Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
biztos megvan a jo okuk ra, de vajon miert nem hasznalnak Androidot? az mar keszen van, hardware is van hozza boven, csak a gyartospecifikus dolgokat kene belerakni es kesz...
-
doc
nagyúr
tud az is mindent amit kell, es raadasul mar kesz van
fejlesztettem en mar embedded Linuxos handheldre is, meg most Androidra is (C++ -ban ), szerintem fejlesztokent sem jelent szamottevo pluszt, user szinten meg plane
persze ettol meg orulunk, nem art ha meg tobb ipari tamogatast kap a Linux -
VaniliásRönk
nagyúr
"...egységes Linux..." Messze van még április elseje gyerekek.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Lenry
félisten
válasz VaniliásRönk #4 üzenetére
egységes abból a szempontból, hogy mindegy autógyártónál ugyanaz lesz (vagy legalább az alapja)... hogy esetleg a többi Linuxtól már eltér, ez keveseket fog érdekelni
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
alevan
őstag
Számomra csak az a lényeg, hogy tökéletesen kompatibilis legyen a WPmmel kb 3-4 év múlva, amikor összegyűl a tervek szerint egy masinára.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
törölt tag
Aztán ezen a piacon nyomul az Apple is, az MS meg már jó ideje bebútorozott a FIAT-hoz. Az egységesség innentől borul, a beszállítóknak gyakorlatilag három rendszerhez kell kompatibilitással bírniuk, vagy teljesen szétesik a piac- melyik márka milyen rendszert használ, s így mit választhat a vevő is utólag.
Apple mögé pl. a BMW is beállt már.
#6 alevan: mármitn mire? WP-s telefonra?
[ Szerkesztve ]
-
L Balázs
tag
Miért kell minden egyes alkalommal újra feltalálni ugyanazt Nekem teljesen tetszik az a megközelítés, hogy az embernek van egy okostelefonja, amit az aktuális tevékenységéhez használt eszközbe dokkol, jelen esetben pl. az autójába. Így a gyártóknak csak egy appot kéne csinálniuk, ami értelmezi az autó jeleit, a többi "okosságot" meg a telefon adja. Rendben, hogy így több platformot kéne támogatni, de az még mindig egyszerűbbnek tűnik, mint egy vadi új rendszert összerakni
-
VaniliásRönk
nagyúr
De akkor nem kapnak támogatást a rendszer kifejlesztésére annak az egy platformnak a tulajdonosától, amit támogatni fognak. Se fejlesztési költség, se komplikált támogatás. Duplán megéri. Ja hogy az egyszeri véglény szív? Annak az a dolga.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
haddent
addikt
Engem az érdekelne, hogy mégis mi a jó égért intelt pakolnak a kocsikba? Ott az ARM. Olcsó, testreszabható, kb. nulla fogyasztással (túlzás persze, csak intelhez képest..), van már rá linux is. Minden szempontból jobb, mint egy ilyen "kiégett" architektúra amit évtizedek óta csak pofozgatnak ide-oda meg bővítenek a gyártástech. fejlődésének köszönhetően...
Kicsit poénosnak tartom, hogy a szerverpiacra betör az ARM, ide meg mégis intelt használnak... (Na nem azért, mert hogy az autó az szerver, de azért mégis látni a párhuzamot remélem..)
(Amúgy azt nagyon helyesnek tartom, hogy nem Androidot használnak. Azt a rendszert száműzni kell ahonnan csak lehet, annyira hulladék már az alapoktól kezdve.. Hát hogy lehet real-time dolgokat alkalmazni egy olyan helyen, ahol a legfontosabb a kis számítási erővel sokat kevés fogyasztással.. Okoskodók: nem, nem tudnék jobbat csinálni, de mégis látom a hibáit )
[ Szerkesztve ]
-
L Balázs
tag
Ahogy (#9) VaniliásRönk is mondta, itt nem a végfelhasználó érdekeit nézik, hanem azt, hogy kitől lehet több támogatást bezsebelni. És gondolom az Intel tette le a legnagyobb pénzt az asztalra.
[szarkazmus]
Amúgy is, a mai gigantikus akkumulátor kapacitások mellett nem mindegy az a pár watt ide vagy oda? Cserébe tud a gyerek Crysis 8-azni a műszerfalon, mert azt bizony nem adják ki ARM-ra!
[/szarkazmus] -
doc
nagyúr
válasz Pikkolo^^ #12 üzenetére
szerintem ezt gondold at meg egyszer
En jopar eve hasznalok Androidot, fejlesztek is ra, de meg nem talalkoztam buggal benne. Ami persze nem azt jelenti hogy nincs, de azt igen, hogy ha vannak is, a rendszer meg jol hasznalhato.
Optimalizacio alatt mit ertesz? MIvel sok kulonfele platformon megy, ezert nyilvan nem lesz annyira HW-re szabott mint egy csak arra keszult oprendszer, de ez a Linuxrol is elmondhato meg sokkal jobban. (arrol nem beszelve, hogy az Android alapja is a Linux kernel)
Amugy nehez olyan szoftvert kitalalni, ami egy ma mar filleres, also kategoriasnak szamito vason ne menne eleg gordulekenyen akar Android van alatta, akar barmi mas.Vagy hogy mashogy fogalmazzam: a gyartoknak mennyi elonyt jelent rafaragni egy Linuxot a cuccra ahelyett hogy Androidod hasznalnanak?
[ Szerkesztve ]
-
kyle16
tag
android-ot bele. bár én most teszek az enyémbe tabot szóval nekem már 8 de ha lenne jó árba jól kiforrott gyári linux rendszer akkor váltanék de ezek még évek múlva lesznek csak kiforrva sztem
-
petipetya
nagyúr
Felesleges oda Linux. Az Androiddal nincs probléma.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Olyan prózai okok gondolom már fel sem merülhetnek, hogy Intelt tudnak jobban integrálni a már meglevő rendszereikbe, az intel utasításkészletekhez már megvannak az ismereteik, az átállási költségeket nem kell kiköhögni. Esetleg Intel proci/foglalat/alaplap/stb. jobban bírja az autóban jelentkező hatásokat.
-
Vladi
nagyúr
Mertúgyamúgy a linuxnak ez az egyik fő erőssége. Most egy autógyártót mit érdekli, hogy milyen os fut az érintőképernyő alatt? legyen olcsó és csinálja amit kell. Ha összedobják a pénzt, akkor egész jót hozhatnak ki.
Ha meg nem nagyon ízlik az együttműködés, akkor sincs gubanc. Vannak akkora konszernek...
il sole non sorge più ad Est!
-
haddent
addikt
Mivel a Wikipedia okosabb nálam és úgyis belinkelted te magad is:
Android consists of a kernel based on Linux kernel version 3.x (version 2.6 prior to Android 4.0 Ice Cream Sandwich), with middleware, libraries and APIs written in C, and application software running on an application framework which includes Java-compatible libraries based on Apache Harmony. Android uses the Dalvik virtual machine with just-in-time compilation to run Dalvik 'dex-code' (Dalvik Executable), which is usually translated from Java bytecode.[
A linux-szerű kernel, az obj. C API -k stb szépek és jól hangzanak, csak éppen fakutyányit sem érnek, ha "felül" egy Java real-time "Dalvik virtuális gép" fut. Ez persze erős túlzás és mára már nem számít, hisz ott vannak a 2GHz -es 4 magos little-big -es ARM SOC -ok, de ha megnézed, akkor egy Windows Phone / iOS még ma sem igényel fele annyi "nyerserőt" sem, mint az Android azonos működéshez. Itt nagyon szépen látszik, hogy a kis sárga négyzet ott közbeszól (meg azért úgy látni, hogy amúgy is több réteg van, mint egy "valódi" Linux esetében).
Amúgy meg nem tudom mi ez az agresszív sértődött dolog részedről, mintha a te munkád lenne az Android, vagy nem is tudom Ettől függetlenül a kor legnagyobb legnépszerűbb mobil OS -e ami tovább nő, mindenki imádja és használja és nyilván egyre jobb is, a tényen viszont nem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
Valóban igaza van. A Android Linux alapú oprendszer.
Viszont ha így vesszük, igazad is van, hiszen puszta linuxot senki nem használ, hanem disztrókat, melyek linux alapúak, de egy Debian és egy Ubuntu nem hasonlít egymásra.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Szabesz
őstag
Most annyira alátámasztottad, hogy nem az, hogy semennyire. Módosított linux kernel, nem linux szerű. Amire te gondolsz az a Unix like OS.
Ha már itt tartunk, akkor definiálhatnád, hogy szerinted mi a "valódi linux". Illetve az Android mi is szerinted.(#24) alevan: na tessék
¯\_(ツ)_/¯
-
haddent
addikt
Rosszul fogalmaztam (vagyis bele lehetett kötni ).. Szerintam akkor itt hagyjuk abba, mert nem visz sehova és amúgy sincs sok köze ehhez a hírhez... Ezek szerint a te véleményed szerint az Android egy teljesértékű disztro, mint a debian, suse, ubuntu, arch stb.. És tök lényegtelen/elhanyagolható a "virtual machine" réteg stb..
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
A futtatott programok már gyakorlatilag nem nagyon támaszkodnak a pingvinre magára, sokkal inkább egy fentebbi rétegre (jó, NDK óta ez sem teljesen igaz) de ameddig rootolás nélkül nem tudsz lenyúlni a kernelig, nem kapsz sudo jelszót, addig nem nevezném linuxnak, max linux alapúnak. De az android linux-e vagy sem inkább már hitbeli kérdés.
Bélabá
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számítógépes játékok
- Ea Play Pro 12 hónapos előfizetés 50000 Ft helyett 30000 Ft
- Windows 10 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Sims 4 - Island living code cserélhető, vagy eladó, számlával
- Assassin's Creed Shadows és 6 hónap of Ubisoft+ Classics előfizetés - Intel kuponkód
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest