ez az erőltetett kiírtása pár kedvelt funckiónak, ez robbantotta a közvéleményt. (Minden korábbi windowsból pucoltak ki kevésbé használt dolgokat, de most kicsit eltúlozták).
Értem én, hogy ha változtatni akarnak, akkor lépni kell, de nagyobb volt a lépés, mint amit a tömeg elbírt volna. Fokozatossággal több sikert értek volna el. Talán, persze, mert ez már csak egy "mi lett volna, ha" elmélkedés.[ Szerkesztve ]
-
Ez a Win8 sehogy se akar elterjedni úgy, mint ahogy a Win7.
Látszik hogy az embereknek mégse jön be annyira a Metro UI, éppen ezért akarnak javítani. Csak az a baj, hogy a Windows az nem android, hogy évente (vagy jelen esetben) két évente kelljen updatelni. Vagy hagyni kell az aktuális verziót hogy felfusson, vagy kukázni az egészet (ahogyan a Vistát is), és kicsorbítani a köszörülést (ahogyan egy bölcs videóblogger fogalmazott egyszer ).All→M8
-
bzoley
veterán
De van funkcionalitása, csak úgy látszik nem érted a lényegét, vagy nem felel meg a te izlésednek. Egy háttérképnek is van funkcionalitása. Amíg nem volt w8-ra glass, próbáltam megtalálni a megfelelő ablakszíneket, de nem létezik olyan kombináció, amiben harmonizál a háttérrel, és a tálcával. Ehhez nyilván hozzájárul a centi vastag ablakkeret is. A lényeg, hogy nem érzem magam jól egy olyan asztal előtt, ami össze nem illő színekben pompázik. Metrón nyilván nem szempont, és biztos van, aki így is jól érzi magát,többünket viszont zavar az összevisszaság.
Aki meg akksiról dolgozik, főleg ha tapasztalja, hogy jobban merül, az nyugodtan kikapcsolhatja az extrákat, mint eddig is. De azért kiírtani, mert megpróbálják néhány gagyi táblára is ráeröltetni a rendszert, rossz döntés volt. -
kispx
addikt
Nálam 40-50 perc a differencia közötte. Amiket mondtál az megmaradt.
a #40-es hszemet azért írtam, mert furcsálltam, hogy ez az első topic, hogy senki sem hiányolja az aero glasst (= "üvegezett ablakkeret"; Minden más megmaradt)
És habár össz-vissz csak ennyiről van szó, az ezelőtti topicokban egész szép vallási háborúk alakult ki amiatt, hogy, az "üvegezett ablakkeret" nincs a 8-ban.De, ha egy kicsit visszamegyünk az időbe a Vista korához akkor az volt a baj, hogy belekerült. Most hogy kiszedték az a baj, hogy kiszedték.
(#57) BiP
Félreértés ne essék, nem flamet akarok kelteni. De egy kicsit nehéz haladni, a korral ha semmi sem jó. A start menü megértem, annak volt funkcionalitása. De az sem opció ha mindent meghagyunk opcionálisnak, ha ránézel egy win-re akkor láthatod, hogy elég API szinten elég sok mindent meghagytad, és relative kövér is lett. Nem lehet mindent meghagyni opcionálisan. Akinek kell van/lesz 3rd party cucc rá, de idáig a win8 javarészt a sírásról szólt. (Aminek az egy részét megértem)[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Én desktopon használnám a glass-t, szóval az erőforrás nem kérdés.
Ill. A 8/8.1-ben a számomra a desktop túlzott egyszerűsítése már a funkcionalitás rovására ment. Összefolynak az ablakok, modern stílusú weboldalak tartalma, stb.
Ezért volt jó a glass és a win7 téma (lekerekített ablakok, árnyékok, színátmenetek), amit bzoley is említ, hogy jobban elkülöníthetők az asztalon a különböző elemek.
És annak ellenére, hogy sokan elégedettek az új kinézettel, opcióként megmaradhatott volna. Nekem ez utóbbi hiánya a legnagyobb bajom.
Mindenkinek más az igénye (kell-e glass vagy nem, kell-e start menü vagy sem, érdekli-e a ModernUI/Start sceen vagy sem), ezért felesleges egymásnak ugrani, (meg már milliószor lerágott csont) de pont emiatt kellett volna meghagyni a usernek a választást. Legyen az a default kinézet, ami most van, de ha nem azt szeretném, ugyan hadd állítsam át.
Na mindegy, 3rd party cuccal már majdnem jó, de jó lett volna, ha gyárilag benne van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
Xaels
félisten
Az MS sem tudja mit akar, az emberek nem fognak ilyen sűrűn új OS-t venni. Nekem nincs semmi bajom a 8.1-el. Amikor összeraktam a mostani gépem úgy voltam vele, hogy 1 próbát megér. Eléggé adták az alap dolgok magukat szerintem. Mondjuk valamelyik nap telefonhoz kellett fastboot drivert telepíteni és W8-as leírást olvastam, hát azt a cifra gondolatot ami átfutott az agyamon nem részletezném, mert amit össze szenvedtem vele mert az MS olyan fincsin átvariálta a menüpontokat a 8.1-ben, hogy semmi sem ott volt ahol kellett volna legyen. De megoldottam.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
kispx
addikt
Funkcionalitása 0. Mellesleg, nem lett ocsmány/igénytelen glass nélkül. Ha ocsmány lett volna, akkor megérteném.
Emellett volt szerencsém egyszer személyesen egy eye-trackinget kipróbálni, ki találod, hogy hány másodpercet töltöttem az glass nézésével?
Mellesleg használtál már akkuról üzemelő notebookot aero glassal? A táp megszűnésével nem véletlenül az az első lépése, hogy kikapcsolja.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz Raysen623 #10 üzenetére
elnézést hogy megvédem a célpontodat, de elképesztően rossz példát hoztál fel. akkor talált volna be, hogyha mondjuk azt mondod, hogy miért jár ladával, amikor suzukival is lehetne. kb. így lenne reális.
a stílusodon meg csiszolnod kellene, nem ettől leszel valaki, hidd el.a cikkhez: kipróbáltam a win8-at de nem győzött meg.
több mint 1 éve kiszolgál a win7, egyszer sem fagyott le, egyszer sem szállt el, nem lassú, nem akad.
minek váltanék másra?[ Szerkesztve ]
-
lacuspapus
tag
én valamelyik warez oldalon már Win 9.4-et is láttam, le vagytok maradva
"Cinikus az az ember, aki mindennek tudja az árát, de semminek sem tudja az értékét." (O.Wilde) +36209267626/8-21-ig/
-
bzoley
veterán
Van, akinek fontos lehet. Miért fáj az neked? Mellesleg glass mellett valahogy össze lehet hangolni a hátteret, a tálcát, és az ablakokat. Van, aki szereti, ha izlésesen néz ki, ami előtte van. Az egyszerű, és az igénytelen között van különbség.
Ezen kívül pedig nem pazarol annyi erőforrást, főleg a mai erőműveken, ami indokolta a kiírtását. Egy életképtelen piac, és elképzelés miatt ezeket szemétbe dobni nem volt túl bölcs dolog, lásd az eredményeket.
Mondjuk egyesek még mimdig abban a tévhitben élnek, hogy az asztal meg fog szünni, és még terjesztik is. Abban az esetben fölsleges lenne.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
mephi666
nagyúr
...vagy csak egyszerűen nagylábujjal megnyomom a power gombot a házon
ui: mondhatod a lánynak, hogy MELLesleg más testrésszel is ki lehet kapcsolni és bemutathatná
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
alevan
őstag
#11 és #22:
Anno laptop FreeDos-al jött, de akciósan vettem Win8-at hozzá. Semmi fond nem volt, de SSDre váltás után újratelepítettem Win8at és jöttek a fagyások illetve memory leak-ek. Akkor megint úkratelepítettem ugyanarról a DVDrôl, és eltüntek.
