- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergejly
aktív tag
Amúgy szerintem ez nem lesz annyira fekete-fehér, hogy vesz az ember fia egy önvezető járművet, és úgy használja ahogy akarja.
Azért sem, mert ez már nem csak az autógyártókon múlik, hanem legalább annyira a szoftverezettségen.Ha megnézzük korunk software óriásait, nem valami kegyesek. Jó, hogy sok mindent használhatunk ingyér' , de cserébe kegyetlenül a pofánkba tolják a reklámokat. Fizethetünk prémium szolgáltatásért is, hogy pl ne legyenek reklámok.
Kb így képzelem el az autózás jövőjét. Eljuthatunk A-ból B-be, de csak C érintésével, ahol megnézünk egy hirdetést, vagy új üzletet. Ha nem tetszik, a kocsi árán felül vehetünk prémium szolgáltatást. Ami szintúgy nem magyar pénztárcához lesz mérve.
Hasonlít az okostelefonok elterjedéséhez. Először meggyőzték az embereket, milyen jó, ez kell, stb. Aztán, amikor már senki nem tud nélküle élni, jönnek a szopatások.
-
Ghoosty
őstag
Na mesélj, mit tudsz? Mennyibe fog kerülni 10-15 év múlva az első önvezető autó? Rá 5 évre mennyibe fognak kerülni, mikor már több cégnek lesz ilyenje? (Mert jelenleg nincs ilyen kereskedelmi forgalomban.)
Taxival munkába járni évente több mint 3 millióba kerülne nekem. Ez csak a munka, semmi kitérő.
Szóval inkább azokkal az emberekkel van a baj, akik nem tudnak számolni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az önvezető autók jövője (ha lesz) az, hogy minden auto önvezető és egymással kommunikálnak P2P rendszerben (vagy egy szerverrel, ami koordinálja azokat a dugók és torlódások elkerülése miatt)
Ha nem kell vezetned, sőt egy idő után nem is vezethetsz, akkor utas vagy a kocsiban. Emiatt a forgalomban lévő személyautók száma drasztikusan csökkenni fog és helyettük automata taxik lesznek, illetve automata mikrobuszok/buszok.
Azt viszont nem tudom, hogy a biciklisek és motorosok miként illeszthetők be ebbe a képbe, mivel elvileg ugyanazon az úton osztoznak.
-
gergejly
aktív tag
Gondolom emlékeztek a pusztító című filmre.
-
Ghoosty
őstag
Alapvetően én is szeretek vezetni, de bármikor lemondanék róla egy önvezető autóért. Így bármikor fáradtan is autóba ülhetek, nyugodtan megihatok egy pohár bort, vagy sört. Munkába menet intézhetem a dolgaimat, mert nem kell vezetnem. A gyereknek akár tizenpár évesen is odaadhatom, ha el akar menni valahova.
A vezetés élményéért meg majd elmegyek egy gokart pályára, vagy ha már elterjedt lesz az önvezető autó, szerintem megjelennek rendes autós versenypályák is aztán ott lehet élvezni a vezetést.
-
törölt tag
Lehetséges cégek: Ford, Volvo, VW, BMW, Mercedes, Toyota, Hyundai-Kia.
-
gergejly
aktív tag
ez olyan felesleges. vezetni jó dolog. kiveszik az emberek kezéből a kormányt, hogy pár szerencsétlen barom is a bal elsőn ülhessen.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem már több cég nyitott a dologra. Az USA-ban főleg a Tesla, de nekik szerintem meg vannak még ehhez a szakembereik. Europában több nagy autógyár viszont szívesen alkalmazná ezeket. Az Apple meg totál fekete ló most ebben a témában. Továbbra sem hiszem, hogy autót gyártanának, csak szerintem a 2x2=4 tipusú szabadalmakat szeretnék lefoglalni, hogy még több pénzhez jussanak. Esetleg az "okos autó" témára ráfekszenek, de kétlem, hogy bármi hardvert gyártanának. Ők túl drágák lennének, hogy bármelyik autógyártó az ő rendszerüket vegye.
Szóval a Tesla-ra van esély, vagy Merci, BMW, WV, Opel, de lehet hogy hárman összehoznának valamit a témában.
A Google esetén nem is olvastam még arról, hogy ők ezt csak amolyan hobbyként fejlesztgetik, vagy van is valami tervük a hasznosításra. Autót nem gyártanak, és gondolom nem is fognak, szóval már rég szövetkezniük kellett volna pár autógyárral, nem csak tesztelgetni, reszelgetni a technológiát.
-
lexter00
őstag
Mennek a Teslához?
-
rottenbull
senior tag
Van mar olyan gyarto, aki elkezdte kidolgozni a gyartast, megegyezett autogyartokkal, stb, stb ?
Nem igazan. Az viszont van, hogy azok a szakemberek, akik a kezdetektol ott vannak a frontvonalon, elkezdenek lelepni es sajat ceget alapitani a megszerzett tudasra epitve, ami majd szepen bedolgozik az anyacegnek. Ezzel gyakorlatilag be is jelentettek, hogy a project szepen halad, es olyan cegekre van lassan szukseg, akikre lehet a gyartas / elokeszites / soran bedolgozokent alapozni majd a jovoben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Macska topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DOOM - The Dark Ages
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Vallás
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest