- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Batch programozás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dakos
tag
Most olvastam PC fórumon h még legalább két verzión keresztűl nem lesz benne hardveres gyorsítás.
What is the browser? Is the Yahoo :DDD :D :DD :C
-
Zeratul
addikt
Kipróbáltam. Ionos netbugon, nagyon durván gyorsabb lett.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #52 üzenetére
Mivel két napja került be a főkódba. A mesa tartalmazza a drivereket a vga kártyákhoz, így gyak. bárki írhat rá programot, csak ugye a D3D legnyilvánvalóbb felhasználási területe windowsos programok futtatásában van linuxon, ezért emlegetik annyit a wine-t.
Nem is komolyabb cégeknek van egyébként szánva, csak mutattam, hogy márpedig ilyen is létezik.[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #48 üzenetére
Inkább az elérhető legoptimálisabbat. Winen D3D, máshol OpenGl-t használ.
-
floatr
veterán
Nem kell h egyet érts Na tessék: a végén még egy introvertált sündisznót farag belőlem az a mostly valuable person a másik csatornán. A lényeg h szerintem nálam ez van.
(#46) WonderCSabo közben meglett h az adobe dlm akasztotta össze a bajszát vele. Azóta megy, és valóban elég gyors; már télleg csak egy FB kéne hozzá próbára. Nem úgy volt h a webgl-t bekapcsolják?
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #43 üzenetére
Az a mondat a chromium7 vs ff3.6.10-re vonatkozik, miszerint sztem akárki akármit mond, lényegesen lassabb. Tom nem teljesen fair az összehasonlítás, de ha a króm5/6-tal mérném össze, akkor sem lenne sokkal másabb az eredmény.
A ff4bétáját meg nem tudom tesztelni, mert ahol a 3.6 megy ott a 4 nem talál hálózatot.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #41 üzenetére
Ne mondtam, hogy beakadt, szimplán lassú.
(#42) floatr: Na jó, én tényleg nem így értelmeztem a mondandód. Viszont ezzel már nem értek teljesen egyet, az FF layout motorja igenis gyors, a 4-esben meg a javított JS motorral megtámogatva talán kevésbé is érezhető különbség, még van ugyan fejleszteni való rajta, de biztató.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Neem dehogy, a népszerű dolgok is népszerűen futnak, bár vannak nyilván ennek is korlátai. Itt konkrétan arra gondolok, hogy ikonra katt, elindul,
"index.hu""itcafe.hu", és ezalatt megéhezem. Ez főleg akkor idegesítő, ha egy oldalt kell jobbról-balról megtámasztani, bár az kétségtelen, hogy a refresh az elég gyors, még cache ürítéssel is.Amellett viszont ott van az, hogy a kiegészítmények is scriptek valahol, és ha a motor nem elég jó, akkor exponenciálisan lassul az univerzum. A legéhesebb ilyen épp a firebug, bár az már nem fut egyből alapértelmezetten minden oldalon, de nálam nincsen sok kiegészítő. Egyszerűen ennyi fussa. VM boxban mondjuk az ie8 lassabban szeli a webet, mint ugyanott egy másik róka, de talán majd a ff4... reménykedek
(#41) WonderCSabo én hajlamos vagyok elfogani, hogy lokális effektus szubjektív értékelése a dolog, de nem tudok amellett szó nélkül elmenni, hogy a chromium lényegesen könnyedebb, már ami csak a feal faster részét illeti.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #39 üzenetére
Arra gondolt, hogy ha egy népszerű JS keretrendszert használsz, ami bizony DOM elemekből építi fel az oldalt, akkor sokat érsz a gyors és pontos layout motorral, ha 1 percig azt nézed, hogy a háttérben fut a JS kód.
-
ntomka
nagyúr
Így már érthető. Csak azért kérdeztem, mert pl. a Chrome-éval összevetve nincs különbség, sőt, talán az utóbbi még többet is tud anélkül, hogy még plusz kiegészítőket telepítenék hozzá.
De persze abban kell debuggolni, amire írja az ember az alkalmazást. Az IE-t írtam is, hogy a maga módján jó, mert habár eleget tud, de körülményes használni, ezt magam is tapasztaltam. Az FF-nél meg teljesen érthetetlen, hogy nincs ilyen alapból. Egyetértek azzal, hogy legalább kiemelt prioritással kezelhetnék emiatt a Firebugot.ツ Headphones on - World off
-
floatr
veterán
Ahová fejlesztünk -- kapaszkodj meg -- még az ie6 is alapkövetelmény. Egészen pontosan ie6/7/8, ff2/3, és ami a legviccesebb az egészben, hogy még a dealerünk, és néha a klienseink is chrome-ban nézik a produktumot. Emiatt a legegyszerűbb a mai napig is a jól bevált firebuggal és tsaival okoskodni.
Az ie8 fejlesztőeszköze meg egy rakat fos -- már excuse moi -- mert nemcsak hogy eldöglik a nagyobb library-k esetében, de annyira ellehetetleníti néha a legkézenfekvőbb eseménykezelés debugolását, hogy egy alert/log sor is beszédesebb néha. Operát és szarafit értelemszerűen nem használunk fejlesztéskor/teszteléskor.
WonderCSabo (#34) amire a layout motor szóhoz jut, kiürül a szervezetemből a koffein. Lehet h gyors, de a körítés bőven kompenzálja ezt a tulajdonságát.
-
WonderCSabo
félisten
Ez tény, bár sima oldalaknál még nem sokat számít, de egyes helyeken igen. Meg a teszteken... Fx4 JS motorja azért már megközelíti a többit elég jól.
Attól, még. h. nem alapból beépített, a Firebug nagyon jó eszköz. Sajnos egyelőre úgy tűnik, az Fx4ből kivágják a beépített fejlesztői eszközöket, csak a Web Console marad.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
Nem a layout motor sebességét, hanem a js motorét kritizálja, és az az FF 3.6-ban tényleg lassú.
(#33) floatr: Lehet tudni miért kell annyira ragaszkodni a firebughoz? Kb. csak az FF-ben nincs normális fejlesztőezköz alapból, Opera, Chrome, Safari, és kapaszkodj, még az IE8 is remek eszközöket tartalmaz alapból (az utóbbi a maga módján).
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz WonderCSabo #27 üzenetére
Nekem meg eléggé úgy tűnik, hogy az utóbbi időszakban ezek az irányelvek határozták meg a fejlesztést. De öröm és bódottá... lesz majd ha rá tudom telepíteni a firebugot. Mondjuk nem is értem h egy ilyen húzó jellegű kiegészítőt miért nem kezelnek prioritással, vagy esetleg belső támogatással. Lassan már csak emiatt használom a ff-t, meg tesztelni. A 3.x verzió annyira bloody lassú volt, hogy a napi szintű használat már fizikai fájdalmat okozott.
Fejlesztésre még szoszó. Van pár js lib, ami az exploder developer szerszámát megfekteti, és a ff/fb-nak is okoz kellemetlenséget, de a chromium olyan szinten állja a sarat, hogy az már gusztustalan.Mellesleg nem kicsit nevetnék ha egy-két héten belül megjelenne egy --enable-feel-faster kapcsoló a chromiumban
-
forrest85
senior tag
válasz WonderCSabo #31 üzenetére
Köszönöm
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
forrest85
senior tag
válasz WonderCSabo #29 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ezekszerint mégis összelehet hasonlítani. Na mindegy. Sajna nekem memória csak 1 Giga. mindegy...
-
WonderCSabo
félisten
válasz forrest85 #28 üzenetére
Van újabb persze, az Fx4. Nem fair a Chrome 7-et az Fx3.6.x-hez hasonlítani, ha az Fxből is van már sokkal újabb verzió.
De össze lehet őket hasonlítani, csak stabil buildet a stabillal, nightlyt a nightlyval fair és releváns.
Az Fx picit többet eszik, mondjuk engem nem érdekel a 4GB memóriámmal, egyes netbookoknál zavaró lehet.
-
forrest85
senior tag
válasz WonderCSabo #25 üzenetére
De, 3.6.x Ezekszerint van már újabb. Melyik eszi jobban a memóriát?
Chrome vagy FF?
Ahogy kiveszem a szavaidból, nem lehet teljesen összehasonlítani őket. Mivel hol az egyik jobb, hol a másik.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Régebbi hardveren nyilván nem tud használni dx10-et. Kíváncsi vagyok h a mobil böngészőkbe mikor ér oda ez a gyorsításos őrület.
(#25) WonderCSabo nemrég cikkeztek arról, hogy a mozillások mennyire sajnálatukat fejezték ki afelett, hogy a júzereik az "érzéki csalódásoknak" vannak bedőlve, és nekik is ez lett az egyik mottójuk "feel faster" btw amilyen intranetes rendszereket fejlesztünk mostanában, ott leginkább a scriptes teljesítmény dobna sokat a sebességérzeten.
[ Szerkesztve ]
-
forrest85
senior tag
Most felraktam reggel kiváncsiságból Canary Build-es Chrome-ot. Elég meggyőző a sebessége a Firefoxhoz képest. De az is nagyon jó browser. Nem tudok lassan dönteni.
-
floatr
veterán
Jó ez a pár demo. Már elég unalmas volt, hogy a webgl demonstrálása kimerül a gl teáskanna pörgetésében. Így legalább egy kicsit magasabbra tették a mércét.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #19 üzenetére
Ok, csak ez a hivatalos. Azt viszont teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy már bekapcsolták a parancssori támogatást egy korábbi buildben, ki is adták, csak rájöttek, hogy egy bughalom és egyszerűbb azt mondani a népnek, hogy még csak most fog jönni.
Abban viszont meg tudlak erősíteni, hogy a compositingnak semmi köze hozzá, mert most a kedvedért kikapcsoltam azt is, és ugyanannyit nyújt a böngésző. Ennyire gyors lenne a layout+js motorja? Csak mert az FF daily meg sem közelíti.FAIL. Korábban írtam, hogy ez már alapértelmezett.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
Én csak a hivatalos álláspontot képviselem, és azt, hogy a daily-ben (ahol elvileg van) ténylegesen egy bughalmazzá válik a böngésző működése ha bekapcsolom (legalábbis linuxon).
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #15 üzenetére
Nem kell készítened, mert én is készíthetnék arról, hogy ki van kapcsolva és 55 körül ingadozik 20 hallal.
A compositing gyorsításról elfelejtkeztél? Mert ahhoz már nem kell kapcsoló, alapértelemezett. A canvas meg még olyan, hogy egy napig be volt kapcsolva, utána kikapcsoltam, mert fagyott, és az oldalak meg szétestek.
Kapcsolókat meg nem tettek közzé, hanem a forrásból egy-két okos ember kileste (van rá egy külön fájl, ami a kapcsolókat definiálja és értelmezi), hogy lesz ilyen, de a Chromium fejlesztők meg tudatták a néppel a blogban, hogy na most ki lehet próbálni. Nemtom, ezt olyan nehéz felfogni, hogy egy adott build-től él csak egy funkció? FF-nél is volt/van/lesz, nem?
Az FF híres linuxos gyorsításáról meg ennyit (legfrisebb daily):
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Nekem feleekkora. Ugye eről nem kell screenshotot készítenem?
Egyáltalán tették közzé a kapcsolót, ha akkor még egyáltalán nem is ment?...
Ha folyamatosan lassabb kikapcsolt mellett, akkor az egyértelműen a gyorsítás jele, ha nem zavar be semmi.
Erasmus: Még mindig hiányolom a hírből az ANGLEt.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #12 üzenetére
Nem. Nekem linuxon ilyen gyors ugyanígy 20 hallal kikapcsolt canvas gyorsítás mellett. Na jó, 5fps-sel lassabb, de ez csak egy notebook.
[ Szerkesztve ]
-
-
WonderCSabo
félisten
Egy screenshot meggyőz?
Biztos emlékszel rá, canvas gyorsítás nélkül lassú volt, kb. 6 FPS.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #9 üzenetére
És csak te állítod, hogy működik vele, pedig a cikk is az ellenkezőjét, sőt a blogbejegyzés is az ellenkezőjét állítja.
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Tévedés. Egészen pontosan a 7.0.524.0 build óta, azaz
kb.pontosan egy hete, ahogy a cikk is említi, és ahogy a hivatalos blogbejegyzéssel egyidőben jött ki (sőt, akkor még ott is ezt írták: "canvas acceleration is now available in trunk and the canary build by using the --enable-accelerated-2d-canvas command-line switch (coming to the developer channel shortly)")."Újabb tévedés, a composing tökéletesen működik, és a WebGL is hardveresen van gyorsítva ugye OpenGL-el."
Erre viszont rápróbálok.
[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
válasz WonderCSabo #5 üzenetére
Ezt próbáltátok .7.0.529.0 canary build .Itt alapból éles minden. Igaz kicsit bugos,de már simán viszi a teszteket. És nem kell semmi parancs sor.
-
WonderCSabo
félisten
Tévedés. Az --enable-accelerated-2d-canvas működik nekem már jó ideje, u.a. olyan gyors a Fishtank mint IE9ben. Előtte 6 FPS volt.
FF megoldása (bár utóbbinak linuxon még annyi sincs, mint a Chromenak)
Újabb tévedés, a composing tökéletesen működik, és a WebGL is hardveresen van gyorsítva ugye OpenGL-el.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #3 üzenetére
Egyrészt még kész sincs, közel sem annyira, mint az IE vagy FF megoldása (bár utóbbinak linuxon még annyi sincs, mint a Chromenak), másrészt komponensenként aktiválják. A parancssori kapcsolókat hiába állítottad be, abból eddig csak a --enable-accelerated-compositing működött, most kipróbálható a --enable-accelerated-2d-canvas is. A gpu-rendering meg még konkrétan semmire nem jó, csak demóznak vele. A nevük meg, hogy melyik mire jó, elárulja.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
-
WonderCSabo
félisten
Már a Chrome 7 devben is benne volt elég régóta…
Látom a hír linkjében ott az ANGLE, nem tom a hírbe miért nem írtad bele. Pont ez adja a Chrome 7 WebGL HW gyorsításának nagyobb teljesítményét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...