Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
És ne felejtsük el azt sem, hogy a Microsoft meg fogja változtatni az MSN rendszerét, annyira, hogy a jelenlegivel inkompatibilis legyen, így a mostani ''multi'' programok sem fognak működni, viszont azért, hogy az új rendszerrel kompatibilis lehessen egy program, pénzt fog kérni.
Tehát nemsokára a Trillian és társai vagy átmennek fizetősbe, vagy lemondanak az MSN kompatibilitásról (állítólag az átállás 2004-ig meg lesz). -
Fiery
veterán
Engem nem igazan izgat az ICQ vagy MSN memoriafoglalasa, fut mindket progi a gepemen folyamatosan... Trillian meg hasonlok pedig biztos jok, de nekem szemely szerint nem szimpatikusak. Valahogy jobban megbizok az eredeti kliensekben, mint az ilyen-olyan takolasokban (ettol persze me'g a Trillian lehet egy nagyon jo progi).
Fiery -
Fiery
veterán
válasz Terminátor 4. #45 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem ossze-vissza beszelsz a Windowsok kapcsan.
1) Kapasbol nem fogod, hogy mi az NT 4.0: annak a kulsejen kivul _semmi_ koze a Win95-hoz vagy egyaltalan barmelyik Win9x/Me oprencerhez. Teljesen mas kernel es mas felfogassal keszul(t) a 2 vonal. Az meg, hogy a Win95 bevalt kulsejet rahuztak a megbizhato NT 3.xx magra, es kihoztak az NT 4.0-t, en tobb mint logikus lepesnek tartanam, es semmikepp sem paniknak vagy ujabb bornek.
2) A NT 4.0-nak nem voltak problemai a Win9x-es applikaciok futtatasaval, csupan azt eleve nem arra terveztek, amire nehanyan probaltak hasznalni (pl. DirectX-es jatekok futtatasara). A Win2k-val jott el az az idoszak, amikor mar a jatekok egy reszet is lehetett a stabil NT kernellel osszehazasitani, de ott eleve a jatekokat kellett erre felkesziteni, es nem az oprencert igazitottak a ''Win9x-es'' applikaciokhoz.
3) A WinXP-ben pedig valoban odatettek egy kis emulacioszeruseget, hogy a regi, Win9x/Me progik jobban tudjanak futni, mint annakelotte. Az NT kernel miatt szukseg van bizonyos trukkokre sajnos, de en szemely szerint a fejlodest a Win95 ota eleg toretlennek es dinamikusnak erzem, semmikepp sem mondanam, hogy (mondjuk a WinMe-t kiveve) barmelyik rendszer is csupan az elozorol valo ujabb bor lehuzasa lett volna.
Mivel ugye:
- Win95: behozta a ''valodi'' (errol lehetne vitatkozni) 32 bites GUI-t a PC-re, meghozza nem egetveroen magas hardverigennyel (ellentetben az NT 3.xx-szel), valamint bevezette az akkor me'g igen furcsanak tuno DirectX-et, es kezdetet vette a jatekirok kanaanja :)
- Win98: csiszolta a Win95 feluletet, integralta az IE4-et es OE4-et, korszerubb Media Player, USB es AGP tamogatas (most itt tekintsunk el a Win95 patchelgetesi lehetosegeirol), stabilabb kernel
- NT 4.0: az NT 3.xx stabilitasat parositotta a Win95 ujszeru, az NT 3.xx es Windows 3.xx-tol gyokeresen eltero GUI-javal, ja es persze egy nagycsomo egyeb ujdonsagot is hozott, amit felsorolni is nehez lenne
- Win2k: elkezdte osszehozni a Win9x es NT termekvonalat, bevezette a valodi PnP-t es PCI kezelest az NT kernelbe, rahuzta az IE5-ot az NT vonalra is (incl. Active Desktop, temazhato folderek es hasonlok), megteremtette a lehetoseget a tobbprocesszoros desktop felhasznalasnak, bevezette a jatekokat az NT kerneles rendszerekbe is
- WinXP: tokeletesitette es kisimitotta az NT kernelre valo atterest, beepitett CD/DVD iras es ZIP tomorites, gyokeresen uj felulet (oke, Linux meg Mac alatt mar ezer eve van ilyen, de megis jobb, mint az eddigi gyalupad Windows GUI), uj IE/OE es Media Player, javitasok tomkelege
- es ami jon legkozelebb... Longhorn: Direct3D gyorsitasu desktop, sidebar, stb.
Fiery -
Keitaro
addikt
válasz Terminátor 4. #45 üzenetére
Az NT vonal jelentősen eltér a win9x vonaltól. Az NT4 nem egy újabb win95 bőr.
ICQ-t meg nem használok, mert kb egyetik a véleményünk. (MSN-t se) -
Terminátor 4.
tag
Nem néztem félre.
''Win95 általános kiröhögése + pánik + újabb bőr lehúzása= NT 4.0''
Ez a mondat tökéletes megmagyarázza, hogy miért kellett előhozakodni a ''New Techonolgies 4.0:)''-val annak idején. Jó nagy szar is volt, emlékszem, tele Win9x kompatibilitási hibákkal, amiket végül csak a 2000-ben, vagy inkább az Xp-ben oldottak meg. A korábbi NT és Windows 1.0, meg 2.0 verziókat szándékosan nem is említettem...halottakról vagy jót, vagy semmit!
Az ICQ tényleg egy határ sz*r, de ha összevetnéd a képességeit az MSN-el, akkor ez utóbbi állna rosszabbul. Bár igazából egálban vannak. Sz*r hátán sz*r."Még visszatérek!"
-
Fiery
veterán
Elvileg azt mondta 1981-ben (!), hogy ''640 KB should be enough for everyone''. A should (''640 KB elegnek kellene lennie mindenki szamara'') itt igen lenyeges, nem will-t mondott (''640 KB eleg lesz mindenki szamara'') -- na meg a will is inkabb joslatra vonatkozna egy ilyen kontextusban.
Bovenrol pedig szo nem volt :)
Fiery -
X-COM
nagyúr
ez nem egészen így van
az ms az ibm-mel közösen fejlesztette az os2-t, aztán ms kiszállt, mert a windows változatok nagyon jól szerepeltek a piacon
és az os2 fejlesztését folytatták ők is, közben megvettek pár embert a digitaltól, akik a VMS és RSX11 rendszerekből ültettek át dolgokat és így lett állítólag az NTBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
addikt
válasz Terminátor 4. #15 üzenetére
és ez a bill régebben mit is mondott?? hogy a felhasználokak bőven elég lesz 640KByte...
:)
-
9CS
senior tag
Nem tom miért sírtok az Xp csicsátol, ki lehet kapcsolni. Persze ezt írták mások is de úgy tünik van aki nem olvas csak hőzöng. Meg ugye ott van a Linux is, az is lehet ilyen sőtt ugye az még ''csicsásabb'' is lehet. Az egyik ablakban pedig volt egy kis tálca az olyan Solaris szerű érzés, arra pedig nem mondja senki, hogy csak csicsa, pedig szép. (Csak egy nem tom milyen verziót láttam és Solaris9-en ''dolgoztam'' kicsit). Persze ok a Solarisnál az asztal szép, az ablakok kevésbé :). Ezekután ki tudja, lehet itt is a szép felület mögött lesz valami. Az Xp is nagy változás (szerintem pozitív) volt. Meg egyébként is akinek nem tetszik ne haszálja, csak utána meg a Neki kellő program íróját szidják, hogy ne csak MS-re fejlesszenek...
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
JulWCZar
senior tag
Nem a csicsa a gond hanem a TCPA/Palladium fereg ami ebben az almaban mar benne van...
-
Fiery
veterán
válasz indexolvaso #36 üzenetére
Nekem nem remlik ilyesmi, elvileg nullarol az M$ fejlesztette (aztan fene tudja, hogy ebbol mennyi a krem :) )
Fiery -
Power
senior tag
Szerintem képek tiszta MacOS ''filing'' :)
Power
-
Fiery
veterán
Ezt nagyon benezted :) Az NT 3.1-et es NT 3.5-ot kapasbol kifelejtetted, es emiatt az NT 4.0 kapasbol nem illik a listadba, leven hogy annak a kulsejen kivul semmi koze a Win95-hoz...
A memoriafoglalasi problemaval egyetertek, de annak is megvan a maga oka. Az ICQ Pro memoriafoglalasa es kapcsolodasi tempoja nem tunt me'g fel Neked? Ahhoz kepest az MSN Messenger egy tok jo kis progi :) ...
Fiery -
renegade
aktív tag
''Imádom'', amikor az ilyen hangzatos kijelentéseknél 'véletlenül' elfeledkeznek az INFLÁCIÓ fogalmáról... ugyanis az ilyen beszólások mindig abszolut értékben, és nem reálértékben értendők. :(((
Igy könnyen elképzelhető, hogy úgy van, ahogy Bill bácsi mondta. -
twollah
nagyúr
Elég csúnyácskák ezek a képek.
-
nap
addikt
Ezek odaat elfelejetik mit jelent az operencias ize operacios rendszer.
Szerintem mindenki jobban jarna, ha Bill elmenne a holdba a longhornal meg az egesz trosztjevel egyutt. ;]browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
djyangce
tag
Kicsit folytatnám a Linux szálat.
A képeket elnézegetve a Picipuha az újabb RedmondOS miatt Európában igen súlyos pénzeket fizethet majd az OpenSource közösségnek, ha megszavazzák a napokban a szoftverszabadalmi törvényeket (vagy már megszavazták volna csak lemaradtam valamiről?).
A képeket elnézegetve igen erősen Gnome/Nautilus utóérzetem lett. De a KDE sincs olyan messze (mindez olyan tekintetben, ami utóbbiakban eddig volt, de RedmondOS-ben nem). Tessék csak szépen alaposan nézegetni a képket!
Yangce :-)))''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''
-
Cane
őstag
Aztán ki tudja, miért kell majd neki sok memória, nagy proci, stb.:
Mert csicsás a felület vagy a háttérben akarnak futni különböző láthatatlan ''hibajelentő'' alkalmazások?▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
engusz
veterán
válasz Warlock_42 #26 üzenetére
De megoldódik az eredetileg emlegetett problémátok. Én csak erre válaszoltam.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Warlock_42
senior tag
válasz Warlock_42 #26 üzenetére
Nézz be mondjuk a 'Hálózat' topicba, nagyon jó példa.What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Gregorius
őstag
válasz Warlock_42 #22 üzenetére
Igen ez az amit án is utáltok főleg az M$-ben. Ha meg komolyan hibát keresel/tuningolsz/akármit csinálsz nem látod a sok csillogó vacaktól.
Jaja, azt mondja a windóz, hogy hülyevagymegkülönbenis lépjkapcsolatbaarecergizdával. Bár ne adnák aranyárban a szerver windózokat, azok sokkal normálisabbak ilyen szempontból. -
engusz
veterán
válasz Warlock_42 #22 üzenetére
Nem tudom, hogy mit sírtok a csicsa miatt. Ki lehet kapcsolni minden csilli-villi dolgot. És a ''csillogó vacak'' már nem is csillog.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
engusz
veterán
válasz Terminátor 4. #21 üzenetére
Ha tényleg így látod a helyzetet, akkor nem szólok bele. Azért meg ne a Microsoft-ot hibáztasd mert 5 év múlva rá se fog nézni a termékére. Addig forog még a föld párat és sehol nem lesznek a mostani hardverek, csak igények és trend.
-
Warlock_42
senior tag
'' ? Szerintem ki kéne adni 2 különböző verziót belőle, egy ilyen csicsás nyavaját az ''átlagfelhasználóknak'' (értsd: hülyék hozzá, mint a föld, épphogy be tudják kapcsolni a gépet), és egy normális verziót azoknak akik ''használni'' akarják a gépet. Őrület! ''
Igen ez az amit án is utáltok főleg az M$-ben. Ha meg komolyan hibát keresel/tuningolsz/akármit csinálsz nem látod a sok csillogó vacaktól.
De egyszerű miért nem adnak ki ilyet; mi akiknek kellene, nem vagyunk annyian, hogy kitermeljük a nekik kellő nyereséget.
Lehet hogy az anekdota igaz, de egyben felhívnám a figyelmet egy másikra is; a win95 kiadása után az amerikai support telefonszámlája (gondolom zöld szám szerűség) nagyobb volt mint amennyibe a fejlesztés került...What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Terminátor 4.
tag
Semmi különöset. Jó lenne nekem az XP is, de 5 év múlva a Micros*** már támogatni se fogja. A linux és a többi oprendszer pedig nem alternatíva, mert csak az elterjedtebb programok vannak meg rá. Pl. nekem kell a VST effekt platform, ASIO driverek, Cubase, ProTools, Cool Edit, Wavelab. Valamint Cinema 4D, After Effects, Premiere, semmi ilyesmi nincs. Semmi komoly videó és hangszoftver. És nem is lesz a közeljövőben. Úgyhogy marad a Windows, ezért is sajnálom már előre, hogy mi lesz belőle. Gagyitron.
"Még visszatérek!"
-
freya
aktív tag
Figyelitek a Linux reklámokat?? IBM nyomja rendesen, CNN-en állandóan látom. Nagyon jó! :) Ráfért már a linuxra...
-
szasza_xp
senior tag
Nem is néz ki olyan szarul az Xp, amúgy meg szerintem szoktatják a népet a MacOS-hez, mert grafikailag arra hajaz :DD
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
engusz
veterán
Kicsit hiányosak az egyenletek (összeadások) amiket felírtál. Néha a Linux még csicsásabb. Akkor mit szeretnél használni az elterjedtebb operációs rendszerek közül???
-
Chain|Q
tag
Akik valoban hasznalni is akarjak a gepuket, szamtalan mas oprendszer (sot akar geptipus) kozul valaszthatnak. Amit en hasznalok, az a gep 50mhz-s, fut a desktop IRCkliens, mailer, webbrozer 5-6 tabbal, mp3 player, szokasos korites (filekezelo, konzol ablakok, etc), es a 128MB rambol meg szabadon van 95-100MB atlag. :D Igen, Amiga. Es meg 2003-ban is rulez!
Akinek netan keves lenne az 50mhz, majdnem ugyanezt megkaphatja 600Mhz-tol 1.3Ghz-ig terjedo PowerPC procival is. [L]http://www.pegasosppc.com[/L] Egy Mac aranak toredekeert... A [L]http://www.morphos.net[/L] cimen vannak screenshotok is, sztem eleg meggyozoek... Egyebkent a gep kivaloan (es gyorsan) futtatja a LinuxPPC-t, es MacOnLinux alol a MacOS kulonbozo verziot is including OS X.
Nem kell szeretni, nem kell egyeterteni, de aki igazan jobbat akar, az keres, es talal, nem kell az M$-re varni...Pegasos II/G4 -=- Amiga 2000/060 -=- Amiga 1200/060 | hosting www.amigaspirit.hu and www.pegasos.hu
-
-Devil-
aktív tag
A képeket megnézve csak hirtelen ennyi jutott eszembe: ÚRISTEN!! :(
Értek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...
-
Terminátor 4.
tag
Azt nem tudom miért kell mindenkit megszivatni ezzel a sok csicsás hülyeséggel. Az XP már elég stabil, a pörgő-forgó menük nem kellenek nekem semmire sem. Legyen egy oprendszer csicsával meg beépített mp3 antennákkal, microsoft főzőgéppel, sok s***ki***ló forgó kurzorral lányonak meg anyukáknak, meg legyen egy másik az embereknek.
PC-Dos lenyúlása = Ms-Dos
MacOs lenyúlása = Windows 3.1
Ms Dos 6.1+ Win3.1 + csicsa = Win95
Win95+Usb+csicsa = Win98
Win98+csicsa = WinMe
Win95 általános kiröhögése + pánik + újabb bőr lehúzása= NT 4.0
NT4.0 + 1 GBnyi helyfoglalás + csicsa= Win2000
Win2000 + csicsa = WinXP
Belegondoltatok már, hogy miért kell 20 mega egy explorer ablaknak, 12 mega az Msn messengernek, miért kell fél giga memória mellett 200 megás pagefile? Kék szín Start menü, 20 megát foglaló active desktop...hánynom kell."Még visszatérek!"
-
eper-fa
aktív tag
/me zokog :O :O :O :O
nem akarom, nem akarom, nem akarom!!
egyébként egyáltalán nem zavarna, ha nem tudnám h ÉN IS EZT FOGOM HASZNÁLNI :O :O :O''A puszta ötlet még el sem kezdett gondolkodni azon, hogy adjon-e esélyt önmagának arra, hogy felbukkanjon a fejemben.'' (from Galaxis útikalauz...)
-
MaUser
addikt
Én szvsz jobban örülnék egy gyors oprendszernek, mint egy újabb csicsás swap-elős xp-nek.
A mostani is jó csak röhej hogy 98 jól ment cyrix-300-on, ez meg lassú celeron 1000-en.:)''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
tocsa
senior tag
Vajon a Longhorn futtatasahoz szukseges minimalis hardverkovetelmeny ara is a Hold expedicio koltsegeivel fog vetekedni?
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
fanatic
aktív tag
A longhorn-hoz kelleni fog az előző cikkben említett coproci!!! ;] ;] ;]
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
faster
nagyúr
Ha csak fele annyira megbízható lesz, mint a holdkomp, már megérte.
-
faster
nagyúr
Azért csak valahogy kigazdálkodták eddig is azt a ''szerény'' nyereséget, gazdálkodják ki ezután is! ;]
-
hunluigi
senior tag
Bizos új golfkészletet vett az öreg Billy ;]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
ebx
aktív tag
Újabb érv, hogy az oprendszer árát magasan tartsák.
Én pl. nem tartok attól, hogy olyan sokba kerül a fejlesztés, hogy BG elszegényedik.For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
X-COM
nagyúr
kérdés, hogy mit számolnak bele a fejlesztési költségekbe
mindenesetre én nem tartom olyan nagyon hihetetlennekBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest