- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az USA már nem akarja kiszedni a Google alól az AI-befektetéseit
- Milyen routert?
- Windows 10
- Microsoft Excel topic
- Reklámblokkolók topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kinaicuccok #35 üzenetére
kinaicuccok A vaterának csak egy számít, a jutalékot beszedje. +1
-
egész konkrétan úgy hangzol, mint aki ott dolgozik. be fogom zárni a topikot, ha ez nem múlik el.
nota bene: mi is a törvény szerint járunk el, ha bejelentést kapunk nem megfelelő tartalomról a szerveren, intézkedünk. úgyhogy ne keltsd a feszkót a szerverfoglaló rendőrökkel légyszi!
-
Chamea2
tag
válasz
djculture #38 üzenetére
A neten keringő írások azok marhaságok!!! Bocsánat a kifejezésért, de azok. A Vatera csak és kizárólag a törvény szerint jár el! Attól, hogy valakit vélt/valós sérelmek értek, még nincs joga, hogy:
- önbíráskodásba kezdjen(akár verbális, akár non-verbális)
- mások személyes adatait kipostolja, jogosulatlanul adatokat gyűjtsön úgy, hogy leütöget termékeket állítólagos vásárlás céljából
- bármilyen magántitkot kifürkésszen, azokat másoknak átadja(számlaszám, név, nem nyilvánosságra hozott tulajdonában lévő üzlet, valakivel élettársi kapcsolatban él, etc.)
és semmilyen más, Büntető Törvénykönyvbe ütköző cselekedetet végrehajtson!Az is jó nagy ökörség, hogy egyesek a PH! lapcsalád egyes oldalaira is kirakják a vélt/valós sérelmeikre hivatkozva mások számlaszámát/többi személyes adatait, mert azzal simán elkövetheti a magántitok megsértését illetve a személyes adatokkal való visszaélést is, ami miatt meg majd szegény házigazdák és apródok illetve moderátorok is az állítólagos sértettel együtt majd járhatnak évekig ügyészségre, rendőrségre, bíróságra teljesen feleslegesen, mert egyesek értelmi szintje nem éri el azt a szintet, hogy BTK törvénybe ütköző cselekedet sorozat és ezzel többet árt, mint használ! Az kinek jó, hogyha egy szép napon kimennek a rendőrök a PH! szerverét üzemeltető hostinghoz, bepakolják a szervereket és elviszik évekre megszakérteni, mert éppen egy "önkéntes" "igazságot szolgáltatott" valahol? Igenis, együttműködnek a Vaterán is, de csak és kizárólag a törvényes kereteken belül! Fel kell fogni, hogy a dolgok saját kézbe vételét a törvény tiltja! Miért képtelen ezt sok ember felfogni? Ha csak bírósági rendelkezésre adható ki bármilyen adat, akkor csak és kizárólag arra! Mielőtt bárki beírná ide, hogy a csalókat védem: nem a csalókat védem, de a törvényes kereteken belül kell maradni, mert ha nem, azzal a törvényt nem betartó árt az adott szerver üzemeltetőinek is, mivel a szerveren megjelenő tartalomért nekik is felelősséget kell vállalni!
-
djculture
félisten
Attól még most is tele van olyan hirdetéssel amit csak a hozzá nem értő madaraknak találtak ki, hátha rárepülnek. Gondolom ez a kiköltözés is erre irányul hogy a magyar hatóság ne tudjon velük semmit se kezdeni. A neten keringő irások szerint a vatera nem egyszer a rendőrséggel se akart együttműködni a csalók megfogásában hanem kb háritotta a dolgot hogy nekik erre nincs apparátusuk .
[ Szerkesztve ]
-
Ivanh
senior tag
Hát ilyen nem történt még velem, ez a mocskos vatera átkúrta a fejemet...
április 20-án küldtek egy e-mailt, ami fontos (zárt aukció díjváltozása 0-ról 500 Ft-ra tételenként ápr. 22-től) ami a spam mappában landolt nálam.
Több kérdést vet fel: miért ott? mikor minden levél megtalált eddig a normál mappában, oda csak a reklámtémákat irányítja a rendszer, eszem ágában nem állt volna ott keresni, egy fontos! pénzügyeket is érintő mélt...
Most értesültem több hét inaktivitást követően, miután kiszámláztak 3 rongyot a semmiért.Szerintetek megkaptam a kellő tájékoztatást?
szerintetek kőkemény egy nap elegendő, hogy mindenki megkapja a tájékoztatást és tudatosuljon a változás..?????? -
Chamea2
tag
válasz
kinaicuccok #35 üzenetére
Én jeleztem többször is a sávon egy pár gyanús embert és letiltotta őket a Vatera záros határidőn belül, mert megalapozottnak tartotta. Sőt mi több: levelet is küld a felhasználóknak, amennyiben kiderül, hogy az illető csaló!
-
bul07
nagyúr
Na most már van csaló a vaterán , feljebb ezt írtad
Vaterán viszont minden gond nélkül előre utalok, mert ott csaló gyakorlatilag nem találhatóÉrdekes ez
Úgy véded a vaterát mintha fizetnének érte
Amúgy is mostanában egyre többet szidom őket, rákeresek valamire ere elirányít egy bolt honlapjára , de mi az @nyért, mikkor ha boltból akarok vásárolni ott keresem nem aukciós portálon
-
Chamea2
tag
válasz
cskamacska #31 üzenetére
"Ott ahol a képedbe mondják hogy nekik semmi közük az üzletelésekhez, ők csak a felületet adják?"
"Ó igen a temérdek átverős hirdetés tényleg csodálatosan tiszta figyelmeztető kommentektől."
Igen, ezt mondják annak, aki nem jó helyen, nem jó stílusban közli a problémáját. Nem a hirdetés alatt kell jelezni előtte, hogy k*cs*g csaló, stb., egymásnak elérhetőséget adni(mikor tilos és többek között ezt is mindenki elfogadta a szabályzatban) meg üzengetni, mikor az a felület nem arra való! Mindezek után meg a Vatera ügyfélszolgálattal úgy ahogy stílusban tárgyalni. A rendőrségen kell gyülekezni, hogyha valakiket átvertek és nem alternatívákat keresni, mert az önbíráskodást egyébként is bünteti a törvény személyes adatok és magánlevelezések kipostolásával együtt(személyes adatokkal való visszaélés). Arra meg senki sem kíváncsi egyébként sem, hogy utópisztikus módon ár meg egyéb okok miatt valakik eldöntik valakiről, hogy csaló és önkéntes rendőrösdit játszanak, ugyancsak IRL adatokat közzétéve, ami szintén ellentétes a magyar hatályos jogszabályokkal(magántitok jogosulatlan megismerése/megsértése, stb.), az üzemeltető meg szenvedhet az NMHH-val meg más hatóságokkal, mert a szolgáltatását akár fel is függeszthetik jogsértő tevékenységek sorozata miatt!
Minden hirdetési oldalon van egy sáv:
Bejelentés után meg fogják vizsgálni az adminisztrátorok, hogy van-e probléma az adott hirdetéssel. Amennyiben van(például multireg), akkor megteszik a szükséges intézkedéseket. Így kell tenni, elkerülve azt, hogy esetlegesen ártatlanok kerüljenek bajba(abszolút nem jó ember hirdetése alatt lesz tele értelmetlen egymásnak való üzengetésekkel, kommentekkel, rágalmakkal), ellentétes legyen a törvényekkel és/vagy a Vatera ÁFF-jével, ami az üzenőfalra vonatkozik. Van ennek módja, hogy az ember rendezze a problémáját illetve jelezze a panaszát, amennyiben van, nem kell ehhez törvénytelen eszközökhöz illetve regisztrációkor is elfogadott szabályzattal ellentétes magatartáshoz folyamodni! A személyes adatokat a törvény védi, ahogy az embernek a magán titkát is! A levelezés is törvény védelme alatt van! A mások képei és hanganyagai is törvényi védelem alatt vannak! Több oldal üzemeltetője(m***arspamm*r, **pisza*, stb.(csillag=nem a reklám helye!!)) óriási tévedésben vannak! A szabad felhasználás nem az, amit ők írnak, hogy ha valami általuk is elérhető, akkor az automatikusan az övé is! Szabad felhasználás=letöltheti és tárolhatja a számítógép memóriájában! Nem pedig azt, hogy bárki leszedheti közösségi portálokról, felteheti a saját oldalára és főképpen nem azt, hogy írhat bármilyen véleményt a másikról úgy, hogy az illető abszolút beazonosítható, vég kiváltképp nem azt, hogy reklámozhatja azt a Vatera/Teszvesz oldalakon előzetes egyeztetés nélkül a jogsértő, törvényellenes anyagot, amiért a Vatera üzemeltetője is fizethet egy rakás büntetést, mert felel az oldalán elhelyezett tartalomért a link elhelyezőjével együttvéve, mivelhogy szolgáltató! Akkor szabadon felhasználható valami, hogyha ilyen licencelés alatt van valamilyen tartalom feltöltve és nem az, ami szabadon elérhető. Stimmt?"De 10000 forint légből kapott tartozást egyből átpasszolnak a behajtó cégüknek, aztán majd velük lehet beszélgetni, hogy az meg hogy jött ki."
Egyáltalán nem úgy van. Mindig küldenek előtte minimum egy figyelmeztető levelet, de nekem a számlát is megküldték. Pontos részletek vannak az oldalon az erre vonatkozó menüpontban, hogy mi miért. Nekem légből kapott költséget soha nem írtak jóvá. Voltak tévedések, de mindig sikerült javítani!
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
"ott tényleg 100%-os az elkapott csalók aránya"
Te mit szívtál jóember, a Vaterán?
Ott ahol a képedbe mondják hogy nekik semmi közük az üzletelésekhez, ők csak a felületet adják? De 10000 forint légből kapott tartozást egyből átpasszolnak a behajtó cégüknek, aztán majd velük lehet beszélgetni, hogy az meg hogy jött ki.
"nem voltak teleszemetelve a hirdetéseim alatti hozzászólás felületek"
Ó igen a temérdek átverős hirdetés tényleg csodálatosan tiszta figyelmeztető kommentektől.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Akkor most ilyen körülmények között van értelme a PH megbízhatóságnak vagy annak, hogy őrségben állok és jelentgetem a csalókat? Persze, hogy teszek rá, mert hiába tiltják ki bárhonnan, a rengeteg szabadidejükben bőven van idejük megfelelő módon visszajönni(ráadásul némelyik tönkreteszi annak az üzletét is rágalmazásokkal meg egyebekkel, aki bepanaszolta, ez még rosszabb, tegyük hozzá), az elfoglalt ember meg belebolondul. Itt gyökerestül kellene megoldani a gondot.
A Vatera a maximumot tette meg ebben a témában: Bankszámla meg telefon ellenőrzés van! Ennél többet tenni nem lehet(törvények miatt is meg kapacitás miatt is)! Aki azt írja, hogy lehet, az szimplán bolond!
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Minek? Nem a csomagolással van a gond, hanem azzal, hogy milliós nagyságrendben van munkanélküli és több millióan élnek pénzszűkében. Így semmilyen csalás elleni technika sem vezet eredményre, hiába áll reggeltől estig 3x annyi ember őrségben a postán illetve ellenőrzi a hirdetéseket, hogy van-e csalás, mint amennyi csaló van, a helyzet nem fog változni! Megbüntetik, kijön, börtönben töltött évei miatt még úgy nem kap munkát, tulajdonát nem tudják elvenni, mivel nincs, azzal büntetnek manapság, hogy elveszik a munkát, holott régebben az volt a büntetés, hogy többet kellett dolgozni. Ilyen körülmények között bárminek is van értelme? Komolyan kérdezem itt bárkitől!
-
Chamea2
tag
Ez a vágya pontosan azért, hogy az olyan postások meg az ő kezükben látva a színesfémgyűjtők ellopják. Más értelme nem nagyon van!
@netseft: ahha, én másnap átvettem a terméket, amit pont a hardverapróról rendeltem utánvétellel. Csak bizonyos eladóknál nem érkezik meg még egy hónap múlva sem. Ezek azok az eladók, akik állítólagosan csalókat szűrnek meg nyomják pm-ben 10 ezerrel, hogy ennyi meg annyi a piros pontom/megbízhatóságom. Félreértés ne essék: nekem nem az a bajom, hogy vadászik a csalókra, hanem az, hogy ez az adás-vétel lebonyolításának minőségének rovására megy. Ha megérkezne ugyanúgy másnap a csomag és a csalós topikba nem írnának az eladott teszteletlen áruk miatti problémák miatt panaszokat a vevők az érintett kuncsaftra, akkor senki se szólna semmit, de így igenis igen!
[ Szerkesztve ]
-
25zsozso
csendes tag
én eddig kétszer égettem meg magam a vásárlások során, itthon!
egyszer a vaterán, egyszer a hadveraprón. bár mindkét esetben meglett az illető, egyik esetben sem tudtam behajtani a pénzt.
de hogy fikázzak másokat is, az eaby-n kétszer is pont a "korrekt" angoloknál szívattak, csak a második esetében magát az ebay-t terveztem beperelni, erre ők maguk utalták vissza az összeget.
én alapjában megbízom a partnerben, persze van egy bizonyos óvatosság a 0 napos reggel, de ha van számlaszám, utalok és ha valaki utal, küldöm. ha korrekt vagyok, már pedig igyekszem az lenni, akkor érdekes módon a többiek többsége is az.
az előreutalás és az utánvét között meg semmi különbség vevői oldalról, ha valaki át akarná b...szni, mert így is úgy is kifizeti és csak utána tudja meg mi van a csomagban.
max az eladó szívhat, ha nem veszik át. -
netseft
aktív tag
Elképesztő milyen elvakult hozzászólásokat írsz a témában...
A bármelyik hirdetési oldalról, főleg a vateráról azt állítani, hogy egyáltalán nincsenek csalók, egyszerűen badarság, nincsenek is erre vonatkozó információid.
A vatera egy aukciós oldal, ami az üzletkötésre van kihegyezve, a hardverapró pedig egy apróhirdetési oldal, ami a közösségre is nagyban alapoz, ezért ilyenek a hirdetések.
Az utánvét drága, sokáig tart a lebonyolítása és csak plusz kockázatot jelent. Normális eladótól kell vásárolni és nem lesz gond.
A megbízhatóság nem érdekel hardveraprón? Gondolom máshol sem nézed meg az értékeléseket, így nem is csodálkozom, hogy rossz tapasztalataid vannak. -
zsibvásár
csendes tag
Most néztem meg a lengyel allegro.pl oldalt. Tisztára mint a régi teszvesz csak kicsit továbbfejlesztve. De ezen nem kell csodálkozni, hiszen a teszvesz pont ugyanazokon a szervereken futott régen mint ahová most a Vatera tart.
Ebből viszont nehéz lesz jól kijönni PR szempontból. Először beolvasztották a Teszveszt a Vaterába most pedig visszamegy az egész Lengyelországba költségcsökkentési szempontból. Jól ki kell majd emelni a változás pozitív oldalát, hogy le tudják nyomni a felhasználók torkán a változást. Kicsit emlékeztet a sportszelet új receptjére. Emlékszik rá valaki? Reméljük itt finom lesz az új recept is. -
zsibvásár
csendes tag
Van a cikkben jó néhány kitűnő PR megoldás. Érdemes belőle tanulni.
Teljesen ésszerű lépés az Allegro Grouptól, hogy nem fejlesztenek párhuzamosan több aukciós portál szoftvert párhuzamosan. A kommunikáció is nagyon jó, hogy továbbfejlesztjük a szoftvert és ősztől már láthatjátok. Valójában a mostani Vatera motor megy a levesbe. Ezentúl a lengyelt fogjuk kapni. Feltehetőleg lesz néhány dolog ami teljesen más lesz. Nyilván az is jó lesz, de meg kell majd szokni. Biztosan lesz jópár visszalépés a mostanihoz képest.
Újabb kommunikációs bravúr, hogy nem a Dél Afrikai tulajdonost a Napsterst emlegetik a cikkben. Övé ugyanis a lengyel Allegro. Nem baj, hogy külföldi kézben van a lengyeleket szeretjük.Egyébként nem akarom bántani a Vaterát. Én is használom. Kívánok nekik minden jót.
Aki pedig nem hallott a Zsibásárról próbálja ki azt is. Jelenleg ez a legnagyobb alternatívája a Teszvesz Vatera párosnak.[ Módosította: Parci ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Sokan csinálják ezt...de ez van ,engem nem zavar...a vatera hozzáállása az ügyfelekhez annál jobban...nincs ügyfélfogadás,lekezelőek,mindent csak emailbe üzenni nekik...szinte bármi árulható pl másolt játékok stb...és a szabályaik pedig olyanom ,hogy ők mentesülnek minden kötelezettség alól és semmiért nem vállalnak felelősséget. Undorító!!! Nincs meg a vevők védelme pl ebay-n a és lehetne sorolni...A NAV meg b@szik rájuk...
-
bul07
nagyúr
Vatera a szemétre való cuccok meg az ebay-ről származó dolgok lelőhelye
Elismerem van értelmes dolog is, de ritkaSzívem szerint minden ebay-ről származó dologhoz odalinkelném az ebay elérhetőségét
3$ telefon tok vaterán1900Ft , sajnálom szegény becsapot vevőket, mondjuk jobb esetben van neki raktáron ha meg nincs várhatja a Kínai küldeméyt
-
Chamea2
tag
Én nagyon szépen vettem a hardverapróról utánvéttel úgy, hogy normális(rendes, korrekt, segítőkész és nem utolsósorban: nem agyalágyult) az eladó és másnap már nálam volt a csomag. Sokan meg nem hajlandóak utánvéttel küldeni(nem is tudom, hogy miért) vagy ha igen, akkor fél év múlva is várom a csomagomat. Vaterán előre utaltam és küldték is a csomagot. Itt én sem szeretek előre utalni, bár volt pár ember, aki ezt akarta(a legjobb az, hogy mutatja a "megbízhatóságom", kit érdekel???), Vaterán viszont minden gond nélkül előre utalok, mert ott csaló gyakorlatilag nem található(kifogta a rendőrség valamennyit). Hardveraprón vannak eladók, akiket élből kerülök.
Mi lesz a fizetéssel a jövőben? Külföldi bankszámlára kell vajon utalni? Ha igen, akkor az nem annyira lesz jó, főleg most, hogy a bankok a kondíciókat megváltoztatják.
[ Szerkesztve ]
-
Én is belefutottam már csalóba nem is egyszer, de alapvetőleg nem rossz oldal, meg korrektek az emberek.
-
Spancho
senior tag
Itt is van PH megbízhatóság oldal (mondjuk nem sokan használják az a baj vele) Nekem is sokkal több sikeres üzletem volt itt mint ahogy jelzi ,de ez az én + a vevőm vagy az eladóm hibája mert nem jeleztük.
De a Hardverapro meg a Vatera azért nem ugyan az. Az egy aukciós portál ez meg csak ilyen adok/veszek 'fórum'. Ilyen oldalakról csak is személyes találkozóval szoktam üzletet kötni. Én nem szeretek senkinek előre utalni (se vaterán se máshol). Tőlem már azért vettek előreutalással 1-2 dolgot ,de mivel magamat ismerem és megbíznak bennem az úgy belefér ,de én nem vagyok olyan hogy látatlanban megbízzak idegenekben. -
Chamea2
tag
Viszont cserébe sokkal nagyobb biztonságot és jogi szakértői segítséget kapnak a felhasználók és ott tényleg 100%-os az elkapott csalók aránya! Fizettem én is, de cserébe normális szolgáltatást kaptam: nem voltak teleszemetelve a hirdetéseim alatti hozzászólás felületek, link és megbízhatatlan vásárló/eladó viszonylag nagyon hamar tiltásra került, korlátlan termék feltölthetőség növelte a szolgáltatás minőségét és az eladók bankszámla illetve a vásárlók telefonszám alapján történő ellenőrzése növelte az adás-vétel biztonságát és csökkentette a körülményességet, ami azért a vásárlási meg eladási időben szintén sokat jelentett. Ott csak felhívtam a telefonszámot és kész. Ugyanezt kellene bevezetni a hardveraprón is. Sokkal kevesebbet kellene a rendőrségnek való adatkiadásokkal meg a többi hatósággal is bajlódni, mert kevesebb lenne jóval a csaló is!
Ön szerint egy hirdetésnek pl. így kell kinézni: LINK? Abszolút nem odaillő vélemények és a megszokott jó pár offban lévő hozzászólás, a fontos kérdések meg ilyenkor elvesznek a süllyesztőben.
Ott az volt csak a baj, hogy átkerült a CIB banktól az ING-hez és körülményesebb lett a befizetés.
Hírlevél: nekem alig küldenek hírlevelet, nem tudom, hogy mások miért kapnak és hova olyan sokat. Valami nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
De a szar hírleveleikről most nem irat le, hiába mondom le. Biztos véletlenül...
-
TiX
csendes tag
Hát nem minden infó volt benne ebben a cikkben.
Eddig nem sokat olvastam utána a Vatera és az Allegro group kapcsolatának, de az a lényeg, hogy ez utóbbi cég lengyel tulajdon. Ez a vállalat a tulajdonosa vagy résztulajdonosa a Vaterának."A páneurópai üzleti modellben gondolkodó Vatera alapításában külföldi kockázatitőke-társaságok vettek részt, a vegyes vállalatként induló TeszVesz létrehozója pedig a finn SANOMA lapkiadó magyarországi leányvállalata mellett a szintén páneurópai online aukciósházakat üzemeltető – mostanra a Vaterát és a TeszVeszt egyaránt teljes egészében felvásárló – lengyel Allegro Group."
Szóval nem az olcsóság, az itt kialakult helyzet, vagy a lakosság migrációja miatt vonul ki a cég szerverparkja, csak utána kellene olvasni picit és nem a bevált közhelyeket szajkózni.
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Hat csak nem kene cafolnia azt az ertesulest, mert egy baratom itt dolgozott informatikuskent es elbocsajtottak 1 honapja
-
Spancho
senior tag
Gondolom mindenki ezt tenné
Ha nekik olcsóbb ,és ugyan úgy tud működni akkor semmi gond.
Bár ha nem vonna le pénzt az aukciók után akkor szerintem nem lenne oka menni.
Van egy csomó ingyenes alternatíva is. -
-
munnergep
senior tag
Mehet majd a siemka.
-
Na igen, itt semmi sem jó ezt is viszik ki. Végülis meg sem lep.
-
cowk
tag
elso fecske? docler vs luxemburg?
-
Tikakukac
titán
A kiköltözés mindig nyűgös, viszonylag sokat használom őket, jó lenne, ha minden flottul befejeződne.
Új hozzászólás Aktív témák
it Első fecske? A népszerű piactér üzemeltetői mindenesetre valószínűleg kedvezőbb körülményeket találtak a másik kelet-európai országban.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Az USA már nem akarja kiszedni a Google alól az AI-befektetéseit
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.