- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Kedves Bambano, már annyira elszoktam a félrebeszélésedtől, hogy ez igazán szórakoztató volt ismét. Jó ilyenkor találkozni a 90-es évekkel. Köszönöm!
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
törölt tag
"sem azt nem tudod, hogy mi a feladat és az igény, sem azt, hogy arra milyen megoldást csináltam"
vs.
"nem hiszek benne, hogy a világban olyan sok kisvállalkozás lenne, ahol egyrészt megéri kifizetni az almás eszközöket, hogy legyen mit menedzselni, másrészt akkora nagy a KISvállalkozás, hogy felhős központosított menedzsment kell hozzá, és van rendes távközlési kapcsolat is, amivel elérik a felhőt"
Tehát ő nem tudhatja, hogy a Te cégednél mi a feladat és arra mi az ideális megoldás, de Te tudni véled több ezer amerikai kisvállalkozás esetében.
-
azbest
félisten
rendben értem, te vagy az etalon, csak az létezik és úgy, ahogy nálad van. Köszi. Ez sokmindent megmagyaráz.
Neked nem kell semmi, minden jó, ahogy régen is volt. Lehet továbbsétálni. A világ pedig szépen továbbsétál és amúgy senkit sem érdekel az, hogy van aki lemaradt. Majd idővel kikopnak azok a cégek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ez nem igaz. A te barkács szervered úgy megy, hogy addig 100%, amíg el nem romlik, mert akkor meg 0%. A saját telephelyen üzemelő szervernél full nincs meg semmi redundancia. A szerverhoteles megoldás már egy fokkal jobb, mert legalább az infrastruktúra redundáns körülötte, de ezt is el szokták spórolni. Nagy cégeknek éri meg saját adatközpontot létrehozni komoly felszereléssel, redundanciával és személyzettel. Mármint ott, ahol nem szarból építenek várat.
Nekem nem kell bemutatni, mert több projekten használtunk amazonos megoldásokat is és több helyen találkoztam fizikai vasassal is.
A rendelkezésre állás amazonnál sok kilences. A barkácsnál meg szerencse kérdése és adott esetben nem csak órákra, hanem napokra is lerohad valami és egy-egy személyen múlik, hogy megmenti-e a rendszert. Ha elüti a villamos, akkor összedől minden.
Az automatizálás kapcsán pedig teljesen el vagy tévedve. Sokkal több és állandó minőségű munkát lehet elvégezni, ha automatizálják a lehető legtöbb lépést. Favágás és kalapálás helyett más jellegű feladatuk van az embereknek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem hit kérdés. Vagy van annyi kisvállalkozás, ami Mac-et használ, hogy profitábilis legyen a szolgáltatás, vagy nem. Ha tudsz olyan felmérésről, statisztikáról, stb. ami szerint nem, akkor linkeld légyszi, mert valószínűleg az Apple se hasraütésre feccölt bele pénzt és energiát.
-
hallador
addikt
A szomorú az ebben, hogy amennyit otthon lopni szokás (Igen az lopás, hogy, ha valamit meg tudok csinálni 1 óra alatt, akkor nem 2 munkanap alatt csinálom meg utána kisírjuk a szemünket, hogy Európában otthon töltenek a legtöbbet a munkahelyeken, mert amúgy dóógoztunk, csak az eredmények nem jönnek, csak a pénzt viszik.)
Arról nem beszélve, hogy amikor egy ilyen eszközben gondolkodik egy vállalkozó, jobb helyeken, ahol valóban dolgoznak, és mérik is a hatékonyságot, nem úgy mint otthon, hogy csak pofáznak a munkáról, de itt meg is maradtunk, ugye "A tett halála az okoskodás." na ezek az eszközök nem ilyen embereknek készültek.
Soha nem felejtem el, hogy egy magyar "nagyvállalatnál", ami az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, na itt történt meg velem évekkel ezelőtt, hogy megjött bélus a ládagyárból, és megmagyarázta, hogy 21 VM elkészítése 2 napos feladat, majd írtam egy scriptet, ami legyártotta, beállította, és mindennap lekérdezte a VMadatokat, ez 2 órába telt, de akkor a VM-ek is készen voltak, erre szóltak az akkori főnökömnek, hogy ez itt nem szokás, vagy képes leszek alkalmazkodni a helyi szokásokhoz, vagy vigyen olyan embert, aki fog.....
A másik typisch ungarisch firma, amikor szintén egy kiváló magyar tulajdonú bankban dolgoztam, kettő olyan szélhányó szarházival, hogy olyat a hátán nem hordott a föld, reggel 8-ra megjött az elvtárs, majd beszélgettek 1 órát, majd elmentek 11:40-kor ebédelni, visszajöttek 14:00-ra (ki is sz.... fontos az emésztés), majd hazamentek 15:40-kor.
Hétvégén ketten 68 óra túlórát írtak be, amit utána én nappal 7 óra alatt csináltam meg.A harmadik olyan hely volt, akik Audi szintű informatikát akartak csinálni, de mindenre, sem volt pénz. Az az 0 Ft-ból akartak csinálni olyan informatikát, amire egy Audi szintű cég csak az emberek képzésére a 10 000-eresét fizeti ki, de legalábbis havonta költ annyit belső oktatásra, mint a jó honvédő magyar cégben egy éves komplett fizetése adóval, és mindennel együtti, fizetése a 100 alkalmazottnak, nem hogy a hardverre szoftverre meg a szakmai tudásra, és persze jön julcsika a "főnök", akinek jó magyar szokás szerint, ha nem egy hanem már kettő babszem van a kezében, akkor a másikat le kell nyomni tekintélyelvűséggel ,mert ugye őt azért nevezték ki főnöknek, mert a seggében is több talentum van, mint a másik fejében, be is mutatja a képességét...
Na az ilyen dolgozóért nem érdemes 13 ezret fizetni, mert elviszi a 100 szorosát, a semmibe.Miközben 10-en nem csinálnak annyit, mint amit egy olyan dolgozó, aki tudja mi a dolga képzett, és hatékony is, mert hagyják dolgozni, ahelyett, hogy azzal vegzálnák, hogy ki az igaz magyar...
Na ezek az eszközök nem nekik készültek. Miért?
- Mert vissza lehet nézni mit csináltál.
- Ellenőrizni lehet, hogy mikor mit dolgoztál.
- És ezáltal valóban azért fizetnek amit vállaltak. Nem pedig azért, hogy Német Miki bácsi az úttörő táborban az úttörő ott segít ahol tud, csak dolgozni ne kelljen, de a pénz kellene módszert fejlesztik tökélyre.Na ezek az eszközök, nem grósz karcsi bácsi kisz táborában szocializálódott "informatikusoknak", hanem olyan embereknek készültek akik haladnak, azaz, pl a vonaton, a buszon, de akár úgy is tudnak és akarnak dolgozni, ahogy megkövetel a szakma.
Ahol meg tényleg fontos, hogy a munka a realitások talaján mozogjon az elvégzett munkával arányosan, ott ezek az eszközök igencsak behozzák az árukat.
Meg is értem, hogy nem szereti sok ember otthon, az olyan helyeken, amit a lopás/korrupció tart fenn ez egy rémálom na ez igaz, egyetértünk.
Amiben nem értünk egyet, hogy én ezt utálom, mert inkább dolgozom, mint nem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
anulu
félisten
ezekszerint még nem volt céges, Intune managed eszközöd...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!