Mikor kiadták Win8.1-et, megint nem colt gondom. De mostanában Ubuntu-t kelett tegyek a Win mellé, viszont elcsesztem végül. Megint fel a Win8, update 8.1re, és megint jöttek a fagyások. Egy hét múlva megelégeltem, ncore-ról leszedtem egy MSDN 8.1et, feltelepítettem a kócsommal, és megint eltüntek a fagyások.
Bios-ba égetett kulcsokról nem tudok nyilatkozni, de ha DVDs verzióval rendelkeztek, próbáljatok egy-két formatált reinstall-t."Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Meteorhead
aktív tag
válasz Armagedown #36 üzenetére
Szeretném a csempével kapcsolatos, szalonképes és (szerintem) értelmes véleményem csak linkelni.
Írtam egy szalonképtelen verziót is, de inkább kitöröltem.
-
Kirrr
aktív tag
Miért életbevágóan fontos a start menü jelenléte?
Mert hogy én csak a kikapcsoláshoz használtam az fix.
-
Def26
félisten
Mindegy mi jön, legyen benne csempe és start menü is (rendes) és akkor nem lesz veszekedés ez miatt.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Armagedown
őstag
Amíg csempe is lesz benne, kipróbálásra sem érdemes
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
prolad
addikt
Igazából csak a kékhalálosdi a zavaró,a kevés memóriás hibával nem foglalkozom,mert nem fogy el a ram.November óta használom,a sima 8-asnál még így is sokkal jobb,gyorsabb,stabilabb (abban valamiért a rendszer ok nélkül belassult,fagyások ott is voltak).Mennék vissza win 7-re,csakhát a driverek...
De ha a 9 megoldja ezt a 2 problémát (lehet egy újratelepítés is megoldaná),akkor rendben lenne a dolog,mert a csempékkel nincs bajom.Szerk.
Ha már megközelítés:
XP pipa
Vista nem próbáltam
7 pipa
8 jó lenne,de mintha félkészen adták volna ki
9 (?) szerintem megint jó lesz,kiforrott csempés renszer,win 7 szintű stabilitás,jobb erőforráshasználat (olcsó atomos/amd-s tabok miatt)[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz fornettisuti #27 üzenetére
Akkor íme egy másik megközelítés:
XP borzalom
Vista csalódás
Win7 pipa
Win8 pipa, de csak ha nem vagy start menüs vagy csempe hater
Win "?" majd elválik
-
DeltaPower
addikt
Borzasztóan kíváncsi leszek rá, hogy a 2 éves laptopomra hajlandóak lesznek-e drivert gyártani ehhez a következő windowshoz, vagy megy az egymásra mutogatás a gyártó és az ms részéről, amit végül az user fog megszívni.
Raysen623: a személyeskedést te kezdted a #7-ben, és jó lenne ha abbahagynád, mert elég idegesítő, kösz.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Raysen623
addikt
Erre nem tudok mit mondani, mert én meg nem találkozom ezekkel a hibákkal valamiért...használom otthoni és munkahelyi környezetben is és gyakorlatilag nincs vele bajom. A milleniumot meg ne is hozd fel példának, mert azt is min havonta egyszer újra kellett rakni állandóan...de az sem volt baj, hiszen az egész 500Mb volt! (ha jól emlékszem)
-
fornettisuti
veterán
Ahogy a fogyasztók látták eddig:
XP pipa
(Vista bukó)
Win7 pipa
(Win8 bukó)
Win"?"
Magyarán minden 2. verzió volt a jó a népnek
Nálunk a cégnél nyár folyamán kezdtek/kezdenek átállni XP-ről Win7-re, előbbinek áprilisban lejárt a supportja, utóbbinak 2020-ig lesz (Win8-nak 2023-ig), nincs értelme/létjogosultsága nagyvállalati környezetben Win8-nak.
Majd 2019-ben vátalanak legközelebb Win30-ra...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
Воланд
titán
válasz Meteorhead #19 üzenetére
ketlem, hogy az ms annyira tokon szurna magat, hogy a modern alkalmazasoknal ket (?) ev utan elhagyjak a visszafele kompatibilitast. vert izzadt az ms, mire ennyi alkalmazas lett a store-ban. ezt wpnel sem jatszottak el.
-
assemble
addikt
Valoszinuleg erzik, hogy hanyatlanak, igy probalnak meg gyorsan annyi penzt kiszedni az emberekbol amennyit tudnak (amig meg tudnak).
In semi-related news:
Ubuntu 12.04 Is More Secure Than Windows 8 and Mac OS X, Says UK Goverment -
Cathulhu
addikt
A kompatibilitasi hibak, a driver szuttyogasok, az eleinte erthetetlen fagyasok, a leakelo memoria, az idiota task management, a zavaros UI, es ez csak amibe en belefutottam az elmult 1 evben. 8.1 meg rosszabb. Szoval eleg meresz kijelentes ez a "messze legjobb", ennel meg a milleniummal is kevesebb szivas volt.
-
Vistaboy
veterán
Elnézést, elírtam azt a részt. Az év vége felé biztos lesz kipróbálható build, csak mindjárt áprilisban nem, mert akkor kezdenek neki a munkának. Javítottam.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Meteorhead
aktív tag
Nekem az egyetlen aggodalmam ezzel csupán annyi, hogy desktop óriási előyne más platformokkal szemben a hőn áhitott bináris kompatibilitás. WinAPI annyira régóta létezik, hogy minden alkalmazás amit évekkel ezelőtt írtak simán működik.
WinRT egy nagyon jó találmány, de Metro 2.0 mennyire lesz kompatibilis visszafele? Ugyanúgy menni fog egy régi csempés alkalmazás, mint a 8.1 esetében, csak esetleg nem támogatja majd az új feature-öket? Ha az alkalmazásboltból eltűnnek a Win 8.1.1-re fejlesztett dolgok Win9-re, akkor azzal egy nagyon aktív alkalmazásfejlesztő gárdát kell fenntartania MS-nek.
Az alkalmazásbolt előfizetése persze feltételez a fejlesztőktől egyfajta elkötelezettséget a frissítések és a karbantartás iránt, ha már egyszer bevételt szeretnének látni, de van egy csomó ingyenes alkalmazás, amiknek a fejlesztői nem biztos, hogy lépést tartanak a gyors verziófrissítéssel. Ezek akkor el fognak tűnni?
Én nagyon bírnám, ha kicsit szélesedne az alkalmazás felhozatal a boltban. A tapis Office nagyon várós. Mint ahogy az igazán igényes SSH kliensek, zeneljátszó, TűzRóka, ViharMadár, Google alkalmazások (bár én nem használom őket), VLC, és a JÁTÉKOK!!
Nagyon faja lenne, ha az AAA kategóriájú játékok nem csak Steam, hanem a Windows App Store-ban is megvehető lenne. És persze az App Store-on magán is lenne mit csiszolni.
-
n@p@lm
őstag
arra kíváncsi leszek hogy a nyolcasok mennyiért válthatnak kilencesre....
-
mephi666
nagyúr
lehet épp ezért, mert támogatása van/volt/lesz, funkciókat jól ellátja, stabil, átlag felhasználó könnyebben veszi a váltást, mint 8-ra és talán olcsóbb is
az a probléma, hogy sok ember kényszerből/nyűggel dolgozik gépen, megszokik valamit és fél a változásoktól... pl chrome-mal jártam így, hogy kolléganő panaszkodott az explorer-re és rákérdeztem, miért nem azt használja? fent van az is a gépen... "abban nem talál meg semmit, mert összevissza van az egész" ...megmutattam hogy mi-hol van, hogy tudja a könyvjelzőit rendezgetni, gyors is és örömmel használja (egy oprendszer meg ennél jóval összetettebb)
-
félisten
Ezt most nem értem.
Nem úgy volt, hogy minden évben kijön egy nagyobb service pack, és csak egyszer kell megvásárolni a Windows Blue-t, majd minden évben update-elni, mint az iOS-t?
És miért a Gamepod-on jelent meg ez a hír, miért nem az ITcafé-n?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bjørgersson
félisten
-
prolad
addikt
Csinálhatnának valamit,mert a 8.1-nek vannak furcsa dolgai,pl. folyamatosan ok nélkül panaszkodik,hogy kevés a memória és zárjak be programokat (3-3,5 GB van felhasználva a 8-ból),valamint a heti legalább egy "kékhalál" is alap...
-
BiP
nagyúr
De. Eddig 3éves ciklus volt, de aztán a 8-nál -úgy emlékszem- hogy be is jelentették, hogy 2éves ciklusra váltanak. 2évente új rendszer, köztes évben pedig update. (ez volt a 8.1, jövőre meg 9.)
De még így is 2,5 év lesz a 8-9 között, szóval annyira nagy sűrítés mégsincs."A Windows 9-ből természetesen idén még nem lesz kipróbálható változat, a fejlesztések csak április végén indulnak"
Ez nekem kicsit fura. Ha áprilisban akarják megjelentetni, akkor furcsa, hogy idén, azaz 3-4 hónappal előtte még mindig nem lehet kipróbálni, pedig a Previewk korábban szoktak jönni. (még akkor is, ha ez a 2015. április csak az RTM-et jelenti, nem a valódi kiadást). A 8 esetében az RTM előtt 11 hónappal volt az első preview. -
oriic
HÁZIGAZDA
Az az érdekes hogy sok cég még mindig XP-t használ, az ismerős cégek is most kezdtek átállni WIndows 7-re. Egyiküknél kérdeztem hogy miért nem 8 vagy 8.1? Mondta hogy a 7 bőven elég, évekig nem is váltanak majd.
Amúgy ezt a start gomb mizériát sem értem. Hónapok óta 8-at használok nem hiányzik. MIndent megtalálok ami nekem mint mezei usernek kell, a bal sarokban a jobb egérkatt meg nekem bőven elég, minden ott van amire szükségem van.
Live-Die-Respawn
-
Bjørgersson
félisten
Sírnak, hogy nem kell a Windows 8 senkinek, ugyanakkor a felhasználók jelentős része nem hajlandó használni a csempéket és kell nekik a start menü, de ezt a "változtatást" nem hajlandóak meghozni. Idióta barom állatok, meg is érdemlik.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
mephi666
nagyúr
szerintem is: win3.1 - 95 - 98 - 98se -millenium - xp közt még megértettem, mert volt bőven innováció és a hw-ek is gyorsan fejlődtek/átalakultak, de aztán xp -> vista -> win7 megint vagy 8 évet betakart, erre azóta 2év alatt 8 -> 8.1 -> 9? amikor az emberek nagy része éppen csak win7re váltott? cégek/iskolák nagy részénél meg gondolom még xp van (mint pl nálunk... és igazából elég is)
-
őstag
Nem lesz ez így nagyon gyors? Ki fog ilyen gyorsan váltani? Tudnak-e egyáltalán annyi újdonságot (régi dolgot vissza) hozni, amiért megérje megvenni?
-
nagyúr
De. Remélem közelebb all majd a 8-hoz, mint a 8.1-hez. Ez a start gomb is... A hülyéknek kellett visszahozni.... Lásd mint office 2007-2010. File menu nem volt és kész volt a fél világ, hogy nincs ilyen menüpont...
-
Raysen623
addikt
Az én problémám ezzel az, hogy a W8 eddig messze a legjobb operációs rendszere az MS-nek! Az már a lökött userek hülyesége, amit a csempe és start gomb mizéria körül rendeztek, ahelyett hogy vették volna a fáradtságot és hosszabb távon kipróbálták volna a rendszert...ez olyan mint amikor egy ember fejlődése során nem akar elszakadni a babakocsitól, ezért még 10 évesen is azzal jár...
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kezd kicsit sűrűsödni a Windows kiadások száma nem?
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla