Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Terjed, mint a vírusok...
https://www.coreinfinity.tech
-
CsendPenge
őstag
Kényszerhatások, meg dezinformáció szerű marketing.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
anulu
félisten
Ennyi az eladott... Tehát kb 400millió gépen lehet rajta összcuzámmen. Amúgy úgy vagyok vele, hogy ha nem 80e forint lenne, még én is megvenném.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Day
csendes tag
Kényszerhelyzet !
Abból a 90 millióból kb 30 milliót a BSA-nak köszönhetnek.
Vagyis, nem is kell + köszönniük, mivel jó sok pízt kapnak érte ! -
WN31RD
addikt
Kényszerhatások? :)
No igen, így is lehet nevezni a monopóliumból származó erőfölénnyel való gátlástalan visszaélést.
Mellesleg ha lenne pénzem ilyesmire (és rászánnám a pénzt), akkor is inkább W2K-t vennék és nem XP-t.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
anulu
félisten
Köszi, de ha OEM, akkor a saját SP1-el megpakolt angol(!) nyelvű változatom... A dobozosról beszéltem vala :(
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Keitaro
addikt
XPnél szerintem már nincs baj a különböző nyelvekkel. Felhúzod az angolra a magyar ''skin''-t és jó is.
Viszont... Win2k sp3 int. rulez :DD
XP-t valamiért nem szeressem... -
hbatti
csendes tag
Nagyszerű hír, örülök neki.
Az Eurókomform megoldás az, ha nem a haveroktól, vagy a Kazaaábol szerezzük be a programokat.A baj a mértéktelen profitra hajtó szoftveroriásokkal, és a nyomoruságos Magyar fizetésekkel van.
Ma ha egy család összeül, hogy megbeszéljenek egy gép vásárlást, az árkalkulációba bele se számolják a szoftvert... Mintha nem is létezne.
Forgalmas helyen lévő, számitógépes boltal rendelkező barátom mondta, jó ha egy hónapban egyszer eltudnak adni egy Nerot 6000-ért..
Ha minden szoftvert jogtisztán megvennénk, annyiba lenne, mint az egész gép, monitorostúl.
XP. Proff. kb. 50.000Ft.
Office kb.150.000Ft.
WinDVD kb. 13.000Ft
Power DVDkb. 12.000Ft
Nero kb. 6.000Ft
CD Mate 8.000Ft.
Total Comm. kb.5.000Ft
AcDSee kb.10.000Ft.
Clone CD kb. 6.000Ft
Hol van még a Photoshop a maga kis 5-600.000Ft-jával...stb.
Nagyon drágák a szoftverek, és nagyon nagy a kisértés, hiszen serialt akár mikor találunk egy crack keresőn. pld. (astalavista.box.sk)
Tegyék lehetővé (megfizethetővé) a szoftverek megvásárlását, és igérem, én leszek a 9.000001-edik vásrlója az XP-nek!!! -
anulu
félisten
De fellehet. Csak a probléma azzal van, hogy ha már egyszer kiadok ennyi pénzt egy szofverért, akkor - már bocsánat, de - elvárok annyit, hogy ne csak egy papírtokos CD-t vágjanak hozzám! Annyit tudok venni 180,- Ft-ért, és akkor drágán vettem! :(
-
anulu
félisten
Sajnos teljesen igazad van. És akkor még a passziánszon kívül más játékod nincs!
-
sh4d0w
félisten
A demagógiáról annyit, hogy mint Te is írtad, az OEM változat kerül ennyibe - amit géppel együtt veszel meg. Ellenben ha már van egy géped és nem akarsz egy újat venni, hanem csak az új oprencerre van szükséged, akkor 80E Ft, nem pedig 40. Most is lehet kapni Windows 98, vagy Windows ME rendszereket dobozban, cca. 75000 Ft-ért vesztegetik.
Úgyhogy ennyit a demagógiáról.https://www.coreinfinity.tech
-
Juliuska
senior tag
Pedig már azt kezdtem hinni, hogy másféle alternatív javaslattal foxx előjönni, azaz
- kella a fenének az a csúnya Ablak olcsóbb a Linux (CD-k ára + a ''gépkönyv
- jéé vagy van a NET-n ingyenes képnéző/szerkesztő is (pölö: Ulead Photo Exp.), minek akkor az a drága AcDSee (az árából + +hívom a kedvesemet1 jó kis gyertyafényes vacsira...) vagy veszek belőle 1 ''komolyabb'' (LG...) dobozos CD-írót, amihez NEROT mellékelnek...
- nem muszály ''Offish'' -t használni, mikor ott a Works (8e FT-ért)
- ééés minek az a két lejácccó,
- éljünk tisztán és drogmentesen, nem kell nekünk a Cloni + a CDMate.
Eredmény: azannnyájááát: +takarítottunk 201e ropit!!! Vegyünk belőle egy hightech TFT Moncsit...!Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
WINDOWS!
csendes tag
HBATTI TE SZERENCSÉTLEN!
Akkora demagóg vagy hogy hozzád képest Csurka István és Thürmer Gyula az objektivitás csúcsai (Szaddam Husszeinről már nem is beszélve)!
XP. Proff. kb. 50.000Ft.
ebben igazad van, ez egy átlagos gép TFT-vel együtt számított árának (300e) az 1/6-a, de a Home csak 30.000, az az egytizede. Ennyit vagy kifizetsz, vagy szenvedsz, hogy nem jelenik meg az ékezet, hogy 2-3 hétig nem válaszol a buzi linuxos levlista egy apró problémádra és nem tudsz dolgozni stb. stb.
Office kb.150.000Ft.
OEM Office SBE (Word,Excel, ha nem kell PP, és Access akkor ez is elég), 100.000 Ft. Igaz csak komplett géppel vehető, de ebben tényleg van alternatíva ha nem akarsz ennyi pénzt kiadni: MagyarOffice. <20000 Ft, és jól használható, normális support (nem buzi levlisták ahol nem válaszolnak), mentes az open source bagázs túlkapásaitól, anarchista feelingjétől
WinDVD kb. 13.000Ft
Power DVDkb. 12.000Ft
Minek mind a 2? Egyébként dobozos Toshiba DVD jogtiszta lejátszóprogrammal 16.000 Ft
Nero kb. 6.000Ft
Miért? Talán nem Cseng bácsi márkájú egyhurkapálcás cdírót kellene venni a tescoban 2999-ért, hanem normális, dobozos cdírót, amihez adnak szoftvert.
Csak néhány példa: 48x plextor, 23.000 ft jogtiszta néróval, 48x lg, 15.000 ft, jogtiszta easy cd creatorral (nero: +2e Ft), stb. stb.
CD Mate 8.000Ft.
Ez mi? És minek?
Total Comm. kb.5.000Ft
Regisztráció nélkül is korlátlan ideig használható legálisan, ha nem crackeled
AcDSee kb.10.000Ft.
Mint írták, vannak normális programok is a neten ingyér. Pl. IrfanView, 10 €
Clone CD kb. 6.000Ft
Minek? Talán warezolni akarsz? 1-2 lemez másolására a Nero tökéletesen elég
Ja és a Photoshop 5-600 ezer forintjáról: 250e+áfa, egyébként ha főleg fotoretusálásra használod, akkor van Photoshop Elements 2.0, 40e Ft áfával, és szinte mindent tud hobbi célra ezen a területen. De vannak ingyenes programok is szintén, mint említették
JÁTÉK: A fenti programok szinte ''hozzátartoznak'' egy átlagos PC-hez, sőt pl. egy egyetemistánál el is várható lenne hogy ezeket ingyen használhassa (win+office esetén, ha ultrakorlátozottan is, de megoldható ez a campus révén). Szintén jogosnak tekinthető lenne pl. műegyetemistáknak az AutoCAD otthoni használata EDU licensszel (ami pl. SPSS esetében már megoldott) merthogy a műegyetemista nem tud/akar 5-600 eFt-ot kiadni AutoCADre, de KÖNYÖRGÖM!! A JÁTÉK AZ SZÓRAKOZÁSI ESZKÖZ!!
HA SZÓRAKOZNI AKARSZ FIZESD KI!! NINCS MESE!!
A vidámparkban, vagy akármelyik diszkóban talán ingyen adnak neked mindent, mondván hogy magyarországon élünk? GONDOLKOZZATOK MÁR!
A JÁTÉK ENNYIBE KERÜL! VAGY KIFIZETED VAGY NEM JÁTSZOL!
Az egész warezolási szabályzást új alapokra kellene fektetni:
Büntetőper nem kell, ennek semmi köze a büntetőjoghoz, elég lenne a nagyösszegű kártérítés, polgári per keretében. Ha valaki nem tudná kifizetni, akkor az állam fizetné ki az adott szoftvercégnek, a delikvens meg letörlesztené közérdekű munkával az államnak.
Keményebben kellene fellépni a játékwarezzel szemben, a fizetős warez ftp szerverek üzemeltetőit pedig (konkrét információim vannak arról, hogy egy illető havi 200-300 ezer forint bevételt realizál ilyen tevékenységből ILLEGÁLISAN), akik akárki akármit is mond, közönséges BŰNÖZŐK, bíróság elé kellene állítani és BÖRTÖNBÜNTETÉST kiszabni rájuk (hasonlóan a droghoz: a terjesztőket kellene igazán keményen büntetni nem a fogyasztókat)
Szigorúan,de igazságosan kellene büntetni a warezolást: a warez illegális, de nem szabad hagyni hogy valakinek a későbbi karrierje lenullázódjon, a társadalomból kitaszítsák mert priusza van egy illegálisan használt windows vagy office miatti büntetőeljárásból. A kártérítést meg vagy kifizeti, vagy pár hónap közhasznú munkát mindenki kibír, utána meg ''tiszta lappal'' indulhatna.
A warez kereskedőire, orgazdáira viszont vaszigorral kellene lesújtani, azt ti is beláthatjátok hogy nem megengedhető, h tinédzserkorú maffiózók apollo warez tím, meg hasonló nevek alatt milliós ''forgalmat'' bonyolítsanak havonta.
Ennyit erről, ne feledjétek: REND! NYUGALOM! WINDOWS!
POKOLBA A LINUX-BSD KASZTTAL!ELŐRE A FELHASZNÁLÓKÉRT! A WINDOWS A TÁRSADALMI REND LETÉTEMÉNYESE!
-
WINDOWS!
csendes tag
Juliuska te meg a következetesség csúcsa vagy ám:
minek a win? legyen linfos! aztán meg ''Ulead Photo Exp.'', ''Works'', ''Nero''
Kíváncsi vagyok ezek mikor fognak neked elindulni linfos alatt.
Na megyek is, nem vesztegetem rátok a szót
REND! NYUGALOM! WINDOWS!ELŐRE A FELHASZNÁLÓKÉRT! A WINDOWS A TÁRSADALMI REND LETÉTEMÉNYESE!
-
Shim
őstag
Lehidalok...ez rosszabb mint dj barátunk! Csak remélem, hogy már kitiltottátok ezt csávót.
Amúgy meg ''tiszta lappal'' indulni azok uán amit leírt elég ''nehéz'' szvsz. Priusz és tiszta lap együtt nem klappol...Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
TitiRii
senior tag
ha 80 dollárt veszünk darabonként mint eladási ár, ami eleve nagyon alacsony mivel kb 100-dollár körül van per pill is(kisker netto ithon),és nem veszük figyelembe hogy mikor megjelent menyivel volt drágább
akkor is 90.000.000*80=7.200.000.000 dollár bevételt jelentett csak az xp a microsoftnak
és ez csak az xp
hol az office csomag,és a többi kelendő progi még???
:(((Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
Lunatic
aktív tag
Szerintem, a java vm elérhetetlenné tétele sp1 nélkül sokat dobott a bolton...:)
Sok user inkább megvette, mert nem ment minden egyből pikkpakk a másolt cuccal.Careful with that axe, Eugene! ...
-
gericooper
aktív tag
pár ezerért én is megvenném, mert tényleg az eddigi legjobb windows...jó minőségű hardverhez (9 hónap fagyás és uninstall nélkül, napi min. 8 óra üzem)
a fenti leírás ''standalone'' gépekhez okés, mert úgy tudom a hálozatkezelése nem egy nagy szám. -
LukE
veterán
Campussal mindössze 1 bajom van: kell hozzá OEM vingyógy! Ennyi, anélkül semminél is kevesebbet ér, BSA azt ver rád, amit éppen akar, és legalább szerepelnek az adataid a ''potenciálisan nem jogszerűen winXP-t használók'' adatbázisában.
''Szükséges-e OEM oprációs rendszer a Campus szerződésben található Windows frissítés jogtisztaságához?
A Magyar Kormány és a Microsoft között létrejött megállapodás értelmében a 2001. november 30. előtt vásárolt számítógépeken a jogtiszta frissítési alap megléte biztosított, ezért ezeken a számítógépeken a Campus Agreement Windows frissítésével jogtisztán használhatják a Windows bármely verzióját a Campus szerződés hatálya alá tartozó felhasználók.
A 2001. november 30. után vásárolt PC-ket szokásosan OEM operációs rendszerrel kell megvásárolni ahhoz, hogy jogtiszta frissítési alap álljon rendelkezésre.''
forrás: campus.hu
ezek után az a kérdésem, hogy pl. lehet-e OEM Linuxot venni:) (bár kétlem, hogy elfogadnák frissítési alapnak)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
qud-5y
csendes tag
''sikerét az elődökhöz képesti stabilátásának köszönheti''
hahahahahahahahahahhahaahahahaha
:-))))))))))))))))Verés közben jön-megy a székláb.
-
kripli
csendes tag
Igazabol nem csodalom, hogy ennyi peldanyt eladtak. Valamibol nekik is meg kell elniuk. :)
Linuxhoz szakertelem, esz kell, es kitartas. Viszont ha mar eleget szivott vele az ember, akkor kap egy sokkal jobb rendszert, mint a windos. Ja, persze, a jatekok... Egy eletkor utan ez mar nem szempont. Es Linuxra van megirva a letezo legjobb media player is. :)Linux!
-
cornelius
tag
A félreértések elkerülése végett:
Az OEM verziót bárki jogtisztán megveheti, aki bármilyen hardver elemet vásárol a géphez, a gép házán belülre kerül. Nem feltétlenül szükséges egy komplett gépet megvenni! Hogy mi ez a hardver elem az rajtad múlik: lehet processzor, memória, HDD, alaplap, stb.
Én januárban vettem kb. 50 eFt-ért az XP-met egy IDE kábellel együtt. (pár száz forintért) Ugye, mondanom sem kell, hogy az IDE kábel is a gépbe kerül és így OEM XP-m teljesen legálissá vált.
Az már más kérdés, hogy ezért az árért milyen support-ot kaphatok a Microsoft Hungarytól. De az is igaz, hogy az elmult 10 évben egyszer sem szorultam a segítségükre. -
sh4d0w
félisten
Ne is haragudj, de a hozzászólásod enyhén szólva is vérlázító! Látszik, hogy halvány fogalmad sincs az open source mibenlétéről és a közösség hozzáállásáról. Idézem: ''...2-3 hétig nem válaszol a buzi linuxos levlista egy apró problémádra és nem tudsz dolgozni...'' - ha apró a probléma, akkor valsz meg van már oldva, csak Te lusta vagy elolvasni a dokumentációt és aztán csodálkozol, hogy nem válaszolnak.
''...MagyarOffice. <20000 Ft, és jól használható, normális support (nem buzi levlisták ahol nem válaszolnak), mentes az open source bagázs túlkapásaitól, anarchista feelingjétől...'' - javaslom, hogy nézd meg a forráskódját. Meglepő hasonlatosságokat fox találni az OpenOffice.org-hoz és a Staroffice 6-hoz... Nem tudom, milyen ''open source bagázs túlkapásairól, anarchista feelingjéről'' beszélsz.
''...Total Comm. kb.5.000Ft Regisztráció nélkül is korlátlan ideig használható legálisan, ha nem crackeled...'' - ez baromság, 30 napig használhatod legálisan utána fizetned kell érte. Az, hogy úgy van elkészítve, hogy nem fejezi be a működését 30 nap után, csak az alkotóját dicséri.
''...POKOLBA A LINUX-BSD KASZTTAL!...'' - azt hiszem, ez az a hozzászólásod, ami miatt az IP-det és a nevedet is ki kellene a PROHARDVER!-ről tiltani!https://www.coreinfinity.tech
-
kripli
csendes tag
Shadow, hagyd, ugy latszik winfront felfedezte ezt a forumot is. Mashol mar csak rohogunk rajta, es szetsavazzuk. Kell, hidd el. Tok jo fej, jokat lehet rajta mosolyogni. Latszik, h koze nincs a Linuxhoz, talan meg nem is latott. :)
Linux!
-
cornelius
tag
-
Joseph
tag
OOOPS!!
JAVÍTOK!
EgyenesenMindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentö példának.
-
VladimirR
nagyúr
''''...POKOLBA A LINUX-BSD KASZTTAL!...'' - azt hiszem, ez az a hozzászólásod, ami miatt az IP-det és a nevedet is ki kellene a PROHARDVER!-ről tiltani!''
Es akkor mi legyen azokkal akik linux-b*zik es a WINDOWS-funokat folyton le-Lama-zak, meg a p*csaba kuldik.
Ja, azokrol nem is beszelek akik ki akarjak tiltani a masik juzert, csak azert mer' mas velemenyen van. Eddig aszittem egy forumnak az a lenyerge, hogy keverednek a velemenyek, de a sok elvakult ''LINUXOTHASZNALOLKSZARAWINDOWS'' ezt is el akarja b...rontani.
Egyebkent az is erdekelne, hogy azok kozul akik sziggyak a WIN-t, azoknak 95 vagy 97 szazaleka hasznalja valamelzik WINDOWS-t mert ahhoz is kevesek, hogy a linuxot felinstallaljak, nem hogy meg hasznaljak is.
DDD
WINDOWS FOREVER -
Szőrös
veterán
Ehh Linux , Windows...... kakiiiiii DOS 3.0 azzzziiiigeeeeen ! :DDD
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
cornelius
tag
válasz VladimirR #37 üzenetére
Nagy igazság van abban amit írtál.
Én nem ismerem a Linuxot, bár már próbálkoztam több verzió felinstallálásával, de mindig kudarcot vallottam. El is álltam ettől a szándékomtól egy időre. Ettől függetlenül még lehet jó ez az op. rendszer.
De programozó lévén tudomásul kellett vennem, hogy a cégek döntő többségében a Windows valamelyik verziója fut. Így, már csak a saját pénztárcámat is nézve, számomra a Windows sokkal fontosabb operációs rendszer mint bármi más. (Persze ha holnaptól mindenki Linuxot használna, akkor nekem is váltani kellene.)
És bárki bármit mond, a problémák 90-95 százaléka (NT, 2k, XP esetében) nem az operációs rendszerből ered, hanem a nem megfelelő felhasználói programokból. Igenis lehet jó és stabil (akár ipari körülmények között is jól működő) windows-os rendszert összerakni, csak a megfelelő programokat kell jól összeválogatni.
A magam példájából is kiindulva: számos hiba forrása a nem megfelelő felhasználói program és a teszteletlenség.
Linux esetében is lehet hasonló instabil programokat készíteni. Nem kell messzire mennem példák felhozásáért: itt van pl. a LILO, ami nekem úgy elszállt mint a pinty, a gép nem bootolt, de ez már egy másik sztori.
Mindenesetre pro és kontra mindkét rendszer mellett vannak érvek és ellenérvek, de ez így van jól. -
Tchoepi
tag
Én nem vagyok jogász, de ismerek néhányat. Ők az ide vonatkozó jogszabályt kissé pongyolának tartják, mert lehetővé teszi a következő kiskaput: a gép akkor válik kompletté, ha az utolsó alkatrésze is megvételre került (addig egy kupac alkatrész). Amikor a gép kompletté válik (adott esetben az ide kábeltől :) ), akkor jogosult vagy oem szoftvert venni hozzá - vagyis szinte bármivel megveheted, ami a gépbe kerül. Hangsúlyoznám, hogy ez nem az én, hanem egy jogász véleménye a helyzetről.
peaceA vélemény olyan, mint a segglyuk; mindenkinek van, és senki sem kiváncsi a másikéra.
-
sh4d0w
félisten
válasz VladimirR #37 üzenetére
Vlad: a véleménykülönbségek ütköztetésének is van megfelelő formája. Alig hiszem, ha majd valamelyik Házigazda látja a hasonló hozzászólásokat, az jó szemmel fogja nézni, de hát igazad van, végülis én nem vagyok Házigazda.
Csak van egy olyan, hogy Netikett és akik még nem hallottak róla, azoknak illene megismerni a tartalmukat. Nézd meg azokat a pengeváltásokat, amiket én és Egon csinálunk; nem buzizva, nem anyázással vitázunk, mert mindketten ismerjük azt, hol van a határ.
Szvsz érdemes ilyen dolgokon elgondolkodni.https://www.coreinfinity.tech
-
Nimrod
addikt
Time is money, business is business... ;]
-
KovacsUr
addikt
Azt meg tudom érteni, ha valaki a linuxért rajong, mert pld. tetszik neki a filozófia, esetleg ő maga is besegít a fejlesztésbe, de hogy hogyan lesz valaki windows-fan (pláne fun!), az örök rejtély marad előttem...
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
sh4d0w
félisten
válasz cornelius #40 üzenetére
Kapd el Cornelius: én is tudom, hogyan lehet ipari környezetben is stabil és működő Windows-t összerakni, mi több, beágyazott rendszerekben alkalmazni azokat. Ez azonban nem változtat azon, hogy a Windows igenis bugos és kritikus helyeken nem alkalmaznék belőlük egyet sem. Mik is azok a kritikus helyek? Pl. repülés-irányítási rendszerek, életfunkciókat felügyelő gépeket vezérlő kórházi rendszerek. Kevésbé kritikus, de igencsak nagy veszteségeket okozni képes helyeken sem, értsd: www, ftp, e-mail-szervernek sem, tűzfalon pláne nem.
https://www.coreinfinity.tech
-
marcee
addikt
''HBATTI TE SZERENCSÉTLEN!
Akkora demagóg vagy hogy hozzád képest Csurka István és Thürmer Gyula az objektivitás csúcsai (Szaddam Husszeinről már nem is beszélve)!''
Ne haragudj kedves WINDOWS!, de a Prohardver!-en nem megszokott az ilyen megnyilvánulás, használatát ezentúl kéretik mellőzni.\m/
-
cornelius
tag
Shadow, nem TE döntöd el, hogy a cégek hol milyen op. rendszert alkalmaznak. Ez számomra is adott és mindig ahhoz kell a megfelelő alkalmazást megcsinálni, ami a lehető legkevesebb hibával működik. Ha ez történetesen Linux, akkor ahhoz (bár itt egyelőre nem rúgok labdába), ha pedig Windows, akkor ahhoz.
Viszont állítom, hogy kis (de inkább nagyobb) odafigyeléssel össze lehet hozni még egy életfunkciókat figyelő rendszert is NT alatt. Sőt, már össze is hozták! Olyan távoperációkat végrehajtó programokat írtak NT-re, hogy az orvosnak nem is kell ugyanabban a városban lenni és a páciensnek hipp-hopp kikapja a vakbelét vagy akármijét.
Mondjuk ez egy pont rossz példa volt arra, hogy az operációs rendszer már adott, mert itt a fejlesztő cég választhatott meg mindent. De ahagy a mellékelt ábra mutatja, igenis működőképes a Windows még ilyen kritikus helyzetekben.
Amúgy nem vagyok egy Windows fun (végülis nekem tökmindegy, hogy melyik a jobb op. rendszer), de azt ilyen sommás kijelenéseket, hogy Windows bugos és csakis a Linux az üdvözítő, hibának tartom. -
Hardzsi
tag
Szerintem nem rossz az XP, ez az első MS op.rendszer, ami játékra és irodai munkára is alkalmas. Igaz, magas az erőforrásigénye, de friss hardveren (P4, 256MB, nagy vinyó) mellett egészen használható. Persze biztos, hogy egy optimalizált linux distro. u.azon a gépen fürgébben és stabilabban fut, de hát otthon elsősorban játékra használom, arra pedig a linux ugyebár...
Régebbi játékgépemen (Celeron 450, 128MB) pedig a Win98SE volt a favorit.Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?
-
marcee
addikt
válasz cornelius #52 üzenetére
Egyetértek.
Én pl. szeretem a windows-t és főleg hatalmas öröm volt a 2k és az xp.
Viszont nem értek a linux-hoz (nem is szídom, éppen ezért), de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a hobbi fejlesztők (és akármilyen disztributorok) tökéletes munkát végeznének.
Divat a windows utálni,
Divat a széllel szemben pisálni. (hoppá, kibújt belőlem a költő :D )
Ha majd a linux lesz a ''piacvezető'', azt éri több támadás.\m/
-
zrubi
senior tag
''de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a hobbi fejlesztők (és akármilyen disztributorok) tökéletes munkát végeznének.''
Senki nem végez tökéletes munkát, de míg az open source programokat több százan, ezren fejlesztik, tesztelik addig a windowst (és egyéb zárt forrású programokat) csak egy eléggé zárt fejlesztőcsapat ''ápolja''. Már csak ebből adódóan is JOBB egy opensource program, mint egy zárt forrású.
Mindemellett egy fejlesztőnek is sokkal könnyebb dolga van, ha olyan környezetre fejleszt, amit ismer(het), mert nem titkos a forráskódja...
''Ha majd a linux lesz a ''piacvezető''''
Na ilyen nem lesz soha, mert szerencsére ez nem az üzletről szól szemben a windozzal... Persze vannak próbálkozások ilyen téren is lásd: Suse, de az olyan is...zrubi.hu
-
kripli
csendes tag
Hat engem azert ne mutsenek NT-s geprol. Bar az NT4 volt a legjobban megirt, legstabilabb m$ progi, ez teny, de akkor sem. :) Menjen elore a Billi gyerek. Az mekkorat izgulna mar. :) Az meg tudja is a bugokat. :)
Linux!
-
anulu
félisten
''A program szabálytalan műveletet hajtott végre...'' :DDD
-
anulu
félisten
Win98 vs. USB vs. Scanner vs. röhögőgörcs! :DDD
-
Nedudgi
aktív tag
Nem értem ilyenen miért kell felhúzni magatokat. Nme mondom nem kellett volna ilyen durván beszélni (Windows!) de szerintem itt senkit nem kéne kitiltani a véleményéért. Én is windowst használok mert egyetem mellett nincs időm beletanulni a Linuxba pedig bisztosan jó csak nagyon vágni kell ha az ember kezdeni is akar valami.Amúgy az a baj hogy a kenyeret meg a tejet magyar áron adják el, viszont magyar fizetésből ki tud windowst venni otthonra.Mert akinek meg kell venni az valószínüleg nem is tud Linuxot használni mert nem ért hozzá nem?
It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll
-
Nedudgi
aktív tag
Bocsi javítás : Nem.
It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll
-
marcee
addikt
''Most a háborúrol jut eszembe, hogy van a funpicen egy kép, amin egy F-117-est látni, ablakban a szöveg.
Ez a gép megsértette a rendszer integritását ezért lelövésre kerül.
igen nem''
Pontosabban az F-117-esről egy nagyon szép wallpaper (naplementés) és a szöveg angolul (szójáték, ezért így helyes)
''This airplane has performed an illegal operation and will be shut down!
OK Cancel''\m/
-
Ha annyira utáljátok a windózt akkor miért használjátok?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Nedudgi
aktív tag
Talán azért mert nincs mindenkinek napi 28 órája hogy a számítógép előtt üljön és megtanulja.Ja meg a progik nagy részét még mindíg így jobb futtatni...
-
Gaius
tag
Hát, olvasgatom a topicot.... Pár dolog jut eszembe erről:
1. Utálom a windowst
2. Sajnos nincs már, mindenféle szoft-és hardver által támogatott oprendszer. Ez ügyesen (és köcsög módon) kiharcolta Billy fiú.
3. Utálom a windowst, mindenekfelett az XP-t. Tudom, hogy ez sokaknak nem fog tetszeni, nem is akarok lázítani meg ilyesmi, de szerintem az XP egy fölöslegesen és indokolatlanul felcicomázott, brutál hardverigényeket támasztó nemistudommi. Buta, nehézkes, stb...
Ha én egy működő oprendszert szeretnék a gépemre (most nem warez, vagy nem warez témakörben gondolkodom, hanem általában), akkor nem azt várom el tőle, hogy mindenféle idióta verzióban kijöjjön. Azt meg főleg nem, hogy a gépem frissítésekor, új alkatrész vásárlása után elkezdjem hajkurászni a mindenféle (ha jól tudom, már a harmadik) service pack-ot.
Otthon én ME-t használok, ami szintén egy kalap sz.... Instabil, de igazából ez a legfőbb baja. MINDEN új-régi cuccot felismer, támogat, használ, stb... Nincsenek idióta service packok, anélkül is tökéletes. Mindamellett igazából ez az az oprendszer, amit egy felhasználó számára készítettek, hálózatos támogatással. Akárhogyan is nézem-vizsgálom, az XP az NT utódja, és mint ilyen, elsősorban hálózatokhoz készült.
Ami egyszerű volt, túlbonyolították, idióta, fölösleges cicomákat tettek bele, amitől egy hozzá nem értő embernek megtetszik. Szép színek, szép ikonok, szép biszbaszok. A magyar fizetésből élő családok-egyének meg csak kapkodják majd a fejüket, hogy megint kell x tízezer forintért RAMot venni, mert kijött a Service pack 14.
4. Visszasírom komolyan mondom a régi, Dos-os korszakot, amikor még a számítógép azoknak készült, akik HASZNÁLNI akarták. Meg kellett ismerni, meg kellett tanulni. Mert ez is egy termék, amit meg kell szokni. Ma meg régen nem erről szól. Jó-jó, éppen emiatt több emberhez is eljutott, ezért az üzleti hasznot nem is lehet egy lapon említeni a régi időkkel. De most őszintén: kérdezzetek meg 10 embert, hogy amikor csinál x dolgot a gépével, akkor valójában mi is történik belül. Valószínűleg 5 nem fog tudni válaszolni.
A DOS alatt nem voltak fagyások (legalábbis nem az oprendszer miatt). Érdekes nem? Fizess ki 300000 Ft-ot a gépedért, tegyél fel winfost, majd kezdj el idegbeteg lenni, mert valami valamivel összeakad, főleg ha valakinek igényei vannak. Megveszi az ennek megfelelő alkatrészt, majd pislog bambán, mikor például az XP összekad az orig. AUDIGY driverével úgy, hogy a winchestert tönkrevágja. Ja, hogy a Service pack X kellett volna? Hűha. Nem baj, elmegy a boltba, megvesz egy másik winyót, kiad 20-25 ezrest. Ez a Windows, globálisan szar!
Na most jól megmondtam... :)
Már előre félek a 64 bites processzorokhoz készülő winfostól. Mert várom már pl. az Athlon 64-et. Veszek is majd. Csak félek, hogy megint egy tömör sz.... lesz a hozzá készülő winfos. Ráadásul majd biztosan az XP-vonulatot viszik tovább. Már most be kell állítani a kedvencek (sic!) mappában a Microfost, hogy a Service pack-áradatot elkezdjem letölteni hozzá...
Na.
Én is winfost használok, használnék mást is, ha széles körben támogatnák. Főleg a játékok.....
Üdv mindenkinek és senki se vegye sértésnek ezt, aki XP-t használ. Becsülöm őket a kitartásukért!Alea iacta est - Gaivs Ivlivs Caesar
-
Zsiba
senior tag
Azért ez érdekes...
Ha Windows le lenne egyszerűsítve külcsín szempontjából, akkor az lenne a baj... (Hogy néééz ez kiiii????) :) Egyébként a cicomát ha nem tetszik eltűnteted. Lecseréled neked tetszőre.
Használtam(ok) már Linuxot. Van egy két linuxos ismerősöm, aki jobban felcsicsázza a rendszerét, mint ahogy az XP kinéz. Egyébként a legdurvább design szempontjából a MacOSX (ugrál, pattog, összemegy, áttűnik effektek :) )
A sevice pack áradat problémádat pedig nem értem... Minden, hangsúlyozom MINDEN operációs rendszerhez készülnek javítások!!!!! (MacOS, Linux, Windowsok, 98 és ME is stb...) Ha netre kapcsolódik a géped, akkor (ha be van állítva) automatikusan letölti ezeket, amikor megjelennek. A SP-k ezeknek az összegyűjtései és CD-n való megjelentetései, ha esetleg nincs neted feltehesd a frissítést... Amúgy a winxp SP1-nél tart.
De ha úgy tetszik a játékokhoz kiadod patch rengeteg is egyfajta SP. :)
A számítógép azoknak készül most is, akik használni akarják. De él a Földön rajtad kívül még több milliárd ember és senki sem ugyanúgy és ugyanarra használja a gépét. Mindenki igényeit nagyon nehéz lenne kielégíteni.
Egyébként a véleményem szerint az XP az eddigi legsikerültebb windows, az ME pedig a leggyalázatosabb. ME-nél még a 98SE is jobb.
Na, ez pedig az én véleményem volt. :)''One Ring to rule them all...''
-
marcee
addikt
Csak röviden:
-Nekem Service Pack nélkül is tökéletesen ment.
-Szerinted ha egy rendszerhez nem adnak ki javítást akkor nincs is rá szükség???
(A Linux hívők fő érve szokott lenni, hogy a felmerülő problémákra azonnal van megoldás, gondolom sok kicsi service pack itt meg néhány nagy)
-Ha lassabb/erősebb hardver kell neki mint az Me-nek, az azért van mert stabilabb: a szoftverek nem férnek hozzá közvetlenül a hardverhez.
-Csicsa kikapcsolható (nálam a telepítés utáni 5. perctől kezdve úgy néz ki mint egy win2k, így nem csicsás és nem lassú szerintem)
-Légyszíves használj akkor dos-t! (különbenis Me-júzerként miért szídsz xp-t?)\m/
-
Gaius
tag
Ízlések és pofonok. Ez nem is akart vitatéma lenni. Azért az mindenesetre jó a számítógépben, hogy ki-ki az ízlése és az igényei alapján tudja használni, legyen az Linux, Windows, OS, akármi.
Ha lenne korszerű DOS, azt használnám.... :))Alea iacta est - Gaivs Ivlivs Caesar
-
Arius
aktív tag
A félreértések elkerülése végett oprendszert (pl XP) lehet venni 1 db olyan alkatrésszel ami elengedhetetlenül szükséges a számítógép működéséhez...a legolcsóbb ilyen talán egy IDE kábel.
Az Office más tészta, oda már 3 db olyan alkatrész kell, ami elengedhetetlenül fontos a gép működéséhez...ami ugye megintcsak nem egyenlő egy komplett géppel.Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)
-
Nedudgi
aktív tag
Bocsi akkor félreérthető volt. A Linuxot nem ismerem és nincs időm megtanulni.(Egyenlőre) Biztos sokkal jobb mint az XP de ez sem rossz persze csak drága.Viszont még mindíg így jobb mintha most neki kéne állnom megtanulni az X-et hogy a gépem használni tudjam.
-
Nedudgi
aktív tag
Mert bár a informatikát tanulok ezen a rohadt egyetemen attól még ha papírt szeretnék akkor inkább villanytant meg fizikát kell tanulnom.Emellett persze magamraszedek amennyit tudok de elég kevés időm van erre. Mindamellett sok ember van aki csak használni szeretné a gépét és nem: ''én mindenhezértekzsenivagyok RULEZ lenni'' és azoknak ez a windows tökéletesen megfelel.
Ja és az ME nekem is volt fent, 3 napig bírtam...It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll
-
sh4d0w
félisten
Jobban belegondoltam ebbe az egész ''XP_mizériába''... Logikusan gondolkodva azt látom, hogy az üzleti felhasználásra szánt rendszerben benne hagytak egy csomó mindent, amire egy munkahelyen nem feltétlenül van szükség. Gondolok itt pl. a Luna felületre, ami persze kikapcsolható, de egyáltalán: az üzleti életben mi szükség van rá? Miért nem jobb oda a klasszikus Windows-felület? Továbbmegyek: minek a munkahelyekre DirectX? Minek Media Player? Nem mondom, a CD-lejátszó mondjuk jöhet, de a többi felesleges francra minek van szükség egy munkahelyen?
Ha a Home Editionben ezek benne vannak, az okés, de mondjuk egy szerver verzióba minek?https://www.coreinfinity.tech
-
marcee
addikt
-
fzoy
csendes tag
Én még csak most olvastam végig a topicot.Nem tudom ki az a ''Windows'' de a stílust tévedhetetlenül felismererem.A HWSW-ről és még néhány helyről már kiutálták és kitiltották,de álneveken visszaolálkodott.Kivánom neki,hogy közelről ismerkedjen meg a szegénységgel és egy év múlva térjünk vissza a nagypofájú kinyilatkotatásaira.Addig is szívesen belerúgnék egy párat,hogy hiba nem lenne benne.
Ahonnan én nézem,elég ocsmánynak tűnik a világ
-
Superman
nagyúr
fzoy: Windows barátunk a HWSW - n is ugyanezt csinálta? Milyen név alatt, nem emlékszel? Hátha én is összefutottam vele. Egyébként nem ismerem az anyagi helyzetét, de nem hiszem, hogy azért csinálja, mert olyan gazdag, hanem egyszerűen ezt élvezi, egyszerű provokatőr.
A mostani Windows - ok (XP Home és Professional) azért sokkal stabilabbak, mint a 9X - es vonal. A negatívum az lesz, ha majd megvalósul, amit már a Longhorn projekt elkezdett pedzegetni. Értem a Microsoftnak azt a politikáját, hogy igyekszik a felhasználóknak kényelmet biztosítani, de ezt annak rovására teszi, hogy a felhasználó mindjobban elveszti uralmát a rendszer fölött. A WinFS fájlrendszerrel a Microsoft szerint a keresés is sokkal egyszerűbbé válik, ezt még nem tudjuk, kiderül. Egy biztos: most, a mai ismereteink birtokában úgy néz ki, hogy az új adatbázis - technológia nem (csak) a termentesítést szolgálja, hanem még jobban ''lebutítja'' a felhasználót (és sajnos a programozót is).
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest