Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
de ez nem így lesz, mert egyre több az animált, erőforrás igényes színes, optimalizálatlan oldal
te pedig bagóért veszel c2q-ot meg gpu-t fotosopphoz meg fps-hez, hát akkor meg miért ne használd ki.
arra leszek kíváncsi hogy kell ezeket átírni majd, ha a cpu és a gpu egy darab chip lesz. -
lapa
veterán
én nem akarok erőforrásigényes weboldalakat. persze a flash menjen gpu-ról, de a web maradjon kicsi és gyors. mostani weboldalaknál a példabeszéd szerint pár ezredmásodperc a különbség.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Cathfaern #46 üzenetére
"Önmagában az, hogy a jelenlegi weboldalakat a gpu rendereli, annak tényleg nem sok értelme van."
szó nincs erről, rengeteg gép megfekszik weboldalaktól és már most ha ott van alatta csak egy ion már szépen hasít.
pl
[link]vPhis: ja igen biztos hülye kretének vagyunk azért nem bírjuk megérteni....
-
Cathfaern
nagyúr
Önmagában az, hogy a jelenlegi weboldalakat a gpu rendereli, annak tényleg nem sok értelme van. Magának a technológiának viszont nagyon sok értelme van, jó lenne, ha az egész képi megjelenítés nem a cpu-t terhelni, illetve így a lehetőségek is nőnek. Mondjuk had tegyem hozzá, ez a vga gyártóknak lesz nagy üzlet, mert jelenleg hogy ha egy olyan cpu-t alápakolsz a gépnek, ami hd flash videókat elvisz, akkor vga nem kell ahhoz hogy netezz. Így meg fog kelleni.
-
vPhis
tag
válasz
WonderCSabo #41 üzenetére
jólvan 3-ból 3-man nem fogták fel
itt abbahagyom mert nem hiszem hogy meg fogjátok érteni. -
=Mentor=
őstag
Nálam el se indul... Betölti a firefox.exe-t a memóriába, majd pár másodperc után onnan is eltűnik
-
-
vPhis
tag
válasz
WonderCSabo #38 üzenetére
Lehet ám töltés közben is renderelni, a FF pont így működik.
akkor még kevesebb a különbség.fejlesszenek, de olyat aminek értelme is van.
ennek így szvsz nincs értelme -
vamzi
senior tag
Feltettem, kipróbáltam és tetszett. Nálam egyszer sem fagyott ki és a flash-t tényleg gyorsítja. (tipikus facebook gagyiságokkal vizsgáltam, mert azoktól elég könnyen le tud feküdni a böngészőm). Tetszik, viszont maga a böngészés nekem lassabbnak tűnt. Igaz csak egy próba erejéig indítottam. Ja és igen, odafűtött a gépnek rendesen
a hűtő egyből pörgött. Majd még az új flash-t kellene feltennem.
Amúgy: AMD Turion x2@2000MHz; Ati mobility radeon 3750 X2; 2Gb ram, Windows 7. -
WonderCSabo
félisten
Elég vicces amit a hszekben olvasok. A FFnak mindig is egyszerre több verzióját fejlesztették. Pl. amikor a 3.5ből béták voltak, már volt 3.6 alfa stb. Viszont nem tom miért vagytok így oda, a FFot sztem kifejezetten lassan fejlesztik, sose tudják betartani a határidőket, stb. Ettől függetlenül ez sztem legjobb böngésző.
Ez a GPU gyorsítás ígéretesnek tűnik.
Kipróbáltam, Youtubeon, sajna lefagyott, sztem a Flasht nem komálta."amíg letöltöd a lapot az van 3-4 sec motortól függetlenül, a renderelés meg max 10ms."
Lehet ám töltés közben is renderelni, a FF pont így működik.
De ez a GPU gyorsítás nem csak a hd-felbontású tartalmakat gyorsítja?
Az a gyorsítás minden adott kodekű videót "gyorsítja". Max. csak HD-n látszik meg a különség jelentősen processzoridőben.
-
vPhis
tag
amíg letöltöd a lapot az van 3-4 sec motortól függetlenül, a renderelés meg max 10ms.
ha mondjuk a renderelés lecsökken 5ms-re van kemény 0.12% gyorsulás.
hasznos nagyon -
siriq
őstag
Mar kiprobaltam par napja. Nalam igen csak fagyott. Gyorsulast nem vettem eszre a 64bit-s FF-hze kepest. Win 7 64 bit.
szerk: tudom hogy alpha, de eddig egyik alpha sem fagyott ugy, mint ez.
-
cousin333
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #32 üzenetére
Mondjuk kicsit tényleg belehúzhatnának ők is, ez a cikk már több, mint egy éves. Mindenesetre ez technikailag komolyabbnak tűnik, mint a Firefox megoldása. És platformfüggetlen.
-
Sweet Lou 6
addikt
,,A Microsoft jelentette be elsőként" - Ez nem igaz. Az Opera már sokkal régebben bejelentette:
,,Az Opera a nyitás jegyében számos fejlesztő blogot indított, ami némileg nagyobb rálátást biztosít a folyamatra. Az egyik ilyen blogot a megjelenítésért felelős Core Team jegyzi. Legutóbbi bejegyzésük érdekes és üdvözlendő koncepcióról lebbenti fel a fátylat. Ebben ugyanis arról írnak, hogy kísérleteznek az Opera hardveres (videokártyát használó) gyorsításával, ami mindenképpen figyelemre méltó újítás volna a böngészők világában. Ezzel a technikával elérhető, hogy a honlapokat és a teljes felhasználói felületet a videokártya egy, vagy több textúraként kezelhesse. Ez lehetővé tenné, hogy például az alábbi bemutató videókon látható fülváltó effektusokat a processzor extra terhelése nélkül valósítsák meg. Nem is beszélve az olyan hasznos képességekről, mint az oldalak fokozatmentes, rendkívül finom görgetése, nagyítása, kicsinyítése. Ha pedig az UI-t is belevesszük a játékba, akkor a felhasználó felület (beviteli mezők, gombok, fülek... stb.) jelenleginel sokkal kötetlenebb, szinte tetszőleges testreszabása is elérhetővé válhat."Forrás: magyaropera.blog.hu
YouTube videó is van róla: [link]
-
válasz
julius666 #30 üzenetére
"...ez a honlap készítőjének a hibája, ha honlapot csinál vki, a minimum ami elvárható, hogy értsen is hozzá."
Ez érvényes a Flash-re is.
Rendesen elkészített Flash nem zabálja az erőforrásokat, sőt, bitmap képekkel, vagy egyszerűbb vektorgrafikával végzett alap animációk (mozgás, méretezés, forgatás, stb.) egy animált gif-nél is kevésbé terhelik a procit.A Flash belassulása igen gyakran a HTML-be ágyazás igénytelenségétől van, tehát javascript probléma.
-
julius666
addikt
Igen. Nem feltétlenül fog úgy mint a disznó, de az energiatakarékos csendes módnak mindenképp bye-bye.
A jövő gépei teljesen akadásmentes grafikai megjelenítésre lesznek képesek olyan webes tartalmak esetében is, mint az SVG vagy a formázott CSS
Mivan? az SVG-t értem de ezt a formázott CSS-t nem. Ezek szerint ha hányadékul írom meg a CSS kódomat és nem formázom szépre, akkor a jelenlegi böngészőkben gyorsabb lesz?
Egyébként meg: jelen pillanatban a honlapok 2 esetben lehetnek erőforrászabálóak, ergó lassúak:
- Csomó flash cucc van rajtuk - ez nem a böngésző megjelenítőmotorjának, hanem az Adobe sara.
- Szemétül össze van dobálva egy csomó elem az oldalon (pölö reklámok), ráadásul rengeteg rosszul megírt javascript kód - ez a honlap készítőjének a hibája, ha honlapot csinál vki, a minimum ami elvárható, hogy értsen is hozzá.
Egyéb okok miatt lassú honlapot még nem láttam (tehát ahol szükség is lett volna annyi szir-szarra, ami indokolná a lassúságot). -
FTeR
addikt
-
dabadab
titán
"Megint egy dolog, amiben a linux lemarad."
Azert en ezzel egy kicsit ovatosabb lennek, szerintem pikk-pakk jonni fog az OpenGL backend is (ahogy annak idejen jott a Compiz is, pedig az - igy ranezesre - joval nagyobb feladat volt, mint ez a mostani Cairo backend).
x007: nem, ennek igazan nincs sok koze a flashhez.
-
pzstm
titán
válasz
eclipse006 #19 üzenetére
pre-alfa...
és olyan mintha kicsit más betűtípust/mást CSS-t használna....
-
x007
tag
Én ennek értelmét csak abban látnám, ha a flash objektumok prociterhelése megszűnne... Várható ez?
-
eclipse006
őstag
Nos én feltettem, de nem igazán tapasztalok változást,talán egy kicsit gyorsabban bejön az oldal. ja meg a képek töltésekor fentről lefele jelenik meg,nem hirtelen beugrik. most nézem hogy a lenti smileykat is szarul jeleníti meg,gondolom bétának köszönhetően.
-
pzstm
titán
megnézzük Virtuális gépet mennyire szeresse...
(tudom, virtuálison nincs dx10)
-
Stavi
aktív tag
akkor ez most azt jeleni, h böngészés közbe is fognak fűteni a vga-k, mint a disznó?
-
L Balázs
tag
Én csak azon lepődtem meg, hogy nem OpenGL-t használnak. Mert ha szétválik a Windows és a többi verzió, akkor az csak a Microsoftnak jó, mert mondhatja, hogy a mi OS-ünk alatt még a FF is gyorsabb
-
dabadab
titán
Azt irjak, hogy a D2D-t a Cairo ("Cairo is a multi-platform library providing anti-aliased vector-based rendering for multiple target backends", a FF3.0 ota ez a rendering backend) backendjekent implementaltak, szoval nem tunik nagyon valoszinutlennek, hogy ugyanezt megcsinaljak OpenGL-en is.
Gyorsulas:
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #11 üzenetére
A Microsoftos leendő IE9-n nem lepődök meg, hogy csak DX10-en muzsikál, de a tűzróka még gondolkodhatna nyílt szabványokban is, pl. XP-n is fut OpenGL és CL, a piac is elég nagy jelenleg szóval...
Én egy böngésző programot nem hozznék egy szintre egy fash playerrel, így kicsit sántának érzem egy az egyben a DXVA-hoz akarjátok hasonlítani. -
törölt tag
Ha egyszer a DX9-ben nincs Direct2D, akkor nem tudom mi a meglepő. A DirectDraw meg azért nem volt éppen egy nagy eresztés...
Depression: Inkább arról van szó, hogy a GPU kisebb fogyasztás és ezáltal melegedés árán tudja lerenderelni az oldalakat, mint a CPU. Olyan ez mint a DXVA.
-
BiP
nagyúr
Mindig több verziót fejlesztenek párhuzamosan. lásd. 3.7, 3.0, 3.6, 3.5 vonalak.
Amúgy meg szerintem tök gáz, hogy lassan 2010, és még csak most jutunk el ide.
Már kijött a 2. GPU támogatásos desktoppal rendelkező Win, meg a directX-ből is már a 11-es és még csak most kezdenek elterjedni azok a desktop programok, amik kezdik kihasználni a GPU erejét.
(x64-es flasht már meg se kell említeni)
-
robyeger
addikt
Ugyan nem rajongok a tűzrókáért, de ez a fejlesztési sebesség még nekem is tetszik
Érdekes, hogy DX9-en WinXP-n felejtős a dolog...
Bici-nek: Reménykedjünk.
Depression-nak: Egy Atom procin Intel 945 chipset társaságában görgesd fel le a weblapokat nem kell sokáig keresgélned. Ott látszik, hogy egy Atom támadás után nincs nagy jövő -
Az openGL 2D-s része is alkalmas ilyesmire? Mert én máris a linuxos változatot várom.
-
Depression
veterán
Dobjatok már meg egy pár durva oldallal, ami belassítja a böngészőmet. Úgy látszik eddig rossz oldalakat néztem, hogy nem vettem észre akadásokat. Tényleg van még hova, és kell is gyorsulniuk a böngészőknek?
-
Winner_hun
félisten
A hír elején majdnem feltettem. Aztán olvastam tovább. Directx10, Vista/win7.. egyik sincs, így marad az ami van.
-
Solad
addikt
milyen jo is nekem hogy egy szazadmasodperccel gyorsabb,, idevele
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm. Na erre kíváncsi vagyok. Ha valaki kipróbálja, írjon tapasztalatot, hogy tényleg gyorsabb-e így.
De mondjuk tök jó azért, még a 3.6 sincs kész, de már 3.7 pre alpha.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest