- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Windows 10
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Max
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Milyen routert?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- DIGI kábel TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Láttam már ezt a vírust, de kis gondolkodással ki lehet szűrni. Azt írja h megérkezett a csomagom, és a linken nyomon követhetem. Ha megérkezett, akkor már minek nyomon követni? Egy kis gondolkodással már itt ki lehet szűrni (és akkor a linket még nem is néztem, ami nyilván kamu)
Azért jó, hogy van már ellenszere, mert már látom az ismerősi körben sokan fognak hozzám hozni telefont, hogy jajj csináljam meg.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
őstag
mondjuk leginkább azért nyomnék rá a nyomkövetésre, mert halvány fogalmam nincs, hogy milyen csomagról van szó?
de sms-ben tényeleg nem szoktak linket küldeni, maximum azt hogy hol-mikor vehető át és egy csomagszámot.
Plusz nekem az url volt irtó gyanús, hogy nem valamilyen futárcég url..
de az ötlet sajnos elég jó, rengeteg mindent rendelgetett szerintem mindenki az elmúlt időszakban, olyanok is akikre ez korábban nem volt jellemző; 4/5 biztosan megnyitja.."... and I hope you have a great day!"
-
ddekany
veterán
Ez a legkevesebb, reflexból simán rányomhat valaki, főleg ha épp csomagot vár, ami mostanában esélyes. Talán az URL-t el se olvassa (ez már furcsább). De aztán még a meglátogatott webodalon el kell hinni, hogy nem lehet ám ott megtekinteni, hanem tölts le egy alkalmazást! De azt se store-ból, hanem ott helyben, és aztán még nyisd meg kézileg... Pfff. De ha csak minden 1000. ember végig vergődik ezen...
[ Szerkesztve ]
-
S@c@
őstag
Felraktam azt írja Malware not found.
-
t420s
aktív tag
"De ha csak minden 1000. ember végig vergődik ezen..."
eddig (csak eddig) 27.000 hazai (csak hazai) érintettről tudni
-
t420s
aktív tag
"Azért jó, hogy van már ellenszere, mert már látom az ismerősi körben sokan fognak hozzám hozni telefont, hogy jajj csináljam meg."
Hát és még örülhetnek HA te ezt meg tudod csinálni mert ha már lenyúlták a banki adatokat vagy kiküldtek 1700 sms-t egy számról (megtörtént!!) akkor már törölhetsz te bármit....
-
S@c@
őstag
Mindenkinek azt javaslom tegye fel az eset alkalmazást 30 napig ingyenes, tokeletes védelmet add ez ellena virus ellen is.
-
t420s
aktív tag
"Mindenkinek azt javaslom tegye fel az eset alkalmazást 30 napig ingyenes, tokeletes védelmet add ez ellena virus ellen is."
Na most elmondom hogy az én mobilom aktív AV védelmén röhögve átment ez a csomag, mert a mai naptól ismeri fel az AV de a fertőzés meg tegnapi...
ja és a háttérben ott a folyamatos és kikapcsolhatatlan Huawei Smart Center benne egy AV checkerrel.
Az se szúrta ki. tehát kettő pajzson röhögve átment -
tag
Egész ügyes cucc ez egyébként. Az URL végén található script figyeli, hogy mi a user agent, és Android esetén egy apk telepítését ajánlja fel (nálam épp dhl-2.apk volt), iOS esetén viszont egy kissé bonyolult JS kódot futtatva irányít át, de ott sajna 404 volt a végeredmény
Hjam, PC-ről nézve meg nem hoz be semmit a link. Azért ez nem annyira rosszÖsszedobtam gyors egy letöltő script-et, jó sok fertőzött oldalt kukázok így össze...
[ Szerkesztve ]
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
tag
Apropó: ha valakinek van ötlete, hogy az iOS-nek kiküldött JS-ből hogyan nyerjem ki az átirányítási linket, az keressen meg privátban. Begyűjteném azokat az oldalakat is, mint potenciális veszélyforrásokat.
A javascript amúgy így kezdődik: "var CryptoJS=CryptoJS||function(f){var r=Object.create||function(t){...""Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
fabokf
tag
Érdekes ez a cucc...az ismertségi körömben több ember is kapott egy, vagy több sms-t, pedig tudom róluk, hogy hírből se ismerik a SmartBankot, vagy bármelyik másik mobilos bank-appot (a legviccesebb, hogy csütörtök reggel, félkómásan melóból hazajövet még szóltam páromnak, hogy figyeljen erre és nehogy rányomjon a linkre, ha kap sms-t. Erre délután, mikor hazajött azzal fogadott, hogy neki 3 ilyen sms jött, a kollegáinak meg fejenként kettő ), nekem viszont, aki aktívan használja, ezidáig egy se... mondjuk velem sokra nem menne, mert a SmartBank belépésem ujjlenyomat kódolt, nem jelszavas amúgy nekem az rémlik, hogy eddig csak az MPL küldözgetett nekem sms-ben infót a kézbesítendő csomagomról, az összes többi (ExpressOne, GLS, stb.), aki eddig hozott valamit, emailben tájékoztatott, aztán aznap egyből hívtak, nem sms-eztek...szóval ilyen alapon is ki lehet szűrni, hogy esetleg gyanús lehet a dolog...
-
janeszgol
félisten
Én nem kaptam ilyen sms-t, de a testvérem sem. Mindenesetre érdekes.
-
madgie
titán
Nekem alapból spambe rakta a Google gyári Messages appja.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
-
ledgeri
nagyúr
Ma a híradóban amikor erről beszéltek, a telószámot kitakarták... A linket nem.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
yennayo
tag
nem értem minek ír erre pistike egy appot, vírusírtó appok töröljék kész.
-
Sumi
aktív tag
Olyankor mi van ha iphone-on "véletlen" megnyitottam a linket?
-
tag
iOS-re más kód töltődik le, egy igen bonyolult átirányítási link. Ellenben nemigen működnek azok a weboldalak, amelyekre az átirányítás mutat. De hogy azon kívül mit tartalmazhat még a letöltődő JavaScript kód, azt nem tudtam megállapítani.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Sumi
aktív tag
Nekem sajnos betöltött az oldal iOS-en, de egyből kinyomtam (hülye fejjel, mert akkor ugrott be hogy mivan..) ezért el sem olvastam mit ír.. Valami kék hátterű oldal volt. Azóta nyomtam egy gyári visszaállítást, dehát iCloudból mindent visszahúzott tegnap előtti mentésből, beleértve a ma érkezett (olvasott) sms-t is.
Nem tudom ezen a ponton mi lenne a legjobb? Ha nyomnék újra egy resetet & nem állítanám vissza a mentést & buknék minden adatot a telefonból, vagy ha használnám tovább, remélve hogy az oldal betöltése önmagában nem tudott semmi kártyékonyt futtatni/telepíteni a telefonra? Mondjuk ha telepített akkor nem tudom, hogy az apple id-mmal is mit kezdjek/hogy változtassam meg a jelszavát a telefon (mint 2fa szükséges eszköze) nélkül..
-
_cHAos_
aktív tag
Nem olvastam a topicot, de megérdemli, akinek nincs annyi esze , hogy nem kattint ra egy nem várt csomag kézbesítési üzenétének a linjére. Kivétel ha artzheimer kóros vagy dawn szindrómában vagy egyéb szellemi fogyatékosságban szenved, vagy pedig tanítottak hogy hulye legyen vagy 98 éves es szamitogepet is csak a TV-ben latott.
Mert ez kb informatikai biztonság 101. Vagy 82 az IQ -ja.Ha valaki ennyire sotet megkerdezhetett volna egy okosabbat, nem szegyen .[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Annál sokkal durvábban kell nyomni, hogy ezt valaki beszíva. 1. Meg kell nyomni a linket (és sokan várnak mostanában csomagra). 2. A megnyiló oldal instrukcióit követve le kell tölteni az APK-t, 3. Meg kell nyitni (és valószínűleg eg figyelmeztetésre is igent kell nyomni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Revolut
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- M.2 2280-as Team Group SSD jött a PCI Express 5.0-s halmazba
- Hobby elektronika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Airsoft
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest