Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cerebellum

  őstag

  1., Először is nehogymár sávszélemelés kerüljön szóba akkor, amikor meglévő sávszélességeket sem tudják biztosítani. Nekem 2mbites előfizum van, 1,5 fölé még sosem ment. Fejemre is állhatok, 256k a garantált sávszél, jogilag nincs mit tennem.
  Hiába lesz hivatalosan 16 mbites adsl-em, ha gyakorlatban akkor is 1-1,5mbit marad...

  2., Ahogy az előttem szóló kolléga mondta: francot sem érdekli a sávszélemelés, amikor telefonköltséggel együtt 15 ropit legombolnak rólam havonta. A fele reális lenne, főleg azért, mert nyugat-európában ez a sebesség már ezen ár ÖTÖDÉÉRT elérhető. De ez közhely, ilyet nem mondunk.

  3., Azért halkan jegyezném meg, hogy kint 8 és 16 megabiteket reklámoznak, tehát azért van értelme az emelésnek. Pl egy CS szerveren 100-as tickrate-nél kevés a 2 megabit kliensoldalon! Nem ez az elsődleges szempont, de az nem baj, ha gyorsabb lesz.

  4., A letöltés nevetséges. Nálam papíron 192k, valójában 128 max. Az 16kbyte/sec adatforgalmat jelent. Gondolkodjunk, régen a modem 3-4kbyte/seccel tudott feltölteni, és a képek voltak 200-300k méretűek, egy képet legrosszabb esetben is elküldtem kb másfél perc alatt. Most egy jó kis kép 3 mega, ez a full 192k-s feltöltésem (24kbyte/sec) mellett 2 percet jelent. Magyarul a világon semmi fejlődés nincs. Ugyanis a felhasználót nem érdekli, hogy mi hány megabit és hogy mennek a jelek, ő azt látja, hogy régen a képet másfél perc alatt küldte el, most ez kettő perc.

  5., Végezetül, sajnálom, hogy mindig vészmadárkodom, de ez van. Az ország kommunikációs infrastruktúrája a Telekom csoport kezében van, a vezetékes technológiák 90% körül, a mobiltechnológia 50% felett. Ez a bicikli elment, tehát felesleges siránkozni, hogy van-e emelés, vagy nincs. Ez a dolog régen nem a technológiáról szól, sokkal inkább szól a marketingről. Nameg a profitról. Sok profitról.

  6., Még valami: gyűlölöm a Telekom csoportot, ha kell, írásba is adom nekik. De ha az ember jobban belegondol, nem ők a hibásak. Ők ugyanis pontosan annyira gusztustalanok és kizsákmányolóak, mint amennyire ezt a mindenkori állam hagyta. Nincs konkrét bűnös, mert ez nem egy elbaszás eredménye, ez a dolog hosszú időn keresztül tartó elbaszássorozat eredménye. Ne a játékost gyűlöld. Gyűlöld a játékot.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Barátom!

  Bármi másra előfizettem volna, és a chellot kerestem meg először! De ez egy újépítésű társasház. Fél évvel azután lett Chello, hogy én beköltöztem.

  Mindenben igazad van! De semmi másra nem volt lehetőségem.

  Most néztem, chello 5 megabit mindenestől 30 mailcímestől telefonostól olcsóbb, mint az én adsl-em telefonnal. Azt várom, mikor jár le a hűség, mert felmondanom most kb 80 ezer forintba kerülne. Mire lejár, (kb egy év), addigra már lesznek 6-8 megabites chello előfizuk.

  Istenem, ha a chello egy kicsit hamarabb mozdulnt volna erre a társasházra, mindenkinek chellos netje lenne.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  bármi másra fizettem volna elő, de csak adsl volt.

  azt tökmindegy, hogy kinél fizetem elő, max az ár a differencia, mert a háttérinfrastruktúrát a T-Com adja, ezen a környéken vacak minőségben. Sajnos bármilyen adsl szolgáltatót választok, a 2M soha nem 2M.

  kábelnetet kérdeztem, nincs, chello nincs, semmi más nincs.

  Tulajdonképpen ezt utálom a reklámokban, ''hülye az, aki nem ezt a szolgáltatást veszik igényben ahelyett'', ugye már amennyiben a szolgáltatás elérhető...

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Közölsz pár olyan tényt, amiről ugye nem adtam jelét, hogy nem tudom.

  1., Így van, optikai hálózat van. Jogi úton fújhatok a seggükbe, mert 256k a garantált, és az megvan.

  2., Aha, értem. Holnaptól a te környékeden a kedvenc söröd legyen 1500 forint. Nem tetszik? Menj a picsába. Hát öreg ez is egy hozzáállás, remélem megérted, hogy nem kezdem el elmagyarázni, mért beszélsz marhaságokat. 40 év lemaradás? Ott már negyven éve van adsl? Azannya! Hatvanas években mivel használták az adsl-t?
  Bocsánat, telefonról beszélsz? Itthon a 30-as években már volt. Ott a századforduló előtt nyomták. Hm? Az ország gazdaságának van 40 év lemaradása! És ennek mi köze egy olyan esethez, ahol egy alapvetőel külföldi tulajdonú és tőkéjű cég kínál tripla áron egy közel ugyanakkor indított szolgáltatást az országban? Mint írtam, a dolog nem most lett elbaszva, a telekom annyit nyúl le, amennyit csak tud.

  Ja, és ha nem tetszik, ellehet menni? Sokan meg is tették. Mikor hallottál utoljára magyar feltalálót Magyrországon ''feltalálni''? Amerika, Nagy-Britannia, Izrael, Németország. Ott jobb magyarnak lenni? Nem, csak ott nem az a mentalitás, hogy ''ha nem tetszik, el lehet menni''. Szerintem gondold végig, és vond le a konzekvenciát.

  Más: Szlováika, Csehország, Románia mennyivel van lemaradva? Merthogy illik tudni csókolom, hogy Románia informatikai infrastruktúrája fejlettebb, mint Magyarországé. Mielőtt hurrogás kezdődne, kéretik utánanézni a számoknak.

  5., Amit írsz, az szóról szóra igaz. No tehát akkor mi volna az állam feladata? Ehelyett mit csinál?

  6., Tévedsz. A menedzserek nagyon is okosak, ha nem hiszed, mutatom. Mi a végeredmény? Óriási zsé nekik, átbaszás neked. Ez tiszta sor, ez mindenhol így van, ami viszont nincs így: máshol működik a fogyasztóvédelem, az állam beleszól dolgokba, van versenyhivatal, meg ilyesmik. Amíg magyarországon a GVH megállapítja, hogy a T-Online megkárosította és félrevezette az ügyfeleket, erre a T-Online mondja, hogy denemis, és NINCS büntetés, addig a menedzser át fogja vágni az ügyfelet. Mert nincs tétje. Illetve van, több prémiumot kap. A másik dolog, hogy a magyart félre lehet vezetni, mert nem gondolkodik.

  VÉgezetül: szted mit kellett volna csinálnom?

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  sajnos nem :(

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

Hozzászólok Aktív témák