- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Bitcoin topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
van amikor 10 másodpercig is kell. De rájöttem egy olyanra, hogy ha legörgetem a képről a flash részt, majd vissza, jó lesz
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
-
törölt tag
Igen, a Mac-es Flash öszehasonlíthatatlanul gyengébb a Widows-osnál. A Linux-os verziót jobb meg sem említeni, ott még funkcionális hibák is jelenteznek, például egyes gombkattintásokat egyszerűen nem érzékel (beágyazott YouTube videót sokszor lehetetlen lejátszani). Hiába haragszik az Adobe, előbb a saját háza táján kéne speregetnie, mert van mit
-
sanp
tag
Igen, ez a Windows verzióra igaz, sajnos OSX oldalon ez nincs így (sőt Linuxra tudtommal még rosszabb). Ha egy Flash Player-es oldalon kezdek videót játszani az eddig szinte néma gépben a ventillátor felpörög, procihasználat az egekben (50-70%), böngésző néha ettől megakad, strandlabdázik a rendszer. A legfrissebb stabil Flash verziót használom, böngészőfagyás mára már nem jellemző, de a processzorhasználat még mindig indokolatlanul magas, remélem valamit javít majd ezen a 10.1. Ugyanezen a gépen Windowson szinte észrevehetetlen ha Flash Playert használok, ebből gondolom hogy meg lehet ezt jól is csinálni.
A HTML5-ös player egyébként jelenleg kb 20%-kal csökkenti a processzorhasználtot a Flashhez képest, minden más tekintetben azonban jelenlegi fejlettségi szintjén nem helyettesítheti a Flasht. -
törölt tag
nem engedik? tudtommal nem kötelez törvény ipad vásárlására
Esteleg moonman rémálmaiban, ahol Steve Jobs az elnök és állampolgári kötelezség iPad-et vásárolni. Az Adobe alkalmazottait pedig Elba szigetére száműzték, az irodáikat porig rombolták és a helyüket sóval hintették be.
Viccen kívül: nem érzitek kicsit túldramatizáltnak ezt az Apple-Flash ügyet?
-
törölt tag
ez mindaddig rendben lenne, amíg lehetne kapni hátvakarós, meg hátvakaró nélküli változatot, de hogy csak olyan van, amiben nincs, sőt még a cipőkanalat is kihagyják, aztán meg van magyarázva, hogy úgyse használnád... na ezzel szokott gond lenni.
Nem értem. Ha nem felel meg az Apple választéka, bőven van más gyártó akitől vásárolhatsz. A HP például épp hogy csak szappantartót nem gyárt. Az Apple mindigis a relatív kis számú, jól áttekinthető termékskála modelljét követte. Nem muszáj velük ebben egyetérteni, de úgy látszik ez a stratégia is ugyanúgy életképes, mint a HP "mindenből 1000 fajta" stratégiája.
-
moonman
titán
igen, de ez kb. a 9-es verzió óta nem, vagy nem teljesen igaz. a 10-es Flash nálam emlékeim szerint nemhogy le nem fagyott, de még csak nagyobb lassulást sem okozott. ég és föld különbség van a mai Flash player és a 2-3 évvel ezelőtti között, csak mindenki a rosszra emlékszik.
-
-
floatr
veterán
Az 1.1-es pontot elfelejted, hogy sokszor neked is lehetne rá szükséged, vagy másnak is, és belátod, hogy vannak olyanok is, akiknek kifejezetten igénye, hogy legyen. De nem érdemes ezt továbbragozni: gáz, nem csak h nem engedik, hanem még "meg is magyarázzák" a semmit.
-
Gordiann
őstag
2 külön dologról van szó!!
1. nincs hátvakaró, mert szerintük nincs rá szükség. nekem sincs rá szükségem, így tökéletesen megfelel a termék, mert a hátvakarráson kívül tud sok mindent.
2. apple megpróbál bemagyarázni a kételkedőknek bizonyos dolgokat. sokszor undorító módon. Ez a NEGATÍV rész.
De én (meg sokan mások) képes vagyok - sok itteni PH!-s egyénnel ellentétben- azt mondani, hogy leszarom melyik cég mit hogy ad elő. Ami jó, azt megveszem. És használom és örülök neki. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha már itt tartunk: szerintem az asztali felhasználók közül is relatív kevesen tudják mi az a Flash, a legtöbben megelégszenek azzal, hogy működik. Nem kell mindenkinek tech-orientáltnak lennie, ahhoz, hogy használjon egy eszközt. Az eszközöket pedig úgy kell megalkotni, hogy azokat olyanok is használhassák, akiket esetleg nem érdekel a pontos működési elv. Az, hogy valaki nem tech-orientált, messze nem olyan szégyenletes tény, ahogy azt sok IT-s tekinti. Épp ebben nagyon ügyes az Apple szerintem: egyszerűen kezelhető, intuitív eszközöket gyárt. És ez nem csak az egyszeri felhazsnálóknak előny, hanem sokszor a tech-orientált személyeknek is. Maga Linus Torvalds is azt mondta egyszer egy interjúban, hogy bérmennyire is tech-orientált személy, amikor felhasználóként ül egy gép előtt szereti, ha nem kell midnen aprósággal szöszmötölnie, ezért használ Fedorát és nem Gentoot.
-
Gordiann
őstag
az, aki nem tud egy oldalt megnézni.
Mellesleg tényleg elég szörnyű, ami mostanság van, hogy egy "buta" felhasználó hirtelen tudni véli, hogy "a flash szar"... eddig nem volt probléma ebből, csak most hogy almáék felhozták...
Én sem értek hozzá, csak annyit tapasztalok, hogy eszi az akksit. Asztali gépnél nincs gond, de minden mobil eszköznél kényes téma, így hát én is "így látatlanba" egy másik, új technológiára szavaznék. -
Gordiann
őstag
válasz #24737024 #55 üzenetére
Ahogy mondod, az idő eldönti. Mindenki azt támogat, amit akar.
Vádaskodni meg követelni fölösleges, csak okoskodás. (mármint felhasználói részről)Ilyen "döntésekkel" ugyan lehet befolyásolni valamennyire a dolgok alakulását, de eldönteni nem lehet semmit. Egyébként ezzel minden félnek számolnia kell (/kellett mindig is), és jó termékeket létrehozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem a technológiáról van szó, hanem a fejlesztőkörnyezetről
Igen, ezen a téren egyetértünk: valóban nem korrekt a részükről. Az azonban, hogy van-e vagy nincs Flash az iEszközökön, egy igencsak túldramatizált ügy. Mint mondtam, az idő majd eldönti, kinek van igaza. Egyelőre úgy tűnik, hogy többmillió iPhone és iPad tulajdonosnak mégsem olyan létfontosságú az a Flash. Ha ez akkora gond lenne, mint ahogy egyesek állítják, akkor senki nem venné a termékeiket és csúfos bukás lenne az eredmény.
-
moonman
titán
válasz #24737024 #53 üzenetére
"a Microsoft is kitiltotta a folyamatból a többi piaci szereplőt"
nem tiltotta ki."az OEM-ek nem távolíthatták el az IE-t és telepíthettek helyette más böngészőt."
most sem távolíthatják el és eddig is telepíthettek helyette más böngészőt."az Apple ugyanúgy eldöntheti, hogy milyen technológiát támogat a készülékein."
nem a technológiáról van szó, hanem a fejlesztőkörnyezetről, amiben a technológia készült."1001 más gyártótól származó mobil eszköz sem támogatja a Flasht, mégsem lett belőle botrány."
még mindig nem a Flash-támogatásról szól a dolog. -
törölt tag
Több dologban is tévedsz. Előszöris: ha a bíróság a Microsoft ellen hozott ítéletet, ez azt jelenti jogilag, hogy törvénytelenül jártak el. Lehet szépíteni, de egy elmarasztaló bírósági ítélet ezt jelenti.Másodszoris: igenis a Microsoft is kitiltotta a folyamatból a többi piaci szereplőt, ugyanis az OEM-ek nem távolíthatták el az IE-t és telepíthettek helyette más böngészőt. Harmadszor: az Apple ugyanúgy eldöntheti, hogy milyen technológiát támogat a készülékein. 1001 más gyártótól származó mobil eszköz sem támogatja a Flasht, mégsem lett belőle botrány. Az idő majd eldönti kinek volt igaza: ha az embereknek hiányzik a Flash, nem vesznek majd iEszközöket. Ha pedig mégis nagy számban vesznek ezekből a termékekből, akkor mégsem olyan életbevágó a Flash, mint ahogy azt az Adobe állítja.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
Azért nézd az Apple oldaláról: ok, biztos vagyok benne, hogy nagy bizniszről van itt szó, de nézzük naívan technológiai oldalról: a Flash, és a technológiát használó programok szarok. Erőforrásigényesek, ráadásul zárt cucc, egy darab cég érdeke az egész. amikor fejlesztesz egy új platformot, nem szép dolog ehelyett (akármennyire is elterjedt) inkább egy nyílt szabványt támogatni? ráadásul annak árán, hogy elég erős negatívum jelenleg ezekben a kütyükben a Flash hiánya. szerintem egyébként a jelen esetben kivételesen hasznos, hogy Apple-ék - akármilyen okból is - széllel szemben vizelnek.
A vér nem válik VAZZE!™
-
taltos
senior tag
válasz #24737024 #48 üzenetére
Lehetséges, hogy a hasonló helyzet nem ugyanaz, mint az ugyanazon helyzet (Az "idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit" szindróma.). Az MS-es ügyben más böngészők még távolról sem voltak kitiltva a rendszerből, maximum (szerintem jogosan) a MS által nem voltak reklámozva (persze akik akartak, mondjuk a FF vagy a Chrome tudtak dobbantani így is). Az Apple álltal viszont ki vannak tiltva a folyamatból. Szerintem lehet érezni a különbséget.
Az egyik esetben úgy történtek a dolgok, ahogy mindenhol máshol a világban (pl. a Pepsi sem reklámozza a karakószörcsögi ásványvízpalackozó üzemet, csak mert az kisebb), míg az utóbbi esetben... No de nem magyarázom, aki akarja, úgyis megérti ennyiből is.
-
törölt tag
Érdekesnek tartom, hogy ugyanazok a fórumozók, akik annak idején, amikor az Opera Software megnyerte a trösztellenes pert a Microsoft ellen, foggal-körömmel védték a Microsoft igazát és fennhangon állították, hogy "a Microsoftnak igenis joga van hozzákapcsolni ai IE-t a Windowshoz", az Apple-Adobe vita kapcsán a másik oldalon állnak. Mi ez a pálfordulás? A Microsoftnak igaza volt, de az Apple-nek nincs? Az Apple-nek nincs joga eldönteni, hogy milyen technológiákat támogat az általa gyártott ezsközökön?
UI: Nem tisztem megítélni, hogy melyik félnek van igaza (erre való a bíróság), csak furcsának találtam, hogy két hasonló jellegű ügyben mennyire eltér ugyanazon személyek véleménye.
-
moonman
titán
talan elsore nem volt ertheto: ez a "bohoc" ugy iranyitja a vallalatot, hogy az meg sosem ment ilyen jol. szerintem ezen adottsagai sokkal fontosabbak, mint az, hogy neked szemely szerint nem szimpatikus.
szerintem egyebkent mokas es energikus, legalabb nem az a szokvanyos, fapofaju tipikus ceo figura. szeretnek egyszer egy ilyen fonokot...
-
sanp
tag
Persze kellett a pénz is hozzá, de utána nyereségessé is kellett tenni, eladható terméket kellett csinálni.
Nem Ballmer munkájával van a probléma, hanem azzal hogy ő testesíti meg a Microsoftot, ő a cég arca a nép szemében, ő demózik, ő nyilatkozik. Láttam nemrég egy riportot az Engadget Show-ban vele és hát enyhén szólva is irritáló karakter, sem a beszédstílusa sem a megjelenése nem illik egy ilyen cég PR-jába, inkább komikus sem mint komoly karakter, azt hiszem a megfelelő szó rá a szánalmas (persze anyagilag és karrierben szeretnék én is ilyen szánalmas lenni ). A világ egyik legjobb IT-szürkeállományával rendelkező cég egy "bohóc"-cal reklámozza magát, az ilyen adottságokkal rendelkező vezetőnek a háttérben a helye, felesleges reflektorfényben hülyét csinálnia magából.
-
moonman
titán
azt azért tegyük hozzá, hogy az Apple-t nem csak Jobs visszatérése mentette meg, hanem főként az a tőkeinjekció, amit a Microsofttól kapott. az MS pedig sosem volt olyan nyereséges, mint Ballmer alatt, így kétlem, hogy a részvényesek közül sokan akarnának megszabadulni ettől a "penészes darabkától"...
-
sanp
tag
Jobsot már egyszer kidobták az Apple-től, a személyi kultusza és diktatúrája nem fért össze a cégvezetéssel. Jobs nélkül az Apple majdnem csődbe ment és eltűnt örökre a süllyesztőben. Természetesen nélküle nem volt innovációt, csak szürke unalom és hanyatlás. Ha visszavonul, azt önszánátából teszi.
Egyébként azt beszélik hogy Jobs már "kiképezte" utódait a cég felsővezetésében, aki tolják tovább az innováció szekerét ha ő már nem gyakorolja félisteni hatalmát. Tényleg olyan lesz lassan a helyzet mint a 90-es évek Microsoft-ja.
Viszont az MS az utóbbi időben szimpátiát váltott ki bennem sok tekintetben, márcsak Ballmertől, mint a múlt egy penészes darabkájától kellene megszabadulni, legalábbis nem szabadni mutogani (állatkerten kívül). -
floatr
veterán
válasz #24737024 #41 üzenetére
A ballmerállatot meg a kis ragyást nem kéne egy lapon említeni ezzel a szerencsétlennel. Egyrészt tudtommal egyiknek sincsen totális egyeduralma a vállalat minden porcikája fölött, másrészt meg lehet h van komplexusuk, de ez a Jobs lassan már hitleri magasságokban jár. Az 1984-es reklámnak saját maguk állítanak görbe tükröt, és ezt rengetegen észre sem veszik többek közt az életkorból fakadóan.
A stratégiaváltás amúgy az lehetne, hogy Jobstól megszabadítják magukat. A ms is taktikát váltott, és gyanítom h Gates is többek közt ezért vonult a háttérbe, talán mintha Ballmer is megfontoltabb lenne... A ms túl nagy politikai (republikánus) tőkével rendelkezett, és ezért nem tudták kellően elkaszálni. Ez az EU-ban már nem volt meg, és gyanítom h az Apple sem bír ekkora hátszéllel.
-
moonman
titán
valószínűleg az én Apple-ellenorientált internet-előfizetésem az oka, de csak ma kb. három ehhez hasonló cikk jött szembe. lehet, hogy nem csak én őrültem meg?
-
törölt tag
Nem kell ezeknek konkurencia, kinyírják magukat egy megalomán ámokfutó vezérletével
Nem vitatom Steve Jobs megalomániáját, bár nyilván más hasonló méretű vállalatok vezetőivel is nem egyszer szaladt már el a ló. (Gondolok itt a nem kevésbé megalomán Eric Schmidt-re például, de Steve Ballmert is ide sorolhatjuk.)
Az azonban több mint szánalmas, ahogyan egyesek temetik az Apple-t. Egyelőre távol állnak még csak a hanyatlás árnyékától is. Ha pedig majd rosszul fog menni a szekér, gondolom stratégiát váltanak, mint ahogy azt sokan sokszor megtették már. A Microsoftnak is voltak a 90-es években ámokfutásai, baklövései, mégsem tűnt el a föld felszínéről.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
FYI, ha nem felel meg a cég kereskedelmi gyakorlata egy adott ország törvényeinek, akkor a termékeit nem dobhatja piacra, nem lehet kereskedelmi képviselete, leánya sem. Aztán azt csinál, amit akar, mert elvesztette a világ legnagyobb informatikai piacát egy csapásra -- okos.
Egyébként az apple most ugyanazt csinálja nyilvánosan, amit a ms suttyomban tolt a 90-es évek végén. Ennyi eszük van. Nem kell ezeknek konkurencia, kinyírják magukat egy megalomán ámokfutó vezérletével, ahogy saját egészségügyi nyomorában mindenkivel szarakodni kezd. Többen vetették már fel, hogy talán mindenkinek jobb lett volna, ha időben visszavonul, de annak viszont egyértelműen mindenki örülhet h nem politikus lett
-
törölt tag
Most hogy a HP birtokába került a WebOS, szerintem belátható időn belül előállnak egy sokkal életképesebb koncepcióval. Az iPad pont az egyszerűségével és a célratőrő koncepciójával hódít, valamint a köréje épített szolgátatásokkal. Egy hasonló koncepció köré épülhetne egy ARM alapú, WebOS-t futtató HP tablet is, melyhez a Palm által kiépített infrastruktúra továbbfejlesztésével megfelelő szintű szolgáltatásokat is biztosíthatnának.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Ha mást nem, bevetik a Bill Gates technikát. Megfenyegetik az amerikai kormányt, hogy ha tovább bacakszik velük, simán áttelepítik a céget Kanadába. A Microsoftnak anno bejött, miért ne jönne be az Applenek (vagy a Googlenak) is?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
sanp
tag
Nem rád gondoltam kifejezetten, csak általánosan tapasztaltam ezt a hiányosságot a fórumon. Egyébként Apple 36800, MS 93000 alkalmazott, tehát igazad van ebből a szempontból.
Antitröszt szempontból szerintem nem sok minden fog történni, hogy ennek realitása legyen ahhoz az iPhone-nak uralnia kellene az okos telefon piacot olyan 90%-ban, ahogy a Windows uralta a gépek nagyrészét, tehát kvázi monopolhelyzetben volt (vagy van). Az Apple még nincs ilyen helyzetben, sőt nem is lesz mivel az Android folyamatosan piacot hódít előle, így viszont megteheti hogy lezárja rendszerét külső fejlesztőeszközök elől (kérdés hogy ez jó-e egyáltalán valakinek). Ha bíróság előtt mégis sikerül megvédeni ezt az álláspontot akkor sem darabolják, legfeljebb a hivatkozott szekciót a szerződésben módosítják meg bírságot fizet.
A Microsoft-tal sem történt semmi a trösztellenes per után pedig nem változott a helyzet, csináltak pár kiherélt Windows verziót amit a kutya sem vett meg böngésző meg Media Player nélkül, meg újabban a böngészőválasztó jelent meg. -
<NewL>
addikt
:-)
There's an app for that
-
Narxis
nagyúr
Remélem nem darabolják fel, nem vagyok híve annak, hogy csinovnyikok az íróasztal mellől belenyúljanak a piacba. Aki a törvények szerint játszik azt hagyni kell, akármekkorára is nő.
Aki ezt nem látja az vak vagy hülye vagy esetleg fasiszta.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
taltos
senior tag
Ha esetleg rám céloztál volna, akkor bár nem néztem utána, de nem a vagyonukra gondoltam, hanem a méretükre. Például hogy mennyi ember dolgozik náluk, vagy hogy (akár emiatt) milyen a felépítésük. Szerintem az MS-nál sokkal több ember dolgozik, mint az Apple-nél. Például egy Apple féle titoktartási policy-t megcsinálhat egy Apple, vagy egy Google, de egy MS nem nagyon. Gondolom.
(#20) Syl 1984, no igen... de ha mondjuk már 2004-ben vettél Apple egeret, még akkor is csak 1 gombos volt.
-
Syl
nagyúr
a Microsoft legvadabb almaban sem volt fele olyan zart es kirekeszto, mint az Apple.
Ajjaj. Ezt egy óvodásnak bemesélheted, de nekem nem fogod. Ahhoz már túl öreg vagyok, túl sokat láttam a Microsoft korai éveiből.
-
moonman
titán
-
Syl
nagyúr
Az egygombos egeret még abban az időben találták ki, amikor a PC-hez csak nagyon ritkán vettek ilyet. Ne feledjük, ez 1984-ben volt!
Ugyanígy abból a korból származik az a féleszű megvalósításuk is, hogy a Mac billentyűzetére nem kellenek nyíl (cursor) billentyűk![ Szerkesztve ]
-
sanp
tag
Teljesen off-topic, de úgy látom nagyon sokan nincsnek tisztában a cégek jelenlegi nagyságával. Már régen nem tized akkora az Apple mint az MS, múlt csütörtökön a részvények záróárfolyamával az Apple értéke meghaladta az Microsoft-ét, ez $241 milliárd volt 239 ellenében, és ez az utóbbi időben csak nő.
Összehasonlításként még közzétenném néhány nagyobb cég piaci értékét (milliárd):
HP $122
IBM $165
AMD $6
Intel $126
Adobe $17.7 (látható például hogy az Apple közel $30 milliárdos készpénztartalékából meg tudná venni, ha ehhez érdeke fűződne, meg ha eladnák nekik)
Közlemény vége. -
taltos
senior tag
Az utolsó mondatot kivéve pont ezt gondolom én is amit Te. Én emelett még úgy látom, hogy de igen, sokkal jobban csinálják, mint a konkurencia. Valahogy így van felépítve a cég arculata. Amit csinálnak, az rossz nem lehet. Ha rossz, akkor is jó. Az MS, a HP, a többiek buknak bizonyos termékekkel, visszalépnek koncepciókkal stb. Az Apple nem.
De ez most természetesen független mindentől, mert valljuk be voltak nekik is hülye húzásaik. Például az egygombos egér, ami az "egyszerűen nagyszerű" hatástól eltérően kevésbé volt produktív mint a többgombos. Tudták is ezt a nem Mac-et használók, de abban az időben, mikor még csak ilyen egereket árult az Apple, akkor a felhasználóik a cég gondolatait védve kardoskodotak. Mára ugyebár mindenki többgombosat használ.
Persze azzal egyetértek, hogy mindenki szeretne ilyen lenni, de ilyenné bizonyos előélet után már nem lehet vállni, és valószínű a cég mérete sem elhanyagolható tényező.
De mégegyszer: egyetértek veled, a #9-es egy amolyan pontosítás akart lenni.
-
FRENK1988
veterán
"Ez a Microsoftnak fog fájni." Ez a mondat valahogy ismerős számomra. Egy nevezetes politikus szájából hangozott el, csak nem a Microsoft volt a téma
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
orbano
félisten
igen, ez am arketing egyik "alaptörvénye", minden, értsd MINDEN cég így csinálja. Innentől az győz, aki jobb terméket állít elő. gondolod az Intel, a M$, a HP, a Nokia, az AMD, az nV, a Zalatej Rt. nem akarja ugyenezt elhitetni az emberekkel? nem gondolod, hogy az Apple ott trafált bele a dologba, hogy jó ritmusban vette észre mere halad a Világ. Nem az Apple találta ki sem az érintőképernyős telefont, sem az okostelefonokat, egyszerűen csak ők vették észre azt, hogy az átlag ember mégsem annyira technomán, amilyenné a többi gyártó próbálja tenni őket (tehát ha úgy vesszük pont hogy a többi gyártó próbálja lenyeletni velünk a sok újítást, mondván, hogy nekünk N-es wifi, meg 18 megapixel kell am obilokba), hanem bizony a hétköznapi embert a "felhasználói élmény" izgatja. hát fogták magukat, beleöltek piszok sok munkát egy nagyon jó GUI-ba, a sok kompromisszum közt lavírozva pedig megalkottak egy igencsak használható kütyüt, amit egy nagyon jó stratégiával árusítanak és fejlesztenek szépen tovább, és adják el ugyanazt a "szart" fényezve újra és újra. Ezzel ugyanazt csinálják, mint a többi gyártó, azt leszámítva, hogy a temréküket egyes pontokon tökéjre fejlesztették, így kitűnve a tömegből.
szerintem. de még ha nincs is igazam, az tuti, hogy marketing szempontból az Apple semmivel sem tud többet, mint a konkurencia.A vér nem válik VAZZE!™
-
taltos
senior tag
Nem tudom merre olvastam, hogy Steve Jobs mondta egyszer, hogy meg kell mondani az embereknek, hogy mire van szükségük. Ezt a gondolatot a helyén kezelve el is lehet fogadni. Az emberek nem ébrednek egy reggel arra, hogy csapatokban az utcára vonulva, a gyártók tudtára adják, hogy a banán ízesítésü érintőképernyős telefon álmaik netovábbja, amiért akár 160 000 Ft-ot is megadnak.
Ki kell gondolni valamit, azt be kell harangozni úgy, hogy ez az, ami neked kell, és vágyat kell kelteni, hogy ezt meg akarják venni. Ez nem jelenti azt, hogy amit csinálnak termék, az hülyeség. Ez nem jelenti azt, hogy ez a termék az embereknek nem kell. Csak így kell csinálni (és mint az ábra mutatja valóban így kell csinálni).
Ugyan nem volt smiley a #9-ben, azért nem kell ész nélkül támadni, ahogy mondtad "Kicsit azért nem ártana néha átgondolni a dolgokat".
-
alamuszi
senior tag
Már ezt mire érted, mert itt valóban nem fogy jobban, mint a konkurencia termékei, és hagyjuk is, hogy miért, nem és kész. Tehát itt, ha mondaná is sztivi akkor sem lenne nagyobb a forgalma. Persze U.S.A. más tészta.
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
orbano
félisten
persze, és a 10x nagyobb M$ meg nem tudja megmondani mi kell a népnek. meg a HP-sem. mert mindenki tudja, hogy az Apple-t a földönkívüliek támogatják, ezért a birtokukban van valami szuggessziós berendezés. Vagy csak szimplán gonoszok, a sátán fattyai, nem úgy, mint a HP, vagy a M$, akik szentek, és csupán a mi érdekünkben gyártanak sz*rokat, ami negyed annyira sem fogy, nint az Apple cuccai
Kicsit azért nem ártana néha átgondolni a dolgokat, mielőtt leírunk ilyen marhaságokat, hogy az Apple megmondja mi kell a népnek... jesszus.A vér nem válik VAZZE!™
-
Syl
nagyúr
Pedig jó lenne ha piacra kerülne pár komoly cucc. Végre valaki pofán vághatná Sztivibát, hogy vegyen kicsit vissza a nagyképűségből meg a majdénmegmondom hozzáállásból.
És mielőtt valaki trollkodással/flémeléssel kezd illetni, vegye figyelembe, mindezt mint iPhone felhasználó mondom!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Hát ez nem jó hír, remélem csak pletyka!
-
orbano
félisten
még ha csak erről lenne szó. de mint látszik, technológiailag a kanyarban sincsenek egyelőre a többiek. hiába, az Apple nem véletlenül nem vállalt túl nagyot, és rakta bele az iphone rendszerét az ipadba, a várva várt asztali os helyett. a windows7 megjelenésekor már lehetett tudni, hogy ebből épkézláb tablet nem fog születni, pláne ha ilyen magas a léc. pedig jómagam is nagyon vártam, de most, hogy használom... mit ne mondjak elég siralmas.
de ennek valahol örülök, remélem megfingatják rendesen a microsoftot desktop os fronton is.
az intel is hiába beszélt róla, mégsem rukkolt elő az atomnál még kisebb procikkal, gondolom azon a fronton nehéz az ARM hegemóniát megtörni. a mobilitást meglovagolva viszont így a kisebb gyártók szépen feltörhetnek. ezcsak örvendetes. az Apple meg örülhet, hogy jó stratégiát választott. ennek szeirntem semmi köze a marketinghez. beletraféltak, hogy mi kell a népnek. én már a netbookok idején mondtam, hogy az atom mellé brutál ütös lenne azokba a kis sz*rokba egy optimalizált linux, rá egy átgondolt érintőkijelzős felület, egy korrekt programcsomag, és a kutyát nem érdekelné, hogy nem vindoz fut rajta, mert látnák az emberek, hogy bazzeg ez milyen szép, milyen gyors, és tojnának arra is, hogy nincs USB, vagy tökömtudja mi. ugyanaz a szar, amit az okostelefonoknál is megesznek.
a többiek meg ehetik a kefét, mert nulláról elég nehéz egy olyan GUI-t összehozni, ami tényleg üti az ájfont, vagy csak a közelébe is jön.A vér nem válik VAZZE!™
-
Syl
nagyúr
Nem értem. Ha a Salate készen volt, már pedig Ballmer nem digitális képkeretet szorongatott, akkor miért ejtették a projektet?
daninet: "hiába jobb fényévekkel és fele annyiba kerül..."
A számítástechnika történelmében nem egyszer fordult már elő, hogy nem a jobb/olcsóbb termék/szoftver maradt fent.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
z0d1AK
nagyúr
Az Apple annyira különválik a többi gyártótól, hogy már csak ezért sem igazán megközelíthetőek, nem lehet térdre kényszeríteni.
Mindig lesz egy réteg, aki csak a presztízs szempontok miatt vesz majd almát, addig pedig nem igazán lesz iPad gyilkolás...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
daninet
veterán
Apple gyilkolás.. ezen mindig jókat nevetek.. Egy cég sem fog ilyen marketinget csinálni a termékének. Kb még a nők lapjában is volt cikk az ipad-ről (ez sarkítás persze de elég sok magazinban benne volt, ahol egyébként ilyennel nem foglalkoznak), és ameddig egy termékről nem tud ilyen széles réteg, addig esélye sincs hogy ilyen címet kiérdemeljen, hiába jobb fényévekkel és fele annyiba kerül...
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung watch 7 44mm ezüst színű (5 napos) okosóra eladó
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD