Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Közben utánajártam, ha valaki hűséget írt alá, és ezzel kedvezményesen vásárolt telefont, az nem mondhatja fel a szerződését az egyoldalú módosítás miatt (kivéve, ha a módosítás konkrétan az adott kedvezményt érinti, de itt most nem erről van szó). Persze ha valaki úgy írt alá hűséget, hogy nem élt ilyen kedvezménnyel, az gond nélkül felmondhatja 15 napon belül a szerződését.
Én 1 éve vettem egy telefont részletre, aláírtam 2 évet Mozaik S-re, úgy kedvezményes áron kaptam meg a készüléket. Azóta a részletek lejártak, hűség még van, és hiába módosítják a havidíjam egyoldalúan, nem mondhatom felcolorizer.net
-
8th
addikt
Gondolom hamarosan a konkurencia is meglépi ezt. Húsz forintért az anyja térde kalácsát is átfúrná bármelyik.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
-
Arthuro_Adam
őstag
Mi van azokkal, akik már alapból Távszámlára kapják a számlákat?
-
zoli62
addikt
Csak annyit tudok mondani gúnyosan a a Telekomnak: gratulálok ehhez. Persze a keresztfinanszírozás is egyre erőteljesebb.A céges/intézményi flották kondiciói kedvezőbbek lettek.
-
djculture
félisten
válasz Vangelis #192 üzenetére
Érdkes tekintve hogy:
"A fenti díjemelés az Általános és Domino Üzletszabályzat 9.2.1. pontja szerinti kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak minősül. A kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlat akkor tekinthető elfogadottnak, ha azt az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül az Általános és Domino Üzletszabályzat 9.2.1. pontjában rögzített módok egyikén kifejezett, tevőleges magatartással elfogadta. Továbbá az Eszr. 15. § (5) bekezdése és az Általános és Domino Üzletszabályzat 9.2.1.6. pontja alapján díjmódosítás esetében a nyilatkozattétel fenti határidőn belüli elmulasztása is elfogadásnak minősül, ha a Szolgáltató az Eht. 144. § pontjának megfelelően tett eleget értesítési kötelezettségének. E határidőn belül a fenti módosítással érintett előfizetőnek lehetősége van más díjcsomagot választani a mindenkori Díjszabásban szereplő díjcsomagok közül, a választott díjcsomag feltételei szerint. A Szolgáltató általi felmondásra az Általános és Domino Üzletszabályzat 12.6. pontjában foglalt rendelkezések irányadóak."
Na pont a feketével jelzettet én úgy tudom jogszabály tiltja..
-
bambano
titán
a szolgáltató nem tud kivonulni az országból. a mobilszolgáltatás legértékesebb része a torony, a torony használati engedélye, a bérleti szerződések. minden mást bárki leszállít 1-2 hónap alatt.
ugyanígy a kábeltv-s szolgáltatás legértékesebb része a koax, ami elmegy a node-tól a lakásokba. a többi dömpingáron pótolható.ezeket pedig nem tudják elvinni a szolgáltatók.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Büdös Telekom btw. Egész nap nincs mobilnet.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"A hatósági áras termékeken kívül mégis minek az ára csökkent az elmúlt években?": nem terméket árul, hanem szolgáltatást, aminek a határköltsége nulla. tehát közgazdaságilag az emelés bazira indokolatlan.
ez az egész arról szól, hogy megunták a politikai játszmákat és most visszalőnek. udvariasan megvárják vele a választásokat, utána szétrúgják az egész ország seggét.
(#40) Syl: nekem meg van egy kosár előfizetésem, távmenedzsment és hasonló célokkal. már akkor kitört belőlem a rapli, mikor kivezették a mobilotthon díjcsomagjukat, de ettől a mostanitól sikítani fogok, mint a disznó, ha böllért lát.
ja, és még azzal is szórakoznak, hogyha bemész, nyakonvágnak egy biztosítással, amit soha nem kértél, de fizetheted, ha nem vagy észnél. utána meg csodálkoznak, hogy nem a magas c-n kezdem a társalkodást, mikor felhívom őket, hanem ultrahangon...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ViZion
félisten
A szolgáltatásba is kellene fektetni. Amint lehet (elvileg pénteken jönnek a konkurenstől felmérni a terepet nálam) elhagyom őket a búsba, sajnos az utóbbi évben már hetente többször is akadozások ilyen-olyan kimaradások voltak. És egyre sűrűsödtek... A helpdesk meg egy retek, csak a restart-vírus-reinstall dolgokat emlegetik, a bejelentéseket meg letagadták, de mindegy is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
már hogyne látszana, amióta a szárnyast éles üzembe rakták, azóta sanszos, hogy egy nyomorult szolgáltatáscserét nem tudnak megcsinálni normálisan, teljesen váratlan helyeken akadnak el a folyamatok, és nem értik, mi történik
amúgy én arra lennék kíváncsi, hogy mivel indokolják, hogy az interconnect csökkenést a percdíjak gyakorlatilag egyáltalán nem követték. korábban kitűnő hivatkozási alap volt a magas árszintre, most akkor mi van?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Ezek szerint, akit érint, és hűségidő köti, az e-Pack révén nem kell, hogy többet fizessen. Ha 15 napon belül mégis váltana az ügyfél, „nyilatkozik arról, hogy nem fogadja el az őt érintő díjemelést, kötbér nélkül van lehetősége más díjcsomagra váltani.”
Oké, tehát én ezzel élnék is. 1. Hol tudok nyilatkozni? 2. Mikortól indul a 15 nap?
-
vittorio7
őstag
válasz #19708160 #166 üzenetére
Ennyi van fenn a hírnél, már frissítették.
"A Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatósága a miérteket firtató kérdésünkre válaszlevelében azt írta: „A vállalat működési környezetével összefüggő költségek emelkedése miatt a Magyar Telekom 2014. júniusi hatállyal módosítja díjszabását. A díjszabás módosítását a Telekom igyekezett úgy alakítani, hogy ügyfeleinek terhelését figyelembe vette, valamint tételeiben és jellegében az áttekinthetőségre törekedett, és jelentős új díjtételeket nem vezet be. A tarifaváltozások megfelelnek a mobil és vezetékes, illetve előfizetéses és feltöltőkártyás díjcsomagok eltérő sajátosságainak, és megőrzik az ügyfelek által kedvelt előnyöket és kedvezményeket.”
De most mi mást mondhatna a Telekom. Azt mégsem mondhatják: "hogy egy utolsó kis gyarmat vagyunk, és örüljünk, hogy legalább van még szolgáltatás." A profitot meg ki kell vinni az országból. Mindenáron.
A politikai elitet meg nem érdekli a magyar emberek sorsa, el vannak ők foglalva rendesen a titkos bankszámláikkal, meg a teli zsebükkel.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Barthezz2 #178 üzenetére
Még vitakoznak róla hogy fog megvalósulni, egyik változat hogy az egész europai hálózaton bármilyen eu-s szolgáltatóval köthetsz szerződést a másik változat hogy az összes europai szpolgáltatóra meghatároznak egy vagy többféle szolgáltatáscsomagot amit egyforma nettó áron kell adni (maximum a különbőző országokban lévő forgalmi adó mértékével lehet más az ár)
'
Jövőre minden, az Európai Unió területén működő mobilszolgáltatónak kötelező lenne egy az egész Unió területén egységes díjakat biztosító havidíjas díjcsomagot kínálnia - így képzeli el az európai szakpolitika a roamingdíjak teljes eltörléséhez vezető út első nagyobb mérföldkövét.'Így is úgy is vége lesz a rablások időszakának ha ez megvalósul..
[ Szerkesztve ]
-
zzoltan2014
tag
válasz Barthezz2 #178 üzenetére
"elég hülyeség lenne a részükről, ha azt engednék, hogy egy honi állampolgár egy külföldi előfizetést kössön, aztán otthon azt használja esetlegesen olcsóbban, mint a hazait."
Kinek a részéről? A mobilszolgáltatók? Nekik ebben a kérdésben nem sok lapot osztanak.
Pont az a lényeg, hogy létrejöjjön az egységes európai piac, mert most kvázimonopóliumok vannak sok helyen. Úgy használhatnák a szolgáltatók a többi szolgáltató hálózatát, mint a vodafone tette induláskor.
Az EU meghatározza hogy ezért mennyit kérhet az infra tulaja és utána bárki használhatná.
A jelenlegi roaming tarifákat csökkentenék úgy, hogy a végén annyira alacsony legyen, hogy akár egy osztrák kártyával is megérné használni.
Egységes piac, én nyithatok cukrászdát Bécsben, a digi meg szolgáltathat Magyarországon. -
Winnie The P
őstag
4 db. flottás előfizetésem van, nem tudom hogy ezeket majd ugyan mennyivel fogják emelni?!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
MODERÁTOR
válasz zzoltan2014 #175 üzenetére
Igen, azt tudom, de elég hülyeség lenne a részükről, ha azt engednék, hogy egy honi állampolgár egy külföldi előfizetést kössön, aztán otthon azt használja esetlegesen olcsóbban, mint a hazait.
A normális végrehajtása nyilván az lenne, ha a hazai előfizető, a hazai kártyájával külföldön járva használhatná olcsón a telefonját, és nem a hazai előfizető a külföldi kártyájával odahaza.Everybody lies.
-
Winnie The P
őstag
Majd erre is érvényes lesz előbb-utóbb a rezsicsökkentés!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
FÖNÖK
tag
válasz vittorio7 #50 üzenetére
Még jó hogy emelnek, a telekomadót közműadót miért nyelnék le.
Ez nem nonprofit cég, ezt kell megérteni.
Eszembe jut amikor a bölcs vezérünk mondta, hogy Magyarország nyert Brüsszel ellen mert maradhat a telekomadó. Jól megadóztatjuk a multikat. hahahaha
Magyarország tényleg nyert a zemberek viszont vesztetek és még örültek is neki. Birka nép ez.''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
RBJ
addikt
érdekes ha szerződést kötöttem határozott időre akkor a módosítás nem minősül szerződés szegésnek?
Lehet apró betűvel oda van írva, hogy joga van? bekapcsizhatják.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
MODERÁTOR
Nyilván nem így fog működni
Gondolom a magyar állampolgár, magyar iratokkal, magyar lakcímmel és munkahellyel rendelkezve, nem fog 0 forintért itthon Magyarországon roamingolni egy külföldi operátor SIM kártyájával. Azért ennyire csak nem lesznek amatőrök, hogy ezt nem kötik ki.Everybody lies.
-
válasz zzoltan2014 #148 üzenetére
Na most direkt visszaolvastam az összes hsz-emet ebben a topikban. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted melyik a hazugság. Arra is kíváncsi vagyok, hogy vajon megint olyan dolgot fogsz-e állítani, ami az én számból nem hangzott el.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
batai15
félisten
PErsze külföldön sem kolbászból van a kerítés, de amig ithol én egy l820ért 5k előfizut meg + 3k törlesztőt fizetek 2 évig addig külföldön hasonló díjért több giga mobilnet is jár és egy szifon is még majdnem kitellik belőle.
Tényleg jó lenne ha lenne ithol értelmes mobil szolgáltató..[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz vittorio7 #160 üzenetére
Semmi gond. Par evet kell kibirnotok ha szerencsesek vagytok es tenyleg nem kell a roamingert fizetni akkor az O2 meg a Three megeszik oket reggelire mert mindenki hozzajuk fog vandorolni
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
zzoltan2014
tag
válasz Vangelis #157 üzenetére
"Mondjuk azt mondta az ügyintéző is, hogy nem olyan nagy emelés..."
Ki fogják rúgni, ha emelésről beszél.
NEM emelés, csak tarifaváltozás, amely jobban megfelel az ügyfelek igényeinekAz MTelekom a legjobb példa arra, amikor az ügyfelek mellett a főtulajdonoson kívüli többi részvényes is csak veszíthet. Kis túlzással csak a Humet múlja alul ebből a szempontból.
És ha emelnek, akkor többen fognak 30-40 ft-os percdíjjal beszélni a 0,3-5 ft-os voip helyett? Pont hogy árcsökkenésre lenne szükség.[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Szerintem az emelest a chat+voip indokolja, es valoszinuleg az sem elhanyagolgato, hogy rengeteg tarsadalmi szemszogbol aktiv ( ertsd: akik munkakepesek) ember huzott ki kulfoldre.
-
SonyNex7
senior tag
Karácsonykor vettem egy Z1-et.2év hűséggel + 11 hónap telefon részlettel.
186e helyett 126e-ért mozaik Xs dijcsomagggal ami bármikor módosítható,alapbiztositást is kötöttem .Be kellett fizetni 60e a telora meg 15 e előre a számlára.
Na most felmondhatom én is a plusz 200 Ft miatt? Ha igen mi lesz a telefonnal?Mikor kell meginditani a folyamatot?[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz #19708160 #154 üzenetére
"azért kiváncsi lennék ,hogy mi a magyarázata erre az emelésre a telekomnak,biztos nem a fizetésekre költik."
Itt a válasz:
„A vállalat működési környezetével összefüggő költségek emelkedése miatt a Magyar Telekom 2014. júniusi hatállyal módosítja díjszabását." Blab blab bla.
-
Kornel
veterán
-
törölt tag
-
Vangelis
félisten
-
MODERÁTOR
Ezek szerint, akit érint, és hűségidő köti, az e-Pack révén nem kell, hogy többet fizessen. Ha 15 napon belül mégis váltana az ügyfél, „nyilatkozik arról, hogy nem fogadja el az őt érintő díjemelést, kötbér nélkül van lehetősége más díjcsomagra váltani.”
Lelépni nem, csak váltani?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
zzoltan2014
tag
válasz Vangelis #150 üzenetére
rosszindulatú vagy, ilyet feltételezni a becsületes multikról, akik csak néha buknak bele a korrupciós ügyletekbe
Csoporton belül finanszíroznak, csoporton keresztül fejlesztenek, csoporton belül fizetnek óriási jogdíjakat, és ezt olyan áron teszik, amit csak a papír elbír, amíg okosabb adószakértőket tudnak megfizetni, mint a NAV (ugye mennyit is ér a magenta szín)
A fejlesztési költség is érdekes hivatkozás, hiszen pl. Románia domborzata sokkal rosszabb ebből a szempontból, mégis alacsonyabbak a tarifák. Persze lehet, hogy ott verseny is van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a világon mindenhol költenek fejlesztésre,mégis kinn olcsóbbak a percdijak,és ha előfizetésre veszel telefont,akkor normális áron hozzájutsz,nem úgy mint itthon,hogy sok telefon olcsóbb gyári kártyafüggetlenül,mint ha beválalsz 2 évet.Azonkivűl sok a bevétele is nem csak a kiadása.,azért kiváncsi lennék ,hogy mi a magyarázata erre az emelésre a telekomnak,biztos nem a fizetésekre költik.
Ja és kinn is fejlesztenek,nem csak itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Igy van ha csak a legendas szarnyas leny nevu projektet nezzuk naluk lassan az is 40 milliardra rug. Es meg nincs kesz... Es akkor meg egy kabelt sem huztak be. Szoval koltenek ok csak nem mindig latszik az.
Mondjuk az utobbi evekben azert nem keves helyet fedtek le optikaval.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
zzoltan2014
tag
Itt egyedül te hazudsz a telekomszektort érintő tényekkel kapcsolatban, és ezt itt a többiek is már jól látják.
(gondolom a másikat lehazugozni megengedett, hiszen egy moderátor is teszi.)
Aki nem tudná:
"A hasznos idióta a politikai zsargonban olyan ember, aki tudatlanságából kifolyólag önként, lelkesedésből szolgál egy olyan érdeket, amellyel, ha ismerné a valódi természetét, nem szimpatizálna."
Hogy ez igaz-e valakire, azt mindenki saját maga eldöntheti. -
batai15
félisten
ha így is lenne, mi nem kapnánk vissza, mert vissza fele nem tudnak számolni már.
Az ászf engem is érdekel, mert ha megint emelkedik az egyik előfizetésem akkor döngetem majd az ajtókat, hogy hamarabb szabaduljak és tudjak flottába menni .Sajna 2. előfizum fél éve csináltuk meg, 2 évre :S[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Barthezz2 #141 üzenetére
csak hogy majd a szerződésembe nézem meg a ászf-t vagy hívjam az 1270-et.Mindjárt utánanézek.
Ezt kaptam:
A www.vodafone.hu/ujarak vagy a www.vodafone.hu/aszf oldalon a havidíjas díjcsomagokkal rendelkező ügyfeleink megtekinthetik az árváltozásokat.Kornelka:Gusztustalan az összes szolgáltató,nem értem az áremelések okát,mert fejlesztés nulla,és a rezsijük is csökkent ála a rezsicsökkentésnek
Amúgy ezeknek vannak ügyvédeik,igen jók
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Akkor miért nem öntesz tiszta vizet a pohárba, nyilván tisztában vagy a tényekkel? Ha felvázolnád akkor talán az indulatok is apadnának.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
válasz zzoltan2014 #135 üzenetére
Én egyetlen hozzászólást sem moderáltam ebben a topikban. Ráadásul még segítettem neked is, mert bemásoltam a törölt hsz-edből (még egyszer, nem én töröltem) a linkjeidet a topikba. Várom a következő hazugságodat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MODERÁTOR
válasz zzoltan2014 #135 üzenetére
Én moderáltam, nem ő, és nem azért, mert konkrét adatokat hozol, hanem azért, mert megengedhetetlen stílusban fórumozol! Kétszer szóltunk miatta.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
-
válasz zzoltan2014 #130 üzenetére
Itt is ott lehet hagyni őket, miért nem teszed meg?
Viszont ha nem fogsz vissza személyeskedő stílusodon, könnyen nem kívánt személlyé válhatsz ezen a fórumon. Amiket meg ebben a hsz-edben leírtál, mind hazugság, mert nem ezeket állítottam.
(#132) deja vu: rohadtul nem a szolgáltatók érdekeit nézem, csak rohadtul zavar a dilettantizmus.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
ki más.
az ügyfélnek ebben az országban semmi joga sincs.
amikor megfelelő indokkal alátámasztva kértem, hogy engedjék el az általuk jogtalanul kiszámlázott összeget, annyi volt a válasz, hogy nincs rá lehetőség, persze ha nem fizettem volna ki, akkor kiadják behajtónak, ezt közölték is.
húszezer forintért pedig nem fog bíróságra menni az ember, ezt tudják is, és ki is használják. -
deja vu
addikt
Sosem fogsz tőle rendes választ kapni, csak a szolgáltatók érdekeit nézi
Bogyo+1Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
batai15
félisten
válasz zzoltan2014 #130 üzenetére
MEg itt ugye ott a hűség idő.Ha nem tetszik akkor fasza kis herce hurca megy amit úgy is végül a vevő szív meg.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sarkítok, de igen! A néhány éve még mögöttünk kullogó Szlovákia, Lengyelország is bőven beelőzött bennünket mindenben, egy-két év, és a lenézett Románia is előttünk lesz. Valami oka csak lehet, vagy nem?
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ti komolyan azt gondoljátok, hogy minden piaci szereplő szemétláda Magyarországon, de csak Magyarországon, minden máshol meg ők a társadalom jótevői? Nem lenne érdemes elgondolkozni azon, hogy miért van az, hogy itt szinte minden termék drágább, mint szinte bármelyik másik EU-s országban? Valami összeesküvés lenne, ami csak és kizárólag Magyarországot érinti?
-
Kornel
veterán
sajnállak.
amikor felmondtam a szerződésem hűségidő lejárta után (szerencsére pont az incidens után járt le 2 héttel), akkor még nem tudták mire vélni... ennyire fontos az ügyfél nekik. pedig 2 éven át havi 10k körül pengettem nekik, az barátok közt is negyed milla. de ha nem kell a pénz, akkor nem kell.
most vodás feltöltős vagyok, 3000 töltésre jár 1 gb net, megy a voip is, probléma megoldva a viberrel. -
Kornel
veterán
végigolvasva a hozzászólásokat azt kell mondjam, hogy nagyon elfogultan véded a te, és a telekom (+többi multi) álláspontját.
pedig egyértelműen a lehúzás megy mindenhol.
a nyugati bérek harmadáért, de sok esetben ötödéért dolgozunk, az árszínvonal viszont megegyezik, de sok esetben meg is haladja azt nálunk.
csak egy példa: hogy lehet az, hogy olcsóbb egy minőségi német sonka vagy szalámi, mint a magyar? ami ráadásul minőségre is rosszabb. nincs több kérdésem ezzel kapcsolatban.viszont ha a telekom így folytatja, tényleg elfelejtheti a növekedést, ami az alapvető célja lenne, az emberek el fognak menni szépen lassan. Én már vagy 5 éve lemondtam az előfizumat nálunk, mivel jogtalanul számláztak ki kb. 20.000 Ft mobilnet túlforgalmazási díjat, amit persze ki kellett fizetnem (hiába reklamáltam jogosan), de rá fél évre emiatt kaptak egy pár milliós bírságot, gondolom nem csak én küldtem el a panaszomat a létező összes illetékes magyar hatóságnak
[ Szerkesztve ]
-
zzoltan2014
tag
Adókulcsok ott sem lényegesen alacsonyabbak, Ausztriában pl. a max szja kulcs 50% a 16%-os magyarral szemben (+járulékok). A teljes adóterhelés hasonló.
Szuperbruttóban megvan a min. 3x különbség az átlagot tekintve.
(De ha alacsonyabb adóval számolunk, akkor is nálunk az 500 euróból 1000 lesz, máshol meg az 1500-ból 2500. Melyik a magasabb?)Az irodabérlet meg ugyanúgy magasabb London külvárosában, mint Budapest külső kerületében vagy elővárosában.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Az adok azok valoban eleg magasak otthon es nemileg kompenzalnak ezt azt de azert itt oriasi szamokrol beszelunk.
Ha csak azt nezzuk, hogy a budapesti irodankat mennyiert bereljuk ( 200 fore ) egy evben abbol itt egy 20 beallos parkolo jon ki. Es akkor meg itt nincs hova bemenni...
Ez nem mindig talal. ( belvarosban Londonban van irodank ( nem is egy ) az EU kozpont meg Londontol 30km-re ( ennyi embert nem lehetne Londonban tartani meg nagyobb fizut adni nekik, hogy kompenzaljak a havi 250 fontos berleteket es bejarast )
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
batai15
félisten
A telekom még talán a vodafonnál is mocskosabb banda.Jó sajnos én is a rabjuk vagyok, de utolsó alkalommal.
-
válasz zzoltan2014 #117 üzenetére
Azért nincs akkora különbség bérekben, ugyanis itt sokkal magasabb adókat fizetnek a munkáltatók a foglalkoztatás után. A cég központja meg ott sem a belvárosban van, ahol magasak az iroda bérleti díjak.
-
zzoltan2014
tag
És a lakásbérletnek mi köze a tarifákhoz? Semmi, max annyi, hogy a lakásbérlet a magas lakásárak miatt magas, ahol meg a lakásár magas, ott az iroda és ipari ingatlanok ára is magas, ami ugyanúgy beépül az árakba, és mégis náluk alacsonyabbak a tarifák. Munkabér 3x, iroda 3x áron, és a tarifák alacsonyabbak.
De a munkabéreknek van, mert nem mindegy hogy egy dolgozó a cégnek 1000 euróba kerül, mint nálunk vagy háromezerbe, mint Ausztriában.
-
br.rak
őstag
Annak aki nem őslakos (mert a brit szociális rendszernek csúfolt pénztemetőnél kevés pazarlóbb van és ezt az ottani őslakos lumpenek jól ki is használják, de ez már nagyon off) vagy nagyon sokat keres...
Megteszik a szolgáltatók mert megtehetik korrupció van, így megy ez mindenhol, hol feltűnőbben hol kevésbé. Néha kurzusváltáskor egy egy céget megfednek, lásd mol a horvátoknál, de amúgy business as usual.Pénz beszél, kutya ugat, karaván halad.
-
Def26
félisten
válasz fordfairlane #111 üzenetére
Nem a szolgáltató a lényeg. Versenyhelyzetet a kormány teremt.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Snoop-y
veterán
1200 de mindegy. 800-ert itt a kornyeken mar csak egy szobat kapsz.
De nem ez volt a kerdes. A szolgaltatonak nincs koze ahhoz hogy en mibol elek. Annyira akartam celozni, hogy itt az embereket foglalkoztatni nagyobb koltseg.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
djculture
félisten
válasz Bogyó bá' #110 üzenetére
2 év hűséggel
1150 Ft az alap telefon csomag nem több ezer... Vészhelyzeti telefonnak nekem ennyiért megéri, bármi van fater tud telefonálni. Mondom bánná a fene ha a mobilhálózat a régi megbizhatóságával rendelkezne de nem így van sajnos..
Ezért nem is értem sokszor órákra megszakad a mobil szolgáltatás az ország nagy részén és ezért a szolgáltatásért egyre többet kérnek..[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Snoop-y
veterán
válasz zzoltan2014 #66 üzenetére
Es +1 a te oldaladon, hogy egy bolti ugyfelszolgalatos nem 120K nettoert all a boltban hanem a triplajaert ( legalabbis itt UK-ben ) es akkor meg a sales finance marketing osztalyozok fizujat meg nem is kevertem bele...
-
bencze
senior tag
A miért jó kérdés, kár filózni rajta mert összetett dolog. Üzlet, gazdaságpolitika, stb. Páran elég jól érintettek már részleteket. Én csak annyit remélek, hogy a plusz (ha egyáltalán lesz) egy része hálózatfejlesztésbe megy, mert úgy sejtem az ilyesmi 2008 óta eléggé megcsappant szvsz, ami hosszú távon nem jó...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
djculture
félisten
válasz Bogyó bá' #103 üzenetére
Az egy olyan helyen ahol öregek vagy és betegek vannak alkalmatlan hulladék, kell alá szüntmentes és még akkor se biztos hogy tudsz telefonálni rajta ha baj van.. Mobiltelefonra megint nem lehet számitani, ha csak nem veszel mindhárom szolgáltatótól hogy valamelyik csak működik az adott pillanatban Régen évek múltak el úgy hogy nem volt olyan hogy elment a hálózat mostanában éves szinten több ilyen eset van.
[ Szerkesztve ]
-
zizi7229
tag
sajnos nekünk a szürke, van, azt mondják, a fekete jobb lehet, de már azt se lehet kapni ha jól tudom
Tel.: 06-30/650-1098 --- megbízhatóságom, hirdetéseim --- http://hardverapro.hu/tag/zizi7229 || OnePlus One 64GB >> Huawei P9 Plus >> P20 >> S22 Ultra || 8800 Ultra -- Because I believe in power
Új hozzászólás Aktív témák
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest