Új hozzászólás Aktív témák
-
Temesvari
tag
Nevetséges..éljen amerika!
"Imperfection is digital perfection."
-
tdd587
őstag
válasz Morden24 #131 üzenetére
400 fölött járok már CD ügyben, és nem 600 forintos low budget vonósnégyes darabokat (nem kell mellre szívni...) veszek, hanem teljes árú albumokat.
300m körben nem tudok embert, aki akár csak találkozott volna emberrel, aki vásárolt már idén CD-t. 30 körül járhatok már. Nem furcsa...?
Én is jól járok, meg a kiadók is, ha nem kriminalizálnak, hanem letöltöm, majd megveszem. Itthon. US-ben bűntetnek...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
tdd587
őstag
válasz Morden24 #129 üzenetére
Könnyű fehérre meg feketére festeni a világot, de a valóság szerintem itt is sokkal árnyaltabb. Mondjuk én rengeteg zenét vásárolok, aztán mégis halálra bűntetnének, mert zsákbamacskát évek óta nem veszek. Amit nem veszek meg, azt meg nem is hallgatom, különben megvenném azt is. Na ennyit a warezolókról...
A forradalom hőse finom utalás akart lenni egy címoldalas írásra (külpolitika rovat, nem ph)...
-
Morden24
nagyúr
Pont én nem örülök a matricáknak, mert nemigen töltök le úgy en bloc, de amúgy pont azok miatt a matricák miatt nem "üldöznek" senkit film meg zene és hasonlók töltögetése miatt.
Akkor kijelenthetjük, hogy ez a nő a forradalom hőse lesz hamarosan. Adtak neki egy karrierlehetőséget a szürke kis élete helyett.
Pont ezt mondtam már pár oldallal előbb. Ha jól játssza ki a kártyáit, lehet, hogy jobb lesz az élete, mint ha egy warezoló szocmunkás lenne.
Az más kérdés, hogy én forradalmat sehol nem látok, csak pár intelligens embert, aki változtatni akar megfontoltan és értelmesen, meg egy halom ingyenélőt, aki félti a heti warezadagját.Mellesleg ha elküldelek a francba, akkor a végén a smiley sem ér sokat.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
tdd587
őstag
válasz Morden24 #127 üzenetére
Ott volt a smiley...
A legtöbben pedig az artisjus matricákon akadnak ki a mai napig, ami már lassan ott lesz a kenyéren is, mert tudományosan bizonyítható, hogy a kenyérfogyasztás jelentősen hozzájárul az illegális letöltők rendszeres táplálásához. De az indulat vs. IQ kérdésbe nem mennék bele.
Akkor kijelenthetjük, hogy ez a nő a forradalom hőse lesz hamarosan. Adtak neki egy karrierlehetőséget a szürke kis élete helyett.
-
Morden24
nagyúr
Igen. Milliókat kapok érte, hogy fórumokon warezosokat szidjak. Ez az álommeló.
Egyébként neked is nyilván odáig terjed az IQ-d, hogy valakinek nem lehet más a véleménye, illetve ha te warezolsz, akkor nyilván mindenki más is, kivéve a RIAA munkatársai. Aztán meg azt sem tudod, hogy ki a magyar megfelelő, de azért véleményed van mindenről.
Egy ilyen rövid hsz-ben ez elég szép szegénységi bizonyítvány.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Csődeljárást kezdeményez maga ellen a természetes személy, és az ingó ill. ingatlan vagyonát ennek megfelelően el fogja veszíteni.
Az összeget ennek megfelelően tudja törleszteni, illetve természetesen csődvédelem kérése is lehetséges.Gyakoratilag arról van szó, hogy mondanak egy nagy számot, aztán kihúznak belőled annyit, amennyit lehet. Utána meg celeb leszel.
Ha jól tudom, nagyjából ez van. Adósrabszolgaság, gyerekre átöröklődő röghözkötés meg miegyéb nincsen.
szerk.: Én úgy tudom, hogy letöltendő sem jár, mert ez nem sikkasztás, lopás stb.
A tévedés jogát persze fenntartom, mert nem vagyok jogászdoktor, és főleg nem vagyok usa-béli jogászdoktor.
[ Szerkesztve ]
-
-
Morden24
nagyúr
még mindig 2millió dollár minuszban vagy (és ezen egy havi fizetés hangyaf*sznyit változtat), az kb. = a rabszolgasággal.
Ez mondjuk erre a szitura nem igazán igaz, mert ez nem tartozomneked-cetli.
Az mondjuk egy más kérdés, hogy a 29-es válságnál nem voltak ritkák az épületekről ugráló bizniszmenek.
Közemberként pedig megy a bevett recept: felkapatod magad a médiával, és ha jól csinálod, akkor nemhogy egyenesbe jössz, de még akár bőven jól is járhatsz. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a fenti csajszi mekkora mázlista, de a 15 perc hírnevéből, ha ügyes, akkor bizony bőven tud szerencsét kovácsolni. Szerintem senki nem lepődne meg, ha így történne.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Nem így kell nézni a dolgot.
Mindenki ad egy kicsit aminek egy része a nonszensz büntetés kifizetésére fordítódik, egy része meg arra, hogy ne legyenek az igaztalanul büntetettnek további anyagi problémái és ez a lényeg.
Az milyen példastatuálás, ahol a történet végén milliomosként távozik az illető? -
BiP
nagyúr
válasz Morden24 #120 üzenetére
"De ha tényleg nem lehet belőle kimászni". Ebbe nyilván beletartozik, hogy az összes alternatív lehetőség végig volt zongorázva.
'rabszolgaság': totál nem a kiadónál takarításra gondoltam, de ha úgy dolgozol (bárhol), hogy még mindig 2millió dollár minuszban vagy (és ezen egy havi fizetés hangyaf*sznyit változtat), az kb. = a rabszolgasággal.Aztán ha meg arra gondolok, hogy nagy üzletemberek eladósodtak ennél jobban is, és mégis talpra tudnak állni, annyira nem elvetélt dolog, de egyszerű közemberként nem nagyon látok bele ennek mikéntjébe.
-
Morden24
nagyúr
azaz vagy börtön vagy 'rabszolgaság vár'
Azért mielőtt felhúzod magad a fára, magyaráztasd el egy jogásszal, hogy pontosan hogy zajlik le a dolog
Gondolom poén... vagy egyesek komolyan gondolják, hogy ha nem tud fizetni, akkor takarítania kell a kiadó épületében élete végéig fizetség nélkül, és ezt még a gyerekei is megöröklik?[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Nyilván nem tenném meg, de nem sok ötlet ugrana be, hogy hogyan lehet ebből kimászni, ill. ha nem lehet, akkor hogyan lesz ezek után normális az élet. Annyira abszurd az egész, nem tudom elképzelni milyen lehet 2 millió dolláros teherrel a vállamon, nagyon nem is akarom.
De ha tényleg nem lehet belőle kimászni, azaz vagy börtön vagy 'rabszolgaság vár', és nincs senki olyan rokon, aki iránt felelősséget érzel, akkor sok értelme nem maradt szenvedni egy életen át emiatt a sok barom miatt. Vagy rövid távon simán megzakkansz, annyira felfoghatatlanul abszurd, hogy mi miatt tartozol 2 millával.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Ennek az az oka, hogy a magyar jog szerint nincs lehetőséged lemondani a szerzői jogvédelemről. Ha törik, ha szakad, védelmet kell kapnod. Nem a szerzői jogot emlegetem, hanem annak védelmét.
Ez, szerintem, önmagában nonszensz. Ezzel gyakorlatilag monopol helyzetbe kerültek a jogvédők.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
misx
senior tag
Érdekes, hogy újabban annyira felkapott téma lett, nem utolsó sorban azért mert a zene manapság már IPART jelent és nem művészetet. És persze sok pénzt. És ezért harcolnak mindenáron vagy megérdemlik vagy nem.
Az hogy mint szerző joga van. hogy ne használhassák fel engedély nélkül részben/egészben, ne koppincsolják, azt elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
Az esküdteket simán állampolgári kötelezettség címén behívják, hogy gyere aztán nézzél magad elé jó hülyén és bólogass, ha jól beszél az öltönyös a placcon. Egyik munkatársam is így volt. Lehet fel kellene hívnom, mert ha kiderül, hogy ezen az ügyön volt, akkor van egy süni a számára is a kertben...
A többiért nem kár, azok végülis csak családapák, adófizetők... viszont biztos találunk náluk valami illegális zenét. Ha nem, akkor kapnak ajándékba és aztán csukjuk le őket...
-
Sanyix
őstag
válasz misirulez #110 üzenetére
Én nem, mert tudnám hogy azokat a retek féreg jogvédőket és kiadókat fizetné meg vele. 1 ember jobban jár, de egy rakás féreg söpredék nagyon jól járna. Uh szerintem 1 áldozat.
Amúgy is nem kifizetni kell, hanem levadászni a bírót, az esküdteket, és a perelő cégek vezetőségét is.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-
tdd587
őstag
Egyelőre törvény csak arra van (kint), hogy mindent illegális letölteni, amiről valakinek papírja van, hogy az övé. A durva majd az lesz, amikor beperelnek mindenkit a véleménye miatt...
Aki meg zenét venne és fáj neki az artisjus (már hogyne fájna), az rendeljen külföldről. Olcsóbb is, matrica sincs. Ha letöltene (ááá, itt senki nem olyan...) akkor meg winyón tárolni, azon sincs (még) matrica.
-
ddekany
veterán
-
ddekany
veterán
Szétnéztem ez Artijust oldalán, és legalábbis első nekifutásra nem találtam meg, hogy kik és milyen arányban kapták a jogdíjakat. (Azt láttam, hogy kb évi 13 milliárd (azaz 13 GHUF, nem MHUF ) bevételük van, aminek kb 20%-a működési költéség, és kb 75% megy a kiadóknak és művészeknek... ez utóbbi részletezése hol látható?)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
Szerintem hidrogénbomba, sima merényletek, mesterlövészpuska, vállrólindítható rakéta. Ezekkel meg lehetne dönteni ezt a szar pénzközpontú korrupt világrendszert.
Előbbi kicsit brutális, de hatékony, és gyors. A többi kevésbé hatékony, és sokan kell csinálják egyszerre, és lassú, de környezetbarátszövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
rii
nagyúr
el lehet... ilyen alapon nem egy magánember egy egész országot kihúzhatnaaz anyagi nehézségeiből .. de ha lenne egy megbízható hely ... én is küldenék .... hány millióan torrenteznek hozzá hasonlóan. Ha minden tiezdik küld egy dollárt, már megvan az összeg.....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BiP
nagyúr
Nekem a legjobban az tetszik, hogy ha valaki fellép (akár ingyen), koncertet tart, akkor a hely tulajdonosának jogdíjat kell fizetni. A jogdíjat viszont a publicitás mértékében osztják szét. Azaz egy garázszenekar esetében szedik a jogdíjat, amit majd Mario, meg Pákó meg Bunyós Pityu kap meg, mert az ő számaikat nyomják.
Ahelyett, hogy a koncertből származó jegybevételt elosztaná a szervező és a zenész. Szóval újabb felesleges tétel, ami növeli a jegy árát.lásd FAQ.
[I]A zenekar ingyen játszik. Kell a szerzőknek fizetni?Igen. Az, hogy az előadók nem kérnek fellépti díjat, nem mentesíti a felhasználót a szerzői jogdíj megfizetése alól.[/I]
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
szemelyesen ismerem Toth Peter-t, aki nyilatkozik az Artisjus reszerol. es tudom, h szemely szerint tisztaban van a dolgok mikentjevel, eleg sokat beszelgettunk, vitatkoztunk (ELTE-n o tartotta a szerzoi jogi specit, direkt informatikusoknak). ha ezt most komolyan gondolja, es nemcsak azert mondja, mert ezt kell neki kommunikalnia, akkor csunyan atmostak a fejet, de ennel intelligensebb embernek ismertem meg.
amugymeg erik egy kiados sun az Artisjus hatso felebe.
...es innentol Szlovakiabol lesznek a mobilok is behozva. nem hiszem, hogy nem latjak, h a magyar piac szempotjabol minden teren karos. az meg, h valaki csinalt 1 slagert (az ezredfordulon, sot meg ma is hany ilyen banda is volt / van?) es utana 40 ev mulva ha valami retrobulin elokerul es kap utana penzt, az egyszeruen vicc.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
pisti
őstag
Kéne szervezni neki egy gyűjtést ahol a médiafigyelmet meglovagolva, sok sok ember összedob egy kis összeget, hogy a végén még pluszba jöjjön ki a büntetéssel együtt is. Ez lenne a jó üzenet az emberek felől a RIAA-nak, vagy mi a fene a neve ezeknek a bohócoknak.
-
kymco
veterán
Minimum ki kellett volna végezni ezt a nőt. Annyira veszélyes a társadalomra nézve a bűncselekménye, annyi értéket pusztított el.. és mivel erre tanította a gyerekét, már a gyermek is veszélyes, őt is ki kell végezni.....
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Kokkantas
senior tag
"... tavaly egy hasonló ügyben ezt lehetővé tették, újraértelmezték a „szándékosság” fogalmát, ezért erre a döntésre lehet precedensént hivatkozni, ám így sem lesz könnyű ezt elérni."
Erről jut eszembe pár magyarországi per, ahol bepereltek X embert, ebből kettő meg is nyerte a pert, a maradék X-2 viszont elbukta. Ugyanazon dolog miatt lettek beperelve.
-
aram01
nagyúr
ez nagyon durva
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
rii
nagyúr
ha ez igaz, és nem csak színjáték az egész ... aminek célja az elrettentés, ... ( eddig ha letöltöttem zenét, és megtetszett, akkor mentem a boltba, és megvettem )....akkor ezek után soha többet nem veszek CD-t ... letöltöm LOSSLESS-ben. és kapják be a hátam ... mind az előadók, mind a kiadók, mind a jogfvédők ... mindenki
ez ellen az előadóknak is fel kellene szólalni, mert ez abnormális itélet, ami az ő nevükben, az ő érdekükben is született ...
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
BiP
nagyúr
válasz Depression #86 üzenetére
pont ilyen névvel javasolsz egy jobb megoldást
Valóban egyszerűbb. Kivonulni Brazíliába vagy akikkel nincs kiadatási egyezmény. Kicsit sötéten álltam a dolgokhoz, de annyira abszurd az egész, hogy hihetetlen. -
BiP
nagyúr
Ezzel kapcsolatban érdemes ezeket is elolvasni. Nem tudom, mennyire lépett életbe a dolog, de ha igen, akkor csak erősődik a véleményem az Artisjus irányába.
Mobilok után is díj?
ill. díjtáblázat. -
BiP
nagyúr
Rossz helyen rossz időben.
Ha a nő helyében lennék, és nem lenne gyerekem/férjem, simán öngyilkos lennék egy ilyen 2 millió dolláros büntivel a nyakamban. (persze erre nem buzdítok senkit!)
Akkor talán észbe kapnának, hogy nem ilyen módon kell példát statuálni.Amúgy meg lásd. Ennyit a RIAA kardoskodásáról.
-
JanR
addikt
Ha ez most azért volt, hogy példát mutasson a RIAA, akkor nem jött össze, ezzel inkább még nagyobb haragot izzítanak...
Amúgy ez a szerencsétlen nő mivel érdemelte ki, hogy pont őt ba**tatják?[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Ez egész egyszerűen nevetséges. Nem találok szavakat sem, hogy igazából mit gondolok azt nem írom le, mert nem tűr "nyomdafestéket".
-
butch3r
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Ebben az a durva hogy rengeteg ember csinálja még ezt, azokkal akkor mi van? Most egy embertől akarják az összes büntetését behajtani, mert egyszerűen bénák ahhoz hogy megállítság a P2P alapú fájlcserélést... Minden elismerésem...
-
Morden24
nagyúr
válasz fordfairlane #65 üzenetére
Égvilágon semmi nem történik globális szinten.
Egy-két ember talán beszarik, ami megjegyzem, valahol reális is - pont azt kommunikálják az ilyen enyhén szólva kirakatperek, hogy igen, amit teszel, ütközik a törvénnyel, igen, a törvényszegésre rájöhetnek, igen, felelősségre fognak vonni, és igen, emiatt baszódik el az életed.
A fenti pertől függetlenül ezt valahogy sok ember nem gondolja végig.tdd587: Elrettentésnek ez szerintem azért nem jó, mert ha ekkora "kárt" okozol, hogy már nem tudod kifizetni, akkor nincs mit tenni, mert nem tudod kifizetni. 10.000 dollárt kellett volna rá kiszabni
Miért, ez nem elrettentő? Mármint hogy elkobozhatják szinte minden ingó és ingatlan vagyonodat? Igen, tényleg sokkal rettentőbb, hogy ki kell fizetnem 2 milliót, és éhezek fél évig
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Szerintem a kiadókat/jogvédőket már eleve nem érdekelte, hogy vissza tudja-e fizetni. Egyetlen célja volt ennek az egésznek. Egy iszonyat nagy büntetést kiszabni. Aztán ezzel telekürtölni a médiát, hogy "lám így jár az aki illegálisan tölt le az internetről".
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
tom235
tag
És mivan ha nem fizeti be a 2 millió dolláros büntetést? Életfogyt, esetleg villamosszék?
-
törölt tag
Az esküdtek alapesetben átlagemberek, azon túlmenően súlyosbítottan olyanok, akik ebből keresnek esetleg pénzt, mert ha jól tudom a normál, rendes fizetésüket nem állja az állam, ha esküdteknek mentek. S első lépés a gondokodókat kiszűrni a jogászok részéről, a maradékot meg csak érzelmileg kell terelni. Nehogy már sokat kelljen nekik is dolgozni.
-
n00n
őstag
A Green Day ott elbaszta, hogy a Warnernél adta ki a lemezét.
Az egész zeneipart úgy kellene átszabni, mint a huzat, csak hát akkor páran elesnének jó pár zöldhasútól és ismerjük, hogy ezek a kezek messzire elnyúlnak. Ezért örülök a svéd kalóz pártnak, talán az elindítja a "lavinát"...
-
Robb202
tag
Ennek kapcsán érdemes talán ezt is elolvasni.
Inkább a jogvédők ölik meg a zenét mint a torrent -
fordfairlane
veterán
Igen, nekem is eszembe jutott, hogy ha a büntetés mondjuk 1000 dollár lett volna, az hatásosabb lenne elrettentésül, mert belegondolsz, 200 000 Ft, nem olcsó dolog, az ilyen millió dolláros büntetés viszont felfoghatatlan. Ezzel az erővel lehetett volna akár 1 milliárd dollár is, olyan mindegy, és pláne hatástalan az egész, ha tényleg megegyeznek az ügyvédek.
x gon' give it to ya
-
tdd587
őstag
Az minden évben növekszik, az ilyen perek eddig nem vezettek eredményre.
Elrettentésnek ez szerintem azért nem jó, mert ha ekkora "kárt" okozol, hogy már nem tudod kifizetni, akkor nincs mit tenni, mert nem tudod kifizetni. 10.000 dollárt kellett volna rá kiszabni, azzal lehet a padlóra küldték volna azonnal, de legalábbis adóságspirálba taszították volna, ami tönkreteszi az életét. Hogy dögölne meg.
Halálbűntetést neki. Abból majd tanul.
-
BloodRay
veterán
Szerintem teljes mértékben lesz@rják az ítéletet a filecserélők.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
fordfairlane
veterán
Szerintetek egy ilyen ítélet hatására csökkenni fog az internetes fájlcserebere vagy épp növekedni?
x gon' give it to ya
-
pschio
őstag
Ha én lennék a Green Day vagy a No Doubt, akkor szó nélkül kifizetném a pénzt, vagy megmondanám a RIAA-nak hogy köszönöm de ez esetben "ne védjék a jogaimat". Ja nem is azt védik óó bcsánat , hanem a kiadómaffiájét
Ja amúgy az előbb dudorásztam néhány jogvédett tartalmat úgy, hogy mások is hallották. Sünözzetek meg, és utána ítéljetek halálra.
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
BloodRay
veterán
Viccnek volt ez maximum jó, elrettentésnek nem.
Kíváncsi leszek mit/mennyit kell majd megfizetnie az alperesnek."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Depression
veterán
Ugye milyen furi, hogy az esküdtek közül senki nem tölt le?
Valszeg olyanokat hívtak be, akik azt sem tudják, hogy mi az internet. Nemrég volt ugye egy felmérés, hogy mennyire tartják bűnnek a letöltést, ahol a szinte semmennyire lett az eredmény. Az esküdtek meg mind főbűnnek tekintik?! Gyanús.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dezz
nagyúr
Nonszensz, hogy az esküdtek holmi haragjától függ a kártérítés összege...
És most már azt is tudom, hogy az esküdtek sem normális emberek. Bizonyára nagyon élvezik, hogy mások élete fölött dönthetnek. Ez még egy dolog, de vagy látens szadisták, vagy nem képesek felmérni a döntéseik súlyát, semmibe veszik mások életét.
(Kb. mint amikor pl. egy rendőr sokkolót használ a 80 éves nénike ellen, mert az megböködi, hogy miért olyan magas bírságot szabott ki szabálysértésért. A felettesei szerint jogosan és indokoltan...)
-
Na, ez azért már brutális... Nagyon elszállt alóluk a ló...
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
juliabrilke
veterán
Szerintem tudták jól, hogy nem tudja kifizetni majd. Csak inkább elrettentésnek szánták.
-
félisten
Elolvastad a "most sarkítani fogok" mondatot?
Amúgy amikor fordítva történik a lopás az is helytelen, de ott legalább átérzi az ember milyen amikor ellopják a szellemi termékét.
Itt most egy nulla anyagi befektetéssel készült, pár órás munkáról van szó.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Morden24
nagyúr
Miért pont egy családanyán kell példát statuálni? Nehogy normálisan fel tudja nevelni azt a szegény gyereket?
Ez a része (jogilag) lényegtelen. Emberileg persze elég szarul jön ki.
A nő helyében fognám magamat, elmennék pár talkshow-ba, indítanék valami hülye mozgalmat önreklámként, aztán fognám magam, és írnék egy könyvet. Mindezt záros határidőn belül, mert nemsokára a kutya sem fog rá emlékezni.
(Aztán persze beperelnék mindnekit, aki letölti a könyvemet ).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha beismerte volna, és megbánást tanúsít, valószínűleg jóval enyhítették volna az ítéletet de ezt soha nem tudjuk meg.
"Miért pont egy családanyán kell példát statuálni? Nehogy normálisan fel tudja nevelni azt a szegény gyereket?"
Jaj, jaj, jaj. Szegény teremtés.
Most sarkítani fogok:
Ha kifosztanak az utcán, hogy tudjon enni adni a 7 csemetének otthon a szegénysoron, megértenéd?[ Szerkesztve ]
-
^Clown
addikt
válasz dajkopali #20 üzenetére
És ha vajon beismerte volna? Akkor csak 1 milliót kéne fizetnie? Elképesztő dolgok mennek a világban. Mi meg majd persze majmoljuk a nagy nyugatot, a jogvédők nálunk is baromi aktívak...
Miért pont egy családanyán kell példát statuálni? Nehogy normálisan fel tudja nevelni azt a szegény gyereket?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A büntetés irreális. Ez OK.
Az nem ok, hogy hülyének nézett mindenkit, az ezért esküdtek meg berágtak.
(#23) orbano: Nem töltök, és nem osztok meg. Nem igazán fenyeget.
(#25) Vladi: ha ezt a bíróságon adod elő, miközben vádolnak valamivel...
(#28) Raymond: KösziTessék észrevenni, hogy példastatuálás megy.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Tegyük fel hogy értelmiségi munkája van az ugy kb 45000-50000 dollár egy évben (ha jól emlékszem). Vegyük a jobbik esetet 50. Annak a negyede 12500.
2 000 000/12500= 160 thát 160 évig fizet ha értelmiségi munkája van. Ezt gondolom a gyerekeire is átruházzák. Grat...Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Bibby
addikt
Akkor már félemlítsenek meg rendesen... legyen 1702 dalért 80000 dollár. Ha jól számolom az 136.160.000 dollár. Végül is tök mindegy mert ezt sem meg a kettőt sem tudja kifizetni a nő.
Ελευθερια η θανατος
-
negyedes
addikt
Van itt(szamomra) egy bokkeno: pont ot tudtak kiszurni csak? Akkoriban hanyan huztak le kazaarol cuccot? Aki napi mennyisegben tobb Gb zenet huz le az el vigan.
Ez nem jogvedes, hanem penzkicsikaras attol aki nem tudja magat megvedeni rendesen. Szemetek.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #16 üzenetére
Sima példastatuálás.
Semmit nem tud belőle kifizetni, csődeljárást indít önmaga ellen, és ennyi. Ilyen szempontból szinte lényegtelen a büntetés összege, ha annyira szarul áll anyagilag, akkor az eredeti 220K-t sem valószínű, hogy ki tudta volna fizetni - sőt, akár szignifikánsan kevesebb összeg is elég rendesen kibillentené az életét.Ez kb. ugyanaz az eset, mint amikor valakit 230 év börtönre ítélnek. Összeadnak mindent, amit lehet, és mondanak egy számot, ami kellő elrettentő erővel bírhat.
szerk.: Amúgy arra azért kíváncsi leszek, hogy az adott nőt mennyire kapja majd fel az amcsi média, már ha történik ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Aztakúrva! Ezek teljesen elmeroggyantak :s Esküszöm ez már nem normális dolog...
-
Televan74
nagyúr
A jogvédő szervezetek elsősorban nem a zenészeket , hanem a kiadókat védik.
És a bírság irreálisan magas.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
atee
őstag
Az ember esze megáll!
D-day 2002-01-04 01:54
-
bambano
titán
Hmm. lehet, megkérdezném a nő ügyvédje helyett, hogy mennyi jogdíjat is fizettek ki azért a 8 számért a jogtulajdonosoknak...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
5h4rK
tag
Szerintem alapjaiban kene megvaltozatni az egesz ipart. Sot, a kiadokat ki is kellene hagyni az egeszbol. Az egyuttes elkesziti az albumot, kiteszi a neten egy boltba es kesz.
-
Hunpriest
senior tag
Hát erre én meg azt mondom hogy a sok multimilliárdos szemét kiadó meg bekaphatja. Mert még hogyha ez a pénz tényleg a zenészekhez kerülne akkor azt mondanám okés, de szerintem ebből ők kb. semmit nem látnak és a kiadói fejesek teszik zsebre a nagy részét... ez a jogvédelem?
Amúgy meg az internet ellen nem vívhatnak háborút, előbb utóbb rá kéne már ébredni erre.
-
5h4rK
tag
Szerintem is csak megfelemlitesrol van szo. Mindenki nagyon jol tudja, hogy szerencsetlen no soha nem fogja tudni kifizetni. A 2 millat csak azert kapja, hogy mi sz*rjunk be es tobbet ne totsunk fel/le
-
shaft72
tag
Hello, New World Order.
-
ddekany
veterán
Nem hiszem, hogy találó itt hülyeségről beszélni. Nagyon úgy néz ki a hír alapján, hogy az ügy egyik fontos (vagy épp a legfontosabb) célja a médianagyhatalmak részéről a puszta "ösztöni" félelemkeltés: ha megosztasz, így járhatsz te is. Tehát minél horrorisztikusabb az ítélet, annál jobb nekik. Mármost pénzük van sok, és úgy látszik ezzel célt értek.
[ Szerkesztve ]
-
dokar
addikt
na a hülyeség ismét határtalan ezen a bolygón, ET vigyél el
extra - SEXRay
-
anulu
félisten
a jo edes k*rva anyjukat, ott ahol vannak.
az elgondolkodtato, h egy eleg neves zkr is a RIAA feloszlatasat vetiti elore...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
orbano
félisten
Te mit próbálnál tenni, ha holnap kiderülne, hogy letöltötted és meg is osztottad torrenten a terminátor 4-et, és mittomén indulásnak 100 misis kártérítést követelne tőled az asva, vagy akárki? Feltehetőleg besz@rnál, és mindent megtennél, hogy ne verhessék rád...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Vladi
nagyúr
Korán reggel ilyennel idegelni az olvasót.
Szerencsétlen míg él nem fizeti ki. Ez kb középkori szintű büntetés, egy tyúkért halál.
Ha én híres zenész lennék, és az én dalom a listában lenne és kifizetném neki, meg küldenék pár cd-t.
(#21) sh4d0w:
Csak saccolok, de ha nem nyernek a lottón, akkor még az 5. generáció is fizetni fog, bár nem hiszem, hogy bárki emlékezni fog akkor a bűntettre.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
-
-
félisten
Az ügy részleteit hol olvastad?
Ha tényleg folyamatosan hazudott, és mindenkit hülyének nézett, akkor megérdemli, még akkor is ha "szegény gyermekét egyedül nevelő" emberről van szó.
Magáért a megosztásért nem egyenértékű a büntetés."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Raymond
félisten
Par lenti hsz-re valaszolva:
Az osszeget az eskudtek valasztottak es a kiszabhato buntetes kozepe tajan van, se a felperesnek se a bironak nem volt beleszolasa. JT azzal vagta el maga alatt a fat ugy igazabol hogy tul sokat hazudott az ugyrol es megprobalta hulyenek nezni az eskudeket. Ettol kicsit felment a pumpajuk.
Ettol figgetlenul a RIAA pusztuljon...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
1702 dal közül csak 24db-ért büntették meg A bírák otthonát átkutatnám,mert biztosan találna az ember illegális dolgot és kétmillió dollárra szívesen megbüntetném
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Azért látható, hogy milyen értelmesen szabták ki a büntetést. Szegény, gyermekét nevelő családanya mikor fog tudni kifizetni 400 000 000 Ft-ot? Talán adósrabszolgasággal, de azt már a görögöknél megszüntette Szolón Kr. e. 592-ben - elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Atis707
tag
Arra lennék kíváncsi, hogy azokat akiket 'állítólag' védenek a kiadók, azaz az előadókat (művészeket) bevonják-e egy ilyen ügyben? Mert állítólag őket lopják meg, nem?
ui: a kérdésre én is tudom Sztem a választ...előttem lévők leírták..
Attila
-
CsíkosMókus
aktív tag
képmutatás a köbön
-
-
BiP
nagyúr
Lehet, hogy az esküdtek csak annyiban döntöttek, hogy bűnös-e vagy nem. A büntetés mértékére valószínűleg már nincs hatásuk. (szerintem, nem ismerem annyira az amerikai jogrendszert.)
De hogy ilyet meg lehet csinálni, nem is akarom ismerni. 10 generációs leszármazottai is ezt a 24 dalt fogják fizetni. -
Polllen
nagyúr
Igen, sikerült megint egy hülye példát mutatni...
Amúgy ez azért rossz példa, mert soha sem fogja tudni visszafizetni...leültetik 6000 évre a gyerek meg megy állami gondozásba, mert anyuka letöltött néhány számot?
Ilyen dolgokat látva mindig elgondolkodom azon, hogy mennyi hülye ember van a világon...az esküdteket vajh mi motiválta? Vagy ezt a bíró döntötte el? Nem igazán vágom, hogy ilyen esetekben is mindig összehívnak esküdteket vagy a bíró egymaga dönt...:\
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Narxis
nagyúr
Példát akartak statuálni. Elképesztő....
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Ezért az ítéletért ki kéne végezni a bírót is, meg a felpereseket is..., ja igen, az esküdtek sem érdemelnének "kevesebbet"... Most mondja valaki azt - őszintén -, hogy nem csak a vérszívás a kiadók célja...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
whiz
aktív tag
Oké, kiszabták ezt a roppant összeget, amit a nő nyilván soha nem lesz képes kifizetni. De amit esetlegesen majd fizet, azt mégis ki fogja megkapni?
Egy jó hacker nem kéri le a napot!
-
Scenic
tag
válasz Major Major #5 üzenetére
A miénk se semmi, de az USA egy szánalmas ország... Egyszerűen vérlázító, hogy ilyen megtörténhet!
Mivel indokolták ezt az összeget? Jaaa, biztos a gyermekei is, sőt talán az egész osztályuk hallgatta a zenéket... börtönbe velük is!!!!XPERIA Z2
-
hemaka
nagyúr
Nagyon komoly eset, vagy inkább komolytalan. 80ezer dollár számonként, ugyanmár...
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Major Major
senior tag
az esküdtek külön gratulációt érdemelnek
-
MODERÁTOR
Hiszen szerencsétlen nőnek, ha élete végéig rabszolga munkát végez is, sem lesz annyi pénze, nem hogy még ki is fizesse a rárótt büntetést. Itt olyan példaértékű ügyről van szó ami már röhej, tényleg hogy teljesen elrugaszkodtak a való világtól. Ennyiből akár ugye több milliárd embert semmizhetnének ki a világon. Inkább keresnének olyan embert ilyenre, akinek van pénze rá tényleg bőven, és attól függetlenül használja a technológiát szerzői jogvédelem alatt álló médiák megszerzésére és terjesztésére.
-
Hulk24
aktív tag
Ez egy hibás döntés volt, meg fölösleges is! Ha, 200évig él akkor sem tudja majd visszafizetni...
Alapjaiban kéne megváltoztatni, ezt az egész zeneipari-internet tevékenységet!!!! -
Xaels
félisten
Sajnos itt is csak az mutatkozik meg mint minden másban lassacskán. Az "erős/tehetős" eltapossa a "gyengét/csórót" minden áron és kicsavarják belőle az utolsó fillért is, ha meg érdemli ha nem és ebben sajnos a törvények is egyre jobban kézre játszanak hisz épp azok alkotják őket akiknek megvan mindene és nincs gondja az életében max. az, hogy Gucci vagy Armani legyen rajta az étteremben...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Penge_4
veterán
Előre, előre! Le a jogvédőkkel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest