Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
napok óta le volt nyitva a cikk, de csak ma reggel jutottam idáig - ennek nyomán kicsit értetlenül ülök most itt. erősen megkérdőjelezhető a hasznossága. az tény, hogy ad létfontosságú bázisinfókat és ha már a PH-n kívül +1 emberhez eljut (mert itt ezeket zömmel mindenki zsigerből tudja sajnos/nem sajnos), már volt némi értelme, de összességében gyenge a tartalom. a 14 napos elállásra kihegyezni pláne olyan dolog, ami engem valahol zavar. minden harmadik tudatos webes vásárló állogat el a terméktől, ha úgy gondolja, hogy ő inkább eláll, nem tetszik az egyik alkatrész színe élőben vagy +2dB a zajszint a gyári spechez képest. arról nem is beszélve, hogy megvesszük a 105 ezres videokártyát, kitoljuk a kedvenc (jobb esetben megvásárolt) játékot és 10 nap múlva visszavisszük a kártyát, mert ugye makulátlan továbbra is. hány ilyet olvastam itthon... tiszta sor, hogy a webes vásárlás egy picit még ma is zsákbamacska, de aki nem tudja, hogy létezik a jogszerű elállás fogalma, vagy azt, hogy karácsonykor kifingik a posta, nos, az meg is érdemli.
szkúzi, nem szándékoztam ennél többet puffogni, de becsülettel végigolvastam, és bár inkább főztem volna egy kávét helyette.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zoltanz
nagyúr
Agyrém ez a karácsonyi 1 hónap. Nyögnek, letérdelnek a banki, csomagküldő cégek, webshop-ok szerverei. Valamint minden oldal tele lesz reklámmal, lelassul. Én csak gyorsabb nettel, több/jobb reklámblokkolóval készülök. Elmúlt években mindig napokat töltöttem a csomagjaim keresgélésével, pedig időben vásárlok, de nem tudom eléggé alábecsülni a posta rendszerét.
-
ViZion
félisten
Nem csak ez, hanem pl. TNT... mondom kalkulálják már újra az árat, mert kisebb csomagot 1 hónapja olcsóbban vittek. Jah, az aktuális árak a leterheltségtől függően változnak. OK. Köszönjük Emese. És még jön a beharangozott árufuvarozói emelés, 8%-ot mondanak, de mire fizetni kell, lesz majd az több is. Január/februárra már mindenen érződni fog az emelés.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
azbest
félisten
szánalom a köbön... korlátozza a posta a feladható csomagok számát
November 15-től visszavonásig nem szerződéses ügyfeleink naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti vagy MPL Netcsomagot adhatnak fel.
https://www.posta.hu/aktualitasok/tajekoztatas_napi_csomagfeladasi_limit_bevezeteserol
-
Hegasus
senior tag
perze szósincs róla, hogy az egész világ átálljon az összevissza dolgozásra, nem véletlenül alakult ki ez a szisztéma, csak nem az emberek kedvéért hanem inkább a gazdaság kedvéért... régen 6ot dolgoztak, vasárnap is csak templom miatt volt szabad, de most már fogyasztói társadalom van, dolgozzanak is, de legyen idejük elkölteni is amit megkerestek
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Hegasus
senior tag
ha tehetném inkább hétvégén dolgoznék és 2 hétköznap lenne a "hétvégém", sokkal kellemesebb a bevásárlás, kondi hétköznaponként hogy nincs hering parti.
az nem kizárt hogy pont a gyerekkori feszült családi légkör miatt utáltam meg az ünnepeket. ellenben nem is bánom, mert nem csak reflexből tiltakozom ellene, hanem végig is gondoltam, hogy mi értelmük van, és a fentebb leírtakra jutottam, meg arra persze hogy ezek hatalmas bizniszek is.
valóban jók arra is hogy összejöjjön a család meg minden, de ha fontos dolog van amit közölni kell mondjuk, akkor is összelehet jönni.
így alakult valóban az idők folyamán hogy 5 nap munka, 2 pihenés, plussz ünnepnapok, de ha tehetném én választanám meg mikor dolgozok és mikor pihenek és teljesen hidegen hagyna a piros betüs napok. mondjuk azon is dolgozok hogy magamnak dolgozzak életem végéigWork it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Esetleg a jövőben nem kellene hétvégét sem tartanod, mert az is csak nyűg, sőt csak viszi a pénzt...
De komolyabban, azért vannak az ünnepnapok, hogy keretet adjanak a hétköznapoknak, emellett egy kulturális összetartozást is jelentenek. Ha te csak ezt a "probléma" részét látod, akkor ott valamit rosszul tanultál meg erről.
-
Hegasus
senior tag
válasz nullpoint #24 üzenetére
+1
ezt a nem tartok semmiféle ünnepet én is tervezem bevezetni, mindig csak ment az idegeskedés ilyen alkalmakkor, meg reggeltől estig tartó rohangálás, nem kikapcsolta az embert csak lefárasztotta.
engem se ünnepeljenek, nekem sincs kedvem ünnepelni senkit, egy mesekönyv szereplőjét meg egy legyilkolt összegányolt fát meg végképp nem. ünneplés=pénzköltés.Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
kmarci25
veterán
válasz nullpoint #24 üzenetére
Ha a "nem tartok ünnepet" kijelentés arra vonatkozik, hogy nem ajándékozol, akkor megértem. Ha viszont arra, hogy kb egyáltalán semmilyen ünnep nem számít, vagy csak nyűg, mert a család igényli, akkor viszont nem tartom jó ötletnek. Az ünnepek azért is vannak szerintem, hogy ezeken a napokon kimozduljunk a napi rutinból, örülhessünk annak, amit éppen ünneplünk (a másik embert névnapján, szülinapján pl.). Én kifejezetten várom az ünnepeket és nem azért mert ajándékot kapok, hanem azért mert összejön a család, az ismerősök, együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Számomra a karácsonyi készülődés sem nyűg, az ember cipeli haza a fenyőfát, talpba állítja, dühöng ha nem egyenes , közben takarít, készülődik. Tavaly pl. feleségem nem tudott szabadságot kivenni karácsony előtt, így átvállaltam tőle majdnem mindent, kitakarítottam alaposan, aztán még saját kíváncsiságból mézeskalácsot is sütöttem. Szóval szerintem igenis kellenek az ünnepek, a vásárlási lázat/kényszert pedig ettől el kell különíteni, amennyire csak lehet.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Tanisz
senior tag
Sajnos az MP-vel sokszor van gond, mégha év közben rendel az ember, akkor is. Rengeteget tudják itthon parkoltatni az árút, kiszállítás előtt
Szerencsére eddig garanciális/csere problémám nem volt sohasem, ha neten vásároltam. Maradjon is így
Mi sem ajándékozunk ünnepekkor, max jelképesen (virág, üveg bor...stb. valami apróság).
Főként, hogy nekem a névnap,szülinap, karacsony szinte egybeesik Nem is tartom egyiket sem már vagy 10 éve.
Teljesen jól működiky hogy akkor vesszük meg amikor szükség/módunk van ráAz ünnepi mizéria, főzés, mosás, takarítás...stb így is elég feladat az egész családnak. Nem csodálom, hogy sokszor feszültségeket teremt ez egyes háztartásokban, főleg ott ahol az asszony dolga a főzés/takarítás szemlélet működik.
Amúgy lehet a legjobb ajándék ilyenkor egy takarítóbrigád felérelése. Az asszony tuti nem haragudna meg, ha csak ez lenne a fa alatt, főként ha Ő addig nyugodtan el tud menni fodrászhoz/manikűröshöz...stb.
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
nullpoint
őstag
Ezt már 15 éve úgy intézem hogy nem tartok semmiféle ünnepet. Se karácsony se névnap se szülinap. Egy idő után elfogadják és megszokják. Ehelyett szoktam azt csinálni hogy random alkalmakkor ha van pénzem rá akkor veszek valamit amiről tudom hogy örül annak akinek adom. Ezeket a kényszerű "ünnepeket" tényleg el kéne felejteni, több bosszúságot okoz az embereknek mint örömet. Nézzünk meg egy átlagos háziasszonyt karácsonykor. Hajnalban kel , intézkedik-főz hogy estére minden ki legyen rittyentve de mire oda jut addigra lelkileg-testileg és agyilag is kimerül.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
TK36
aktív tag
(#1) Narasim:"pláne mikor lányoknak veszel ruhaneműt" -
(#11) Tigerclaw: még csodálkoznak, hogy miért is rendelnek ilyen sokan és sokat külföldről, pedig itthon is lehet ugyan azokat kapni.
De azért remélem, hogy az idei BF-on nem lesz olyan, hogy 1-2 Ft-os 'leárazás'.(#20) Narxis:" A karácsony az ünnepi hangulatról kellene, hogy szóljon nem pedig a kereskedelmi lobbi mesterségesen generált fogyasztói hype-járól." - főleg úgy, hogy már pl. a karácsonyi ünnepekre az üzletek már októberben felhívják a figyelmünket (szaloncukor, télapó...).
A cikket végigolvasva majdnem az jött le belőle, hogy ildomosabb lenne inkább itthonról rendelni, mint külföldről. De szerencsére nem ez lett!
Itthon a Black Friday időpontjában kellene tartani a Föld Óráját és a Ne Vásárolj Semmit Nap-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
+1
Ez az ajándékozás akkora egy baromság, hogy hihetetlen. Ki az aki nem veszi meg év közben azt amire szüksége van? OK aki szegény az másnak se fog tudni venni olyat amire a másiknak szüksége van.
Hacsak nem házat vagy karibi hajóutat akarnak nekem ajándékozni akkor én inkább azt szoktam mondani, hogy költsék magukra. A karácsony az ünnepi hangulatról kellene, hogy szóljon nem pedig a kereskedelmi lobbi mesterségesen generált fogyasztói hype-járól.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
NandorHUN
addikt
Jó cikk, mondjuk aki pár éve vásárolgat már ilyen módon az ezeknek a nagy részét már ki kellett, hogy tapasztalja
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
azbest
félisten
óvatosan az ékezetek hiányával, avagy
"Te leszel a mi szarnyalo disznonk" [link]A rendelésekkel kapcsolatban... hát, már elég esélytelen bármit is idén. Max a helyi bolt meglévő készletéből foglalok le valamit online és személyes átvétellel, remélhetőleg emberi időben átvehetem.
A nemzetközi helyzet is fokozódik, főleg hogy 11.11 is esemény ilyen szempontból. Itthon meg lassan kezdik hordani a nyugdíj prémiumot, aztán meg a bözse utalvány és az a legnagyobb prioritás. Egy éve is hihetetlen káosz volt, ami azóta is jellemzi a postát, mi lesz még ezután.[ Szerkesztve ]
-
DanaL
tag
Emagot senkinek sem ajánlom, azon felül hogy román cég, borzasztó rugalmatlanok, nem elérhető az ügyfélszolgálat, ha mégis, érdemi információt nem mondanak, egy garanciáztatás 3 hónapba telt. Pénzt ne várjon záros határidőn belül senki vissza, majd egyszer cég.
-
hemaka
nagyúr
válasz Jeanne d'Arc #12 üzenetére
A rendeles modja szamit, az hol veszed at mellekes. Pont az a lenyege, legalabbis az en ertelmezesem szerint, hogy amikor leadod a megrendelest, nem latod a termeket.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
kolopele
nagyúr
válasz Jeanne d'Arc #12 üzenetére
Én viszont bemegyek egy hazai üzletbe és megveszek mindent nem pedig rendelgetek webshopokból.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pl. Ha weben keresztül veszek valamit és személyesen veszem át az üzletben akkor is érvényes az ellállás? Mert az egyik üzlet, azt hiszem az Euronics szerint ez kiüti egymást szerintem meg nem.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem November 1. után már nem érdemes semmit komolyabbat sem venni itthon, kivéve a rövid Black Friday környéki időszakot, mert mindennek az árát felemelik 10-20%-al. A Január szintén nem játszik nálunk, mert más országokkal ellentétben itt akkor sincsenek leárazások.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ViZion
félisten
Asszonynak évek óta vásárlási utalványt adok, a kedvenc ruha boltjába itt helyben. Egy éve van elherdálni, mondjuk februárra ki is végzi... de ennél praktikusabb nincs. Nem fáj a fejem, bemegyek, fizetek, elhozom. Neki sem kell aggódnia, h marhaságot veszek.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hemaka
nagyúr
Nekem konnyu karacsonyi ajandekot venni, mindig lovet kerek.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Dezsike
tag
Én már túl vagyok rajta, október 12. és 30. között megrendeltem mindent kínából. Az első már meg is érkezett, a postán vár, hogy átvegyem. Csak az egyikre jelezte ki a rendszer, hogy necces lehet, december 25.-i határidőt jósolnak rá (ami így nyilván 27.-re tolódik), a többinek mind meg kéne érkeznie legkésőbb december első napjaiban.
-
kmarci25
veterán
Szerintem nem így van. Nálunk legalábbis nem. Ünnepek közeledtével el kell kezdeni figyelni, hogy az, akinek ajándékot keresel miket néz meg alaposabban a kirakatokban, miről mesél, mit nézeget a neten. Azért nem olyan bonyolult jó ajándékot, meglepetést kitalálni. Persze ez olyannal működik, akivel rendszeresen találkozol, vagy együtt élsz (házastárs, gyerek, szülő). A többi már nehezebb ügy, de azért ott sem lehet. A "menjünk el együtt ajándékot venni" kicsit nekem személytelen. Persze idén a feleségemmel is együtt megyünk, mert síruhát kért és majd kap is, de emellé biztos veszek/készítek neki valami apróságot, meglepetést is.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
aktív tag
ugyanezt látom a környezetemben is! 23 nővel vagyok napi munkakapcsolatban. és sajnos-szerencsére a családi életüknek is részese vagyok.
én úgy szoktam intézni, hogy menjünk el együtt. az az ajándék egyik része, hogy elmegyek a párommal vásárolni. a nők g pontja úgyis a shopping szó végén van így tuti nem veszek marhaságot!tudom demagóg vagyok - valószínű igaz is.
Peace is a lie, there is only passion...
-
Snoop-y
veterán
Sajnallak de komolyan. Mondjuk ez a rokonaidrol szeretteidrol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt mert azt jelenti ,hogy nem ismernek vagy csak leszarjak ,hogy te miket szeretsz.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
aktív tag
szerintem már most is késő. tavaly ilyenkor amit a kollégáknak rendelgettem, az szinte mind karácsony után jött meg, pedig nagyrészük itthoni cégtől volt.
vagy hagyni kellene ezt az idióta, erőltetett meglepetésmániát a fenébe! pláne mikor lányoknak veszel ruhaneműt, meg parfümöt. aztán csodálkozol, hogy soha nem használja!
nem emlékszem életem során olyanra, hogy nekem meglepetésből sikerült volna olyat venni, hogy igazán örülni tudjak neki (bár lehet, hogy volt 1-2 az ezerből).
harácsony a szeretet ünnepe! szép, kereskedelmi hagyomány!
Peace is a lie, there is only passion...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest