- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonoic
tag
Sima hangrögzítővel megy , szerintem valami szoftveres baki lehet a ludas....
-
Tonoic
tag
A videózás alatt azt értem hogy videót veszek fel akkor a felvett videon nincs hang sajnos, több appot kipróbáltam de mindegyiknél ez a baj ...
-
Toth_Jani
őstag
Én átparticionáltam 2.5 GB-ra a Meteos app-al és TWRP-ből telepítettem úgy nem volt vele probléma, nagyon gyorsan felrakja magát.
Hogy mi van benne az alaphoz képest fogalmam sincs, ez az első 4.4-es kütyüm,elég minimalista a rendszer talán egy spéci hangszabályzó ami extra.
-
Tonoic
tag
Sziasztok!
Eddig nem is használtam a videot most kipróbáltam de nincs hangja :/
Nincs lemutézva softveresen...
Android v.
4.1.2Alapsáv v.:
A820.V16.2013/03/04 15:18
Build-szám :
A820_S150_Lambda_v2.3.5aValakinek ötlet vagy esetleg valami ROM lenne a megoldás?
-
Toth_Jani
őstag
Nálam elég jól dolgozik gyors és kicsi a fél memória szabadon marad, magyarul tud és elég takarékos a régi már 1 nap alatt lemerítette az aksit ez 2-3 napig bírja.
Egy alkalommal fagyott le eddig de akkor nagyon a Facebook üzenetnél beállt a rezgés és csak az akksi kiszedése után kapcsolt ki.
RDS rádió van füles nélkül , ébresztés működik, a helymeghatározás mind WIFI mind GPS esetében igen gyors, a reklámszűrő alapból benne van. -
chok
csendes tag
Sziasztok,
Particionalasban kellene segitseg.
Azt hiszem valamikor a telefon meteossal volt particionalva es arra lett egy CP5.3-v1-by Cappa 72-es rom telepitve.
Jelenleg a tarhely ugy nez ki hogy:
Telefon memoria osszes hely 669MB
ebbol 516MB foglalt
55.09MB elerheto
Osszes hely 2.18GB
Elerheto 1.94GB
Mik lennenek a lepesek hogy egyben legyen az egesz? A telefon nem nagyon akar telepiteni a keves hely miatt.
Sciptekkel visszaallitani az eredeti kiosztast es utana CP5.3 v1 reintall?Elore is koszi a helpet
Z
-
Bernyó84
aktív tag
Esetleg valakinek az Árpád híd közelében (vagy a 3-as metró vonalán) egy Lenovo A820, akinek ki tudom próbálni az akkuját 2-3 újraindítással?
-
válasz
Bernyó84 #9186 üzenetére
Meg kellene próbálni lementeni a menthetőt, mivel úgy tűnik, hogy a preloader kapcsolat még él.
Akku nélkül a system-ig érdemes lementeni a Flashtool-lal.
Ha azt sikerül menteni, akkor az egyszerűség kedvéért az S138-as romot flashtool-lal feltenném akku nélkül, és utána próbálkoznék újra bekapcsolni. -
Bernyó84
aktív tag
válasz
cappa72 #9185 üzenetére
Az a baj, hogy már kikapcsolt állapotban sem tölt... Mintha benne se lenne az akku. Púposodás nincs rajta... De ettől függetlenül lehet hogy megadta magát az akku.
Amikor rádugom a gépre, azt a pittyegést csinálja akkuval és akku nélkül is... Az érintkezőket már megtisztogattam, de sajnos nem segít. Tegnap este még amikor rádugtam a töltőt, akkor töltött, újraindítást is tudtam rajta csinálni. Aztán egyszer csak megfagyott. Kivettem az akkut, majd vissza és megpróbáltam bekapcsolni, azóta kakukk. -
válasz
Bernyó84 #9183 üzenetére
Amikor kikapcsolva teszed rá a sztgépre, akkor a preloader csatlakozik fel/le. Ez normális.
Az akku is lehet kampeca, mert már régi modellről van szó.
Próbáld meg kikapcsolva feltölteni, majd akku ki/akku be után újra töltőre tenni. Hátha képes rendesen feltöltődni.
Az akku érintkezőit tisztítsd meg (pl. alkohol, radír). -
Bernyó84
aktív tag
válasz
cappa72 #9182 üzenetére
Hát... most már nem tudom bekapcsolni sem... Ha rádugom a gépre, akkor 2-3 percenként pittyeg, mintha leválasztaná a gépről, majd rögtön vissza felcsatlakoztatná...
Visszagondolva, tegnap este úgy kaptam meg, hogy totál le volt merülve az akkumlátor... Teljesen feltöltöttem kb 2 óra alatt, aztán lefagyott a telefon, kivettem belőle az akkut, vissza be, elindítottam, akkor még ugye töltőn volt és kiírta, hogy akku feszültség alacsony, majd elkezdett tölteni, aztán elindult a készülék, betöltött a rendszer és azt jelezte, hogy az akku 74%-on áll. Lehet hogy az akku ment volna tönkre és ezért nem akar bekapcsolni, illetve fagy le gyakran? -
Bernyó84
aktív tag
Mostanában előfordul hogy nem kapcsol be a Lenovo A820, amit az unokaöcsém használ. Korábban én használtam de szeptemberben beszereztem egy Coolpad F1-et és a Lenovo-t odaadtam az unokaöcsémnek... Használta is rendesen, de most elkezdett vacakolni... Ha nehezen elindul, akkor a képernyőzárat bármikor fel tudom oldani, tehát nem a bekapcsoló gombbal van baj, nem az romlott el. Gondoltam teszek rá egy másik romot, hátha az helyrehozza...
S135-re mehet CP 5.3 V1? Vagy a kernel verziója lényegtelen?
-
peter9228
aktív tag
Megnéztem, nálam is így van.
Ha valakit érdekel, van egy új Infrared féle 4.4 AOSP rom: [link] Magyarul is tud, nekem eddig bevált.
Illetve egy szintén 4.4 alapú MIUI6: [link] Ez már nem tud magyarul, és a kamerával gondok vannak: egy rózsaszín folt van középen. Kicsit lassabb is mint az AOSP, egyébként minden jól működik vele.
-
fape
senior tag
-
Hunter2
addikt
válasz
vegyszer #9175 üzenetére
menet közben kénytelen voltam vissza rakni a komplett CWM mentést mivel repart után bootlop-os lett.
MTK droid tools-al mentettem IMEI-t, szóval megoldódni látszik. mondjuk elég sok szopás árán.
Egyébként első körben az egyik imei-t az akksi alól kiolvastam a másikat meg egy nokia 3110-ével helyettesítettem. -
Hunter2
addikt
CWM-mentésből ki lehet valahogy nyerni hogy mi votl a telefon imei száma? anélkül hogy vissza másolnám.
-
Hunter2
addikt
na jelenleg ott tartunk hogy hiába megy fel a 147-es gyári rom nem indul a telefon, ha recoverybe akarok lépni akkor utána csak felvillan a kijelző és annyi.
Esetleg van valakinek egy v147-től különböző rom-ja ami tartalmazza a gyári recoveryt is?
Tehát kompletten újra lehet tolni vele a telefont. -
Hunter2
addikt
legutóbb felraktam a Cappa féle romot és minden jó is volt most viszont havercsaj vissza adta a telefont hogy fagy és akksi kivétel nélkül nem lehet életre kelteni. factory reset után is ez a helyzet. gyári szoftver vissza rakása után meg belefagy a bootanimációba, recoveryből wipe után is.
Flash tool-al végig toltam a teszteket de nem írt ki semmi furcsát, illetve azt hogy nem talált nand flasht.(ha jól emlékszem)Na ilyenkor mi van? Valami ötlet?Esetleg a 147-nél újabb komplett gyári rom van ami flashelhető a flash tool-al?
-
Tonoic
tag
Sziasztok !
Valaki találkozott már olyan problémával hogy egy alkalmazás feltelepül de nem fut ? Jelen esetemben smart office 2 nem megy -.-"
Valakinek ötlet ?
/Ha már itt vagyok megkérdezem azt is hogy ki milyen kamera appot használ ?/
-
nOvOp
senior tag
válasz
Mercutio_ #9163 üzenetére
Ott nem találom. De vissza olvastam és ott a factory mode-ot írják, de nem egyértelmű számomra, főként, hogy az kínai...
Esetleg ha valaki csinált már ilyet, leírná pontosan?szerk.
Találtam egy ilyen videót, de lövésem sincs, hogy itt mit csinál...
Valaki érti? -
jugamir
csendes tag
Sziasztok!
Kijelzősárgulást tapasztalt valaki?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
A vMS 4.2.1 – IV romot használom és szerintem elég jó. Sokkal jobban működik, mint a lambda (gps, wifi, adatkapcsolat, gyorsaság területén), de persze ez sem tökéletes, ezért is írok most.
Telefonálásnál van csak problémám. Mikor telefonálok, akkor sokszor önműködő lesz a telefon és mintha valaki össze-vissza nyomogatná telefonálás közben. Ezt telefonálás közben nem nagyon veszem észre, de mikor befejezem a telefonálást, akkor legtöbb esetben a dátum beállításnál "jár" a telefonom a menüben. De volt hogy a kamera volt megnyitva vagy a galéria éppen. Próbáltam úgy tartani a telefont, hogy ne nagyon mozgassam telefonálás közben, de a közelség érzékelője lehet, hogy nem túl jól szuperál és sokszor visszaváltott a fekete képernyőről. Ja és az eredeti ROM esetében nem voltak ilyen jellegű problémáim.
Tudtok erre valami megoldást vagy beállítást? -
vegyszer
addikt
válasz
weareinluck #9156 üzenetére
Első körben az akku kontakt lenne a tippem. Másodikban sw gondok...
-
Tonoic
tag
válasz
weareinluck #9156 üzenetére
Én ezt fogom használni valószínű :
A820_Lambda_v2.3.5a_full_rom_multilang 2013 julius 20Eddig semmi baja, de a capa-soknak se sincs baja.. Nálam...
-
weareinluck
tag
Na, újabb probléma lépett fel: miért van az, hogy random kikapcsol a telefon, akár simán le van téve az asztalra, vagy zsebben, vagy akár kézben használat közben is?
-
vegyszer
addikt
válasz
weareinluck #9153 üzenetére
Pedig itt is van. Úgy hívják, hogy átpartícionálás, illetve belső sd tiltás.
Mindkettő feladatra Cappa72 csinált egy egy zippet. Szerintem mindkettő benne is van a topic első posztjában, illetve Cappa72 fórumtárs blogjában is...
-
weareinluck
tag
válasz
cappa72 #9122 üzenetére
Igaz, nem pont a820-as, hanem s750-est kellett hardverprobléma miatt szétszedni, de nem sokkal bonyolultabb mint a lego, csak jobban kell vigyázni. Apropó, A820-as memória bővítést hogyan lehet megvalósítani? Ugye s750-nél belsőt külsőként, külsőt belsőként kezelheti, ehhez is van, de nem találom a leírást....
-
Petireb
csendes tag
Sziasztok!
Akkor senkinek semmi ötlet a 9146-hoz?
Segítsetek pls! -
Tonoic
tag
Egy samsung aksival /s6500/ al felraktam rá a cmw-t meg egy romot 2.3.5 a -sat
de a saját aksijával egyenlőre még semmit nem akar kezdeni... -.-"
kiváncsi vagyok sikerül e életet lehelni a telefonba ... /Lehet hogy zárlatos az aksi ? vagy annyira le van merülve hogy semmit nem jelez ki ... csíp pedig a lenovos akku../
-
Petireb
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam ROM-ot cserélni a telefonon. Csináltam mentést, felmásoltam az sd-re az új romot, reset factory,data. Az sd ről elindítottam a telepítést ami le is fut. Az újra indításkor a Lenovo feliratnál megáll a boot.
Amikor próbálom visszaállítani az előző romot azt írja, hogy error while formatting/system!
Segítsetek, lehet még ezzel kezdeni valamit!
Kernel:s138, CWM-based Recovery v6.0.1.2 ezt így vettem.
Üdv, Péter! -
Tonoic
tag
Sziasztok !
Egyik kedves ismerősöm adott egy lenovo a820 as telefont, de nem nagyon reagál semmire se, ép a külselye , szétszedve nem volt se nem tölt se nem kapcsol illetve annyit csinált hogy a lenovo logot-t láttam pár másod percig még ki írt egy low battery feliratot is de ezt leszámítva semmi . se töltést se gépre dugva nem tölti , gép ismeretlen eszköz....
Valakinek volt hasonló tapasztalatja ?
Péter
-
válasz
Lazsnak #9139 üzenetére
Ha co4.x után cp5.3at akarok feltenni, kell másik kernelt telepiteni, esetleg recoveryt cserélni, vagy félni attol h át van particionálva és az galibát okoz?
A CP5.3 aromainstallerrel megáldott grafikus telepítőkészlettel készült.
Ha meg akarod tartani az adataidat, akkor ki tudod választani, hogy ne törölje (formázza) az adatpartíciót.
A teljes átparticionálást képes felismerni, így ha az általam készített CWM szkriptet használtad , akkor automatikusan beállítja a szükséges módosításokat.
Ha Meteos particionálóval csináltad, akkor úgy fogja érzékelni, hogy nincs átparticionálva, ekkor ugye nem is állítja be a módosításokat.Az akkor elérhető gyári S150-es kernelt tartalmazza (az volt a legutolsó hivatalos gyári frissítés).
-
Lazsnak
tag
Még anno régen cp4.xet telepitettem ra mikor megrendeltem pandawillről, azóta is úgy használja barátnőm. Nem merek felrakni semmi mást rá mert rohadt bonyolult volt nekem ez a mizéria, nexusokhoz vagyok\voltam akkor is szokva. Adb meg cwm megy, ellenben ez az atparcionálás, 5 féle kernel meg istennyilák nem mertem mást feltenni.
Ha co4.x után cp5.3at akarok feltenni, kell másik kernelt telepiteni, esetleg recoveryt cserélni, vagy félni attol h át van particionálva és az galibát okoz? Vagy egyszeruen sdre másol, twrpbe swipe es kesz, mert cp romok között könnyű az átjárás?
Tudom ott a logout oldal de ezek nincsenek benne
-
Švejk
őstag
válasz
Minstrel #9137 üzenetére
dadi11 AOSP-ja van fenn, elég jó kis rom, de gondolkozom egy CP5.3-on hátha gyorsabb lenne tőle. Csak az a helyzet hogy már egy ideje olyan szinten nem érdekel a romolás hogy ehhez is lusta vagyok.
Amúgy ja, gondolkoztam hogy eladom, de aprón kb eladhatatlan vagy csak irreálisan nyomott áron, úgyhogy használom inkább mert különösebb gond nincs vele. A hangerő gomb nekem is lekopott kb mint mindenkinek, ennyi a hibalista -
Švejk
őstag
válasz
Lazsnak #9133 üzenetére
Lassan ilyen utolsó mohikán leszek, 2 éves lesz hamarosan a cucc. És igen, problémája nincsen semmilyen, kopp kopp. Az akku már nem a régi de elvagyok vele.
Szóval használom amíg tönkre nem megy!Amúgy frankó stabil 4.2-es romok vannak rá, magam is olyat használok. Azért egy újraindítást hetente kér, különben megtelik az agya nagyon és belassul...
-
weareinluck
tag
válasz
Lazsnak #9128 üzenetére
Tudomásom szerint csak a Cappa72 féle C.P. 5.3-as a legfrissebb, az stabilnak is mondható, anno még mikor aktuális volt a kérdés én is találtam needromon 4.2.2-es romot, de kipróbálni nem volt merszem.
Apropó, hamár itt vagyok: valakinek bontás alatt lévő a820-asa esetleg van? A front speaker érdekelne... -
Lazsnak
tag
-
viatorrent
újonc
válasz
osztraksajt #6102 üzenetére
Szia!
Beállítások / Nyelv és bevitel / Android billentyűzet beállítása / Rezgés gombnyomásra -> pipa ki -
Lazsnak
tag
Esetleg ezt próbálta már valaki?
-
Lazsnak
tag
Üdv fórumlakók,
Több, mint egy év telt már el amióta vegyszer kolléga véres verítékkel leskypeolta velem cappa egyik 4.1-es jelly beanjének telepítését velem egy a820asra. Arra lennék kíváncsi, mivel nem kísértem figyelemmel a telefon romolásának sorsát, hogy van-e valami 4.1.2 JB-nél újabb frankón működő rom erre a kócerájra. Barátnőm nagyon szereti (főleg a szine miatt nyílván) de már lehetne valami frissebb. 4.4 KitKat esetleg próbálta valaki? Létezik valami újabb stabil egyáltalán rá? Needromot természetesen csekkoltam, de mindig fenntartásaim vannak a needromos ingyenes romokkal kapcsolatban.
-
koii
tag
Ez a telefon úgy hülye ahogy van.
Most megint működnek a gombok.
Feltettem egy programot a gombsor kiváltására.
"Button Savior" a neve.
Ha nem reagál a tapira ,akkor ezzel tudom használni. -
-
koii
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki,hogy a korábbi problémám mégis ujra előjött.
Nevezetesen az alsó érintő gombok nem üzemelnek.
Eddig sokat pihent a telefon ,mertg másikat használtam.
Újra elővettem és rapszódikusan működtek a gombok.
Most már egyáltalán nem. Reset ,Wipe stb. után sem.
Annak idején sikerült a Cappa 5.3 ROM felrakása CWM recoveryvel.
A hiba sajnos maradt, korai öröm volt anno. -
motofan
csendes tag
ajánlottak egy gomb háttérvilágítás be és kikapcsoló app-ot, ki is próbáltam, működik. ez a neve, hátha valakit érdekel:
Keyboard backlight controller (Play áruház, ingyenes) -
motofan
csendes tag
ismertek olyan utólag feltelepíthető appot, amivel le lehet kapcsolni a gombok háttérvilágítását? Cappa féle 5.3 romon vagyok, de ott nem találok ilyen beállítási lehetőséget.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az A820S miben különbözik az A820-tól?
Üdv, Zoli
-
dody07
tag
Lenne valakinek kijelzőre fóliára eladó?
Vagy idehaza valamilyen forrása? -
válasz
gyorgytan #9104 üzenetére
Vélhetően topikot tévesztettél, itt nem fogunk tudni segíteni neked.
Összefoglaló szaktopik az Android dual sim okostelefononk topikja, ha a keresővel nem találsz semmit. -
gyorgytan
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Most kezdtem foglalkozni Android rendszerű telefonokkal. Nagy hirtelen rendeltem feleségem számára egy dual sim-es Lenovo K30-W készüléket kínából. Megérkezvén tapasztaltam, hogy a magyar, az angol, valamint a kínai alkalmazások váltakoznak. Szeretnék egy olyan rom-ot feltenni rá amely magyar nyelvűként működik, és olyan alkalmazásokat tehetek fel amilyent én szeretnék (persze ezt most is megtehetem). Korábban erőteljesen foglalkoztam symbian rendszerek ilyen jellegű módosításaival, de az Androiddal mint egy 2 hete találkoztam először. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy javasoltok számomra egy méltán népszerű rom-ot, és annak részletes installálási leírását? Legalább úgy mint ahogy azt Taylor tette a smartphonepro.hu oldalán. Segítségeteket előre is megköszönve. Üdvözlettel:
Gyuri -
ampulla
aktív tag
válasz
Mercutio_ #9102 üzenetére
Ezt a metódust hajtottam csak végre, ezzel működött, utána nem csináltam semmit.
-
ampulla
aktív tag
Sziasztok!
Nektek is 2-3 percig tart mire GPS talál? Cappa 5.3-as ROM van a telón. Csak mert muterom samsungja az enyém mellett fél perc alatt belövi magát.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest