Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
be lehet valahogy állítani, hogy mennyit töltsön le...? Nekem magától 5 évig visszamenően le akar húzni mindent,a mi egyrészt felesleges, másrészt sokszáz mega...
-
Male
nagyúr
Helyette felteszed ezt a Google Gearst vagy mit... amúgy jópár verzió óta minden Windowsban ott figyel gyárilag egy levelezőkliens, szóval semmit sem kell felrakni kliens használatához. (max ha a beépített nem tetszik, de pl egy Thunderbird telepítés nem éppen bonyolult feladat.)
Egyszerűen a google csinált egy saját levelezőklienst, ami böngészőben fut, és a szokásos gmail felületet adja + így a gmail extráit, cserébe csak a gmailes címedet kezeli. (és ahogy itt látom még fizetős is)
-
-
Pheadar
tag
-
moonman
titán
pár perce bebizonyosodott, hogy Gmail nélkül is használható az internet.
-
-
-
Amúgy én sem túlzottan értem mire jó. Ha nyomsz egy cache ürítést akkor mi van?
Amúgy én is levelezőklienssel használom a Gmailt (meg mást is az kezel) de az alapból fent hagyja a leveleket. Szóval az érkezett leveleim általában mindenhonnan meg tudom nézni.
Egyébként ha több címe van az embernk akkor viva levelező kliens, mert az egy helyre lehúz mindent, kevesebb macera.Mutogatni való hater díszpinty
-
Male
nagyúr
Szerintem az olvasottat/olvasatlant jelöli klienssel is... bár a fene tudja, én nem így használom
(Más okokból én akárhová megyek, inkább távoli asztallal használom az itthoni Thunderbirdöt, itthon meg minden gépről a helyi hálón lévő saját Thunderbird adatbázist használom... ami persze a notira tükrözve van, így akárhová megyek offline is elérem az összes levelemet, címlistámat, stb. Végülis hasonlót valósít meg ez a Gmailes cucc is.)Attól, hogy otthon Thunderbirdöt használsz, még beléphetsz a gmailre is párhuzamosan, ha beszélgeti akarsz, szóval ez nem akadály
-
cizoe
őstag
Annyi különbséggel, hogy teljes szinkronban van az adat. Ugyanaz lesz az állapot amint újra online leszel. Én épp ezért nem használom klienssel a gmailemet. Szeretem a postafiókot mindenhol ugyanúgy látni, nem egy gép előtt ülök mindig, így jó ha úgy van rendszerezve, ahogy akarom. Ha meg klienst használnék, azon a gépen amin futtatom szép rend lenne a levelek közt, az online verzióban meg tele olvasatlannal/stb. Nem tudok csillagozni, amit a kliensben favozok nem lesz fav az onlineban stb.
Szóval jó ez annak, aki nagyrészt a sima gmail.com os verziót használja, és azt szokta meg. Na meg a thunderbirddel csevegésnek is nuku, én meg biza a Gtalkot fel nem telepítem a gépemre.
-
Male
nagyúr
Ok, a felület ugyan az... de ahhoz, hogy net nélkül használd, a gépeden kell lennie a leveleknek + valaminek ami megjeleníti azt... tehát tulajdonképpen egy levelező kliens, ami a böngésződben fut.
CsodaPOK: Amit leírsz, azt pontosan megcsinálja egy normális levelezőkliens is. Iskolában-nyilvános helyen használod a webes felületet, otthon-irodában-buszon meg a klienst.
Ahhoz, hogy a buszon elérd a leveleidet, ennek is le kell töltenie a gépedre a leveleket. -
CsodaPOK
senior tag
Mint már írtam, az én esetemben nagyon hasznos lehet ez a funkció. Sok helyről nézem a leveleket, itthon is van asztali gép, laptop, suliban is gépterem itt, gépterem ott, nyílt labor stb. Ezért levelezőklienst nem használok, minek töltse le mindegyik itthoni gépre a több 10-100 levelet feleslegesen. Suliban meg úgy is webfelület kell. Viszont pl buszozás közben nincs net. Ezen funkció segítségével pedig ilyenkor is elérhetem a leveleket, ha éppen kell valami.
Egyébként most próbálgatom, szépen leszinkronizálta magát, működik is offline. Akik aggódnak, hogy a diszkre ír, azoknak talán megnyugtatásul: csak azon a gépen szinkronizál, amelyikre engedélyezed. Tehát ha egy nyílvános gépen bejelentkezel, oda nem fogja letölteni automatikusan a leveleket, gépenként engedélyezni kell.
A funkció működéséhez a google gears telepítése szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
-
Male
nagyúr
Még nem néztem meg, de... most ez mi a fene???
Tulajdonképpen ugyan az, mint egy levelező kliens, csak nem különálló programként működik, hanem a böngészőből érem el... most mi az, ami ebben plusz egy átlag levelezőklienshez képest
-
cizoe
őstag
Thunderbirddel műxik, a másik megoldás az az, hogy a maileket nem az email címre közvetlenül, hanem az "emailcím.readnotify.com" ra küldöd. http://readnotify.com/
-
Konflikt
addikt
De mikor lesz mar vegre bent read&delivery receipt??
nemigaz mar hogy ezt a feature-t nem lehet beepiteni
vagy csak nekem hianyzik evek ota ez? (anno meg a magyar csodanal, a freemailnel is volt, majd par eve ataltam gmail-re, es ceges levelezesnel nagyon megszoktam ujra)Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
cizoe
őstag
Az viszont jó, hogy visszafelé tölti a gépre a dolgokat és bármikor megszakítható, max kevesebb nap lesz visszamenőleg a mélben.
-
Laprasi991
aktív tag
Ez a megoldás annak hasznos, aki hozzá van szokva a Gmail webes felületéhez és nem tud állandóan on-line lenni, vagy több gépet használ egyszerre. Vannak nagyon jó levelező programok ez tény, de én úgy vagyok vele, hogy amihez nem muszáj, ahhoz nem telepítek külön programot.
-
moonman
titán
ja, én is több éve Connector-ral használom az Outlook-ot és a Hotmail-t, így kvázi mintha egy Exchange szerverem lenne. amit offline módosítok, következő csatlakozáskor fel(le)szinkronizálja. ugyanez igaz a mobilomra is, ugye abban meg ott figyel a Pocket Outlook Windows Live támogatással, így a webes, az Outlook-os és a mobilos levelezésem (+kontaktok és naptár) is folyamatosan szinkronban van, tökmindegy, melyiken módosítok.
amúgy Outlook is azt csinálja, hogy letölti az egész fiókot egy ost-be, de nem kell aggódnom, ha újratelepítés (haha) vagy probléma lenne, csak letörlöm és újra lehúzza.
szóval jó ez a fícsör. (igen, Google-t dícsérek)
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
Azért nem kell ennyire utálni az Outlookot, ha rendesen beállítottad volna (1 jelölőnégyzetre kell figyelni), akkor nem törölte volna le a leveleidet.
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Khan13
senior tag
válasz WonderCSabo #3 üzenetére
Életemben nem használtam még úgy email fiókot, de mostmár kezdem érteni. Mindig utáltam az outlook meg hasonlókat, mert nem tetszik, és számomra semmi előnye a büöngészőshöz képest. Egyszer meg is szívtam, hogy minden levelemet letöltötte és letörölte a fiókomból, azóta fel sem teszem az office-szal együtt, a beépítettet meg törlöm ki... de akinek ez a jó, az használja : )
-
CsodaPOK
senior tag
Ebben az az újdonság, hogy nem kell semmilyen külön kliensprogram. Ha nem vagy netközelben, akkor is ugyanúgy tudod egy böngészővel használni, mintha netközelben lennél.
Ez nekem pl hasznos, mert több gépet használok, ezenkívül rühellem a különböző mailes kliensprogramokat. Tehát én a webfelületet használom minden eseteben és ezen funkció segítségével pl buszon is rá tudok keresni egy levélre.
-
bambano
titán
Senki nem gondolja, hogy az biztonsági baj, ha egy böngészőben futó alkalmazás firkál a helyi diszkre?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Flashy
veterán
10 éve leveleztünk így modemes nettel (megírtam a leveleket aztán pár percre kapcsolódtam elküldeni), ma már nem annyira egetrengető feature, főleg, hogy amióta imap-ot is támogat a gmail, klienssel eddig is lehetett offline levelezni (és még beleszólásom is van abba, hogy melyik foldereket tárolja helyben).
-
Khan13
senior tag
Nekem nem világos hogy hogy működik ez az offline dolog... de biztos hasznos.
-
WonderCSabo
félisten
Offline használom regisztráció óta, Thunderbirddel... Ez a fejlesztés csak nagyon első felhasználóknak kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD+ 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával