Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Nincs feltörhetetlen rendszer.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
PeeterssoN
őstag
Levél az érintetteknek:
FBI
Tudomásunkra jutott, hogy kínai hackerek megszerezték adatait.
Kérjük változtason nevet lakcímet munkahelyet! -
Alert89
tag
Már unalmas ez a duma, hogy mindent a kínaiakra kennek....
-
t72killer
titán
Tessék, erre jó a nagy adatgyűjtési-tárolási mánia: mindenkiről mindenféle adatot rögzítenek, aztán ügyes népek ellopják az egészet. Ellopni csak azt nem lehet, ami nem létezik.
#8: nemigazán értem, miért lenne belsős buli, ezeket az adatokat ők hivatalból tudják, hisz a saját dolgozóikról van szó. Annyi lehet esetleg, hogy korteskedni akarnak a titkosszolgálati IT-ktgvetés növelésére és prezentáltak egy durva támadást kínai IP-ket használva, h tessék itt az ellenség, védekezni kell.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Alert89
tag
Az észak-koreaiakat kihagytam.
Mi van ha ez egy belsős buli? És külföldiekre kenik, a nyilvánosság előtt. Vagy akárki lehetett és minthogy beismerjék, hogy óriási biztonsági problémáik vannak, a hírhedt kínai hackerekre kenik, hogy így leplezzék gyengeségük?
Ezek is opciók, nemcsak az, hogy elhisszük a hivatalos magyarázkodást.
-
BatchMan
senior tag
Adatvesztés: adatok nem tervezett törlődése
Adatlopás: adatok erőszakos úton történő megszerzése az adattulajdonos szándéka ellenéreGondolom a hackerek nem törölték az adatokat - bár az lenne csak szép! Adatvesztés esetére viszont most van egy másolat nagy biztonságban.
-
camillus
tag
A korábbi melósok adatait miért onlány szerveren tartják? Szalagra kéne tenni és kész.
http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-
Szmeby
tag
Milyen kockázat? Pont egy szomszédos cikkben írnak arról, hogy az FBI, NSA és barátai szerint a privát szféra nem fontos. Nem is értem, miért rejtegetik. Hiszen nem fontos. Illene eldönteni, hogy akkor most az adatok legyenek hozzáférhetőek harmadik fél számára vagy ne. Vagy a kínai titkosszolgálat rossz, az usa titkosszolgálat meg a jó? Nekem egyformának tűnnek.
Érdekes. -
kevinium
aktív tag
Adatvesztés: adatok nem tervezett törlődése
Adatlopás: adatok erőszakos úton történő megszerzése az adattulajdonos szándéka ellenéreIgen, én is meg akartam írni, hogy ez nem adatvesztés volt, itt csak valaki engedély nélkül csinált egy biztonsági másolatot távolról. Hogy ha az eredeti megsemmisül, akkor vissza tudják küldeni.
Én is azt hittem, hogy tényleg adatvesztésről fog szólni a cikk...
-
Aliszalámi
tag
Ha kisz kínai lennék egyetértenék (szorgos népünk győzni fog!), de manapság a CIA azért szokott csúnya dolgokat csinálni a világban, hogy a globál gazdaság ne dőljön össze néhány idióta diktatúra vagy fél-diktatúra megalomán marhaságai miatt.
Kell magyarázni?
Lehet itt ideologizálni, "tisztánlátni", Guy Fawkes maszkot húzni, és ítélkezni a government felett, de nem árt tudni a valóságot is. -
cskamacska
addikt
válasz Aliszalámi #17 üzenetére
A valóság pediglen az lenne, hogy meghúzzuk magunkat és engedünk valami csini kis rendőrállamot felhúzni magunk köré, mert az alternatíva az éhhalál meg az atomháború?
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Szmeby
tag
válasz Aliszalámi #17 üzenetére
A bölcs ember tudja, hogy senki sem ismerheti a valóságot, és belátja, hogy soha sem ismerheti meg a teljes igazságot. Köszönöm, nem szorulok a magyarázatodra. És bocsánat, hogy az általad vizionált gazdasági összeomlás ellenére a saját érdekeimet védem.
A CIA - állítása szerint - nem tevékenykedhet az USA területén belül, vagyis saját állampolgárait sem figyelheti meg, felesleges belekeverni a képbe. Az FBI-ról van szó, annak meg relatíve kevés köve van ahhoz, hogy pl. a kedves vezető mennyi uránt dúsított már saját hazájában.
Visszatérve tehát a privát szférához: nem kell sírni, ha privát adatok kerültek illetéktelen kezekbe. Ha meg mégis probléma, akkor egyrészt védjék jobban, másrészt meg hagyják békén az állampolgáraikat, és azok privát dolgait. A "terrorizmus elleni háborút" más eszközökkel kell folytatniuk. Ebből az incidensből le kellene esni nekik, hogy ami az enyém, az az enyém, semmi közük hozzá. Még akkor is, ha a privát adataim számukra használhatatlanok. Majd ha szépen kérik, megfontolom, hogy megmutatom-e nekik.
Ha mindenki azonnal bekajálná azt a bullshitet, amit a government önt felülről, holnap már el is fogadnák az Encryption Act-et, miszerint "aki titkosítást használ, halálbüntetést kap (kivéve persze a government)". Mert a terrorizmus elleni harc és blablabla...
Bocsánat az offért, abbahagytam. -
tecsu
addikt
A kínaiak legalább nem sértenek törvényt. :-D
Az NSA saját állampolgárai ill. baráti országok elleni kémkedése egy sor törvényt, szerződést, megállapodást többek között az alkotmányt is sérti.
Ellenben a kínai kémkedés "normális", ez a kémkedés lényege.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Aliszalámi
tag
Ha ezt ilyen nagyszerűen látod, akkor miért nem tudod élvezni, hogy a világ jobbik felén születtél?
Mérnöknek lenni Új-Delhiben is jó, az meg hogy egy egyszerű betanított munkás ilyen színvonalon élhet, amiért mondjuk egy indiai palackgyűjtő fél karját odaadná nagyfokú gazdasági stabilitást kíván.Ha azt hiszed a terrorizmus azért van, hogy azok az országok lakói is olyan életszínvonalon élhessenek elég nagyot tévedsz. A saját kiskirályaik még gazdagabbá tételén megy a vita. És a vicc, hogy a sok dzsihádista elhiszi a gonosz kizsákmányoló amerika mesét, miközben valahogy a norvég olaj versenyképes tud maradni.
Mi az igazság meg ki láthatja az igazságot? Aki állami szervek dolgozói? Ők is csak emberek.
-
Aliszalámi
tag
válasz cskamacska #18 üzenetére
Én a saját termelékenységemmel akkor is meglennék valahogy, ha atomháború lenne. Nem rólam szól ez az egész, hanem a sok "életképtelen" eltartottról. Betanított munkások, alacsonyan iskolázottak...
De ehhez amúgy nem kell atomháború. Elég csak egy válság, mint a 2008as, hogy magunkhoz kapjunk.Biztos hallottad már, hogyha lenne egy világvége és nullázódnának a vagyonok ugyan azok lennének rövid időn belül megint gazdagok akik előtte.
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
válasz Aliszalámi #22 üzenetére
Ha világvége lenne, mondjuk atomháború után, olyan Mad Max-szerű jövő, akkor eleinte (néhány generációig) csak a puszta erő, az "életrevalóság" és a gyakorlatiasság dominálna.
A bankárok, az irodában tespedők mennének a levesbe legelőszőr. A specializált tudású mérnökök sem bírnák sokáig; Ellenben az igénytelen, a "jég hátán is megélő" parasztemberek, az erős, kitartó fizikai munkások, az örök barkácsolók nagyobb eséllyel állnak az efféle utópia (desztópia) elébe.
Amint egy társadalomban kialakul vagy újrarendeződik a hatalmi hierarchia és a gazdaság, akkor törhetnek az élre ugyanolyan tulajdonságú emberek, mint manapság, feltéve, ha hasonló erkölcsi alapra épül.
Egy kataklizma után nagyon könnyen terjedhet el egy komoly vallásos beállítottság, vagyis az újonnan felépülő társadalom mondjuk szakrális alapú lenne és úgy tekintene az összeomló előzőre, mint Szodoma és Gomorrára, ahol törvényszerű a pusztulás, hiszen Istentől távoli és dekadens.
Ebből a nézőpontból pedig nagyon valószínű, hogy a megmaradt materialista haszonélvezőket, leszármazottaikat, hasonló tulajdonságúakat sorban akasztanák vagy áldozati oltáron ölnék őket. ;-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
DithenS
senior tag
Persze mert Amerika épp kínával szeretne háborúzgatni,Amerika csak jól jár ha Európa és Ázsia romokban heverne.Eddig az Oroszokat baszogatták,de oroszoknak több eszük van mert nem indítanak ilyenért háborút de szerintem kína sem fog.
De amúgy ilyenkor elgondolkodok,hogy Amerika mindig felvág hogy milyen profi az NSA meg minden,aztán jön egy támadás és azt sem tudják hogy mi van.
Egyébként honnan tudják hogy kína támadt? Crackelés esetén (igen nem hackelés,a hackerek a jók mert ők építenek,a crackerek rombolnak és törnek)
Tudtommal az első feladat mindig az hogy elrejtik az IP címet,vagy ide oda dobálják magukat a kibertérben hogy ne lehessen lenyomozni,azt meg kétlem hogy lett volna arra kapacitásuk hogy több millió szerveren keresztül vissza ugráljanak és ellenőrizzék őket. -
DithenS
senior tag
válasz batmanéhes #10 üzenetére
Mért,igazából ilyenkor lehet tesztelni hogy mit tud az NSA.
Átirányítják magukat kínai szerverekre,az FBI meg azt hiszi hogy ők voltak,ha meg nem sikerült volna NSA dobott volna egy e-mailt hogy bocs csak teszt -
tecsu
addikt
válasz Aliszalámi #26 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kivégzés jó ötlet, de azt sem, hogy mai mérnökök hasznos tudással rendelkeznek.
Itt a hasznos szó relatív, legalábbis abban az értelemben, hogy én nem a fogyasztásközpontú társadalmunk vagy a "fejlődés" (növekedés) szempontjából használom ezt a szót.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
cskamacska
addikt
válasz Aliszalámi #28 üzenetére
Ha mindent nem is, de szerénység, és politikai érzék az szorult beléjük bőven, nem is beszélve a fotelbölcsességről.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
tecsu
addikt
Mérnökként kijelenthetetm, hogy ez természetesen nem így van.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Acélfarkas
senior tag
Nagy bizonyossággal kijelentem, hogy ez nem igaz. Előző munkahelyemen /gyógyszergyár/ a főnökömnek /mérnök/ egy csomó dologról fingja nem volt hogy mi megy a termelési területen, pedig már ott dolgozott 3 éve. Hetente ha 1x kinézett üzembe, akkor sokat mondok. Mi meg egyszerű technikusok jól átláttuk az ottani folyamatokat ehhez képest, pedig akkor én pl. az adott üzemben áthelyezés után még csak fél éve dolgoztam ott. Ennyit erről.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Aliszalámi
tag
válasz Acélfarkas #31 üzenetére
mármint, hogy konkrétan mit csináltok? azért azt kétlem
-
Acélfarkas
senior tag
válasz Aliszalámi #32 üzenetére
Egész pontosan gyógyszeralapanyagot gyártottunk. És a gyártási technológia gyakorlati részéről beszélek. A komplett gyártási folyamatokról az adott üzemben. Amit egy részlegvezető főnöknek illene ismernie.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Jakuu
őstag
válasz batmanéhes #10 üzenetére
Mert nem tehettek meg, hogy masra mutogatnak, mikor semmi ilyesmi nem tortent meg ? Ismerjuk mar a politika fekalia kavargatasat, lattunk mar ilyesmit kormanyzati penzek megszerzesenel, vagy konfliktus kirobbantasanal, hogy masra kennek valamit, amit azok nem kovettek el.
Addig pedig amig nincs bizonyitekuk, hogy ki tette, nem mas mint ragalmazas az egesz hajcihojuk, hiszen annyi ellensege van az USAnak, hogy ilyen akciot rengetegen szivesen elvegeznenek ellenuk, nem csak kina, foleg azok fenyeben, hogy az USA ahol lehet megsert minden nemzetkozi jogot a lehallgatasokkal es hasonlo ugyleteikkel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest