- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jajj, bulvárhír... A Fókusz nézőinek közel 100%-a most elhinné, hogy innentől kezdve nincs csúnya warez. De a szoftverlopás nem így működik...
-
ddekany
veterán
"ahelyett, hogy terjesztenének p2p-n egy olyan verziót, aminek az elején/végén van egy felhívás, hogy "amennyiben tetszett a játék, légy szíves vedd meg, ezzel is támogatva a további fejlesztést."
De vajon hányan fizetnének és mennyit... Kétlem, hogy nem hatalmas bukás lenne. Pláne figyelembevéve a mostani gigalomán játékok előállítási költségeit. Sajnos vége annak a szép világnak, mikor 1-2 ember egy évig szöszölt valamivel, aztán max. bukták és kicsit gondba voltak a rezsivel...
-
fekeandras
őstag
Lophatatlan játék az a játék amit nem adnak ki!Ami egyszer kereskedelmi forgalomba kerül az akár már másnap elérhető tört formában a különböző filecserélő oldalakon.Ez van, ez ellen nem tudnak mit tenni.Valami mást kéne kitalálniuk.Például több reklámot rejteni a játékokba így olcsóbban lehetne adni.Vagy 'mittomén.De attól, hogy plusz 2-3percet el kell basszon az ember a kasszánál nem fogják kevesebben virtuálisan ellopni a játékokat.Szánalom a köbön... Vár várom legközelebb milyen agybeteg ötlettel állnak elő...
-
proci985
MODERÁTOR
a starforceot törögették ahogy jöttek kifelé az új verziók. csak volt pár kellemetlen mellékhatása ami egy idő után valsz az eladásokon is meglátszott. persze, ők azzal hirdették magukat, hogy volt olyan sokéves program amire sose jött ki törés, csak azt nem mondták, hogy az egy konzolos játék volt ami senkit sem érdekelt... más kérdés, hogy ha pl egy hétig nincs törés az már néha pontosan annyira jó eredmény, hogy megéri a felhasználókat szivatni (Bioshock).
na most a cikknél én azt nem értem, hogy ezt konzolokra akarják használni, vagy mire? bolti lopás ellen jó ötlet, de arra ott a műanyag bizéke (az a hoppkiesett a lemez ellen is véd...). alkalmazott általi bolti lopás ellen jó ötlet addig, amig meg nem fejti a rendszer törhetőségét... adott esetben ez egy orgazdát is jelenthet akinek innentől a bolti tolvajok lepasszolják a szajrét. mondjuk egy kamionnyi lemeznél már lehet lesz orgazda is. bár amíg csak eseti dologról van szó, addig az ötlet jó. kérdés, hogy pontosan mennyi kárt lehetne igy megelőzni.
ha a netre kikerülést akarják megfogni... ez szép meg jó, de ha az aranylemez kerül ki/bentről lopják ki a cumót (elég sok ilyen is volt), az ellen ez nem véd. persze akkor lehetség olyan is, hogy az aktiválás során megváltozik az info... ez megint jól hangzik, csak akkor a warezesnek először kell egy kapcsolat az üzletben, és még ott az aktiválás előtt fogja lementeni a cumót. adott esetben viszi a sniffer felszerelést is. persze ez kivédhető, de ahhoz álcázás (értsd, költség) kell.
GReddy: ott a pont, erről van szó. nincs feltörhetetlen védelem, csak olyan, amit nem éri meg törni/mire feltörné az ember már elavulna az info.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
GReddy
tag
Hányszor eljöttek már az ellophatatlan cuccok.. persze, úgyis megtörik. Amit az egyik programozó megír, a másik feltöri. Ez így megy, mióta világ a világ. Lehet überkedni, meg hangzatos címeket adni Nagy Célokat döngető EU-s projekteknek, a lényeg, hogy a bizottság kivegye a lét a büdzséből, a többi meg le van... Nem, nem hülyék. Ők is tudják ezeket az alapigazságokat. De lehet bizottságosdit játszani. Sok sok pénzért.
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
negyedes
addikt
Nem. Baratnomek vettek 14ezer huf-os francia oktato dvd-t. Volt benne egy iszonyat nagy karc, persze, hogy meg se b@szta elinditani a telepitott(media olvashatatlan hibaval leallt). Nem vettek vissza arra hivatkozva, hogy nem az o dolgok.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Barney™
aktív tag
.."Jönnek a lophatatlan játékok"..
Ezt már olyan sokszor hallhattuk
-
FTeR
addikt
a steamben van másolás védelem. minden játékon online aktiválni kell és offline is csak ezt a korábban aktivált játékot lehet használni. mégha a dobozos változat lemezeiről is hiányzik az exe, csak az aktiválás után tölti le.
persze ez sem akadályozza a warezt, de egy ésszerű korlátozás. ám a konzolokál pont az a gond, h csak kis részük van netre kapcsolva.
multi játékoknál meg warez szerver is kell, így azokat eleve jobban lehet bevédeni. -
qwasqwas
csendes tag
Ha a védelem kidolgozására fordított pénzt inkább elengednék a játékok árából sokkal jobban járnának. Kiváncsi lennék, ha egyszer normális ára lenne a játékoknak egy időre akkor mi történne.
-
vPhis
tag
Öngól:
-Kevesebben lesznek a tisztességes júzerek, mert fél km-es sor lesz a teskóban az aktiválás miatt.
-Ezeket is fel fogják törni.
-Feleslegesen fordítanak sok pénzt egy új (és felesleges) technológiára. -
Csakénvagyok
őstag
Én sem értem, de úgy gondoltam hogy valami softwaresen kell majd aktiválni, lenne egy gép, teszemazt egy DVDlejátszóra hasonlító ami netkapcsolattal rendelkezik, a játék kódját aktiválja egy serveren, majd mittudom én, a kedves vevő titkosított e-mailben kap egy aktiváló progit, amit telepítésnél kel majd futtatni hogy aktiválja a játék kódját. Bár nem tudom, ezt is simán lehetne törni.
-
raczger
őstag
Amikkel min heti szinttel játszok az nálam 100%, mert igenis meg lehet venni a jó játékokat, megérdemlik a fejlesztők azt a pénzt.
Én is le szoktam tölteni warezon az új gameket (mondjuk úgy az elmúlt egy évbe csak 5-6 játékot volt érdemes kipróbálni), 2-3 óra game után töröltem, amiből meg volt demo, abból meg azt próbáltam ki. Az a néhány játék amit megvettem összesen 14k-ba került (4 game, szinte mindegyik 2004-es).www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Dr_Syrex
senior tag
-
{Zodiac}
senior tag
1., letöltöm (ellopom)
2., eldöntöm tetszik-e
3. a., ha igen, megveszem
3. b., he nem, letörlömergo: csináljanak tui játékokat, meg lesz vásárolva
+ergo: ha nem próbálhatom ki, tuti nem veszem meg
még valami, StarForce: nem fejlesztik tovább és minden 10. játék jön ki csak ezzel a védelemmel, vajon miért? Talán mert a legnagyobb angol piackutató cég kiderítette, hogy a kalózkodásnak piacélénkítő hatása van? Igen.
pénztáros Zsuzsikánál nagy lesz a zárás előtti fekete-forgalom méghogy ellophatatlan, MUHAAHAHAHAHAHHAAAAAA
szerk: 23 játék van perpill a gépemen (nem röhögni), mind legális (már) de mindegyik fent volt illegálisan is. (hl2 full, portal, gta2-3-4, grt, grt2, gt legends, lfs, farcry, moha, mafia, cross racing champ., splinter cell, nfs mw u-u2, stb...)
[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
-
Lenry
félisten
Több védelem nélküli játékot már csak azért is vettek a felhasználók, hogy lássák a gyártók, hogy nem ezen múlik.
pontosan... nézd meg a Bethesda utóbbi játékait... se az Oblivionon, se a Fallout 3on nincs semmiféle védelem, mégse akar csődbe menni se a Bethesda se a Zenimax
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fatal`
titán
Újabb agyhalott ötlet, csak gratulálni tudok, megnyerték a
"Hogyan szopassuk a tisztességes vásárlókat mégjobban" díjat. Szerencsétlen, hagy időzzön csak hülyeségek miatt a pénztárnál...
-
MODERÁTOR
Jah, amúgy ne felejtsük el; Eredeti játék, valódi előny! Helyett csak többet szopik aki megveszi eredetibe.
-
ngabor2
nagyúr
ahelyett, hogy terjesztenének p2p-n egy olyan verziót, aminek az elején/végén van egy felhívás, hogy "amennyiben tetszett a játék, légy szíves vedd meg, ezzel is támogatva a további fejlesztést." esetleg minimális korlátok lennének a letölthető verzióban, de nem akkorák, ami miatt érdemes lenne törögetni. a megvásárolt, szintén védelemmentes verzió ára meg olyan lenne, hogy aki megvette, annak ne okozzon anyagi csődöt. valamint a megvásárolt cuccban meg olyan szöveg lenne, hogy "köszönjük, hogy vásárlásoddal támogattad a fejlesztést".
tiszta sor, ez is ki fog kerülni p2p-re. ez is közkézen fog forogni. de az ember olyan, hogy ha kérik, akkor szívesebben tesz meg valamit, mintha parancsolnak vagy tiltanak. és ha elég jó a cucc, akkor biztos vagyok benne, hogy igen sokan hallgatnak a kérésre, és vásárolnak.
emvy: nekem 100%-a... ugyanis csak azok a játékok vannak a gépemen, ami az ubuntuval együtt automatice települt[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akik itt a tisztesseges vasarlok jogaiert sirtok: az altalatok hasznalt jatekok hany szazaleka eredeti?
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
így van, és ennek ellenére jó eséllyel meg fogom venni mindkettőt. Jó (és nem túlárazott) játékokért - amit játszik is az ember, nem csak kipróbál - hajlandó vagyok fizetni. Egy - próbáljuk ki mennyi FPS-el megy a gépemen a Crysis - teszthez nem fogok kiadni 30-100$-t.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Killing
addikt
Egy újabb hülye értelmetlen próbálkozás...
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Narxis
nagyúr
Ez megint egy orbitális hülyeség, jó játékot kell csinálni és a költségek nagy részét nem marketingre költeni. Ott van a Blizzard, másolásvédelem nélkül fogják kiadni a Starcraft 2-őt és a Dio 3-at. Vagy ott a Valve, a HL franchise-al vagy a multis játékaival. A kényelmes Steam rendszerrel.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
pete_21
addikt
Egyetértek...
Volt régebben a Starforce védelem, ami talán a legelborultabb volt. Sokszor a lopott játékot csak úgy lehetett elindítani, hogy le kellett húzni fizikailag az optikai meghajtó kábelét, vagy nagyon speciális módon kiírni lemezre, de az se volt mindegy, hogy milyen lemezre, és aztán mivel olvasod be.
Aztán kiderült, hogy annyira keményen beépül a védelem a rendszerbe, hogy olyan is volt, aki sokat szórakozott az elindítással, nem ment neki, aztán megvette eredetiben, de akkor se indult el.
De ennek a korszaknak is vége lett, nem is túl sokára... Nem értem, hogy ezzel a mostani hülyeséggel mit várnak. Sokszor nem is a védelmen múlik, hogy megveszik-e a játékot. Több védelem nélküli játékot már csak azért is vettek a felhasználók, hogy lássák a gyártók, hogy nem ezen múlik. -
MODERÁTOR
Amúgy én példát vennék a Tom Clancy's H.A.W.X játékról. Semmi védelem sincs benne, ugyanúgy megveszi az akinek kell, és még a védelmi rendszer kidolgozását, beépítését is megspórolhatják. Az user is boldogabb a lemez berakás nélkül játéknál. Igaz itt inkább a nagybani lopás és esetleg occsón értékesítést akarják meggátolni. Akkor meg rakjanak a lemeztokokra feltörhetetlen páncélzatot és műholdas nyomkövető cuccot. Van amit nem lehet meggátolni. Esetleg egyedi belső sorozatszámmal lássák el a játékot, és szigorúan jegyezzék a lopott játékokat, a netes aktiválásnál meg kibukik. Bár ha a GTA IV-et is hamar feltörték. Semmi sem lehetetlen az a nagy helyzet.
-
aktív tag
Én látom csak rosszul, hogy mindenféle szerzői jog védő szervezet csak az átlag juzernek tesz keresztbe és tör minél több borsot az orra alá?
Az ilyen másolásvédelmi procedúrák egyre elborultabbak és egyre több a baj velük és nem feltétlenül azoknak akik ezeket a másolás védelmeket megkerülik.
Nekem úgy tűnik még egy szög az ilyen elgondolások koporsójába és még egy lépéssel távolodnak el a józan megoldásoktól. Kíváncsi leszek mikor borul be ez a dolog teljesen. Mert az biztos, hogy nagyon sokáig nem fog menni.
-
anulu
félisten
omg, ekkora baromságot is régen olvastam...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
robotjatek
tag
Még egy felesleges baromság, ami csak a tisztességes vásárlók dolgát nehezíti...
-
pete_21
addikt
Háát ennek valóban nem sok értelme lenne... Leginkább csak gratulálni lehet nekik
Ezzel tényleg pont a vásárlókat szopatják meg. Egyébként amikor a feltelepített szoftver aktivációt kér, azt nem tudom, mennyivel lenne nehezebb megkerülni, mint amikor a komplett védelmet kell kivenni egy adott program indítófájlából, de szerintem könnyedén megoldanák... Amúgy ha azt akarják megakadályozni, hogy még a boltok polcairakerülés előtt kilopják, az még lehet, hogy sikerülne is (hacsak nem kerül ki vele együtt az aktivációs program is), de amikor a boltban megveszi valaki, utána 1 órán belül már fent is lehet a neten... Nem igazán értem, ezzel mit várnak... -
P00By
nagyúr
Sztem rossz oldaláról közelítik meg a dolgot
Vagy csak innen tudják?Megint szegény tisztességes vásárlók
-
félisten
"majd a legális vásárlók is beszerzik a cracket, h a korltozás nélkül használhassák (mint amikor kötelező az egyébként fölösleges lemez a meghajtóba)."
Ez így van. Sőt, én most is a játékok nagy részénél felrakom a krekket, mert a meghajtóm felpörgeti max. fordulatra a lemezt, és nagyon zavar. Emiatt nem veszek új meghajtót, pedig tudom, hogy nem mindegyik ilyen.
Nagyon kiváncsi lennék, hogy mennyi pénz megy el az ilyen módszerek kidolgozására és alkalmazására, és hogy mennyivel lehetne olcsóbb egy progi, ha nem költenének ilyesmire a cégek.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
FTeR
addikt
én még nem mondtam ilyet és legtöbbször kifejtettem az ellenérveimet, de most azt kell, h mondjam ez egy újabb érv a warez mellett.
egy újabb korlátozás, ami csak a legális felhasználók dolgát nehezíti, míg a warez példányok továbbra is gond nélkül fognak működni.
majd a legális vásárlók is beszerzik a cracket, h a korltozás nélkül használhassák (mint amikor kötelező az egyébként fölösleges lemez a meghajtóba). -
Zeratul
addikt
Ritka hibbant ötlet, nem tudom hogyan képzelik el egy préselt adathordozó megváltoztatását a kasszánál. Na meg megint jönnek a letöltések számával mintha az valóban meghiusúlt eladás lenne. Nagy százalékban a letöltött toszverek vagy nem kerülnek feltelpítésre vagy minimális használat után mennek az örök bitmezőkre.
-
gliskard
senior tag
eddig sem a mezei user másolta és terjesztette a játékokat, hanem olyan aki kicsit profibb. Őket ez sem fogja meggátolni. A videók esetében is hiába a hdmi-be épített védelem, ha könnyen megkerülik (igaz minőségromlással) illetve a profit orientált kalózok eddig is hozzájutottak a stúdió kópiákhoz. Aki eddig töltögetett az ez után is fog, max 1 hónappal később jut hozzá.
Sajnos ebből is látszik mennyire nincsenek tisztában bizonyos döntéshozók a valós mehanizmusokkal. SZVSZ ez plusz egy szopatás a vásárlóknak.
Én is anyáztam a WH40K - DOW2 esetében a k*rva steam-em keresztüli aktiválás miatt, ráadásul sír ha nincs net kapcsolat. Idegesítő. E-miatt felraktam a törést. -
ddekany
veterán
Ez most mi? Egyedi kulccsal van titkosítva a lemez egy része (akkor hogy fogják nyomni amúgy?), és a kititkosításhoz szükséges kulcsot csak akkor kapod meg a Neten keresztül ha az üzlet is már beküldte az "igazolást" a vásárlásról? Mert ezt pont ugyanúgy lehet feltörni, mint minden mást... pl. kamu kulcspárt használ a tört kópia, soha nem is lép kapcsolatba a valódi szerverrel, aztán annyi. Nem világos mi itt a csavar.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Most nem egészen értem a megvalósítást. Fizikailag kell elképzelni, hogy valami eszközzel magán a lemezen változtatnak valamit, vagy csak annyi az egész, hogy a sorozatszámot aktiválni kell? De ez utóbbihoz kell net, és az ellenőrzéshez is, meg hát a crack-et sem hátráltatja. Előbbi dolog sem túlzott akadály, mint ahogy pénzt is lehet másolni, azt az eszközt is lehet.
-
edward2
addikt
fú ez talán az eddigi legnyomorékabb megoldás a warez ellen namost a belsős ember kiszivárogtatja a nem aktiv játékot és fúúú olyan hülye hogy az aktiváló progit nem szivárogtatja ki. O M G
-
Mr.Csizmás
titán
Jó, boltban leszedetjük azt a vackot róla, amikor megveszem.
De utána mi akadályoz meg abban, hogy kölcsönadom Józsikának, lemásolja, és a ... oldalról leszed hozzá egy cracket, és kockul vele vígan???
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Morden24
nagyúr
Ezzel csak az a probléma, hogy a gatyával ellentétben, a lopás nem a bolt polcain kezdődik.
Ez megint csak arra lenne jó, hogy jól megszopassa a tisztességes vásárlókat, akinek hosszabb ideig kell baszakodnia a boltban, és nagyobb a hibaszázalék.
Sectumsempra - For Enemies
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- HIBÁS! eladó alaplap + proci + hűtő
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 16GB RAM - Ryzen 7 5800H - RTX 3050 - 10hó gyártói garancia
- Lenovo SFF Intel 14Gen i5 - 16GB DDR5 - 512GB nvme
- BRAUN 300S Férfi borotva, piros gyári dobozában
- Apple Watch Ultra 2, Black Titanium, kettő darab eredeti apple Ocean Band szíjjal! 28 hónap garancia