Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    válasz Flame_ #973 üzenetére

    Én is elmondtam a véleményemet, és te is elmondtad. Azért van a fórum. Az, hogy ki mit hisz igaznak, az mindenkinek a saját egyéni meggyőződése, és ezen nem tud változtatni senki más, akármit is állítson ellenpéldának. :K

    Egyébként pedig függetlenül attól, hogy mit gondolsz, a szoftverek, filmek és zenék letöltése egyáltalán nem legális. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a magáncélra történő letöltés legális. Ez egyáltalán nincs így. Ha így lenne, akkor minden programot, filmet és zenét ingyenesen le lehetne tölteni a kiadó saját honlapjáról. :K Arról nem is beszélve, hogy akkor nem lenne warez sem, hiszen mindenki ingyen megkapna mindent.

    "Milyen alapon osztasz te tanácsot, hogy mit csináljak? Mi közöd van hozzá? Kárt nem okozok, elmaradt bevétel sincs esetemben (ugye alaptézis volt, hogy nincs pénzem megvenni). Ha nem tudnám, hogy bizonyos emberek mennyire szeretnek a tekintélyhez dörgölőzni, akkor most azt mondanám: Téged fizetnek azért, hogy bizonyos üzleti köröknek propagandát csinálj."

    Ne értsd félre, annak, hogy Házigazda lettem a fórumon, egyáltalán nincs köze a warez ellenes hozzáállásomhoz, hiszen már korábban is sok hasonló cikket írtam. Mi az, hogy milyen alapon osztok tanácsot? Már az is bűn, ha valaki tanácsot ad neked? :F Ha megfogadod, megfogadod, ha nem, nem. Ez a te dolgod.

    Abban igazad van, hogy nincs közöm hozzá, ha lopsz. Ahogy írtam fentebb is, aki eddig lopott, az ezután is fog. Kész. Pont. Téma lezárva. Az pedig, hogy azzal gyanúsítasz, hogy pénzért osztom itt az észt, egyenesen sértő. :((( Ugyanis:

    1. Nem kapok semmilyen összeget azért, mert ide irkálok, pusztán hobbiból csinálom.
    2. Nem dörgölőzök senkihez. Miért kell mindjárt azzal gyanúsítani valakit, aki betartja a szabályokat, hogy ő most az ASVA beépített embere?

    Nem állítom, hogy minden programom eredeti volt, amit valaha is használtam. De ami kellett, amire szükségem volt, azt mindig is megvettem. :K Ami pedig nem kell, azt minek töltsem le? :F Abban viszont igazad van, hogy nem minden eset tekinthető egyformának, ezt nem is vitatom. Ezért van az, hogy általában a hatóságok az otthoni felhasználót nem sújtják bírsággal. Ez amolyan "félrenézek, addig kapkodja össze a lopott paprikát, öreganyám"- hozzáállás. Nem törvényes, de emberséges.

    Ami pedig Pistikét illeti, minek töltené le a Photoshop-ot, ha nem azért, hogy használja? Ha pedig már használni akar az ember valamit, akkor arra szüksége is van. És minek töltené le valaki torrentről a Photoshop-ot, ha legálisan is kipróbálhatja, és 30 napig ingyenesen használhatja azt?

    A legtöbb program általában egy hónapig mindenféle ellenszolgáltatás nélkül kipróbálható. Amennyiben ezután is használni akarod az adott szoftvert, akkor arra már valóban, egyértelműen szükséged is van, ergo kárt okozol akkor, ha letöltöd. :K

    Mindegy, részemről befejeztem. A warez egy olyan téma, amiről oldalakon keresztül tudnánk vitatkozni, és a vége mindig ugyanaz lenne. :U

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák